Valuutaturud 3. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 3. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro jõudis eile algselt tänu USA "fiskaalkuristiku" vältimise kokkuleppele, mis reaalselt on küll pigem paarikuuline ajavõit, dollari suhtes $1,33 tasemeni, mis oli ühtlasi detsembri lõpus tehtud kaheksa ja poole kuu tipp, kuid andis päeva peale kogu oma võidu käest ja on ka tänasel Aasia sessioonil madalamale tulnud, kaubeldes hetkel 0,35% miinuspoolel $1,3140 taseme juures.

    Eurole avaldas negatiivset mõju ka eile avaldatud makronäitajad, mis maalivad jätkuvalt eurotsooni majandusest pigem pessimistliku seisu. Nimelt lõplik eurotsooni PMI tootmissektori indeksi näit tuli varasema 46,3 asemel 46,1 punkti detsembris; lisaks jätkasid langust nii Hispaania kui ka Prantsusmaa tootmissektori aktiivsused. Saksamaa PMI indeks langes 46,0 punkti peale, samas kui tarbijahinnaindeks tõusis eelmise kuuga võrreldes -0,1% pealt +0,9% peale ja aastasel baasil 20 baaspunkti võrra 2,1% peale.

    Suurbritannia naelsterling jõudis eile $1,6380 tasemeni, kus kaubeldi viimati 2011. aasta augustis. Küll aga tõusis UK tootmissektori PMI indeks vastu ootusi 49,2 pealt 51,4 punktini ehk 15 kuu kõrgeimale tasemele, ületades seega ka oodatud 49,1 punkti. Kuid sarnaselt euroga müüdi naelsterling eilse päeva jooksul vägagi järsult ära, jõudes täna hommikuks $1,62 tasemeni.

    Kui euro ja naelsterling sattusid eile pärast algset tugevust korraliku surve alla, siis riskisentimendiga tugevalt korreleeruv AUD suutis hoida oma tugevust terve päeva ja on jätkamas ka täna liikumist kõrgemale, kaubeldes hetkel avanemistaseme $1,05 juures. NZD seevastu tuli eile pärast esmast rallit tagasi alla, kuid on hetkeseisuga samuti saamas uuesti tuge ja kaupleb avanemistaseme $0,8340 juures.

    USDJPY on täna kauplemas jätkuvalt 26 tippudes 87,20 juures.

    Tänastest makronäitajatest ilmuvad kell 10.55 Saksamaa töötururaport; kell 11.30 Suurbritannia PMI ehitussektori indeks; USA sessioonil ilmuvad täna ADP töötururaport ja iganädalased töötuabiraha taotlejate andmed ning kell 21 avaldab Föderaalreserv oma viimase kohtumise protokollid.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon