Valuutaturud 11. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 11. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro rallis eile pärast Euroopa Keskpanga otsust toimunud Mario Draghi pressikonverentsi üle 1,7%, jõudes $1,3280 tasemeni; euro tegi väga tugeva tõusu ka kõikide teiste peamiste valuutade suhtes. ECB intressimäära otsusega ühtegi üllatust ei kaasnenud ja intressimäär jäeti ühehäälselt muutmata 0,75% peale. Ühtlasi jäeti muutmata ka deposiidimäär 0% peale.

    Euro sai korraliku tõuke peamiselt sellest, et Draghi sõnul on ta veendunud, et eurotsooni olukord hakkab paranema juba sel aastal. Draghi tõi veel välja, et riikide võlakirjade intressimäärad on tulnud tunduvalt madalamale, aktsiaindeksid on mitme aasta tippudes, volatiilsus langenud ajalooliste põhjadeni ja kapitalivoog eurotsooni on kasvanud, millest tulenevalt ei ole keskpangal plaanis monetaarpoliitikat edasi lõdvendada.

    Austraalia dollar, mis sai eile algse tõuke Hiina oodatust parematest kaubandusbilansi andmetest, jätkas tõusu ka päeva teise pooles, jõudes USA dollari vastu uude ligi nelja kuu tippu $1,06 tasemeni. Täna öösel avaldati Hiina tarbijahinnaindeksid, mis näitasid detsembris 2,5% kasvu (Y/Y), mis on ühtlasi viimase seitsme kuu kõrgeim tase; novembris oli THI +2,0%. Tootjahinnaindeks langes samal perioodil 1,9%. AUDUSD on hetkel oma mitme kuu tippudest taandumas ja kaupleb 0,3% miinuspoolel $1,0565 juures. NZDUSD on aga hetkel kauplemas 0,55% madalamal $0,8408 taseme juures.

    Suurbritannia naelsterling tegi eile koos euroga võimsa ralli, kuigi Inglismaa keskpanga kohtumine ja sellega kaasnenud otsused vastasid täielikult turuosaliste ootustele: intressimäär jäeti muutmata 0,5% peale ja stiimulprogrammi mahtu ei suurendatud praeguse 375 mld GBP pealt. GBPUSD jõudis eile $1,6180 tasemeni ja kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes kerges miinuses $1,6145 juures.

    Jaapani jeen on viimastel päevadel sattunud uuesti tugevama müügisurve alla ja on täna langenud USD suhtes uutesse kahe ja poole aasta põhjadesse. Nagu uus peaminister Shinzo Abe on viimastel kuudel lubanud, siis täna teatas ta uue 10,3 triljoni jeeni (87,2 mld EUR) suuruse stiimulprogrammi käivitamisest, millega loodetakse järjekordselt pakkuda languses olevale majandusele tuge ja ühtlasi vähendada deflatsioonilist surve. Kolmandik uuest programmist suunatakse katastroofide ennetamisse ja ülesehitustöödesse ning kolmandik on mõeldud erainvesteeringute suurendamiseks. Valitsuse hinnangul peaks uus programm suurendama SKT-d 2% võrra ja lisama majandusse 600 000 uut töökohta. Pikemalt võib lugeda Bloombergi vahendusel.

    Makronäitajatest avaldatakse täna Suurbritannia tööstu- ja töötle tööstuse toodangu näidud ning USA sessioonil ilmuvad USA novembrikuu kaubandusbilanss ja igakuine eelarveraport detsembrikuu kohta.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • Šveitsi detsembrikuu tarbijahinnaindeks -0,2 vs oodatud -0,1 (M/M) ja aastasel baasil -0,4% vs oodatud -0,3%; eelmise kuu näidud olid vastavalt -0,3% ja -0,4%.

    EURCHF on vahelduseks uuesti kõrgemale liikumas, hetkel +0,26% ja kaupleb 1,2162 juures:

  • Euro kaupleb 0,4% kõrgemal $1,3325 juures, kus kaubeldi viimati eelmise aasta aprilli alguses.
  • EURCHF käis täna ühe aasta tippudes 1,22 tasemel.
  • Usa eelarveraport oli üle ootuste hea, oodati -22,5miljardit, tuli aga -0,30miljardit. Võrreldes nov on ülihea (172,11miljardit)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon