Börsipäev 21. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pärast veidi negatiivsemat päeva esimest poolt sai sentiment reedel tuge uudisest, et USA Esindajatekoja vabariiklaste juht tegi ettepaneku tõsta võlalimiiti kolmeks kuuks, mille ajal nõutakse aga valitsuse eelarve heakskiitu Kongressi poolt, ent konkreetseid kärpemeetmeid ette ei nähta, märkides vabariiklaste pisut pehmemat seisukohta läbirääkimistes võrreldes varasemaga (hääletamine peaks toimuma millalgi sel nädalal). See aitas tagaplaanile jätta ebameeldivamaid makrouudiseid, kui Michigani ülikooli jaanuarikuu tarbijate kindlustunnet kajastav indeks kukkus 1,6 punkti 71,3 punkti peale, osutudes oluliselt nõrgemaks konsensuse prognoositud 75,0 punktist.

    S&P 500 indeks lõpetas reedese sessiooni 0,3% kõrgemal ning kosus nädalaga 0,9%. Stoxx 600 loovutas reedel -0,1% ja püsis nädala lõikes muutumatuna.

    Kui vaadata ette alanud nädalasse, siis Euroopas saavad kaks suuremat poliitilist sündmust olema euroala- ja ELi rahandusministrite kohtumised täna ning homme, mille raames oodatakse Kreeka järgmise laenueraldise heakskiitmist, Küprose päästepaketi ja pangaliidu ettepanekute arutamist ning eurogrupi uue juhi määramist. Makrost võiks suuremat huvi pakkuda Saksamaa ZEW indeksid teisipäeval, Prantsusmaa töötleva tööstuse ettevõtete kindlustunde küsitlus kolmapäeval, eurotsooni töötleva tööstuse jaanuari esmane PMI neljapäeval ja Saksamaa IFO indeksid reedel. Ühtlasi raporteeritakse reedel Suurbritannia neljanda kvartali SKP muutus. Kolmapäeval algab aga iga-aastane majandusfoorum Davosis, kust kuuleme palju sõnavõtte majanduse ja poliitika teemadel.

    USAs tähistatakse täna Martin Luther King Jr päeva, mistõttu on aktsiaturud seal suletud. Makrokalender jääb teisel pool Atlandit üsna õhukeseks, kui homme raporteeritakse detsembri olemasolevate majade müük, neljapäeval töötu abiraha taotluste arv ja reedel detsembri uute majade müük. Seevastu võikside suurema fookuse all olla ettevõtete majandustulemused, kui oma numbrid raporteerivad muuhulgas Google, IBM (teisipäeval), McDonald’s, Apple (kolmapäeval), Nokia, Microsoft (neljapäeval), Procter & Gamble (reedel).

    Aasias oodatakse huviga Jaapani keskpanga kahepäevase kohtumise lõpptulemust teisipäeval ning HSBC koostatavat Hiina töötleva tööstuse jaanuarikuu numbrit neljapäeval.

    Tänane kalender:
    18.00 Eurogrupi kohtumine

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal, Euroopa on alustamas erisuunaliselt
  • Bespoke'i andmetel peaks kusagil 100 ettevõtet olema juba raporteerinud oma lõppenud kvartali numbrid ning positiivse uudisena võib tõdeda, et müügitulu on 60% juhtudest osutunud oodatust paremaks (muidugi tuleb arvestada, et ka prognoosid on eelnevate kuude jooksul allapoole tulnud), mis on märksa suurem ületajate osakaal kui kahel eelmisel kvartalil. Saamas aktsiakasumi ületajate määr püsib üsna ajaloolise keskmise lähedal.

  • kui Hispaania erasektor on keerulise majanduskeskkonna tõttu koondanud inimesi alates finantskriisi algusest, siis avalikus sektoris kasvas töötajate arv kuni 2011.a kolmanda kvartalini ning alates sellest ajast on hakanud ka seal tööliste arv vähenema, jõudes 2012.a kolmandas kvartalis tagasi 2008.a tasemele.
  • Reedel sattus CNCB eetrisse Kyle Bass, kelle arvates muudab Jaapani keskpanga inflatsiooni eesmärgi tõstmine 2% peale kohalike investorite silmis riigivõlakirjad ebaatraktiivsemaks ja seeläbi kutsub esile hukutava mõjuga laenuraha kallinemise.

    http://kylebassblog.blogspot.com/
  • Samal ajal kui Jaapani ja USA keskpanga bilansid on kasvamas, siis EKP varade maht (valge joon) on langenud alla 3 triljoni euro, mis on omakorda mõjunud toetavalt EUR/USD vahetuskursile (oranž), kuna seda võetakse signaalina, et pinge finantssüsteemis on vähenemas, saada olevate eurode maht kahaneb ja lühiajalised intressid liiguvad üles.
  • Kas Maailm on täna seisma jäänud?
    Midagi ei toimu kuskil.
  • eks see nii kipub olema, kui USA turud on suletud. Aga kindlasti mitte alati, nagu näiteks viis aastat tagasi kui SocGeni trader Jerome Kerviel oma futuuripositisoone oli sunnitud maha laadima ja sellega Euroopas korraliku verevalamise tekitas.
  • Google'i tulemuste ootuses toob viimane ise välja, et kvartaalsed numbrid võivad teisipäeval analüütikute ootustele alla jääda, kuna Motorola Home äri pooleolioleva müügi tõttu kajastatakse selle üksuse ca 900 mln USD müügitulu eraldi ja analüütikud pole seda arvestanud. Reuters kirjutab pikemalt.
    Hetkel oodatakse Q4 EPSiks 10,54 USD

  • Valuutaturust EUR/USD on täiesti surnud, Pulsilöögid läbi aparaadi vaadatuna, üks pikk sirge joon.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon