Börsipäev 29. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aktsiaturud Euroopas ja USAs liikusid eile suhteliselt väikeste muutuste juures. Stoxx 600 lõpetas -0,1% madalamal ja S&P 500 -0,2% punases. Viimane suutis päeva alguse veidi sügavamast miinusest siiski välja rabeleda.

    Aktsiaturgude taustal on üsna huvitavad arengud toimumas võlakirjaturul. USA 10a yield on alates detsembrist vaikselt ülespoole rühkinud ning eile pressis hetkeks läbi 2%, kuid taandus sulgumise ajaks 1,96% peale. Seega vaatamata sügisel välja kuulutatud QE-le on efekt võlakirjaturul vastupidine soovitule, mida ühest küljest võib selgitada aktsiaturgude optimism ja teisest küljest kartus, et homme päädiva FOMC kohtumise lõpuks võetakse veidi positiivsem seisukoht majanduse osas.

    EKP igakuise raporti kohaselt kahanes M3 rahapakkumise kasv aasta baasil detsembris 3,3% peale võrreldes novembri 3,8%ga. Erasektorile väljastatud laenude maht kahanes aasta baasil kaheksandat kuud järjest, kuigi -0,7% tempo näitas mõningast paranemist võrreldes novembri -0,8%ga. Keskpank on erinevate meetmetega likviidsust süsteemis suurendanud, ent erasektori laenutrend näitab, et sinna jõuab raha väga visalt, milles võib tõenäoliselt süüdistada nii nõudluse kui ka pakkumise poolt.

    Bloomberg kirjutab, et Hispaania fiskaalseid eesmärke võidakse taaskord leevendada. Olli Rehni sõnul plaanitakse järgmisel kuul läbi viia värske analüüs ning kui selgub, et kasinusmeetmete tulemusel on majandusel oodatust hullemini läinud, võib see anda alust pikendada eelarvedefitsiidi eesmärkide täitmise tähtaegasid. Hispaania ei suutnud eelarveministri Cristobal Montoro sõnul täita mullu 6,3% defitsiidi eesmärki ning ka selleks aastaks ette nähtud 4,5% näib olevat muutunud ulmeliseks.

    USA detsembri kestvuskaupade tellimused osutusid oodatust üle 2x tugevamaks, kasvades eelmise kuu baasil 4,6% tänu volatiilsele transpordisektori tellimustele. Jättes välja nii kaitse- kui ka lennutööstuse, siis kestvuskaupade tellimused näitasid novembriga võrreldes 0,2% kasvu, mis oli suhteliselt hea võttes arvesse nii oktoobri kui ka novembri MoM 3,0% kasvu. Kui vaadata pilti aga aasta baasi, siis ilma kaitse- ja lennutööstuseta näitasid tellimused -4,2% langust, mis oli tagasiminek novembri YoY 0,3% kasvuga võrreldes.

    USA kestvuskaupade tellimused YoY (kaitse- ja lennutööstust arvestamata)


    Detsembrikuu pooleliolnud kinnisvaratehingute arv valmistas kerge pettumuse, kukkudes kuuga -4,3% vs oodatud 0,0%. Aasta baasil oli näit siiski 7% kõrgem. Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlusel põhinev indeks paranes jaanuaris 5,5 punkti peale detsembri 2,5 punktiga võrreldes (revideeriti madalamale 6,8 punktilt), ületades analüütikute 4,0 ootust.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookuses võiks olla Saksamaa, Prantsusmaa ja USA tarbijate kindlustunde küsitlused ning USA S&P/Case-Shilleri kinnisvarahinnaindeks.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (jaanuar)
    10.00 Hispaania jaemüük (detsember)
    16.00 USA S&P/Case-Shilleri 20 linna indeks (november)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (jaanuar)

    USA indeksite futuurid kauplevad 0,05% kõrgemale ning Euroopa on samuti alustamas kerges plussis (FTSE +0,10%, DAX +0,08%, CAC +0,13%).
  • Sakslaste kindlustunne on Gfk sõnul veebruaris paranemas 0,1 punkti võrra 5,8 punktile, kuna tänu stabiilsele tööturule on kasvanud ootused nii sissetulekute kui ka kulutuste osas. Analüütikud prognoosisid 5,7 punktist taset.

  • FTs oli eile artikkel, milles toodi välja ING statistika selle kohta, kuidas eelmise aasta lõpus on tänu EKP lubadustele sentiment euroala majanduse ja perifeeriariikide olukorra tõttu selget paranemist näidanud ning meelitanud viimase nelja kuuga perifeeriariikide majandustesse ligi 93 miljardit eurot. Üsna marginaalne võrreldes eelneva kolma aasta kapitali väljavooluga võrreldes, ent siiski positiivne arengusuund.
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunne püsis jaanuaris 86 punkti peal, mis vastas ka analüütikute ootustele. Nagu näha, siis pärast finantskriisi on sentiment olnud üsna ebalev ning viimaste aastate nõrkus tuleneb eelkõige nõrgast tööturust.
  • Näib, et Prantsusmaa valitsus on hädas ühe rogue ministriga, kes reedel nimetas tööturu olukorda halvaks ning eile tõdes, et riik on pankrotis :) (Via Telegraph)

    “There is a state but it is a totally bankrupt state,” Mr Sapin said. “That is why we had to put a deficit reduction plan in place, and nothing should make us turn away from that objective.”
  • Hispaania detsembri jaemüük kukkus aastatagusega võrreldes -10,7% vs oodatud -8,9% ning -7,8% novembris
  • Kas Hollande toob Malist väed ära uue sihtmärgi ründamiseks? Kaks kiiret võidukat sõda on kui kahekordne õnn reitingute parandamiseks. Pärast saab keset Pariisi jälle uue hoone ehitada.
  • CNN koostab oma lehel ahnuse ja hirmu indeksit, mis põhineb mitmetel aktsiaturgude, optsioonide ja võlakirjaturgude näitajatel (link). Hetkel kajastab indeks äärmist ahnust, tõustes nädalaga 89 punkti pealt 94 punkti peale, mis üldiselt kipub olema hoiatavaks signaaliks, et ees võib mingi hetk seista kasumivõtt.
  • Fordi EPS 0,31 USD vs oodatud 0,25, käive 34,5mld vs oodatud 32,9mld USD. 2013 ärikasum peaks ettevõtte sõnul olema sarnane 2012 omale.
  • US S&P/CS 20 CITY MOM SA(NOV) ROSE 0.63% VS 0.70% EXPECTED AND REVISED TO 0.61% FROM 0.66%.
  • DELL on päevaiseselt turuosalistes ostuhuvi tekitanud seoses firma ülevõtu spekulatsioonidega. Väidetavalt on Silver Lake valmis maksma DELL-i eest esialgu pakutust kõrgemat hinda.

    Dell : Hearing move being attributed to story that Silver Lake is willing to pay $15


  • Amazon.com Q4 GAAP EPS $0.21 vs $0.27 Capital IQ Consensus Estimate; revs $21.27 bln vs $22.26 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Amazon.com sees Q1 operating income of ($285)-65 mln vs ~$260 mln estimate; revs $15-16.6 bln vs $16.8 bln consensus

    This guidance includes approximately $285 million for stock-based compensation and amortization of intangible assets, and it assumes, among other things, that no additional business acquisitions or investments are concluded and that there are no further revisions to stock-based compensation estimates


    AMZN järelkauplemisel 1% miinuspoolel $ 257 kandis.
  • mismoodi 257 -1% saab olla?
    aga hea lüps käis jälle, algul stopid käiku ja siis 278 tagasi
  • AMZN sulgus 260,35 peal ja sel hetkel , kui mina vaatasin, oli aktsia kauplemas 257 kandis. Mõni hetk hiljem liikus aktsia kiirelt üles tagasi ja nüüd on jõudnud juba 281 juurde. Tulemustejärgselt võib aktsia liikumine teatavasti olla väga kiire ja kaootiline.
  • CHK - Aubrey K. McClendon astub tagasi as CEO.
    Positiivse iseloomuga, aga olemuselt vajas lihtsalt kuupäeva.
    Peale jamasid, eelmise kevade chairmani rolli mahapanekut, Icahni suurelt plaanil olevaid kõrvu oli McClendon seal history.
    Peaks olema häppi väljalaskmise päev täna, aga ehk on liiga lihtne.
    Niikuinii on see mingi fondimeeste mäng.
  • ymeramees
    CHK - Aubrey K. McClendon astub tagasi as CEO.
    Positiivse iseloomuga, aga olemuselt vajas lihtsalt kuupäeva.
    Peale jamasid, eelmise kevade chairmani rolli mahapanekut, Icahni suurelt plaanil olevaid kõrvu oli McClendon seal history.
    Peaks olema häppi väljalaskmise päev täna, aga ehk on liiga lihtne.
    Niikuinii on see mingi fondimeeste mäng.


    Nojah, Stifel, kes on seda jooksval aastal nüüd kolmandat korda reitingut muutmas (ja seda mitte eriti edukalt senini), teeb ug to buy. Järgmine.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon