Börsipäev 6. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud andsid eile turuosalistele korraliku ninanipsu, tehes esmaspäevase languse sama kiiresti tasa ja jõudes tagasi oma tippude juurde, mistõttu võib öelda, et loogika rakendamine turuliikumiste ettenägemisel näib praegu olevat suhteliselt tulutu. S&P 500 sulgus protsendi jagu kõrgemal, kui esmaspäevaga võrreldes oli ka käive samuti mõnevõrra kõrgem (3,6 mld aktsiat vs 3,38mld esmaspäeval). Stoxx 600 lõpetas 0,6% plussis.

    Euroopas oli tähelepanu rohkem positiivsemal makrol, kui eurotsooni teenindussektori ja töötleva tööstuse aktiivsust kajastav jaanuari ühine PMI revideeriti 48,2 punkti pealt 48,6 punkti peale (detsembris 47,2 punkti), mis märkis kolmandat järjestikust tõusu ning on nüüd jõudnud kõrgeimale tasemele alates eelmise aasta märtsist.

    PMI indeksite kõrval valmistas aga pettumuse eurotsooni jaemüük, mis oodatud -1,4% asemel kahanes mullusega võrreldes -3,4%. Aasta baasil oli tegu suurima langusega alates 2009.a veebruarist, peegeldades tarbijate üsna suurt vastumeelsust kulutada ajal, kui tööpuudus on rekordilised 11,7% ning valitsused makse tõstavad ja kulusid kärbivad. Numbrit mõjutas oluliselt Saksamaa, kus tööturu pilt on hoopis teine, ent tugevat jaemüügi langust mõjutas seal hetkeks nõrgenenud tarbijate kindlustunne, mis jaanuaris on taas ülespoole liikunud ning samal ajal on ka tööturu seis oodatust paremaks osutunud.

    Kuigi USA teenindussektori ISM langes jaanuaris 0,5 punkti võrra 55,2 punkti peale, siis ootustega võrreldes oli tegu siiski 0,2 punkti parema näitajaga. Uute tellimuste indeks langes 3,9 punkti 54,4 punkti peale, ent positiivselt üllatas just tööhõive indeks, mis kerkis 2,2 punkti 57,5 punktini (kõrgeim alates 2006.a veebruarist). Kuna uute töökohtade loomisel on just teenindussektor USAs kõige suurema kaaluga (ca 80%), siis on see kahtlemata julgustav näit.

    Poliitilisel maastikul tegi president Barack Obama Kongressile ettepaneku kiita lühiajaliselt heaks tagasihoidlikum maksutõusude ja kulude kärpimiste pakett, et vältida märtsist rakenduvat automaatset eelarvekulude vähendamise programmi ning anda demokraatidele ja vabariiklastele rohkem aega pikemaajalisem defitsiidi vähendamise kava paika panna. Muidu märtsist väheneksid eelarvekulutused kuni septembrini 85 miljardi dollari võrra (2,2% eelarvest) ning sealt edasi kaheksa aastat igal fiskaalaastal 110 miljardi dollari võrra. Suurem koomaletõmbamine toimuks riigikaitses, ent kannatada saaksid ka erinevad haridus-, transpordi- ja kinnisvaraprogrammid.

    Aasia on samuti suuresti käimas USA ja Euroopa jälgedes ning kauplemas kõrgemal. Eraldi võiks välja tuua Jaapani börsi, kus Nikkei 225 indeks sulgus 3,8% kõrgemal ning on käesoleva aasta 10%lise tõusuga jõudnud tagasi kõrgeimale tasemele alates 2008.a (eurodes mõõdetuna on indeks aasta algusest -1% miinuses). Üheks põhjuseks oli jeeni jätkuv nõrgenemine, mille taga oli seekord uudis, et Jaapani keskpanga praegune juht astub ametist tagasi plaanitust kolm nädalat varem ja seega tehes teed uuele juhile, kes saab olema veel lõdvema rahapoliitika eestvedaja.

    Nikkei 225


    Tulles tänase päeva juurde, siis kalender jääb suhteliselt õhukeseks.

    13.00 Saksamaa tehaste tellimused (detsember)
    13.00 Portugali tööstustoodangu muutus (detsember)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% kõrgemal. Euroopa on avanemas samuti veidi positiivsema noodiga (FTSE +0.24%, DAX +0.16%, CAC +0.18%)
  • Richard Koo toob hästi välja selle, kuidas mitmel pool Euroopas on majapidamised alates finantskriisist oma bilansse parandanud ja võlakoormat maha laadinud. Allolev graafik kujutab Portugali majapidamiste seisu, kus värviliste tulpadena on näha finantskohustuste muutust, mis viimastel aastatel viitab nende suuremale tagasimaksmisele kui uute võtmisele.
  • Globaalsetel turgudel toimuvatest positiivsetest trendidest (ja ka mõnest negatiivsest) räägib täna Rait Kondor LHV Tallinna kliendikontoris toimuval seminaril algusega kell 17.30. Seminar on tasuta, eelnev registreerimine vajalik - Veebruarikuu vaade
  • Reuters analüüsib veidi euro tugevnemist teiste valuutade suhtes, milles maini ära Morgan Stanley hinnangu, et euro püsiv 10% tugevnemine olulisemate valuutapaaride suhtes lihviks eurotsooni SKP kasvust aasta jooksul 0,5%. Õiglased EUR/USD vahetuskursid erinevates riikides MSi hinnangul: $1.53 Saksamaa, $1.26 Hispaania, $1.19 Itaalia ja $1.07 Kreeka.

  • http://www.reuters.com/article/2013/02/05/us-brazil-apple-copyright-idUSBRE91417G20130205

    Kust kohast sellised asjad küll aastaid hiljem avastatakse???
  • Citi täna alustamas FSLR katmist osta reitinguga ja hinnasihiks $41
  • Saksama tehaste tellimused näitasid detsembris hooajaliselt korrigeerimata aasta baasil -1,8% langust vs oodatud -1,2% (novembris -0,9%).

  • Portugali detsembri tööstustoodang kahanes mullusega võrreldes -7,2% vs -5,8% novembris.
  • http://www.heraldonline.com/2013/02/06/4597917/iphone-5-searches-up-a-staggering.html
  • Though the personal technology giant’s shares have sunk in recent months, Goldman sees Apple AAPL +3.51% on the rise again, climbing back to around $660 a share. That’s 45% higher than the Jan. 31 closing price Goldman used in its report, and 44% up from Tuesday’s close. Apple’s shares are down a third from their September high, when they touched the $700 level, an all-time high. Goldman doesn’t see them back at that height, but they’ll be close, the brokerage says. Above, an Apple store at Grand Central Terminal in New York.
  • MCO -strong buy?
    DDD -mingi artikkel ,et AAPL võiks üle võtta ,sest see on next big thing koos appliga-saad kodus ifööniga sexikaid asju välja printida:)
    Ymera mis arvad HLF -ist kõige selle peale mis seal on. Tuleb jälle megasqeez?
  • krookus, ma arvan, et sa võiks õppida linke panema.
  • Krt sellised siivutud soovitused panga foorumis.
  • No tõesti võibolla on viisakas panna teistmoodi aga ühe kliki asemel kolm ei ole ka nagu palju.
    Ma saaks aru kui kükke peaks tegema
  • miks teised peavad kükitama, et su lauspostituste sisu näha? midagi öelda, näe vaeva.
  • Vana välk Maxim alustab JCP sell ja $10 tgt. Mina arvan jätkuvalt, et tibusitt.
  • ymeramees
    Vana välk Maxim alustab JCP sell ja $10 tgt. Mina arvan jätkuvalt, et tibusitt.


    Tundub, et mehel siin mingi isiklik dogma. Surve sellest tibusitast kohe kindlasti ja tõenäoliselt kaupleb alla $19

    Disclaimer: Ise ei näpiks
  • YOKU-t aitas kogu hiina neti nõrkus SOHU peale sel hommikul, lisaks ka loomulikult turg.

    MSCO lowerdas JCP-s eile estimente, seda hakati eelturul shortima. Look what happened.

    Maxim on väike ritsikas, kes peab tähelepanu saamiseks midagi tegema. Panustab hinnasihtidele ja maailmalõpu toonide kasutamisega.
  • ymeramees
    YOKU-t aitas kogu hiina neti nõrkus SOHU peale sel hommikul, lisaks ka loomulikult turg.

    MSCO lowerdas JCP-s eile estimente, seda hakati eelturul shortima. Look what happened.

    Maxim on väike ritsikas, kes peab tähelepanu saamiseks midagi tegema. Panustab hinnasihtidele ja maailmalõpu toonide kasutamisega.


    Rahu, ainult rahu ...
    Eks pime kana leiab ka tera...
  • Green Mtn Coffee prelim $0.76 vs $0.64 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.34 bln vs $1.33 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Green Mtn Coffee sees FY13 $2.72-2.82 vs $2.69 Capital IQ Consensus Estimate; reaffirms revs guidance of 15-20% growth


    GMCR-lt järjekordne oodatust paremate tulemustega kvartal. Aktsia järelkauplemisel esimese hooga 9% plussi $ 53 kanti, aga nüüd tagasi kukkunud $ 48 juurde.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon