Valuutaturud 2. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 2. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tervitused kõigile uue aasta puhul!

    USA poliitikud on turgudele teinud kena uusaasta kingituse, kui eile teatati, et demokraadid ja vabariiklased on jõudnud "fiskaalkuristiku" vältimise küsimuses kokkuleppele, millega jäeti ära enamike USA töötjate jaoks maksutõus ja samas jäeti ära ka mitmed kulukärped. Samas on kokkulepe pigem järjekordne ajutine abimeede, millega USA defitsiidiprobleemi kaugeltki ei lahendata. Turud on igatahes hetkel näitamas tugevat optimismi: Aasia indeksid on tänast päeva lõpetamas kenasti plusspoolel: Hongkongi indeks kaupleb hetkel 2,4% kõrgemal, Nikkei kaupleb 0,7% ja Austraalia börs 1,2% kõrgemal.

    Valuutaturgudel avaldub praegune optimism kõikide riskivaluutade rallis: euro kaupleb hetkel 0,68% kõrgemal $1,3280 juures, olles hommikul testinud $1,33 taset; GBPUSD tegi hommikul uue 16 kuu tipu $1,6380 juures, kuid on praeguseks hetkeks taandunud ja kaupleb 0,45% plusspoolel $1,6325 tasemel. USA dollari vastu on enim tõusnud "toorainevaluutad" Austraalia ja Uus-Meremaa dollar, mis kauplevad mõlemad umbes 0,85% kõrgemal, vastavalt $1,0480 ja $0,8355 juures.

    Ainus valuuta, mis USD vastu on täna langenud, on Jaapani jeen, olles langenud kahe ja poole aasta põhjadesse 87,32 tasemeni. Jeeni on jätkuvalt avaldamas survet uue valitsusjuhi Shinzo Abe lubadused pakkuda turgudele agressiivsemalt tuge, kasutades selleks keskpanga rahatrükiprogramme.

    Makronäitajate kalendrist tulevad täna nii mõnedki andmed: Euroopa sessioonil ilmuvad Saksamaa ja Suurbritannia PMI tootmissektori lõplikud näidud ning Saksamaa detsembrikuu tarbijahinnaindeksid. USA sessioonil avaldatakse USA ISM tootmisindeks ja novembrikuu ehituskulutuste näidud.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • Business Insider kirjutab ühest "riskifondist", kes kaotas 2012. viimases kvartalis üle 16 mld dollari ehk ligi 30% investorite kapitalist, panustades paarile valuutatehingule: EURJPY ja EURUSD langusele.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon