Börsipäev 4. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pärast pisikest hingetõmmet kolmapäeval ning neljapäeval saabusid pullid möirates tagasi ning avasid veebruari võimsa avanoodiga. Juba jaanuari teisest poolest võis pisikeste ja valdavas osas külgsuunas liikumiste näol täheldada võimalikke märke sellest, et oleme võib-olla mõneks ajaks väsinud uute tippude vallutamisest. Ent ükskõik kui laia kõlapinda mitu kuud kestnud ralli järel erinevad korrektsiooni ennustused ka ei muutuks, siis juhinduda tuleks ikkagi sellest, mida kõneleb turg ning viimane näitas ennast reedel veel väga tervest seisundist. Seda enam, et hetkel puudub aktuaalne negatiivne katalüsaator, mis võiks tekitada suuremat hirmu. Keskpangad jätkavad stimuleerimise kursil ning teisest küljest on ka makro olnud viimasel ajal pigem siiski positiivsemat laadi.

    Dow lõpetas reedese sessiooni 149 punkti ehk 1,1% kõrgemal, jõudes sellega esimest korda üle 14000 punkti piiri alates 2007.a oktoobrist ning olles nüüd vaid 155 punkti kaugusel uuest rekordtasemest. S&P kosus 1% 1513 punktini ning oli nädala peale üleval 0,7% jagu (ajaloolisest tipust jääb lahutama 52 punkti ehk 3,4%). Euroopas kerkis Stoxx 600 reedel 0,3%, kuid kaotas nädala lõikes siiski -0,5%.

    Vaadates otsa alanud nädalale, siis nagu ikka saabub tööjõuraporti järgselt tavapärasest vaiksem periood. Huvi võiks USAs siiski pakkuda täna avaldatav detsembrikuu tehaste tellimuste muutus, homme teenindussektori ISM ning neljapäeval esmaste töötu abiraha taotluste arv.

    Euroopas on aga oodata kahe keskpanga intressimäära otsuseid, mis väga suure tõenäosuse juures jäävad siiski püsima samale tasemele ning pingsamalt jälgitakse EKP puhul just Draghi pressikonverentsi, kus eurotsooni makropilt, euro tugevnemine ja pankade tagastav LTRO võivad põhilist kõneainet pakkuda. Ka BOE kohtumine ei tohiks olla suureks sündmuseks, küll aga saab huvitav olema see, mida arvab Inglise keskpanga järgmine juht Mark Carney praegusest rahapoliitika kursist, kui ta 7. veebruaril rahanduskomitee ees esineb. Poliitilisel maastikul võiks ära mainida veel Euroopa Liidu Nõukogu kohtumise 7-8 veebruaril, kus põhiteemaks on tõenäoliselt ELi järgmise seitsme aasta eelarve, mille üle algasid läbirääkimised juba suvel.

    Euroopa makro poolel võiks suurema fookuse all olla teenindussektori PMI indeksid (teisipäeval), Saksamaa tehaste tellimused (kolmapäev), Suurbritannia ja Saksamaa detsembri tööstustoodangu muutused (neljapäeval).

    Hiinas valmistutakse vastu võtma uut aastat, kui 9-15 veebruar nauditakse seal pikemat püha ning osa jaanuari ja veebruari makrost (tööstustoodang, jaemüük, kapitaliinvesteeringud) avaldatakse alles märtsi alguses. Nädalavahetusel avaldatud Hiina teenindussektori jaanuari PMI kerkis 0,1 punkti võrra 56,2 punkti peale, märkides kõrgeimat taset alates eelmise aasta augustist.

    Tänane kalender:
    10.00 Hispaania töötute arvu muutus (jaanuar)
    17.00 USA tehaste tellimused (detsember)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nullis, Euroopa on avanemas kerges plussis.
  • Hispaania registreeritud töötute arv kasvas jaanuaris132 tuhande võrra, mis oli oodatust veidi vähem (150K). Kuna sealne tööturg sõltub väga palju hooajalistest teguritest ning on seetõttu muutlik, siis tark oleks vaaadata hooajaliselt korrigeeritud hõivatute arvu, mis kajastab paremini tööturu tegelikku seisu. 2008.a tipust on hõivatute arv kahanenud ligikaudu 3 miljoni võrra 16.37 miljoni peale.

  • Reedel avaldatud USA tööjõuraporti juurde tagasi tulles selgus, et tagantjärgi revideerimistega loodi Ühendriikides 2012.a esialgselt raporteeritud numbritega võrreldes 647 tuhat töökohta rohkem, mis teeb 54 tuhat täiendavat töökohta ühe kuu peale. Veidi pikemalt võib selle kohta lugeda siit. Aga kokkuvõtvalt näitab see seda, et USA tööturg on olnud oluliselt paremas seisus kui paljud arvasid, mis ühest küljest aitab selgitada ka suhteliselt heas seisus tarbimist (automüügi kosumine ja üldisemalt ka stabiilne jaemüük).
  • Hetkeks läks link valesti, nüüd on parandatud.
  • USA jaanuarikuu automüügiks kujunes annualiseeritult ja hooajaliselt korrigeeritud numbri järgi 15,23 miljonit sõidukit, mis oli mõnevõrra vähem võrreldes detsembri 15,4 miljoniga, ent aastane kasv siiski 10% ning tugevaim jaanuar alates 2008.a. Ühtlasi oli statistika Morgan Stanley sõnul ka detailsemal vaatlusel tugev, kuna autode eest pakutavad soodustused kahanesid aastasel baasil 5% (kuuga -9%) ning põhiline katalüsaator nõudluse taga on just jaeklient, mitte autoparkidega asutused. MS ootab tänavuseks keskmiseks müügiks 16 miljonit ehk 10% kasvu, kuid usub, et aasta edenendes muutuvad pakkujad finantseerimisvõimalustega agressiivsemaks.

    A strong start to 2013 despite payroll tax headwinds. January's data supports our full year light vehicle forecast of 16m units, or around 10% full year growth. While January showed no strong evidence of bad behaviors, we continue to expect OEMs to offer increasingly aggressive financing and leasing incentives to attract the incremental buyer.

    USA sõidukite annualiseeritud müük (miljonites)
  • BlackBerry upgraded to Outperform from Market Perform at Bernstein
    Bernstein upgraded Blackberry due to increased confidence in the success of the Blackberry 10 launch, strong operator support, pent-up demand, and favorable distributor feedback. Price target raised to $22 from $12.


    EI mõista seda BB värki üldse:(
  • http://seekingalpha.com/article/1153621-should-i-stay-or-should-i-go-blackberry-channel-checks-part-ii?
  • Ma olen reedest BBRY-s nüüd long veits:)
  • HLF -nagu NY posti peale all ,et seal FTC uurimine ,aga see oli ju juba mitu päeva tagasi teada ,et FTC uurimine on?
    Ymera ,äkki selgitaksid.
    Vana asi nagu, kas nüüd põrge?
  • Eeem, mis mul selgitada, kust ma peaks seda teadma :)

    Eelmine case ei olnud HLF. Isiklikult meikis senssi, et see ka HLF neg on, aga mind stoppis sealt jälle see CNBC spaika välja, jätsin ta sel päeval rahule. New York Post on koht, kust punase vaiba asju vaadata, väga ei usu sellesse, ajakirjaniku vaba sulg pigem see artikkel.
  • PRGO-l on 2 ug-d, reedeste tulemuste peale. MSCO ja Canaccord.
  • Njah , ootaks Karla käiku nüüd juba, kui ta veel long on:D
  • ORCL ostab APKT $29.25, kas siit ARUN,RVBD long?
  • BlackBerry uue telefoni eelmüük mitmetes riikides väidetavalt üsna hea (märtsist USAs). Link

    According to channel checks conducted by Jefferies & Co., preorders in the United Arab Emirates and Canada have so far been “solid.” More encouraging, though, are early reports from the U.K., where Z10 sales are evidently off to a good start. Jefferies analyst Peter Misek reports lines outside a number of U.K .retailers selling the device, and says that sell-outs of the white Z10 have been widespread. The black Z10 is easier to come by, but Misek says that with that device, too, stocks are limited.

    “We believe Carphone Warehouse is seeing widespread sell-outs, while O2, Vodafone, Orange and EE are seeing robust demand,” Misek explained. “We estimate sell-in to be at least several hundred thousand units.”
  • Arvad, et RVBD 20,00 pealt on mõistlik?
  • YOKU dg to sell, PT $16 Maxim. Huvitav
  • Huvitab see, kas LIFE ostetakse 80-ga ära või ei?
    Kes ütleb?
  • ymeramees
    Peaks ostma või miks huvitav?


    DB alustas 28 jan katmist osta ja PT 29.56
    Macquarielt detsembris note: Macquarie upgraded Youku two notches following checks that indicate strong demand for online video ads and expectations for increased rates in 2013 by 20%-30%. The firm believes Youku's revenue growth will start to accelerate and notes content costs are unlikely to move higher. Price target is $21.

    Stock tublisti runninud ja nüüd tulen Maxim street low PT ja ütleb: Dg to Sell, from Hold, due to likely higher-than-expected costs; Cutting estimates; Introducing $16 price target. We are cutting our 2012-2015 non-GAAP EPS estimates to ($0.54), ($0.59), $0.01, and $0.63, respectively, from ($0.42), ($0.04), $0.38, and $0.86.

    Eeldaks, et see viib stocki vähemalt 5% madalamale
  • Maxim? Aga Kolja? Lase ajaloost tagasi Maximi reitingute reaktsioone. Täna miinusturg, võib miinuseski olla, tavapäeval ma muidu kahtleks sügavalt.
  • ymeramees
    Maxim? Aga Kolja? Lase ajaloost tagasi Maximi reitingute reaktsioone. Täna miinusturg, võib miinuseski olla, tavapäeval ma muidu kahtleks sügavalt.


    Igalühel oma arvamus. Mina arvan, et tänasel turul saab YOKU müüki. Võin vabalt ka eksida (ei soovita kellelgi siit järeldusi teha)

    Missugune on tavapäev?
  • Kerge null ja selle ümber. Täna on sügav selloff siin hommikul, ttuleb vanematelt inimestelt järgi uurida, millal viimane miinuspäev oli :)

    Maxim on tibusitt. Lisaks sellele suudab ta kasvõi sellessamas YOKU-s seitseteist korda aasta jooksul reitingut muutnud. Who cares.
  • Herbalife trades to highs; Citron Research tweet downplays the NY Post article, suggesting it's a standard warning from Freedom of Information Act

    HLF on eelturu sügavast miinusest välja ronimas, kuna Citron, mis tavaliselt on väljas negatiivsete kommentaaridega, on väljas HLF-i kaitsmas.
  • Herbalife responds to 'misleading and inaccurate' information; says 'unaware of any other regulatory interest and/or investigation'

    HLF ütleb, et ettevõte ei ole teadlik mis tahes käimasolevast uurimisest. Aktsia kauplemas $ 34 taseme all, 3% miinuspoolel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon