Börsipäev 17. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ehkki USA novembrikuu tööstustoodang kujunes oodatust märksa paremaks, juhindutakse praegusel ajal rohkem uudistest, mis puudutavad eelarvekuristikku. Ning kuna sellel rindel ei ole pärast presidendivalimisi kahe kuu jooksul sisuliselt kuhugi jõutud, suurendab kiiresti lähev aastalõpp närvilisust. S&P 500 indeks sulgus reedel -0,4% madalamal, jäädes ka kogu nädala lõikes sisuliselt muutumatuks. Stoxx 600 lõpetas nii reede kui ka terve nädala lõikes nullis.

    Eile Jaapanis toimunud valimistel võidutses Liberaalne Demokraatlik partei eesotsas Shinzo Abega, kes said alamkojas 294 kohta (varasemalt oli neil 118 kohta) ning koos väiksema partneri, New Komeito’ga, saavutatakse kojas superenamus, mis lubab neil seaduseid heaks kiita vaatamata ülemkoja vastuseisule. Abe kampaanias on kesksel kohal olnud lubadused viia majanduse ergutamiseks läbi agressiivsemat rahapoliitikat, suurendada fiskaalkulutusi ning võtta Hiina vastu territoriaalküsimustes rangem hoiak. See toob fookusesse Jaapani niigi suure võlakoorma, kui S&P sõnul sunniks juba riigivõla muutumatu trajektoor krediidireitingut alandama.

    19-20. detsembril toimub Jaapani keskpanga järgmine istung ning võttes arvesse nii Shinzo Abe võitu kui ka FEDi hiljutist otsust, on surve oma varade ostuprogrammi suurendad suur. Jaapani keskpank on praeguseks ostnud kokku 110 triljoni jeeni ehk ca 1 triljoni euro eest valitsuse võlakirjasid, moodustades 23% riigi SKPst. FEDi valitsuse võlakirjade positsioon moodustab näiteks 11% USA SKPst ning kui sinna sekka arvestada ka kinnisvaraga tagatud väärtpaberid, siis osakaal tõuseks 17,5%ni.



    Visates pilgu alanud nädalale, siis Euroopas kujuneb see makro osas suhteliselt tagasihoidlikuks. Homme raporteeritakse Suurbritannia novembrikuu inflatsioon, kolmapäeval Saksamaa detsembri ärikliimaindeksid, neljapäeval Suurbritannia novembri jaemüügi muutus ja eurotsooni detsembri tarbijausaldus ning reedel Prantsusmaa ettevõtete detsembrikuu sentimendiuuring. Poliitilisel maastikul peaks fookuses olema Itaalia, kus teisipäeval hääletab senat 2013.a riigieelarve üle ning sellele järgnevatel päevadel võib president paika panna juba uute valimiste kuupäeva.

    USA poolel saab käesolev nädal olema sisuliselt viimaseks võimaluseks veel selle aasta sees 2013.a maksutõususid ja kulude kärpeid läbi rääkida. WSJ kirjutas nädalavahetusel, et Esindajatekoja spiiker John Bohner olevat esimest korda pakkunud reedel omalt poolt maksude tõstmise stsenaariumi, mille raames nõudis küll paralleelselt ka Obamalt suuremat panust tervishoiu- ja pensionikulude vähendamisel. Väidetavalt olevat president selle pakkumise siiski tagasi lükanud, ent vähemalt on näha esimesi märke kompromissi otsimise katsest.

    Makro poolel aga raporteeritakse detsembri esimesed regionaalsed töötleva tööstuse PMId (NY Fedi oma täna ja Philadelphia oma neljapäeval). Lisaks sellele langeb tähelepanu novembrikuu kinnisvarastatistikale (kolmapäeval alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade arv ning neljapäeval olemasolevate majade müük). Reedel avaldatakse novembrikuu isiklike sissetulekute ja kulutuste muutused, kestvuskaupade tellimuste muutus ning Michigani ülikooli detsembri lõplik tarbijasentimendi indeks.

    Tänane kalender:
    12.00 Eurotsooni kaubandusbilanss (oktoober)
    15.30 NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% plussis, Euroopa on alustamas samuti pisut kõrgemal võrreldes reedese sulgumisega.
  • Bespoke'i vahendusel päris hea graafik selle kohta, kuidas USA ettevõtete neljanda kvartali kasumikasvu ootus on kahanenud ca 10% pealt 3,7% peale. Võttes arvesse USA ja eurotsooni nullilähedast majanduskasvu tuleval aastal, jätkub jaanuaris tõenäoliselt ka S&P 500 2013 EPSi ca 10% YoY kasvu korrigeerimine.


  • India valitsus on langetanud märtsis lõppeva majandusaasta SKP kasvuprognoosi, samal ajal peaks inflatsioon püsima suhteliselt kõrged 7%

    India cuts FY13 GDP estimate to +5.9% vs +7.85% prior
  • Tänu EKP rahapoliitilisele otsusele toetada vajadusel euroala riikide võlakirjaturgu ning lisaks IMFi ja Euroopa riikide hiljutisele otsusele jätkata raha andmist Kreekale, on viimase eurotsoonist väljalangemise tõenäosus viimastel kuudel selgelt vähenenud. Barclaysi küsitluse kohaselt ei oota 70% investoritest enam tuleval aastal eurotsooni lagunemist (aasta keskel veidi üle 40%) ning ka Kreeka lahkumise tõenäosust hinnatakse madalamaks (ca 20% vs ca 50% juunis).
  • Saksamaa Dax on tegemas täna uut 5a tippu. Selle taseme peal kaupleb indeks 11x järgmise 12 kuu oodatavat kasumit (oranž), mis pikemas ajaloolises kontekstis pole kõrge, kuid nagu allolevalt jooniselt näha, siis pärast kriisi pole väga üle 11x seda taset suudetud vedada ning lisaks on palju määramatust ka EPSi ootuse osas.
  • RSI järgi on DAX jõunud juba üleostetud territooriumile ning mingis punktis poleks väike korrektsioon seega üllatuseks
  • Itaalia ajalehe Il Messaggero kohaselt on Mario Monti kõnelustes riigi presidendiga väidetavalt vihjanud, et ta ei kavatse järgmistel valimistel olla ametlikuks kandidaadiks, kuid täpsemalt peaksime teada saama tõenäoliselt reedel, mil Monti peab oma aastalõpu kõne.
  • Citigroup analyst Glen Yeung downgraded Apple to neutral from buy and reduced his price target to $575 from $675.
  • AAPL -> Co announces it has sold over 2 mln of its new iPhone 5 in China, just three days after its launch on December 14. iPhone 5 will be available in more than 100 countries by the end of December, making it the fastest iPhone rollout ever.

    Hakkab vist veidi growded tradeks muutuma see AAPL short:)
  • 2M units just three days? 4S oli ühe päevaga üle miljoni, kusjuures alguses tehtis seal mingit mõõkade tantsu ja müük oli häiritud.
  • BTIG -> The next big number for Apple investors to watch, says Piecyk, is total iPhone sales in the December quarter.
    "The whisper number appears to be around 50 million," says Piecyk. "There are a lot of analysts coming out at the high 40s. We're at 45 million right now.… If they don't put up 50 million or more they could be in trouble."

    Apple Inc sold over 5 million iPhone 5 smartphones in the three days since it hit stores, but shares sagged as the company struggled to meet demand. Ootused olid 8-10 mln. Seal vist arvestusmetoodika muutus ja midagi jäeti sellele 5 mln juurde liitmata.
  • Citi loominguline kollektiiv alustas katmist novembri lõpus Buy-ga. Nüüd tegid väikese numbricuti ja said tulemuseks Neutrali. Jim muidugi ütleb, et see pole tähtis, aga minu meelest on see naljakas. Eelmine analüütik vist lahkus sealt kevadel ja vahepeal ei katnud seda üldse.

    Aga kuna esindavad Citigroupi, siis tähelepanu all see täna ikka.
  • AAPL puhul oodatakse ühikute müüki seinast seina. Kui Topeka, Sterne, MSCO, Cleveland channel check ütleb, et tulemas on väga tugev kvartal, siis. Jefferies, UBS, Macquarie on ootusi madalamale toonud:

    Sterne Agee After conducting checks, Sterne Agee believes that sales of Apple's iPad could miss expectations. The firm, however, continues to believe that the company's iPhone sales and gross margins will surpass expectations, and it maintains an $840 price target and Buy rating on the shares.

    Jefferies said Apple (AAPL) component suppliers have received order cuts over the past two days due to what it believes is Q4 inventory being worked through. The firm lowered its Q1 iPhone estimate to 48M from 52M and gross margin estimate to 40% from 42%. However, Jefferies believes iPhone demand remains solid in Q4 and reiterates a Buy rating on Apple shares.
  • Minu tagasihoidlik arvamus on ,et AAPL-is pole hetke hinna juures treidi (498)
    Siit short võib vastu näppe valusalt anda aga ma võin rämedalt eksida.
  • Jutt on ju sellest ,et on mured ,neid muresid on nagu sisse ka müüdud ja Glen on nagu hiljaks mu meelest jäänud.
  • Eurotsooni kaubandusbilansi ülejääk oktoobris 7,9 miljardit eurot vs oodatud 11 miljardit (septembris 11,0 miljardit)
  • Minu tagasihoidlik arvamus on ,et AAPL-is pole hetke hinna juures treidi (498)
    Siit short võib vastu näppe valusalt anda aga ma võin rämedalt eksida.
    500b ettevõttel on aalti langusruumi küllaga...eriti kui äri muutmuas commodity äriks
  • privador1
    Minu tagasihoidlik arvamus on ,et AAPL-is pole hetke hinna juures treidi (498)
    Siit short võib vastu näppe valusalt anda aga ma võin rämedalt eksida.
    500b ettevõttel on aalti langusruumi küllaga...eriti kui äri muutmuas commodity äriks



    Hetkel mind absoluutselt täna ei koti kas ettevõte on 1b või 500b väärtusega ja mind ei huvita ka kuhu nende äri on muutumas hiljem .
    Täna on konkreetne call ,mingi eelnev jutt ja liikumine jne.
    Tahtsin lihtsalt öelda , et täna hetkel 498 pealt ei shordiks eelturul ,võibolla hiljem 505 pealt näiteks shordiks.Sõltub price actionist jne.
    Ma ei võtnud mingit pikemaajalist nägemust nüüd.
  • + on siin tehnikute turul veel mingid trendijooned vastas ja 500 on veel psühho piir jne.
    Sellise nõrga calliga mu meelest neid asju ära ei lõhu
  • Jutt siis jälle tänase päeva kohta
    aga võin eksida
  • pigem on siin nii et kui rahmakas kellelgi meeltesegaduses alla tuleb siis long keiss
  • Reede sai ARIA korralikult pihta FDA Iclusig approvali peale:
    http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm332252.htm

    Peale konverentsikõne oli Citi kaitsmas:
    Citigroup said that while FDA approval of ARIAD's Iclusig to treat two rare types of leukemia is a positive surprise, the inclusion of a black box warning on the label was not in the consensus expectation. However, Citi still views the early approval as a net positive and keeps a Buy rating on the stock.

    Samuti õhtul veel Cowen:
    ARIAD weakness a buying opportunity, says at Cowen Shares are Outperform rated at the firm.

    Aktsia müüdi reedel päeva põhjadesse.

    Täna on Blair kinnitamas OP ja 28 PT
    Ei tea sellistest aktsiatest mitte midagi, kuid tundub et esialgu peaks nii 4-5% üleval käima.

    Räägivad, et safety issue aga kui vaadata teisi Leukeemia ravimeid siis nende warning labelid veel hullemad, siin Novartise Tasigna: http://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2009/022068s002lbl.pdf
  • AlariÜ
    ymera kommentaarid on teretulnud:)


    Ma juba hakkasin tundma, et olen talvega harjunud, aga täna on õues ikka kuradima kõle.
  • AAPL pakutakse shortida 500+ pealt...huvitav
  • Pidingi just mõni päev tagasi kirjutama, et meil siin ainult 3 treiderit ongi. Tore, et privador ka lisandub. Kus on ülejäänud?
  • Ülejäänud puhkavad Cooki saartel.
    Üks võttis seal kohaliku kuningatütre naiseks ja on nüüd kuningas seal.
  • Sain AAPL-i longiga 6 punni ja ei shordi
  • Gapping up
    M&A news: MIPS +2.3% (MIPS Tech and Imagination agree to revised merger terms providing for $100 mln purchase price), S +1.8% (Sprint to acquire 100% ownership of CLWR for $2.97/share).

    Other news: LXRX +11.2% (announced that it has received 'Fast Track' status from the FDA for the development of LX1033), CTIC +6.3% (Cell Therapeutics preclinical study provides potential mechanisms for lower cardiotoxicity in patients with multiply relapsed or refractory aggressive B-cell NHL treated with Pixuvri who received prior doxorubicin therapy), ENZN +6.1% (Enzon to review asset sales, sale of the company), ARIA +3.8% (modestly rebounding), WFT +2.4% (Weatherford published amended 10-K and disclosed report of the statutory auditor on the restated consolidated financial statements), PHMD +2.3% (PhotoMedex Extends Agreement with Ya-Man for the no!no! Brand in Japan), VE +2.2% (still checking), AIG +1.6% (American Intl proposes sale of ordinary shares of AIA Group), RCL +0.7% (still checking), JNJ +0.2% (Barron's profiles positive view on Johnson & Johnson).

    Analyst comments: INFA +2.7% (upgraded to Overweight from Neutral at Piper Jaffray), DAL +2% (Lines upgraded to Buy from Hold at Dahlman Rose), DIOD +1.8% (Diodes upgraded to Buy from Underperform at Sterne Agee), LCC +1.6% (upgraded to Buy from Hold at Dahlman Rose)
  • krookus

    Sain AAPL-i longiga 6 punni ja ei shordi

    Ostsid 497 ja jätsid 9 punni lauale?
  • No näed loll olen, üksi on raske tradeda ,juhe kogu aeg koos:)
  • NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus alla ootuste. Uute tellimuste indeks kukkus -6,8 punkti,

    December Empire Manufacturing -8.1 vs. 2.0 Briefing.com Consensus; prior -5.2


  • Gapping down
    M&A news: CLWR -8.6% (Sprint to acquire 100% ownership of CLWR for $2.97/share).

    Select telecom related names showing early weakness: VOD -2.1%, FTE -1.4%, TI -1.2% (Telecom Italia has hired Morgan Stanley (MS) to explore spinoff of fixed line network, according to reports).

    Other news: AG -9.2% (First Majestic announces acquisition of Orko Silver), HW -4% (announced public offering of 7.6 mln shares of its common stock), SWHC -2.5% (continued weakness), PCS -0.7% (following S/CLWR news), CNX -0.5% ( progresses on reclamation cfforts) .

    Analyst comments: AAPL -0.6% (downgraded to Neutral at Citigroup), VCI -2.5% (Valassis downgraded to Neutral at JPMorgan), SD -1.5% (SandRidge Energy downgraded to Sell from Hold at Canaccord Genuity)
  • David Tepper esineb hetkel CNBC eetris. 2010 suve lõpus ütles,et FEDi rahatrüki tulemusel saavad kõik varaklassid vaid üles minna ning selle call'iga pani 100% täppi. Praegune ca 1 triljon per aasta rahatrükk loob tema sõnul hetkel aktsiate jaoks samuti väga väikese allapoole liikumise riski. Video 1 ja video 2
  • Caribou Coffee to be acquired by Joh. A. Benckiser for $16.00 per share in cash (halted); Joh. A. Benckiser also owns a majority stake in Peet's Coffee & Tea

    CBOU võetakse üle Joh. A. Benckiseri poolt $ 16.00 aktsia eest. Firma omab ka enamusosalust Peet`s Coffee & Tea (PEET)-is.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon