Valuutaturud 25. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 25. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro on täna hommikul saanud korraliku tõuke ja jõudnud $1,3418 tasemeni, kus kaubeldi viimati eelmise aasta veebruaris. Tänane ralli võib olla seotud Saksamaa võlakirjade, mis tegid täna avanemisel kena tõusu, mis võib omakorda olla seotud Euroopa Keskpanga eelmise aasta LTRO programmi raames laenatud rahade tagasimaksega, mille võimalus kõikidele kommertspankadele täna avaneb. Eurole pakkusid eile tuge Saksamaa ja eurotsooni oodatust paremad PMI indeksid ning täna tuleb Euroopa makronäitajatest Saksamaa IFO ärikliima, hetkeseisu ja ootuste indeksid.

    Jaapani jeen on jätkamas eile uue hoo sisse saanud langust, olles täna kukkunud dollari suhtes uude kahe ja poole aasta põhja 90,68 tasemeni ja euro vastu uude 20 kuu madalaima taseme 121,40 juurde. Üheks languse jätkumise põhjuseks võib pidada ka täna avaldatud makronäitajaid, mille kohaselt oli detsembrikuu inflatsioonimäär aastasel baasil jätkuvalt negatiivne (-0,2% vs -0,1% novembris). Ilmselt saab Jaapani keskpank olema eesolevatel kuudel veelgi suurema surve all, et läbi rahatrüki stiimulprogramme laiedada ja positiivset inflatsiooni genereerida.

    Täna kell 11.30 avaldatakse Suurbritannia neljanda kvartali majanduskasvu esialgsed andmed, mis ootuste kohaselt näitavad, et UK majandus langes viimases kvartalis tagasi langusse, olles kolmandas kvartalis kergelt kosunud. Eelmise kvartaliga võrreldes peaks oodatav langus olema 0,1%, samas kui aastasel baasil oodatakse 0,2% kasvu. GBPUSD tegi eile päris tugeva languse, läbides novembrikuus tehtud paari kuu põhjad ja jõudes eile ligi viie kuu põhjadesse $1,5755 tasemeni. Hetkel kaupleb valuutapaar avanemistaseme $1,5795 juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • Mis kell need LTRO tagasimaksed selguvad ja mis ootused on?
  • Ok, kell 13:00 ja konsensus on vist 100 miljardit.
  • Täpset kellaaega ma ei tea, aga ootuste koha pealt nii palju, et Reutersi poolt küsitletud analüütikute poolt hinnati potentsiaalseks tagasimakstavaks summaks 50-200 mld eurot. Üle 200 mld EUR ilmselt see summa ei kerki, sest teatavasti olid peamised laenajad Hispaania ja Itaalia pangad ja võiks eeldada, et nemad veel ei kiirustaks tagasi maksmisega. Küll aga võivad näiteks Saksamaa pangad aktiivsemalt seda teha.
  • EUR on vahepeal jätkanud tugevnemist ja käinud ära $1,3440 tasemel. Järgmiseks olulisemaks vastupanutasemeks on juba veebruaris tehtud tipud $1,35 taseme juures.

  • Euroopa Keskpanga juhi Mario Draghi mõned märksõnad 2012. ja alanud aasta kohta:
    2012 Was Interesting ‘To Say The Least’
    LTRO’s help avoid a credit crunch
    OMT has been very helpful in removing risk to the euro
    Still need to see further improvements in the economy
    Too soon to declare satisfaction, the Jury’s still out
    Most important objective for this year is to overcome fragmentation in financial markets
    Markets have a new sense of relative tranquility
    Sees economic recovery later this year, currently stabilizing at a very low level
    Inflation expectations are solidly anchored
    2013 is the time to put plans into action
    ECB policy accommodation will help, OMT will remain in place as long as needed
    Fiscal consolidation is ‘unavoidable’, contractionary
    Need to see how to mitigate effects of consolidation, hesitation is very costly
    Front loading fiscal consolidation has its benefits
    Euro economy has performed better than any last 10 years
    Sharing sovereignty in Euro area is the way forward

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon