Balti börsid 7. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 7. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kolmapäev oli Baltikumis suhteliselt vaikne, kui vaadata käibenumbrit tervikuna, mis jäi 0,9 miljoni euro juurde. Küll aga leidus suhteliselt suuri liikujaid – Arco Vara tuli 5,9% allapoole ja Merko lõpetas koguni 6,4% all (spreadi vahe), Ukio bankas kerkis 4,2% ja Šiaulių bankas 3,3%. Eile Arco Varalt siiski uusi börsiteateid ega täiendavat infot projektide kohta ei tulnud, viimased pärinevad endiselt esmaspäevast-teisipäevast. Enim vahetati Tallinkit (+0,1%), ca 170 tuh euro eest ning pool sellest olid blokid. Teistest rohkem liigutatud ettevõtetest oli Apranga +2,9%, Olympic +0,6%, PST +1,7% ja Tallinna Vesi samal tasemel. OMXT oli ainsana miinuses 0,4% jagu, Riia ja Vilnius olid kõrgemal vastavalt 1,1% ja 0,4%.
  • Eestis plaanitakse muutusi hasartmängu maksumääradele. Lähemalt siit: http://eelnoud.valitsus.ee/main/mount/docList/2803845f-84b6-49cb-a4d3-185697d901f1#Raqbonsr

    Eelkõige muutub mänguautomaatide maksustamine. Vanasti oli see 447.38 eurot kuus, siis edaspidi 300 eurot kuus + 10% GGR-st (Gross Gaming Revenue). Põhjenduseks on toodud:

    Kui siiani on mänguautomaate maksustatud vaid inventaripõhiselt, siis eelnõuga muudetakse maksubaas kaheosaliseks: inventari- ja käibepõhiseks. Mänguautomaatide maksuobjekti muutmine on ajendatud eesmärgist korrigeerida mängukorraldajate maksukoormust, arvestades nende panusemahtude suurusega. EHKLi andmetel kõiguvad mängukorraldajate maksukoormused vahemikus 16–78%, keskmine on 29%. Muudatuse tagajärjel peaks mängukorraldajate keskmine maksukoormus ühtlustuma
    Fikseeritud inventaripõhine maksumäär soodustab väiksemate panusemahtudega ettevõtte ebavõrdset kohtlemist

    Ehk kokkuvõttes suured ja efektiivsemad pigem kaotavad ja väiksemad võidavad. Seadus jõustub 1 veebruar 2014.
    Võtsin aluseks OEG Eesti üksuse 2011 andmed, kus oli 698 automaati ja nende teenitus GGR oli ca 20,85m eurot. Selle põhjal suureneks OEG hasartmängumaks Eestis ca 0,8-0,9m eurot aastas.

  • Kas Pro alla ka on Balti analüüse tulemas? Väga vaikseks on jäänud. Juba pikemat aega. Teaks tellida..

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon