Valuutaturud 20. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 20. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jaapani keskpank teatas täna stiimulprogrammi mahu suurendamisest 10 triljoni jeeni võrra (kokku 101 trl jeeni peale), mis on viimase nelja kuu jooksul juba kolmas aktiivne samm keskpanga poolt, millega üritatakse majandust turgutada ja positiivset inflatsiooni saavutada. Tänane otsus oli turuosaliste jaoks täiesti ootuspärane, kuid uue peaministri poolt korduvalt nõutud 2% inflatsiooni sihtmärgi rakendamise arutelu lükati edasi järgmisele kohtumisele. Üks keskpanga liige hääletas isegi intressimäärade langetamise poolt, mis on nagunii juba rekordmadalas 0-0,1% vahemikus. Keskpank langetas ühtlasi oma majanduskasvu väljavaateid, tuues probleemidena esile langeva ekspordi- ja tööstustoodangu mahu ning lisaks ka geopoliitilised pinged Hiinaga. USDJPY tegi eile uue 20 kuu tipu 84,60 tasemel, kuid nüüd keskpanga otsuse järgselt taandumas ja kaupleb hetkel 0,56% madalamal 83,92 juures.

    Nii euro kui ka Suurbritannia naelsterling tegid eile USA dollari vastu uued mitme kuude tipud, kuid tulid päeva teises pooles suhteliselt järsult alla tagasi. Euro jõudis $1,3305 tasemeni, kus kaubeldi viimati selle aasta aprillis ja praeguseks hetkeks on EURUSD tulnud tagasi $1,3215 tasemeni. Eile avaldatud Saksamaa IFO ärikliima indeks tõusis eelmise kuu 101,4 pealt 102,4 punktini detsembris, kuid hetkeolukorda hindav indeks langes 108,1 pealt 107,1 punktini. Tulevikku vaatav ootuste indeks tõusis 95,2 pealt 97,9 punktini.

    Inglismaa keskpank (BoE) avaldas eile oma viimase kohtumise protokollid, mille toel jõudis GBPUSD kolme kuu tippu $1,63 tasemeni ja sealt on valuutapaar praeguseks hetkeks taandunud $1,6250 taseme juurde. Protokollidest selgus, et üheksast komitee liikmest pooldas üks stiimulprogrammi mahu laiendamist 25 mld GBP võrra, kuid ülejäänud pooldasid monetaarpoliitika muutmata jätmist. Protokollidest ei selgunud keskpanga edasiste plaanide kohta just kuigi palju, kuid ei saa välistada, et järgmise aasta alguses võib BoE oma sekkumist aktiviseerida, sest mitmel korral on keskpankurite jutust läbi kumanud lause, et naelsterlingi praegune suhteline tugevus ei ole keskpangale meeltmööda.

    AUDUSD ja NZDUSD, mis kumbki on sel nädalal olnud müügisurve all (erinevalt eurost ja naelsterlingist), on täna näitamas taastumise märke. NZDUSD kaupleb hetkel 0,25% kõrgemal, kuigi eile hilisõhtul avaldatud Uus-Meremaa 3Q SKT näidud tulid oodatust halvemad: eelmise kvartaliga võrreldes oli kasv oodatud 0,4% asemel 0,2% ja aastasel baasil oli kasv oodatud 2,5% asemel 2,0%. Lisaks langetati eelmise kvartali näidud vastavalt 0,3% ja 2,5% peale. AUDUSD kaupleb hetkel 0,11% kõrgemal $1,0490 juures.

    Makronäitajatest on täna avaldamisel Suurbritannia novembrikuu jaemüügi tulemused, mis peaksid ootuste kohaselt näitama eelmise kuu suhtes paranemise märke. Õhtul avaldatakse ka veel eurotsooni tarbijausalduse indeks. USA sessioonil ilmuvad USA kolmanda kvartali SKT tulemused, erakulutuste andmed, olemasolevate kodumüükide näidud, juhtiv indikaator, Philadelphia Fedi indeks ja traditsioonilised töötuabiraha taotlejate andmed.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • Commerzbanki analüütikud usuvad, et GBPUSD on oma eilse $1,6305 tasemega saavutanud tipu, mis ühtlasi kattub aprillis ja septembris tehtud tippudega. Eelduseks on loomulikult see, et konkreetne vastupanutasemest kõrgemale ei murta. Hetkel kaupleb valuutapaar 0,2% plusspoolel $1,6275 juures.
    “This is a major medium term pivot that we must allow to hold the topside at least on the initial test. We note also the dragonfly doji charted yesterday and believe that the market has topped for now”, wrote analyst Karen Jones, pointing to 1.6217 and 1.6178 as immediate support, and eased upside pressure below 1.6102.

  • Saksamaa teatas, et nad vähendasid järgmise aasta plaanitavat võlakirjade müügimahtu 250 mld euroni vs sellel aastal müüdud 255 mld eurot. Järgmise aasta maht on viie aasta madalaim tase. EURUSD on suurema osa oma eile õhtusest langusest tagasi teinud ja kaupleb hetkel 0,3% kõrgemal $1,3265 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon