Börsipäev 28. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aastavahetus võiks olla juba seljataga ning sellega koos ka USA eelarvekõnelustes saavutatud kompromiss, sest viimase kahe kuu jooksul tarbijate, ettevõtete ja investorite meeleolu domineerinud teema muutub iga päevaga aina väsitavamaks. USA turud kauplesid eile võrdlemisi närviliselt, kui päeva keskel olid indeksid üle protsendi jagu punases, kosudes viimastel tundidel taas tänu lootustandvatele kommentaaridele. S&P 500 sulgus lõpuks -0,12% madalamal, Stoxx 600 andis sessiooni teises pooles ära oma võidu ning sulgus nullis.

    Eilne päev USA poliitilisel maastikul kulus põhimõtteliselt näpuga näitamisele. Senati enamuse liider Harry Reid nentis, et vabariiklastel on pikka aega olnud võimalus fiskaalkuristikku vältida, kuid nende Esindajatekoja spiiker pole seda võimalust kasutanud. Senati vabariiklaste juht Mitch McConnell tõrjus kriitikat, öeldes et nad ei pea keerulise olukorra tõttu hakkama demokraatidele kohe tühja tšekki ulatama. Obama kohtub täna Kongressi kõigi liidritega ning kui selle tulemusel peaks sündima kahte osapoolt rahuldav lahendus, siis Esindajatekoda teatas valmisolekust koguneda pühapäeva õhtul.

    Üha rohkem on takerdunud läbirääkimiste mõju kandumas ka reaalmajandusse. Mõnda aega on see peegeldunud ettevõtete ettevaatlikumas hoiakus ja nüüd järjest tugevamalt kujundamas ka tarbijate käitumist. Viimased, kes siiani tundsid ennast kõige selle taustal suhteliselt kindlalt, muutusid detsembris võimalikele maksutõusudele keskendudes pessimistlikumaks. Konkreetsemalt kukkus eile avaldatud tarbijausalduse indeks detsembris 6,4 punkti võrra 65,1 punkti peale (konsensuse ootus oli 70,0 punkti), langedes sellega madalaimale tasemele alates augustist. Langust vedas ootuste alanemine (66,5 vs 80,9 punkti eelmisel kuul), sest jooksva olukorra hindamisel olid tarbijad novembriga võrreldes optimistlikumad.

    Möödunud nädala esmaste töötu abiraha taotluste arv kujunes Ühendriikides oodatust pisut paremaks, vähenedes 12K võrra 350K peale, mis oli analüütikute konsensuse prognoositud 360Kst parem. Jõulude ajal on aga seda numbrit suhteliselt keeruline analüüsida, kuna ühest küljest on moonutavaks jõuks hooajaline palkamine ja teisalt kasutati paljude osariikide numbrite puhul seekord prognoosimist, sest vastavad valitsuse asutused olid pühade tõttu suletud.

    Novembrikuu uute majade müük kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 15,3% 377 tuhandeni, jäädes analüütikute oodatud 380 tuhandest siiski madalamaks. Vaatamata muljetavaldavale kasvutempole võib jooniselt näha, et tänavune müük saab tõenäoliselt olema kolmandaks madalaim alates 1963. aastast, mil vastavat statistikat hakati koguma.

    USA uute majade müük (tuhandetes, annualiseeritud ja hooajaliselt korrigeeritud)


    Tulles tänase päeva juurde, siis tähelepanu võiks langeda Prantsusmaa kolmanda kvartali revideeritud SKP näidule ja novembrikuu tarbimiskulutuste muutusele, Hispaania novembri jaemüügile, USA pooleliolevatele kinnisvaratehingutele ja Chicago detsembri PMI indeksile.

    09.45 Prantsusmaa kolmanda kvartali SKP
    09.45 Prantsusmaa tarbimiskulutuste muutus (november)
    10.00 Hispaania jaemüük (november)
    16.45 USA Chigago PMI (detsember)
    17.00 USA novembris pooleliolnud kinnisvaratehingute arv

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal, Euroopa börsid on avanemas erisuunaliselt.
  • Prantsusmaa kolmanda kvartali SKP kasv revideeriti 0,1 protsendipunkti võrra madalamaks, kuid neljanda kvartali algus on olnud paljulubavam, kui novembrikuu tarbimiskulutused kahanesid mullusega võrreldes -0,2%, mis oli oodatud -0,6%st vähem (lisaks revideeriti oktoobri YoY muutus -0,5% pealt -0,3% peale).

    France GDP (3Q F) in at 0.1%Q/Q and 0.0%Y/Y versus 0.2%Q/Q and 0.1%Y/Y expected and 0.2%Q/Q and 0.2%Y/Y prior.
  • BofA ML toob välja, et Jaapani keskpanga rahatrükk võib tuleval aastal ületada USA keskpanga oma ja sestap mõjuda jeenile nõrgestavalt. Joonise alumises otsas on näha mõlema keskpanga rahapakkumist, mille kohaselt on küll USA süsteem ligi kaks korda suurem (2,64 triljonit USD vs 124,4 triljonit jeeni ehk 1,44 triljonit USD), kuid kasv on viimasel ajal olnud Jaapanis kiirem. 20. detsembril otsustas BOJ suurendada varade ostuprogrammi 10 triljoni jeeni võrra 76 triljoni jeenini ning BofA analüütiku sõnul nõrgestab iga täiendavad 10 triljonit jeeni JPY/USD kahe jeeni võrra. BOJ järgmine kohtumine leiab aset 21-22. jaanuar ning kui siis otsustatakse suurendada programmi 20 triljoni jeeni võrra, siis see võiks USD/JPY kursi viia 90 jeeni juurde.
  • Hispaania jaemüügi aastane langustempo aeglustus novembris -9,7% pealt -7,8% peale, üllatades pessimistlikumat konsensust, kes prognoosis tempo kiirenemist -10,3% peale.
  • Deutschelt päris hea graafik selle kohta, milline on olnud erinevate indeksite raames ettevõtete 2013.a aktsiakasumi ootuste korrigeerimine viimasel ajal. Nagu näha, siis globaalselt on EPS ootuste langetamise kiirus kahanenud detsembris -0,6% peale vs -1,5% novembris. Jaanuaris käivituv tulemuste hooaeg annab ilmselt juba paremaid vihjeid sellest, mis suunas EPSi prognoose liigutada.

  • Ja siit on näha, millised on parasjagu EPSi kasvuootused eripaigus
  • EURUSD on viimase tunniga oma päeva tippudest $1,3255 tasemelt suhteliselt järsult alla tulnud ja kaupleb hetkel 0,22% miinuspoolel $1,3205 juures. Ühtegi konkreetset põhjust euro nõrkuseks pole hetkel teada.
  • - Some dealers noting that there are concerns that the US sovereign rating would be downgraded with the fiscal cliff impass and hampering risk appetite
  • Risto - raske konkreetset põhjust leida jah, kuigi langus sügav. Äkki see, et kuristiku ületamine ei ole turu seisukohalt ootuspärane ning see tähendab dollarile tugevust, kuna raha juurde trükkida ei tule?
  • Ma arvan, et stockeri infokild on loogiline selgitus, kui FEDi rahatrükk asetatakse safe-haven valuuta otsimisel hetkeks kõrvale. Meenutus sellest, mida võlalimiidi tõstmise debatt ja USA krediidireitingu langetamine tõid eelmisel aastal kaasa.
    EUR/USD
  • Endale üllatuseks vaatasin, et viimati tegi EUR/USD päevasel suglumisel rohkem kui 1% allapoole liikumise juulis. Pärast seda, kui Draghi lubas eurot iga hinna eest kaitsa, on seilatud juba oluliselt rahulikumas vees.
  • Gapping up (light volume morning)
    In reaction to strong earnings/guidance: CALL +3.3% (also appoints Gerald Vento as President and CEO effective January 1; founder Daniel Borislow to lead new marketing and product development initiatives).

    M&A news: NLP (thinly traded, J.D. Nichols and Brian Lavin to acquire 100% of public interest in NTS Realty Holdings for $7.50/unit in Cash).

    Other news: ARNA +1.7% (still checking for anything specific), MRVL +1.5% (Reuters discusses MRVL's options to try to void a $1.17 billion verdict over patent dispute), CPHD +0.9% (ticking higher, receives FDA clearance for Xpert CT/NG, delivering rapid detection and differentiation of Chlamydia and N. gonorrhoeae).

    Analyst comments: LSI +2.7% (ticking higher, initiated with a Buy at Wunderlich)
  • Seega pikemas perspektiivis on siiski rahatrükk ilmselt kiireim viis lahendus leida ning ma pakun 60/50 EURUSD long kasuks.
  • Gapping down
    Financial related names showing weakness: DB -2.6%, SAN -2.4%, BBVA -2.4%, BCS -1.5%, BAC -1.2%, WFC -1.0%, AIG -1.0%, JPM -0.8%, C -0.6%, .

    Select metals/mining stocks ticking lower: MT -1.3%, FCX -1.1%, RIO -0.8%, BHP -0.7%.

    Oil/gas related names showing modest weakness: TOT -1.7%, SLB -1.1%, CHK -1.0%, SDRL -0.9%, PBR -0.8%, BP -0.7%.

    A few telecom names are ticking lower: TEF -2.2%, FTE -1.7%, VOD -0.8%.

    Other news: OMER -9.2% (reports oms103hp phase 3 clinical trial results; target lowered at Burrill Institutional Research following data), FTK -6.1% (light volume, Flotek Industries announces $75 mln expanded credit facility), NOK -2.8% (still checking), FB -1.2% (early weakness being attributed to potential lost users over Instagram), AAPL -1.0% (still checking for anything specific).
  • MHR
    Magnum Hunter Resources Corp. Announces Significant Eagle Ford Shale Well Results Rhino Hunter # 1 - 2,218 BOEPD Zebra Hunter # 1 - 2,145 BOEPD-
    Just, ma pikk
  • stocker
    MHR
    Magnum Hunter Resources Corp. Announces Significant Eagle Ford Shale Well Results Rhino Hunter # 1 - 2,218 BOEPD Zebra Hunter # 1 - 2,145 BOEPD-
    Just, ma pikk


    väljas midagi
  • Uudisnupuke turgudele tuge pakkumas: Obama said to plan offer of scaled-back budget package today.
  • Veel täiendust: Obama plan said to renew tax cuts for all except top earners, and to address unemployment insurance extension.

    Obama plan said to delay or replace part of spending cuts.

    Spending cut changes said to most likely be in defense.
  • Obama said not to make new offer in fiscal cliff talks.

    USA indeksid lõpetasid kenasti punases: DJIA -1,21%, NASDAQ -0,86% ja SP500 -1,1%.
  • Selge, paneme kirja - teevad Kreekat. Vahet märkate? Mina küll ei märka! Kuniks nuga kõril verd ei lase, ei tule midagi.
  • Nüüd kus pullid on uskuma jäänud, et see prinditud majandustõus on püsis ja jääv on suurepärane aeg neid seal aedikus veristama hakata.
  • Esialgu on see pigem aedikus valitsev paanika, sest kauboidest valvurid ei suuda pohmas peaga selgusele jõuda, kes neist on Ameerikamaa parim ratsutaja.
  • harley
    Nüüd kus pullid on uskuma jäänud, et see prinditud majandustõus on püsis ja jääv on suurepärane aeg neid seal aedikus veristama hakata.


    07.06.12@$132
    Kui Ben hakkab korrutama, et kõik on korras siis peaks kogenud kuulajal tuluke põlema hakkama nagu Pavlovi koeral. (ehk on aeg lühikeseks minna)

    09.02.12 OMXT teemas, mulle tundub aroonia võtmes.
    Ärge nüüd loobuge, pingutage ikka veel, pange auru juurde!
    Aktsiat on mega odavad, ostke!

    02.09.11 OMXT teemas
    Ole mureta esmaspäeval tuleb sellele langusele olulist lisa :)
    Ja see on alles algus.

    07.06.2010
    Mingit põrget ei tule! Sirgelt müüjakse need põrked ära.Selge terend alla.

    05.02.10@$106
    feels good to be short.


    Võtsin vaevaks uuesti üles otsida valiku MC Short Harley möödunud aastate väljalastud singlitest.





  • [quote=ymeramees]

    Võtsin vaevaks uuesti üles otsida valiku MC Short Harley möödunud aastate väljalastud singlitest.







    Üks on kindel, peale igat minu postitus tuleb üks väike tüdruk siia foorumisse kohe vinguma. :)
    Ei viitsi sinu postitusi siia copima hakata.
  • ymeramees, su pidev vingumine on nagu tatt mis tuleb külma ilmaga ja rikub ainult tuju.
  • Sa räägid veristamisest? Kui sa ei oleks jutumees, vaid tegutseksid oma väljaütlemiste kohaselt, siis peaksid sellest tegevusest küll kõike ja rohkemgi veel teadma, arvestades su ajalugu. Aga arvestadest jällegi tonaalsust, et sul muidu on kõik korras, välja arvatud minu vingumine, siis sul vist reaalselt raha ei ole seal, kus su suu liigub. Sellest ka mu arvamus, et sa väikest sorti naljamees oled. Nende üle naermine on ju adekvaatne tegevus ometi?
  • A võibolla FAZ short, siis küll ju õigesti
  • Mõned järgnevad nädalad tundub faz short kalliks maksma minevat.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon