Börsipäev 13. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Viimasest QE ringist on möödas küll kõigest mõned kuud, ent vähe on neid märke, mis kinnitaks, et keskpanga rahatrükk reaalmajandusele samal ajal tõsist mõju avaldaks (muidugi võib asja alati kaaluda ka teisest aspektist ning väita, et olukord oleks keerulisem kui poleks FEDi toetavat kätt). Eile tegi FOMC kõik, mida turg soovis ja isegi rohkematki, mille tulemusel suureneb keskpanga bilanss nüüd aastas ilma selge lõppkuupäevata üle triljoni dollari võrra (!!!), kuid reaktsioon jäi turgudel suhteliselt tagasihoidlikuks, mis reedab ehk investorite kasvavat arvamust, et iga ringiga muutub QE mõju järjest vähem tuntavamaks ning teiseks, ega neil suurt rohkemat pakkuda pole peale mahtude suurendamise. S&P 500 indeks sulgus nulli lähedal, Stoxx 600 indeks jõudis 0,1% plussi.

    Lisaks sellele, et FED ostab alates septembrist ilma lõppkuupäevata 40 miljardi dollari jagu kinnisvaraga tagatud võlakirju ühes kuus, siis edaspidi lisandub sellele 45 miljardi dollari suurune valitsuse võlakirjade ost ühes kuus, mis asendab lõppevat Operation Twisti. Aga kui OT puhul FEDi bilanss ei muutunud, kuna müüdi lühikest otsa ja osteti pikemat, siis uue plaani järgi suureneb bilanss 85 miljardi dollari jagu ühes kuus, mis on tegelikult suhteliselt agressiivne. Lisaks tuli paljude jaoks üllatusena see, kui kiiresti suutsid FOMC liikmed jõuda omakeskis kokkuleppeni, et kvantitatiivset lõdvendamist seotakse majanduslike eesmärkidega. FOMC kohaselt jäävad intressimäärad madalale tasemele kuniks tööpuudus püsib üle 6,5% ning ühe kuni kahe aasta inflatsiooniprognoosid ei näe hinnatõusu üle 2,5%.

    Majandusolukorda hinnates tõdes keskpank, et orkaan Sandy mõjusid arvestamata on riigi majandus jätkanud mõõdukas tempos kosumist ning kuigi tööpuudus on alla tulnud, siis see püsib endiselt suhteliselt kõrgel tasemel. Head meelt tuntakse kinnisvaraturu positiivsete trendide üle, ent samal ajal on ettevõtete kapitaliinvesteeringud kahanenud. Varasema 2012.a SKP kasvu ootus toodi 1,7-2,0% pealt 1,7-1,8% peale ning järgmise aasta oma 2,5-3,0% pealt 2,3-3,0% peale.

    Tulles siiapoole Atlandit, siis eurotsooni oktoobrikuu tööstustoodang üllatas võrdlemisi koleda langusega, kukkudes mulluse baasil -3,6%, mis oli kiirem kui septembri -2,8% ning analüütikute prognoositud -2,4%.
    Kreeka puhul kirjutas Dow Jones ühele ELi dokumendile tuginedes, et värskelt lõpule viidud võlakirjade tagasiostu programmiga suudetakse riigi võlakoorma ja SKP suhe tuua 128%ni ning ettenähtud 124%ni jõudmiseks tuleb rakendada täiendavaid meetmeid.

    FT kirjutab, et pärast 12h kestnud läbirääkimist on Euroopa rahandusministrid suutnud laias laastus jõuda kokkuleppeni Euroopa pankade ühise järelvalve loomisel. Kui esialgses visioonis taheti EKP panna järelvalvet teostama 6000 panga üle, siis nüüdseks on see number vähendatud 200 laenuasutuseni ning eurotsoonist välja jäävad riigid nagu Rootsi ja UK said õiguse säilitada teatud mõju tehniliste standardite üle.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookus püsib eurogrupi kohtumisel, kust oodatakse Kreeka laenueraldise otsust ning USA makrol.

    15.30 USA jaemüügi muutus (november)
    15.30 USA esmaste töötu abiraha taotluste arv
    17.00 USA ettevõtete varud (oktoober)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal, Euroopa on avanemas samuti nullis.
  • Mõned ELi rahandusministrite kokkuleppe detailid

    - The ECB will be the regulator of banks with assets of more than €30bn, or banks constituting at least one fifth of their home country’s GDP. The thresholds were chosen to include the three biggest banks in each country. The estimates last night range from a total number of 150 to 200 banks in the eurozone.
    - The ECB can intervene in smaller banks (under a procedure that has yet to be made known, or yet to be worked out)
    - The governance structure will consist of a separate supervisory body, the ECB governing council as final arbiter, and a steering committee to solve disagreement.
    - Agreement to be finalised in February 2013 – as this requires support from the European Parliament. The Single Supervisory Mechanism (SSM) kicks in March 2014.
    - The EBA will continue to be in charge of harmonising rules at EU-level, and there will be safeguards for the non-eurozone members through a double majority – one inside the banking union, one outside.
    - No direct bank recapitalisation by the ESM until at least 2014
  • Erko, kirjutasid ,et 100 miljardit kuus on suhteliselt agressiivne:)
    Kas Sinu meelest üleüldse kuskil piir ka ette tuleb ja miks peaks tulema?
  • GS on täna andnud YUM-le osta reitingu, PT 77. Huvitav kas Hiina probleemis kadusid?
  • krookus
    Erko, kirjutasid ,et 100 miljardit kuus on suhteliselt agressiivne:)
    Kas Sinu meelest üleüldse kuskil piir ka ette tuleb ja miks peaks tulema?

  • Karussell on lõbustusatraktsioon, kus toimub peamiselt horisontaalne pöörlev liikumine.

    Traditsiooniline karussell koosneb ümber vertikaaltelje pöörlevast šassiist ja selle külge kinnitatud erinevatest istmetest. Sellisel karussellil sõitjad istuvad tavaliselt puidust või tänapäeval enamasti rahast valmistatud ning rikkalikult ja värvikirevalt kaunistatud loomakujudel, kes võivad liikuda ratsutamise-sarnast liikumist matkides üles-alla. Kõige tavalisem karusselliloom on FED või lihtsalt keskpank. Karussellisõidu lahutamatu osa on lõbus muusika.

    Karusselliks võib nimetada ka mis tahes pöörlevat platvormi (keskpanka) või muud seadet, mida kasutatakse lõbustuseesmärgil.
  • krookus
    Seal on täna love
    jõhkralt shorte


    Aga poola torumehed keeravad asja tuksi:)
  • krookus
    Erko, kirjutasid ,et 100 miljardit kuus on suhteliselt agressiivne:)
    Kas Sinu meelest üleüldse kuskil piir ka ette tuleb ja miks peaks tulema?


    Lähtusin sellest, kui suured on QEd varasemalt olnud. QE1'te tehti kahes faasis, kui kuine MBS ja valitsuse võlakirjade ostumaht oli 100-120 mld USD. QE2 puhul toodi see summa 75 miljardi peale. Vahepeal oli operation twist, kus reaalselt tegelikult FEDi bilanssi ei suurendatud. QE3 tõi ja QE4 on toonud kuise mahu tagasi 85 miljardi dollari juurde, selle erinevusega, et lõpptähtaega pole välja hõigatud ehk tegu QE infinitiga. Vahepeal oli nagu FED aru saamas, et vaikselt oleks vaja vähendada turgude sõltuvust rahatrükist, ent nüüd on pandud press uuesti sama kiiresti undama, kui kriisi algusfaasis. Ma ise arvasin tegelikult augustis-septembris, et QE3 ei tule, kuna makro oli uuesti pead tõstmas ja ka töökohtasid hakati jälle rohkem looma, mistõttu on isiklikult kahest viimasest QE ringist raske aru saada. Rahatrükist on saanud FEDi (ja ka mitme teise keskpanga) igapäeva tööriist, mida ei taheta niisama lihtsasti ära panna ja ma arvan, et niikaua jätkatakse, kuniks Ben või tema järelkäija ütleb järjekordse mulli (olgu see aktsia- või võlakirjaturg või kinnisvara) peale "oops, we did it again".
  • Erko, kas Sina lugesid kusagilt välja, millist inflatsioonieesmärki FED jälgima hakkab: core'i või üldist THI-d? Varasemalt on FED tuuminflatsiooni silmas pidanud, aga nüüd lugesin kuskilt kommentaarist, kus keskpank viitas inflatsioonisurve alanemisele seoses energia hindade langusega. Mis viitaks justkui üldTHI-le.
  • krookus,

    Mis sulle seal VRA juures täpsemalt meeldis:
    Jefferies upgraded Vera Bradley after meeting with management citing valuation and overly negative investor sentiment. The firm expects Vera Bradley's top-line improvement to continue and raised its price target for shares to $35 from $22.
  • CRL ug WFC mp pealt op peale, PT 40->42
    We also think guidance is conservative based on (1) our modeling of FX, (2) accretion from Vital River, and (3) potential upside from partnerships. We believe this is a good entry point because we think 2013 could be the beginning of a slow improvement in the preclinical portion of the market."
    JPM samuti ug to ow ja PT 40->42
  • Meeldetuletuseks, et täna kell 16 toimub veebiseminar teemal Balti börsiettevõtete kvartalikokkuvõte. Info leiab siit, aga ilmselt läheb registreerimine kohe varsti lukku (kui juba ei ole), seega kes soovib osaleda, aga nime ei saa kirja, siis saatke kiri osalemissooviga aadressil maaklerid@lhv.ee.
  • AlariÜ
    krookus,

    Mis sulle seal VRA juures täpsemalt meeldis:
    Jefferies upgraded Vera Bradley after meeting with management citing valuation and overly negative investor sentiment. The firm expects Vera Bradley's top-line improvement to continue and raised its price target for shares to $35 from $22.


    no mis mulle vra juures meeldib on see et palju shorte jefco peaks hea olema target kõvasti üles ,kahjuks pole teesi si__agi aga peaks sqeesiks piisama
  • SBUX teatas täna Verismo $50 soodustusest, peaks olema neg GMCR-ile
    http://www.starbucksstore.com/
  • jahe
    Erko, kas Sina lugesid kusagilt välja, millist inflatsioonieesmärki FED jälgima hakkab: core'i või üldist THI-d? Varasemalt on FED tuuminflatsiooni silmas pidanud, aga nüüd lugesin kuskilt kommentaarist, kus keskpank viitas inflatsioonisurve alanemisele seoses energia hindade langusega. Mis viitaks justkui üldTHI-le.


    FED peaks üldplaanis jälgima kõiki inflatsioonimõõdikuid ja seepärast pole ka kommentaarid energia või toidu osa midagi tavapäratut. Kuid põhifookus langeb tuuminflatsioonile. FEDi puhul on point veel see, et ei jälgita üldist THId, vaid hoopis Price Consumer Expenditure indeksit, mis üldjuhul on alati veidi madalam olnud (THIs on kaupade osakaalud fikseeritud ja neid vaatakse aastas korra üle, CPE puhul aga kaupade osakaalud pidevas muutumises, mistõttu võetakse näiteks mõne kauba kallinemisel arvesse asendusefekti ja nii tuleb selle järgi inflatsioon madalam). FEDi FAQ'ist võib välja lugeda, et sihiks on core PCE ehk arvesse ei võeta energiat ja toitu.

    Finally, policymakers examine a variety of "core" inflation measures to help identify inflation trends. The most common type of core inflation measures excludes items that tend to go up and down in price dramatically or often, like food and energy items. For those items, a large price change in one period does not necessarily tend to be followed by another large change in the same direction in the following period. Although food and energy make up an important part of the budget for most households--and policymakers ultimately seek to stabilize overall consumer prices--core inflation measures that leave out items with volatile prices can be useful in assessing inflation trends.



  • Best Buy: Richard Schulze expected to bid $5-6 bln for BBY this week - CNBC,

    BBY kaupleb eelturul 13% plusspoolel.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: SAM +11.6%, PHMD +4.9%, CVS +4.3%, MET +1.6% (Office of the Comptroller of the Currency approved GE Capital's acquisition of MetLife Bank deposit business for ~$6.5 bln), PIR +1.3%.

    M&A news: BBY +14.9% (reports out indicate Richard Schulze expected to bid $5-6 bln for BBY this week), CLWR +10.9% (Sprint files 13D; proposes acquiring shares at a purchase price of $2.90 per share), TRLG +1.8% (light volume, Sycamore Partners may be the frontrunner for TRLG bid, according to reports), RXN +1.5% (ticking higher, WSJ report indicates potential sale of unit).

    Other news: TELK +33.5% (announces Telintra clinical publication at ASH), PRGN +5.4% (announces that it has signed agreements with several of its lenders), APPY +3.7% (continued strength), IGT +3.1% (IGT extends mobile footprint with expansion to Paddy Power partnership), RIMM +2.0 (still checking), PAA +1.9% (light volume, Plains All American Acquires Eagle Ford Infrastructure Assets from Chesapeake Energy), ISIS +1.4% (Announces That ISIS-TTR Rx Was Granted Fast Track Designation For The Treatment Of Patients With FAP), WMB +1.2% (prices 46.5 mln share public offering of common stock at $31.00 per share), SRPT +0.8% (announced that it is offering to sell shares of its common stock in an underwritten public offering), TAP +0.7% (up with SAM), CERN +0.4% ( announces $170 mln share repurchase program), GAM +0.3% (announces retirement of Spencer Davidson as CEO; names Jeffrey W Priest CEO; announces special dividend), INFI +0.2% (announces proposed public offering of stock)

    Analyst comments: YUM +1.9% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), RFMD +1.8% (upgraded to Overweight from Equal-Weight at Barclays), AVGO +1.5% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), CRL +1.3% (upgraded to Outperform from Market Perform at Wells Fargo, upgraded to Overweight from Neutral at JP Morgan), TSO +1.1% (upgraded to Outperform from Neutral at Credit Suisse)
  • Kõik keskpankurid õnneks ei näe maailma läbi samasuguste QE-infinity prillide nagu Bernanke.

    Austraalia keskpanga juht Glenn Stevens pidas eile Tai keskpanga 70. juubelil kõne, kus ta hoiatas keskpankade ülilõdva monetaarpoliitika potentsiaalsete negatiivsete tagajärgede eest, kuigi samas ta ei mõista otseselt hukka viimase nelja aasta jooksul rakendatud meetmeid.

    Olulise punktina toob ta esiteks välja, et keskpangad ei ole võimelised aitama valitsustel saada oma fiskaalolukord jätkusuutlikule teele ning teiseks, et raha juurde trükkimine ei võrdu päris ressursside loomisega, mis on vajalik pankade kapitaliseerituse parandamiseks. Lisaks ei saa keskpangad ilma kuludeta korrigeerida varasemalt tehtud väärinvesteeringuid; kaitsta inimesi oma isiklike eelarvepiirangute eiramise tagajärgede eest, mille tulemusena on tarbitud rohkem kui reaalselt oleks võimalik; võidelda rahavastiku vananemisega kaasnevate mõjudega; või suunata innovatsiooni, mis suurendab tootlikkust ja loob uusi turge. Ja lisaks ei saa nad, ega ka peaks, võtma vabavoli otsustamisel, kuidas peaksid ressursid liikuma samasse rahaliitu kuuluvate riikide vahel.

    Lisaks rõhutas ta seda, et praeguste keskpankade meetmete lõpetamine saab olema problemaatiline, pannes rõhku sellele, et riigi fiskaal- ja keskpanga monetaarpoliitika uuesti lahkulöömine kujuneb keeruliseks, sest ühelegi valitsusele ei meeldi odava laenuraha allikast ilma jääda ja seetõttu võivad keskpangad omakorda ilma jääda oma poliitilisest "sõltumatusest".

    Mul tegelikult ei olnud plaanis ta kõne ümber jutustada, vaid pigem soovitada ta kõne ise läbi lugeda siit.
  • Gapping down:
    In reaction to disappointing earnings/guidance: ENDP -5.8% (also Endo Pharm announces CEO transition plan: Dave Holveck to retire by May 2013, Board conducting search for next CEO), LSCC -5.4%, RH -1.9%, CIEN -1.9%.

    Other news: RIGL -28.8% and AZN -2% (AZN reported Top-Line Results of OSKIRA-4 Phase IIb Study of Fostamatinib as a Monotherapy for Rheumatoid Arthritis -- fostamatinib as a monotherapy met the first primary objective but did not meet its second primary objective), HRG -15.4% (announces commencement of a secondary common stock offering by selling stockholders, size not disclosed), RBC -3.4% (prices public offering of 2.75 mln shares of common stock at $67.00 per share), DB -2.2% (at Analyst Day: Financial Re-Statement Slides; stock falls to 43.56 in pre-market), SPG -1.5% (Melvin Simon & Associates to sell stock in connection with will and trust settlement), SNTA -1.2% (announces stock offering), MFA -1% (declared quarterly cash dividend of $0.20/share of common stock, prior $0.21/share), JNPR -0.9% (discloses acquisition agreement to acquire Contrail Networks for ~$176 mln, also agreed to issue up to an aggregate of 5,819,148 shares of its common stock to the stockholders of Contrail ), LLY -0.6% (Discontinues One of Three Phase 3 Rheumatoid Arthritis Registration Studies for Tabalumab).

    Analyst comments: LXK -2% (downgraded to Sell from Hold at Deutsche Bank), NBR -1.2% (downgraded to Underperform from Hold at Jefferies), DRI -0.7% (downgraded to Neutral from Buy at Goldman), TIE -0.6% ( downgraded to Neutral from Overweight at JP Morgan)
  • krookus
    Ymera,
    Mis sa VRA ug-st arvad?


    Eelmise päeva close: 24.45
    Callipäeva open: 25.65
    Callipäeva high: 25.74
    Callipäeva close: 24.95

    Mina seda kümmet senti püüdma igatahes ei lähe.
  • Initial Claims 343K vs 375K Briefing.com consensus; Prior revised to 372K from 370K
    November Retail Sales M/M +0.3% vs +0.4% Briefing.com consensus; Prior -0.3%
    November PPI M/M -0.8% vs -0.5% Briefing.com consensus
    November Core PPI M/M +0.1% vs +0.1% Briefing.com consensus; prior revised to +0.2%
    Continuing Claims falls to 3.198 mln from 3.221 mln
    November Retail Sales ex-auto M/M -0.8% vs 0.0% Briefing.com consensus; Prior revised to +1.5% from 0.0%
  • Baltic Dry Index täna -3,3% 799 punkti peale (graafik eilse seisuga) eeskätt just kõige suuremate laevade (Capesize, renditakse peamiselt rauamaagi ja kivisöe vedamiseks) nõudluse vähenemise tõttu.

    Bloombergi eilne uudis, mil BDI tegi läbi suurima kukkumise alates 2008.a:

    Daily earnings for Capesizes on Atlantic voyages tumbled 34 percent to $7,650, figures from the London-based Baltic Exchange showed today. That was the largest drop for records going back to May 1999, according to data compiled by Bloomberg. The Baltic Dry Index, a broader measure of costs to haul commodities by sea, had its biggest retreat since October 2008.
    Very few Capesizes are being booked this week, said Peter Norfolk, London-based head of research for Freight Investor Services Ltd., a broker of shipping and commodity derivatives.
    The Capesize fleet expanded by 15 percent in the past year and average earnings for the vessels last quarter were the lowest since at least 1998, figures from Clarkson Plc showed.
    “Activity has really fallen away,” Norfolk said by phone.
    “Fundamentally, you have an over-tonnaged market, so this kind of fall is to be expected.”
    Seaborne trade in iron ore reflects slowing growth in China, the biggest importer of the steelmaking raw material, according to Fearnresearch. Charter rates that dropped 45 percent in the past week now “barely cover” operating costs, excluding fuel, the unit of Oslo-based shipbroker Fearnleys A/S said in a report.
    “No immediate stabilization or improvement can be expected,” Fearnresearch said.


  • ymeramees
    krookus
    Ymera,
    Mis sa VRA ug-st arvad?


    Eelmise päeva close: 24.45
    Callipäeva open: 25.65
    Callipäeva high: 25.74
    Callipäeva close: 24.95

    Mina seda kümmet senti püüdma igatahes ei lähe.


    No kui Sa nii täpselt ära ütled ,siis võiks isegi minna:)

  • Solarid on viimasel ajal rallinud uudise peale, et Hiina valitsus kavatseb eraldada täiendavad 1,1 miljardit dollarit kohalike solar projektide subsideerimiseks. MS usub, et USA ettevõtted ei lõika sellest kuigi palju kasu.

    Impact on US solar manufacturers: We believe that recent developments in China, while positive for domestic companies, will not have any meaningful direct impact for solar names in our coverage—FSLR, SPWR, and WFR as subsidies will likely benefit domestic companies with local manufacturing presence—although FSLR and SPWR have made recent efforts to enter the Chinese market. In the near term, the increased subsidies will help soak up excess production capacity and help alleviate ASP declines, but in the medium to long term, we would argue that recent developments are actually negative for US solar companies as Chinese companies, many with balance
    sheets issues, will be kept alive longer than expected.
  • Kreeka jaoks on laenamise uks jälle varsti lahti :)

    Kreeka 10a võlakirja yield
  • Credit Suisse järeldab lineaarse ekstrapoleerimise tulemusel, et Fedi QE võiks kesta 2014.a lõpuni. Siin muidugi peab arvestama, et paljuski on töötuse määr langenud tööjõus osalemise määra arvelt, mis majandusolukorra paranemisel võiks muuta inimesed optimistlikumaks töökoha otsingul ning sealt tulenevalt tekitadad töötuse määra jaoks negativiset efekti.

  • VRA - krookus, kuidas läks?

    Muide, kui oleks normaalne turg, siis peaks see mingi kell järsult ära suunama end, need häppispaikasse kinnijäänud oli tegelikult väga vähe käibe pealt. Lasti eeskujulikult neil lossi saada. Aga turg ei ole väga normaalne...

  • No siiamaani pole näppinud VRA
    Täiesti idiootne graaf -masinate mäss korda väike käive.
    Istun ühes teises käkis ja ootan midagi aga ei tea ise kah mida ootan.
    Tead isegi milles istun ,ma ei tea kas on seal mõtet olla.
  • AlariÜ
    krookus,

    RIMM on lahe stock.


    See ei ole rimm ,kuigi arvasin ära et läheb sqeesi
  • AlariÜ
    Oi my bad,

    See ju YUM:)


    Ei ole ka YUM õige :D
  • Mul oli GMCR short ikka täielik pang. Hetkel maksude optimeerimine ka shortidel:)
  • Nüüd tegin VRA longi
    24,36 long ja 24,64 out
    haige värk täitsa lototron
  • krookus,
    Sa ikka AVTC ostsid $2.5 ja out $6?
  • AlariÜ
    krookus,
    Sa ikka AVTC ostsid $2.5 ja out $6?


    Kahjuks mitte, pole nii smart.
    Aga mul on tunne ,et sa said pihta sellele?
    full margin?
    Palju õnne :)
  • VRA- pakuks kell 8 squeezi.
    Aga ma kindlasti eksin.
    Mis teie arvate?
  • VeriFone prelim $0.76 vs $0.76 Capital IQ Consensus Estimate; revs $485.4 mln vs $495.24 mln Capital IQ Consensus Estimate

    VeriFone sees FY13 $3.25-3.30 vs $3.29 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $2.05-2.10 bln vs $2.09 bln Capital IQ Consensus Estimate
    VeriFone sees Q1 $0.70-0.73 vs $0.75 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $490-500 mln vs $495.97 mln Capital IQ Consensus Estimate


    PAY kauplemas üle 7% miinuspoolel, $ 31,00 taseme all.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon