Valuutaturud 18. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 18. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasia aktsiaindeksid on liikumas üheksa kuu tippude suunas, tingituna peamiselt USA eelarveläbirääkimistega seotud näilisest progressist. Nimelt andis Obama mõista, et ta on nõus tõstma makse 1,2 triljoni dollari võrra ja seejuures tõstma maksumäärasid nendele majapidamistele, kelle sissetulek on üle 400 000 dollari (varem tahtis Obama tõsta makse neile, kes teenivad üle 250 000 dollari). USA indeksitest sulgus SP500 eile kahe kuu kõrgeimal tasemel.

    Öösel avaldas Austraalia keskpank oma viimase kohtumise protokollid, millest selgus, et keskpank otsustas kuu alguses langetada intressimäärasid 3% peale eesmärgiga pakkuda tuge kaevandussektorile ning lisaks elamuehitusele ja jaesektorile. Protokollidest selgus veel, et otsus ei olnud niivõrd konsensuslik, kui siiani arvati, kuid keskpank pidas siiski vajalikuks omalt poolt majandust stimuleerida. Keskpank ei pakkunud seejuures väga palju vihjeid tulevikuplaanide kohta ja turuosaliste hinnangul jätkatakse eesolevatel kuudel praegusel kursil. AUDUSD liikus küll öösel hetkeks kõrgemale, kuid on Euroopa turgude avanemise eel kauplemas avanemistaseme $1,0535 juures.

    Euroopa sessioonil on tähelepanu suunatud Suurbritannia inflatsiooniraportile, kust tõenäoliselt näeme, et novembris jäi tarbijahinnaindeks aastasel baasil muutumatuks 2,7% peale (Y/Y) ja eelmise kuuga võrreldes langes inflatsioonimäär 30 baaspunkti võrra 0,2% peale. GBPUSD on viimase kuuga liikunud stabiilselt ülespoole ja jõudis täna öösel kahe ja poole kuu tippudesse $1,6215 tasemeni.

    Üldiselt on hetkeseisuga olnud tänased liikumised valuutaturgudel suhteliselt tagasihoidlikud. Suurimaks langejaks on NZDUSD, mis kaupleb 0,25% madalamal, olles eelmisel nädalal teinud uue 16 kuu tipu $0,8475 juures. Kõik ülejäänud peamised valuutapaarid kauplevad hetkel avanemistasemete juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon