Börsipäev 18. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oodatust parem USA kinnisvarasektori statistika ja prognoositust madalam töötu abiraha taotluste arv osutusid eile vajalikuks makroindikaatoriks, et hoida üleval investorite majandusliku taastumise lootust, tänu millele näitasid pullid üle arvestatava aja jälle oma musklit. Sentimenti aitas ühtlasi parandada Esindajatekoja eelarvekomisjoni juhi Paul Ryani kommentaar, mille kohaselt on vabariiklased arutamas riigi võlalimiidi ajutist tõstmist. S&P 500 indeks sulgus 0,56%ga 1480,94 punkti peal, Stoxx 600 kosus 0,5%.

    USAs detsembris alustatud elamuehituste arv kasvas novembriga võrreldes 12,1% annualiseeritult 954K peale, mida võis mõjutada ehitust soosinud soojem talveilm, sest ehituslubade arv kerkis kuuga samal ajal vaid 899K pealt 903K peale. Viimane kasvas aasta baasil siiski korralikud 29%.

    12. jaanuaril lõppenud nädalal langes esmaste töötu abiraha taotlejate arv 37 tuhande võrra 335 tuhande peale, osutudes paremaks analüütikute oodatud 370 tuhandest ning kujunedes madalaimaks alates 2008.a jaanuarist. Ka siin võib olla mängus hooajalisi tegureid (nt tavapärasest aktiivsem ehitus soojemate ilmade tõttu), kuid sellegipoolest positiivne näitaja.

    Sarnaselt NY Fedi töötleva tööstuse küsitlusele valmistas ka Philadelphia Fedi PMI pettumuse, kui headline indeks kukkus jaanuaris -5,8 punkti peale detsembris registreeritud +4,6 punkti pealt. Uute tellimuste indeks tuli alla (-4,3 punkti vs +4,9 punkti eelmisel kuul), tarnete indeks kukkus (+0,4 punkti vs +14,7 punkti) ja tööhõive indeks oli madalam (-5,2 punkti vs -0,2 punkti). Sarnaselt NY-le, paranes ka Philadelphias ettevõtete optimism järgmise kuue kuu osas, mis indeksi näol kerkis 5,5 punkti võrra 29,2 punkti peale.

    Öösel on Hiina makro tulnud ilusasti pisut üle ootuste. Ehkki 2012.a SKP kasv oli 7,8% ehk madalaim alates 1999. aastast, siis viimase kvartaliga on majandus uuesti hoogu juurde saanud: kolmas kvartal YoY 7,4%, neljas kvartal 7,9% vs oodatud 7,8%. Detsembri tööstustoodang paranes mullusega võrreldes 10,3% vs prognoositud 10,2% (novembris 10,1%), jaemüük kasvas 15,2% vs oodatud 15,1% (novembris 14,9%) ja investeeringud põhivarasse +20,6% YoY vs oodatud 20,7% ning 20,7% novembris.

    Kuna paljud kahtlevad Hiina avaldatava statistika usaldusväärsust, siis alloleval joonisel on kujutatud alternatiivset SKP mõõdupuud (valitsuse poolt eeldatavalt raskemini manipuleeritavam), mis tuletatakse elektritarbimisest, kauba- ja laenumahtudest. Nagu näha, siis Hiina SKP ei teinud väidetavalt põhja mitte 7,4% juures, vaid kasv kahanes koguni 3,5%ni, kuid on sarnaselt ametliku statistikaga peegeldamas neljandas kvartalis taastumist….siiski pisut madalama tempo juures (+5,5%).


    Tulles tänase päeva juurde, siis Euroopast võiks tähelepanu köita Suurbritannia detsembri jaemüük ja USAs Michigani ülikooli jaanuarikuu tarbijasentimendi indeks. Enne USA turu avanemist raporteerivad oma kvartalitulemused General Electric, Morgan Stanley ja Schlumberger.

    11.00 Itaalia tehaste tellimused (november)
    11.30 Suurbritannia jaemüügi muutus (detsember)
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbija kindlustunde indeks (jaanuar)

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal.
  • Kuna majandusrkiisi ajal kuivas USAs uute majade ehitus kokku, siis selle võrra on kasvanud ka majade mediaanvanus. Bank of America MLi graafikult on näha, et 2011.a ulatus see 38aastani vs näiteks 29a 1997.a, mis tähendab seda, et kuna uute majade pakkumine on nõudlusele alla jäämas, siis võivad paljud selle asemel olla motiveeritud oma vana maja renoveerimisest ja seetõttu võiks kinnisvara taastumisest kasu lõigata ka home improvement sektor.
  • Kui eurotsoonis on Citi makroindikaatorite üllatusindeks üles ronimas ja Hiinas stabiilne, siis USAs on viimasel ajal domineerinud siiski ootustele alla jäänud makro. Sellega on tekkinud huvitav divergents S&P 500 indeksiga võrreldes (oranž). Ühtlasi on USA puhul Citi indeks (valge) jõudnud nulli lähedale, mis nagu varasemate aastate põhjal näha, märkis negatiivsemat perioodi ka aktsiaturul, kui Citi indeks edasi miinusesse põrutas.
  • USA jae- ja institutsionaalsete investorite meelestatust kajastav ühine indeks on jõudnud äärimise optimismi tasemeni, mis minevikus on andnud indikatsiooni turu lühiajalisest tipust. Kui vaadata aastatagust perioodi, siis toona jõudis indeks tegelikult veelgi kõrgemale ning turg tegi tipu alles mitu kuud hiljem.
  • Itaalia tehaste tellimused näitasid novembris aasta baasil -6,7% langust, mis oli rohkem kui oktoobri -0,1% YoY.
  • Hispaania halbade laenude maht jõudis novembris 11,38%ni vs 11,23% oktoobris ehk absoluutnumbrites 191,63 mld euroni.
  • Räägivad, et Sharp olla peaagu lõpetanud LCD ekraanide tootmise AAPL-i iPadidele:
    Reuters just reported, that Sharp has nearly halted LCD panel production for Apple Ipads
  • Jefferiesi Peter Misek pani nagu ymera ütleb pommi-> RIMM anti osta reiting ja hinnasiht $19.5
  • New York Postis artikkel Apple'i teemal, milles väidetakse, et tellimuste tühistamine seotud uue tehnoloogiaga uutelt pakkujatelt

    Apple screen revolution near: analyst
  • Suurbritannia jaemüük näitas volatiilsemat kütust ja automüüki arvestamata detsembris YoY 1,1% kasvu vs oodatud 2,0%. Koos kütuse ja autodega kasvas müük 0,3% vs prognoositud 1,0% (novembris 0,9%).

    UK Retail Sales (Ex Auto Fuel) (Dec) in at -0.3%M/M and 1.1%Y/Y versus 0.1%M/M and 2.0%Y/Y versus 0.2%M/M (rev. higher) and 2.0%Y/Y prior.
  • AlariÜ
    Jefferiesi Peter Misek pani nagu ymera ütleb pommi-> RIMM anti osta reiting ja hinnasiht $19.5


    Teed arooniat, jah :D

    Noh, sul on siin viimasel ajal sentimendiga täppi läinud, mis arvad? Kas mingi long 30.01 sündmuseni?
  • Morgan Stanley on ostujõupariteedi alusel arvutanud EUR/USDi vahetuskursid erinevates Euroopa riikides, kust näeb, kus valuuta on ala- ja kus ülehinnatud. MS usub, et raha tagasivoolamine Euroopa aktsia- ja võlakirjaturgudele võib tekitada õiglase kursi suhtes taas overshooti.
  • Expeditors upgraded to Outperform from Neutral at Credit Suisse (tõlge: mul on neutral, aga aktsia läheb eest ära).
  • AlariÜ
    Räägivad, et Sharp olla peaagu lõpetanud LCD ekraanide tootmise AAPL-i iPadidele:
    Reuters just reported, that Sharp has nearly halted LCD panel production for Apple Ipads


    Sharp teeb nii kehvasid ekraane ,et aapl ei telli enam nende käest:)
  • General Electric Q4 EPS 0,44 USD vs oodatud 0,43 USD ,käive 3,6% YoY 39,3mld USDni vs oodatud 38,76 USD.
  • Ma ei tea trademisest mitte midagi ja sentiment ei oska ammugi aimata.
    Täna veel üks late party member ->Janney Capital upgraded Netflix to reflect reduced expectations, the Disney deal and the long-term support it provides, increased purchasing power, and long-term growth potential. Price target $129.
  • Janney oli äge asi, kui see sealt kolmekohalistelt alla peksti, Aga siis jäi teesi kinni, täna ei oska kuidagi sellesse suhtuda.

    Mina läksin RIMM-st juba välja, ilmselt siis selle peale paneb siit edasi :)
  • ymera,

    Ma ei ole leidnud NFLX viimaste lepingute tasusid, kas sul ei ole kusagil silma jäänud?
  • No jah, keegi arvab midagi muud, kuid arvamusi on alati mitmeid.
    Albert Fried & Co. Initiates NFLX with Underweight, price target: $68
  • Nothland väike käkk maja: Northland Capital Mkts notes shares losing sight of fundamentals ahead of expected in line 4Q; concerns regarding 2013 plateauing domestic growth, TAM beyond English speaking int'l markets, and sustainable profitability

    Kipun nati nõustuma:)
  • stocker
    No jah, keegi arvab midagi muud, kuid arvamusi on alati mitmeid.
    Albert Fried & Co. Initiates NFLX with Underweight, price target: $68


    nojah, kui sa ajaluikku lähed, siis ka janney arvas, et sell ja $55 tgt
  • stocker
    No jah, keegi arvab midagi muud, kuid arvamusi on alati mitmeid.
    Albert Fried & Co. Initiates NFLX with Underweight, price target: $68

    mida KFC arvab?
  • NB! Esmaspäeval on Martin Luther King Jr päev ja USA turud seetõttu suletud.
  • Life Technologies has hired firms to explore takeover interest in the $65-75/share range, according to reports

    LIFE on palganud endale firma otsimaks potentsiaalseid kosilasi, hinnaskaalal $ 65-75 aktsia eest.
    Aktsia kauplemas eelturul 14,6% kõrgemal ($ 63,00)
  • Pamela ‏@PamelaJ2012 16.01.13
    $FNSR holding up so far. CCI oversold now, 3ma popping through the 5 and 50 coming up to the 200 w/decnt fundies. Lkg 4 test again then pop.


    Jeff keeras täna selle tehnilise pildi nässu :)
  • NFLX - AFC
    The firm comments, "Who doesn’t love a Cinderella Story but we think equity comebacks are rare -the fundamental forces such as technology, rising costs, and increased competition have no emotions and rarely if ever abate. We initiate research coverage of NFLX shares as we introduce our earnings estimates and $68 Target We Drop Coverage of NFLX shares on a trading basis which was based on our balance sheet concerns alone while our concerns remain; we think there are sufficient valuation concerns to warrant First Call equity coverage."

    The firm also noted they expect the current SEC investigation regarding NFLX's Face Book posts to expand. On the social sharing, they said while an interesting feature, if Face Book users do not access a shared experience, they think Movie shares could be as popular as spam.

    They also think recent rally based on I) the Disney Deal II) M&A hopes and III) Short profit taking prior to an increase in expected capital gains tax rates could be setting up speculators yet again. "We think a Reflexive Speculative bubble has developed in NFLX shares.

    On a potential takeover, the firm said NFLX’s $7 billion in content exposure is a poison pill to any premium bid.

    Kena.
  • Netflix reiterated as an Underperform at Northland Securities
    Northland believes Netflix shares are priced to perfection ahead of an expected in-line Q4. The firm reiterates its Underperform rating and $35 price target given a peak in domestic growth, emerging market TAM, profit sustainability, and balance sheet risk
  • Kas kunstiinimestel ideed otsas ?
    Palju vaba aega ?
    Lühike aga lööv ?

    http://blogs.ft.com/beyond-brics/2013/01/18/krugman-v-estonia-the-opera/#axzz2ILemRc2t
  • Zerohedge meenutab oma blogis vanu aegu ja on otsinud välja FOMC-i kommentaarid 2007. aasta lõpust - oma sõnul selleks, et hinnata paremini nende praeguseid prognoose.

    "Economic growth was solid in the third quarter, and strains in financial markets have eased somewhat on balance. However, the pace of economic expansion will likely slow in the near term, partly reflecting the intensification of the housing correction. Today’s action, combined with the policy action taken in September, should help forestall some of the adverse effects on the broader economy that might otherwise arise from the disruptions in financial markets and promote moderate growth over time."


    ZH-le jääb mõistmatuks, miks turud FOMC-i prognoosidele vaatamata kõigele ikka nii suurt tähelepanu omistavad:
    Remind us again, why we pay any attention to the forecasts of this motley crew?

    What Was The Fed Thinking The Last Time Stocks Were Here?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon