Börsipäev 31. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Head vana aasta lõppu kõigile!

    Selja taha jäänud nädalavahetus pole erilisi edusamme demokraatide ja vabariiklaste kõnelustes toonud ning tundub, et kui eelarve osas üldse veel selle aasta sees midagi kokku suudetakse leppida, saab see toimuma viimase tunni viimasel minutil. Juhul kui mõlemad parteid ei suuda täna ühisele kokkuleppeni jõuda, paneb Senati enamuse liider Harry Reid oma kojas hääletusele Obama varuplaani, mis lahendab vaid osa laual olevatest küsimustest, nähes muuhulgas ette Bushi maksusoodustuste pikendamist majapidamistele, kes teenivad aastas kuni 250 000 dollarit ning samuti töötu abiraha pikendamist. Vabariiklased muidugi sooviksid sissetuleku piiri nihutamist vähemalt poole kõrgemale, kuid kui Esindajatekoda tänase hääletuse blokeerib, tõusevad kõikide maksud ja mulle tundub, et süüdlast otsides hakkab avalikkus esile tooma just vabariiklasi.

    Öösel avaldatud HSBC Hiina töötleva tööstuse PMI on siiski toetamas veidi sentimenti. Detsembri PMI kerkis esialgselt raporteeritud 50,9 punkti pealt 51,5 punkti peale (novembris 50,5 punkti), mis märgib kõrgeimat taset viimase 19 kuu jooksul. Homme avaldatav ametlik PMI peaks peegeldama samasugust trendi. HSBC ökonomisti kohaselt peaks tööstuse positiivne momentum säilima ka järgnevatel kuudel, mil infrastruktuuri projektid täies mahus käiku lähevad ning kinnisvarasektor stabiliseerumine jätkub.

    „Gains were thanks to the faster new business flows and the end of destocking. Such a momentum is likely to be sustained in the coming months, when infrastructure construction runs into full speed and property-market conditions stabilize.This, plus Beijing’s reiteration of keeping pro-growth policy in place into the coming year, should support a modest growth recovery of around 8.6% y-o-y in 2013, despite the ongoing external headwinds.”

    Heites pilgu alanud nädalale, siis vaatamata üsna uimasele aastalõpu ja -alguse perioodile on õhus palju küsimusi ja määramatust, millele investorid lahendust ootavad. Ühest küljest on jätkumas jagelemine USA järgmise aasta eelarve üle, teisest küljest saab tõenäoliselt ka makro korraks jälle rohkem tähelepanu, kui nädala teises pooles tuleb Ühendriikides avaldamisele detsembrikuu tööturu raport. Sellele lisaks raporteeritakse Ühendriikide poolel kolmapäeval veel töötleva tööstuse aktiivsuse indeks, FOMC eelmise kohtumise protokoll ja detsembri automüügi numbrid, neljapäeval on fookuses aga ADP tööturu küsitlus ja möödunud nädala töötu abiraha taotluste arv.

    Euroopas võiks makrost suurimat huvi köita kolmapäeval eurotsooni töötleva tööstuse detsembri lõplik PMI ja Suurbritannia vastava näitaja esmakordne avaldamine. Neljapäeval kuuleme, milline on olukord Saksamaa tööturul ja reedel on fookuses juba teenindussektori PMI indeksid nii eurotsoonis kui Suurbritannias. Peale selle tuleb nädala viimasel tööpäeval avaldamisele ka euroala detsembrikuu inflatsioon.

    Tänane kalender:
    17.30 USA Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)

    Mitmel pool Euroopas on börsid täna suletud või toimub lühendatud kauplemine. Ühendriikides on turud avatud tavapärase kellaajani, ent ordereid võtab LHV maakler vastu kuni kella 20.00ni. USA indeksite futuurid kauplevad hetkel kuni 0,3% plusspoolel.
  • Soojad aastalõpu soovid kõigile ka minu poolt!

    Ülalolevast tabelist näeb, et hoolimata selle aasta kõikidest kriisidest (eurotsooni kriis ja majanduslangus; Kreeka võla restruktureerimine ja oht, et riik väljub eurotsoonist; eurotsooni pankade rekapitaliseerimine; lisaks Kreekale kasvasid hirmud Portugali, Itaalia, Hispaania, Prantsusmaa pärast; Iraani sanktsioonid ja oht, et naftahinnad teevad suure hüppe üles või et läänemaailm sekkub sõjaliselt Iraanis; Süüria pikalt kestnud sõjalised rahutused; Iisraeli ja Palestiina konflikt, millest oleks peaaegu sõda välja arenenud; jahenenud Hiina majandus; USA eesseisev eelarvekuristik ja võlapiiri lagi jne jne), on aasta olnud aktsiaturgude jaoks ikkagi päris positiivne. Samas aasta 2012 on olnud ikkagi rohkem võlakirjade aasta, kuna need on teinud veelgi võimsama ralli.
  • Reedel ringi liikunud kartus, et USA krediidireitingut võidakse langetada, sai mõnevõrra leevendust, kui S&P teatas, et ei hinda praeguseid fiskaalkuristiku läbirääkimisi reitingu muutmise vääriliseks, kuna eelmise aasta augustis määratud AA+ reitingu ja negatiivse väljavaate puhul eeldati juba ebastabiilsemat ja ebaefektiivsemat poliitilist maastikku.
  • Shanghai Composite indeks suutis aasta lõpus teha võimsa ralli ning sulguda 12 kuu lõikes 3,2% plussis (esimest korda kolme aasta jooksul). Kuna sealsed kohalikd jaeinvestorid kipuvad olema spekulatiivset laadi, siis tekib küsimus, kas selline hüpe aasta lõpus motiveerib jaeinvestoreid vaatama börsi uuesti kui tulu teenimise allikat ning sellega tekitada uuel aastal täiendavat momentumit.
  • Kreeka jaemüük kukkus oktoobris -17,1% eelmise aasta sama perioodiga võrreldes (septembris -10,4%), mis on suurim kukkumine alates 2009.a märtsist.
  • krookus
    Ymera, mis täna FB -st arvad?


    Eks seal ole täna tavapärasest rohkem aastalõputeemalisi postitusi
  • Arvaks ,et turg ikka veits rallib täna ,kuna T+3 maksude seisukohast ja ega aasta tahetakse ikka cliffi teemal ka ilusaks teha ja keegi ikka kargab välja ja teeb pos. avalduse .
    Ja siis vast kõige peale ,mis FB kohta tulnud + turg siis aitab
    Aga tegelt loto
  • Muu maailm magab, võtsite mõlemad 100k?

    BMO on tore analüütik, tuli teistest erinevalt katma, aga täna, kus pool maailma juba mõtleb, mis ta sööb ja kus ta joob ning teine pool arutleb, kas cliffime-ei cliffi me, siis ma kardan, et neid, kes täna, nüüd ja kohe tahaks FB-d osta, jääb üpris väheks.

    Tema argumendid ja tees on küll tore, aga so what, päris mitmed ja mitmed on sama lauluga juba ees esinenud.

    Aga eks turul ole täna nii ehk naa mingi ootus sees ja kui jooks üles peaks tulema, olete ju kasumis :)
  • Gapping up:
    M&A news: DUF +18.1% (Duff & Phelps to be taken private for $15.55/share in cash; 19.2% premium).

    A few gold related stocks ticking higher: AUY +0.8%, GLD +0.3%, GOLD +0.3%.

    Other news: BRC +9.1% (Brady acquires Precision Dynamics Corporation for $300 mln), SORL +2.1% (light volume, SORL Auto Parts receives high-tech enterprise status and preferred tax rate; reiterates its expectation for net sales to be ~$191.4 mln), BMY +1.7% and PFE +0.1% (Bristol-Myers and Pfizer announced that FDA has approved ELIQUIS)

    Analyst comments: ALDW +9.4% (ticking higher, initiated with a Neutral at Goldman), FB +1.1% (upgraded to Outperform from Underperform at BMO Capital Markets)

    Gapping down:
    A few financial related names showing modest weakness: C -1.3%, WFC -0.9%, BAC -0.8%.

    Select oil/gas related names trading slightly lower: HAL -1.1%, SD -0.8%, XOM -0.7%, SLB -0.7%, BP -0.5%, SDRL -0.4%, .

    Other news: PPHM -5.7% (files for $75 mln secondary offering), AGNC -1.5% (still checking), AMZN -1.3% (checking for anything specific, Blake Krikorian informed Amazon.com that he was resigning from the Board of Directors), CHK -1% (modestly lower premarket following WSJ.com report suggesting continuation of Aubrey McClendon probe).

  • No ma pakun välja ,et ymera on ise ka veits long:)
  • Kindlasti, muidu oleks teerulliga kohe üle sõitnud:)
  • Douglas Kass
    I have taken a contrarian view for the near term - and I stand at my highest net long exposure of the year.


    daytrade läks vist vähe nihusti :)
  • Turg spikeb ja FB ei lähe kaasa, andsin longi ära.
  • Canpotex Limited (Canpotex) announces that it has reached agreement with Sinochem Fertilizer Macao Commercial Offshore Limited, a subsidiary of Sinofert Holdings Limited (Sinofert), to supply 1,000,000 tonnes of potash in the first half (January - June) of calendar year 2013 at price levels which reflect a US$70.00 per tonne reduction from the last contract price established in March, 2012.

    Kui suurt cutti siin oodati?
  • LHV katab vist MOS. Eks nad peaks selle kohta midagi teadma.
  • Tuletan kõigile USA turul kauplejatele veel meelde, et täna on USA aktsiaturg avatud tavapärase kellaajani ehk sulgub 23.00, aga LHV võtab ordereid vastu kuni 20.00-ni.

    Head vana-aasta lõppu!
  • Hääd vana aasta lõpp kogu LHV perele ka minu poolt! Uut aastat ka!
  • ymeramees
    Canpotex Limited (Canpotex) announces that it has reached agreement with Sinochem Fertilizer Macao Commercial Offshore Limited, a subsidiary of Sinofert Holdings Limited (Sinofert), to supply 1,000,000 tonnes of potash in the first half (January - June) of calendar year 2013 at price levels which reflect a US$70.00 per tonne reduction from the last contract price established in March, 2012.

    Kui suurt cutti siin oodati?


    hind on ootuspärane, kuna eelnevatel nädalatel oli üksikuid tehinguid Aasias selle tasemel tehtud. Samas kogus isegi julgustavam kui arvestada, et eelmise lepingu maht oli 700K, 2011 H1 600K ja 2010 H1 500K.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon