Valuutaturud 17. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 17. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üheks nädalavahetuse olulisemaks sündmuseks oli valimised Jaapanis, mille võitis ülekaalukalt Liberaaldemokraatide partei, eesotsas Shinzo Abega, kes on valimistele eelnenud perioodil nõudnud korduvalt Jaapani keskpangalt agressiivsemat sekkumist majanduse toetamisel, millest tulenevalt on ka jeen olnud viimased nädalad tugevama müügisurve all. Jeeni müügisurve sai jätku ka eile hilisõhtul turgude avanedes, kui USDJPY tegi uue tipu 84,45 taseme juures, kus kaubeldi viimati 2011. aasta aprillis.

    Jaapani keskpangal on sel nädalal kohtumine, kust oodatakse seniste stiimulprogrammide mahu suurendamist, kuid turuosalised ootavad suuremat tegutsemist keskpangalt eesoleval aastal, kui liberaaldemokraadid reaalselt võimule pääsevad. Euroopa turgude avanemise eel on jeen taastumas ja hetkel kaupleb USDJPY 0,55% kõrgemal 84,00 taseme juures.

    Jeeni kõrval on hetkeseisuga suurimateks langejateks Austraalia ja Uus-Meremaa dollar, mis kauplevad USD suhtes vastavalt 0,32% ja 0,28% madalamal, mida on ilmselt mõjutamas üleüldine turusentiment, sest ühtegi olulist makronäitajat täna kummastki riigist tulnud ei ole. Aasia turud ilmselt katkestavad täna oma 12-päevase ralliperioodi, mis on pikima perioodiga tõus alates 2004. aastast. Küll aga on Nikkei lõpetemas tänast kauplemispäeva plusspoolel.

    Euro jõudis reedel USD suhtes enam kui seitsme kuu tippudesse $1,3190 tasemeni, kuid on praeguseks hetkeks veidike taandunud ja kaupleb kerges miinuses $1,3155 juures. Eurole pakkus eelmisel nädalal tuge ootusi kergelt ületanud PMI indeksid ja teisest küljest USA tööstustoodangu 1,1% kasv (M/M) novembris. Saksamaaa Markit PMI tootmissektori indeks samas langes 0,5 punkti võrra 46,3 peale, kuid teenustesektori indeks tõusis samas 49,7 pealt 52,1 peale detsembris.

    Tänane makrokalender on suhteliselt hõre. Euroopast midagi olulist tulemas ei ole ja USA sessioonil avaldatakse Empire tootmissektori indeks ja kapitalivoogude raport. Kell 16.30 peab Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi ELi parlamendi ees kõne.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon