Börsipäev 21. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Liikumised börsidel olid eile erisuunalised. Kui Stoxx 600 indeks lõpetas päeva nulli lähedal, siis USA indeksid suutsid hilise ostuhuvi tõttu sulguda 0,5% plusspoolel. Kuid sentiment Aasias kujunes öösel juba märksa negatiivsemaks ning ka USA indeksite futuurid on vajunud praeguseks ebatavaliselt sügavasse miinusesse (-1,5%). Eeskätt on see tingitud USA eelarveläbirääkimistega seotud määrmatuse kasvust.

    Ehkki pärast seda, kui Esindajatekoja spiiker käis välja oma „plaan B“ (milles nähti ette maksude tõstmist vaid üle miljoni dollari aastas teenivate majapidamiste puhul), uskusid paljud, et tema pakkumine saab ka vabariiklastest kolleegide seas heakskiidu, ent üllatuslikult ei suutnud Boehner liigselt väikeste kulukärbete tõttu piisavalt palju hääli kokku saada, mis tähendab, et demokraatide veenmine oleks olnud veelgi ebatõenäolisem ning ühtlasi seab küsimärgi alla Boehneri võime vedada läbirääkimisi vabariiklaste nimel. Bohner kirjutas oma avalduses, et koorem liigub nüüd Barack Obama ja Senati enamuse juhi Harry Reidi õlgadele, kes peavad tõenäoliselt ka teisi Kongressi liidreid kaasates leidma sobiva lahenduse, mis mõlemast kojast läbi läheks. Võimalik, et jõulude ajal suudetakse midagi konkreetsemat juba omavahel kokku leppida ning esimene võimalus see hääletusele panna avaneks alles 27. detsembril, mil Senat jõulupuhkuselt naaseb.

    Tulles aga tagasi eile avaldatud makro juurde, siis Euroopas jäid numbrid pigem pehmeks. Itaalia jaemüügi aastane langus kiirenes septembri -1,6% pealt oktoobris -3,8% peale ning Suurbritannia oma näitas novembris oodatud 1,5% kasvu asemel 0,9% kasvu, mis oli siiski veidi parem oktoobri 0,8% YoY kasvutempoga võrreldes. Suurbritannia tarbijausalduse indeks kukkus detsembris 7 punkti võrra -29 punkti peale vs oodatud -25 punkti, eurotsooni vastav näitaja aga näitas marginaalset paranemist 0,3 punkti võrra -26,6 punkti peale vs oodatud -26,5 punkti. Itaalia senat kiitis 2013.a eelarve heaks ning alamkoda peaks sarnaselt käituma lähipäevadel.

    USA makro kujunes julgustavamaks. Kolmanda kvartali SKP kvartaalne ja annualiseeritud kasv revideeriti 0,4 punkti võrra ülespoole 3,1% peale, mis üllatas positiivselt konsensust, kes oli oodanud samaks jäämist 2,8% peal. Erinevalt NY Fedi töötleva tööstuse küsitlusest, näitas Philly Fedi indeks märksa paremat pilti, kerkides novembri -10,7 punkti pealt detsembris 8,1 punkti peale vs oodatud -3,0 punkti. Tegemist on kõrgeima näitajaga alates aprillist. Olemasolevate majade müük kasvas novembris üle 5 miljoni piiri esimest korda alates 2009.a, ületades analüütikute prognoositud 4,9 miljoni suurust ootust. Möödunud nädala töötu abiraha taotluste arv kerkis 17K võrra 361K peale ühtides laias laastus konsensuse prognoosiga.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis huvi võiksid pakkuda tarbijausalduse indeksid Saksamaal ja Itaalias ning ärisentimenti küsitlus Prantsusmaal. USAs on suurima tähelepanu all eelarvekõnelused, ent makro poolel raporteeritakse novembrikuu isiklike sissetulekute ja kulutuste muutus, kestvuskaupade tellimused ja Michigani ülikooli detsembrikuu lõplik tarbijasentimendi küsitlus. USA turud on lühendatud päeva jagu avatud ka 24. detsembril ning uuesti jätkub kauplemine juba 26. detsemberil.

    09.00 Saksamaa tarbija kindlustunde indeks (detsember)
    09.45 Prantsusmaa ärisentimendi küsitlus (detsember)
    11.30 Suurbritannia kolmanda kvartali SKP revideeritud näit
    12.00 Itaalia tarbija kindlustunde indeks (detsember)
    15.30 USA isiklike sisetulekute ja kulutuste muutused (november)
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (november)
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbija kindlustunde indeks (detsember)
    18.00 USA Kansas City Fedi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -1,5% madalamal, Euroopa on alustamas poole protsendi jagu punases.
  • Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks näitas oodatud samale tasemele jäämise asemel langust.

    GFK Consumer Confidence Survey (Jan) in at 5.6 versus 5.9 expected and 5.8 prior (rev. from 5.9).
  • Citi makronäitajate üllatusindeksid liiguvad üsna erisuunaliselt. Hiina (kollane) on viimasel ajal pettumust valmistanud, USA (valge) positiivselt üllatanud ja eurotsoon (oranž) jäänud volatiilseks.
  • S&P500 futuurid tegid öösel läbi väga korraliku kukkumise, langedes vahepeal isegi 50 punkti ehk -3.5%. Hetkel futuurid -1.25% ning see liikumine näitab, kui tundlik teema praegune fiskaalkuristik ikkagi tegelikult on.

  • Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde indeks 89 punkti vs oodatud 89 (novembris 88)
    UK kolmanda kvartali SKP muutus revideeriti aasta baasil -0,1% pealt 0,0% peale
  • Itaalia tarbijausaldus näitas pisikest paranemist (84,9 pealt 85,7 punkti peale), ent nagu näha, siis praegune tase jääb ajaloolises kontekstis suhteliselt madalaks.
  • Ka Rootsi valitsus on oma prognoosides märksa konservatiivsemaks muutunud

    SWEDEN SEES 2013 GDP GROWTH OF 1.1% VS 2.7% PREV
    SWEDEN SEES 2013 JOBLESS RATE OF 8.2% VS. 7.5% PREV.


    Ja Rootsi rahandusminister on üks suurimaid skeptikuid, kes Euroopa ametnikest viimasel ajal silma jäänud

    BORG SEES BIGGER RISK OF DEEPER EURO CRISIS THAN IMPROVEMENT
  • 13.20 ...maailmalõppu ei saabunud ja Kreekal tuleb ikkagi võlg tagasi maksta
  • Siis jääb vist maailmalõpuoksjon ka ära? Lootsin häid tehinguid teha...
  • Aga kust te teate, et me kõik pole sujuvalt teispoolsusesse liikunud?
  • TALSE oleks siis uuesti 100-st alustanud...
  • Ainus viis selle teada saamiseks on teha kõne maksuametisse. Kui maksude tasumist jätkuvalt nõutakse, alles siis võib väita, et seekord maailmalõppu polnud.
  • Kes vastutab öelge? Kõik varad maha parseldatud, aga ikka elus. Peab 0-st alustama.
  • November PCE Prices- Core M/M 0.0% vs +0.1% Briefing.com consensus
    November Personal Spending +0.4% vs +0.3% Briefing.com consensus
    November Durable Orders +0.7% vs +0.2% Briefing.com consensus; Prior revised to +1.1% from +0.5%
    November Durable Orders ex-trans +1.6% vs -0.2% Briefing.com consensus; Prior revised to +1.9% from +1.8%
    November Personal Income +0.6% vs +0.3% Briefing.com consensus
  • Sedapuhku üdini head uudised, juhtub harva.
  • Jättes kestvuskaupade telimuste puhul välja kaitsetööstuse ja õhutranspordi, mis kipuvad olema volatiilsemad, siis aasta baasil näitasid erasektori kapitalikulutused taas kasvu ja seda vaatamata lähenevale fiskaalkuristikule, mis on positiivne
  • Maxim on magic touchiga. Tarvitses tal vaid MLNX dg teha, kui see biidib turgu ning on plussiski :)
  • Tulevate pühade tõttu on veidi teistsugune ka turgude lahtioleku aeg. Esmaspäeval, 24. detsembril on USA turud avatud pool päeva ja sulguvad meie aja järgi 20.00. LHV võtab ordereid vastu alates kella 16.00-st kuni 20.00-ni. Teisipäeval, 25. detsembril on turud suletud ja kolmapäeval, 26. detsembril on turud avatud tavapärase ajakava alusel.
  • stocker
    Kes vastutab öelge? Kõik varad maha parseldatud, aga ikka elus. Peab 0-st alustama.

    Apitud õbitus... :)
  • HLF-l täna põhja all pole, aktsiat on müüdud alates turu avanemisest järjekindlalt alla müüdud ja hetkel kaupleb ligi 20% miinuspoolel, $ 27 kandis.
  • HLF - Einhorni küsimuse peale (on short, ei ole short) kukkumisel vähe ajalugu:

    1. Herbalife shares defended at BofA/Merrill
    2. Shares are Buy rated with a $88 price target.
    3. Herbalife shares defended at DA Davidson.
    Herbalife calls Einhorn's questions elementary, sees buying opportunity.

    Need väljaütlemised toimusid $60 kandis.

    HLF - sel nädalal.
    1. Herbalife CEO says Ackman 'pyramid scheme' claim is 'bogus'
    2. Herbalife reiterated as a Buy at BofA/Merrill
    3. Ackman's views on Herbalife inaccurate, says DA Davidson

    Need väljaütlemised toimusid 37-34 kandis.
    Nende sellerite vastu ei saa. Lühiajaliselt.

    Aga:
    Herbalife sees 2013 EPS $4.40-$4.55, consensus $4.52
    Sees 2013 net sales growth 10%-12%.


    Samas:
    Helistage Herbalife’i
    Helistage meile numbril 800 0371 110(helistamine tavatelefonile alates). Me vastame kõnedele esmaspäevast reedeni 10.00 kuni 18.00.

    Kirjutage Herbalife’ile
    Herbalife Latvia
    Riga Sales Centre, c/o Filuet Baltica Ltd
    Sencu Street, 4, Riga, LV-1012, Latvia

    E-post ... ja miks me seda ei eelista.
    Teie rahulolu on Herbalife’i jaoks kõige olulisem ja seega tahame me olla kindlad, et saate täpsed ja personaalsed vastused. E-posti vastused võivad tihti olla lühikesed, ebarahuldavad või ebapiisavad. Seetõttu valime me keskendumise sisukale klienditeenindusele, eelistatavalt läbi isikliku suhtluse Herbalife’i peakontoriga või teie kohaliku Herbalife’i Distribuutoriga.


    Aga rumalus ei ole maailmas otsa lõppemas, seega sektori sihtgruppi nagu jaguks. Lisaks ei garanteeri need short sellerid sulle midagi. Einhorni kasum GMCR-s näiteks vaikselt sulamas. Aasta low $17, eilne close $41.
    Ja HLF on kestnud natuke liiga kaua, et kaduda. Ning kasvuruumi jagub, sest näiteks mina ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes seda kasutaks, ostaks või müüks. Millalgi on see long, aga kes kurat ütleks, millal.

  • Ma olen USAs Chicagos käinud Herbalife klubis ja see oli latinode seas väga popp koht. Üldse tunudb, et USAs nad laienevadki latiinode seas eelkõige, kes yahoo.finance-it väga ei loe. Päris suur osa käibest tuleb ka Lõuna-Koreast ja Hiina kasvab ka kiiresti (seal veidi teistsugune ärimudel, sest võrkturustus on seal keelatud).

    Ackmani rünnakust oli minu jaoks ainuke uudis see, et toodete tagastamisel lõpetatakse sinuga ka distribuutorileping ja lisaks jääd ilma shippingust. Ettevõtte kasumiaruannet vaadates on ju kogu aeg näha olnud, et nad teenivad päris ohtralt raha shippingu pealt. Aga miks see halb on, ma ei mõista...

    Jutt, et tooted on kallimad ja kuidas keegi neid ostab on total bs. Coca-Cola on ka kinos kallim osta kui hulgialost - enamus HLF toodete ostjaid ostab neid selle pärast, et:
    1. Neile müüakse idee ära ja raske on ei öelda
    2. Nad ostavad seda terviseklubis topsikaupa ja siis tundub see odav.

    HLF võiks turu avanedes oma 1 miljardi suuruse tagasiostu käima lasta ja lisaks saata oma top sales leaderitele meeldetuletuse, et selle hinna eest on aktsiaid mõistlik osta. Kui reedel oli mcap juba alla 3 miljardi, siis peaks sellega saama põranda loodud aktsiale.

    Iroonia on veel see, et samal päeval kui tulid jutud Ackmani shortist, teatas HLF suurest tehase avamisest N. Carolinas, et tulla toime kasvanud nõudlusega ;)

    Arvestades et Ackman on short 20% aktsiatest ja viimastel päevadel on shorte kindlasti juurde tulnud, siis võib varsti väike ralli ka tulla.

    Long HLF (ja hetkel kõvasti vee all).
  • Tehas oli lintsalt üks kuupäev, faktiliselt ei tulnud see tühjast. Tagasiostuprogramm $50 M eest per kvartal on jõus, viimane konf anti teada, et on finantsiliselt valmis seda $1B kuni 2017 suurendama, kui vajadus tekib. Arvatavasti tuleb see ka 07.01 ära. Tüüpidel on rünnakust suht okkad püsti.

    Seda, et ettevõte võitleb, ei piis. Siin oleks vaja suuri fonde, kes no matter what bidisse istuvad.
  • No jah, proovisin ise reedel longida 29 ja 28 pealt ja veel altpoolt ,nii aktsiate ,kui optidega ,ei tulnud päris tervelt välja .
    Sain lõpuks ikkagi lossi.
    Lihtsalt uskumatu ,et asi on 35 aatat nii olnud ja nüüd üks vend kargab välja ja suudab "üllatada kedagi"ja sellise paanika tekitada.
    Ma HLF-i kohta ei oska öelda ,kuna ei tarbi tooteid aga sama skeem peaks olema ka tupperwarel ja goldenil jne.
    Tupperware tooted (,niipalju kui mul neid on ) on mu meelest ülikõvad .
    Näiteks ma pole kohanud nii töökindlat konservi avajat kui tupperware oma
    Teeb täitsa konservi lahti, kui on vaja ja seda juba aastaid ,kusjuures teised sarnased tooted võib juba poes prügikasti visata.
    Nagu ymera juba ütles ,siis kuskilt on ilus long ,reedel ei arvand ära.
    Eriti pull oleks ,kui David ütleks ,et ta nüüd long mingil põhjusel- mis võib täitsa siin debiilsel turul juhtuda:D
    Muideks CNBC meiginaiskond kasutab HLF-i tooteid:)
  • Pange see Kalev Jaiki teema ükskord kinni. Keegi ei jôua seda juba ammu enam jälgida.
  • Aga kui on kirjutajaid, on ka jälgijaid. Mina ei loe seda ammuilma ja mis siis sellest! Mitte kui midagi. Rohkem tolerantsust jõululaupäeval, kallid kaaskodanikud!
  • Veel HLF teemale lisaks - praegu on ilmselt paremad investeeringud hoopis NUS või BTH - mõlemad on kaasa kukkunud ja short interest oli juba 30. nov seisuga näiteks BTH-l 44% floatist ja NUSil 21,6%.
    NUS tõstis just dividendi ka.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon