Börsipäev 17. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ehkki USA indekseid on päeva põhjadest juba mõnda aega tagasi üles ostetud, siis eilne sessioon näitas, et ega pullidel pole väga palju jõudu tegutseda ka siis, kui sentiment on vähe soodsam. Laias laastus kulgesid indeksid terve päeva külgsuunas, kuid üksikud aktsiad paistsid silma, nagu näiteks Apple (+4,15%) ja pangandussektorist tulemused avaldanud JPMorgan (+1%) ning Goldman Sachs (+4%). Nii S&P 500 kui Stoxx 600 lõpetasid nullis.

    Makrokalendrit domineeris USA, kui detsembrikuu inflatsioon jäi kuu baasil muutumatuks pärast novembri -0,3% langust ning 0,1% tõusu oktoobris. Aasta põhiselt kahanes inflatsioon kümnendiku võrra 1,7% peale ning volatiilsemat toitu ja kütust mittearvestav tuuminflatsioon püsis 1,9% juures, mis peaks vähemalt hetkel valmistama head meelt Ben Bernankele, kes on suutnud vaatamata rahapakkumise kasvatamisele inflatsiooni ootusi kontrollida ning peaks tundma ennast mugavalt katsel töötusemäära edasi alandada.



    USA detsembri tööstustoodang kerkis eelmise kuu baasil 0,3%, olles novembris kasvanud kümnendiku allapoole revideeritud 1,0%ga (ühtis analüütikute ootustega). Aasta baasil on siiski kasvutempo kahanenud sisuliselt alates 2010.a kevadest, mil see pärast finantskriisist taastumist ulatus hetkeks 8%ni ning on tulnud alla +2,25% peale (novembris YoY 2,86%). Deutsche tõi oma analüüsis siiski välja, et antud tööstustoodangu raporti kohaselt näisid ettevõtete kapitalikulutused detsembris põrkavat vaatamata eelarvekuristikuga seotud määramatusele, mis võib Q1 SKP prognoosi osas luua upside riski.

    FEDi Beige Book midagi uut lauale ei toonud, nentides et majandus on 12s regioonis alates novembrist kasvanud mõõdukas või tagasihoidlikus tempos tänu tarbijatele, kes toetavad auto- ja kinnisvaraturgu. Samal ajal püsisid tööturu tingimused muutumatuna ning tööandjad tunnevad jätkuvalt ebakindlalt praeguses keskkonnas, mis takistab hoogsamat töökohtadeta loomist.

    Tulles tänase päeva juurde, siis Euroopas võib tähelepanu pälvida Hispaania võlakirjaoksjon, kuid makro poolel püsib fookus endiselt USAl, kus raporteeritakse möödunud nädala esmaste töötu abiraha taotluste arv, detsembris alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade arv. Enne USA turu avanemist raporteerivad oma majandustulemused Bank of America ja Citigroup. Pärast turgu saabuvad American Express ja Intel.

    11.30 Hispaania võlakirjaoksjon
    15.30 USA alustatud elamuehitused (detsember)
    15.30 USA väljastatud ehituslubade arv (detsember)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA Philadelphia Fedi töötleva tööstuse küsitlus (jaanuar)

    USA indeksite futuurid liiguvad hetkel nulli juures ning Euroopas on suuremad turud samuti eilse sulgumistaseme juurest päeva alustamas.
  • Citroni peksupoiss ja HLF-i sümpaatia tõstab Q4 guidot. From 78c-82c to 94c-96c.

    Järgmiseks aastaks on öelnud välja, et teenib $3.70-$3.85. Seda tehti novembris. Tundub, et veebruaris tulemuste ajal võib see number suureneda. Väga suured käärid kasvu ja valuatsiooni osas. CFO täna ICR XCangel ka sõna võtmas.

    http://www.prnewswire.com/news-releases/nu-skin-enterprises-provides-update-on-fourth-quarter-results-187208831.html

    Nu Skin sees Q4 EPS 94c-96c, consensus 83c
    Sees Q4 revenue approximately $588M, consensus $531.57M. The impact of foreign currency exchange on revenue will be negligible for the quarter. "Our business continues to perform very well," said Truman Hunt, president and CEO. "When we forecasted results for 2012, we knew that we faced a difficult fourth-quarter comparison as a result of recognizing approximately $90 million of revenue from our product launch in the fourth quarter of 2011. However, as a result of the dedicated efforts of our sales leaders and corporate personnel around the world, revenue growth will be 19 percent in the fourth quarter, surpassing prior revenue guidance by $58 million."

  • Täna on viimane päev 2013. aasta prognooside foorumis (link) oma ennustuste väljakäimiseks. Kasutage võimalust!
  • Lahing reitinguagentuuridega on liikunud järgmisesse faasi, kui Euroopa Parlament kinnitas esimesel lugemisel heaks seaduse, mis peaks aitama vähendada sõltuvust agentuuridest ja nende otsuste mõju. Seadus näeb ette selle, mis vormis ja kui tihti tohib reitingu otsust langetada. Ühtlasi kutsub üles reitingute kasutajaid ise oma krediidiriski hindamise võimet välja arendama, vähendamaks sõltuvust kolmest suurest nimest. Link pressiteatele.

    Unsolicited sovereign ratings could be published at least two but no more than three times a year, on dates published by the rating agency at the end of the previous year.

    Furthermore, these ratings could be published only after markets in the EU have closed and at least one hour before they reopen.
  • Kaks suuremat maja, kes jäänud Applet kaitsma, kinnitavad oma soovitust ja targetiti. Eile tegi seda Morgan Stanley (target 714 USD) ja täna jätab ka Goldman ettevõtte oma top pick nimekirja ja 12 kuu sihiks endiselt 760 dollarit.
  • Hispaania võlakirjaoksjoni tulemused:

    2,4 miljardi euro eest müüdi 2015a võlga, bid to cover 2,0x vs 4,81x eelmisel korral (yield 2,713% vs 3,36% eelmine kord)
    1,6 miljardi euro eest müüdi 2018.a võlga, bid to cover 2,3x vs 2,59x eelmisel korral (yield 3,77% vs 3,988% eelmine kord)
    0,51 miljardi euro eest müüdi 2041.a võlga, bid to cover 2,0x (yield 5,696%)
  • tulemuste hooaeg on USAs küll veel varajases faasis, ent Deutsche andmetel on siiani 21st S&P 500 ettevõttest 15 suutnud lüüa EPSi ootust ja samasugune ületajate osakaal on ka müügitulu poolel, mis on suhteliselt korralik tulemus. Aga nagu öeldud, ülejäänud 96% firmal seisab tulemuste raporteerimine alles ees.
  • Bank of America lööb sendiga analüütikute kasumiootust (0,03 USD) ning kohandatud müügitulu 19,6 miljardit vs oodatud 20,7 miljardit USD. Aktsia eelturul +0,6% üleval.
  • Ei tea, kas NUS-i peale HLF-i ostmine oleks väga mooron tegevus?
  • Arvaks ,et veab kaasa HLF ,imelik ainult miks nii odavalt antakse
  • Kolmegrammised pisividinad seda vist arvavad, ju siis ei ole hea mõte.
    Muidugi HLF oma näo säilitamiseks peaks seda guido asja ise ka kommenteerima, nii 24 tunni jooksul näiteks.
  • Citi Q4 EPS 0,69 vs oodatud 0,96 USD, kohandatud käive 18,7mld vs prog 18,85mld. Aktsia hetkel eelturul -1,8% selle peale.
  • Herbalife sees Q4 EPS $1.02-$1.05, consensus $1.01
    Sees Q4 net sales up approximately 17.9% vs. prior year period. The company’s Q4 effective tax rate is expected to be between 24.2%-25.2%.

    Tuli ära
  • December Housing Starts 954K vs 890K consensus;
    Initial Claims 335K vs 369K consensus;
    Continuing Claims rises to 3.214 mln from 3.127 mln
    December Building Permits 903K vs 905K suvey
  • Erko Rebane
    Citi Q4 EPS 0,69 vs oodatud 0,96 USD, kohandatud käive 18,7mld vs prog 18,85mld. Aktsia hetkel eelturul -1,8% selle peale.


    See on hea uudis. Müüsin maha, aga BAC jätsin alles. Doug Kass soovitas kah C müüa. Eks näis, kui odavalt õnnestub tagasi osta.
  • Miks börsipäevas gappide listi enam pole ? Oli hea ülevaatlik jälgida.
  • dollar
    Miks börsipäevas gappide listi enam pole ? Oli hea ülevaatlik jälgida.


    Ehk see leevendab, tasuta. Kasuta iga minuti tagant klahvi F5
    Story Stocks
    http://finance.yahoo.com/marketupdate/storystocks

    InPlay
    http://finance.yahoo.com/marketupdate/inplay
  • Monster Beverage: Weakness attributed to story making the rounds that the FDA has launched an investigation

    MNST aktsia sattunud päevasisese müügisurve alla, kuna väidetavalt on FDA taas firma vaatluse alla võtnud ja alustanud uurimist.

    Aktsia kaupleb ligi 3% miinuspoolel.
  • Intel earnings crossing wires: GAAP EPS $0.48 vs $0.45 Capital IQ Consensus Estimate; revs $13.5 bln vs $13.53 bln Capital IQ Consensus Estimate

    INTC sees Q1 gross margins in the range of 58% +/- vs Street expectations of 56.6%
    Intel sees FY13 reveneu growth in the low signle digits; consensus was +1.8%

    INTC kauplemas $ 23 taseme juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon