Börsipäev 11. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Läinud nädal kujunes USAs suhteliselt hüplikuks, kuid vaatamata S&P 500 puhul korduvale 1500 punkti piiriga mängimisele olid ostjad kindla jalaga vastas ning aitasid turgu suhteliselt hästi üleval hoida. Nädala lõikes siiski väga palju edasi ei liigutud (+0,3%), kuid reedene positiivne sentiment aitas S&P 500 indeksil siiski sulguda uutel tippudel alates 2007.a novembrist. Stoxx 600 indeks sulgus reedel +1,2% plusspoolel, mis aitas kaotust nädala peale vähendada -0,3%ni.

    Reedel avaldatud Hiina jaanuari kaubandusstatistika osutus oodatust tugevamaks (import YoY +28,8% ja eksport 25% vs vastavalt prognoositud 23,5% ja 17,5%), kuid nagu ennist sai mainitud, siis oluliseks mõjutajaks oli uue aasta püha nihkumine eelmise aasta jaanuarist tänavu veebruarisse. Tööpäevadega korrigeerituna kasvas eksport 12,4% YoY ning import 3,4%, mis on pisut nõrgemad näitajad kui detsembris (toona kerkis import YoY 6,0% ja eksport 14,1%).

    Positiivseks üllatuseks oli USA detsembri kaubandusdefitsiidi vähenemine 21% võrra 38,5 miljardi dollarini tänu naftatoodete rekordkõrgele ekspordile ja toornafta madalaimale impordile alates 1997.a. Allolevalt jooniselt on siiski näha, et novembris leidis tänu orkaanile Sandy aset vastupidine efekt, mille tulemusel defitsiit suurenes märkimisväärselt ja seega tõi detsember vaid normaliseerumise ning vähe paremat aimu peaks trendist andma jaanuarikuu statistika.

    USA kaubandusbilansi ülejääk/defitsiit (miljardit dollarit)


    Erinevate analüüsimajade sõnul lisas oodatust parem kaubandusstatistika USA neljanda kvartali SKP muutusele kuni 0,7 protsendipunkti, mis tähendab, et teiste tingimuste samaks jäädes ei olnud USA majandus neljandas kvartalis languses, nagu esialgselt raporteeritud -0,1% indikeeris. Küll aga vähendas netoekspordi mõju detsembri hulgimüügivarude -0,1% kahanemine vs oodatud 0,4% kasv. Barclays Capitali hinnangul kasvas USA majandus reedest statistikat arvesse võttes neljandas kvartalis annualiseeritult 0,3%.

    Vaadates otsa alanud nädalale, siis USA poolel on tõsisemat makrot oodata alles nädala teises pooles, kui kolmapäeval avaldatakse jaanuarikuu jaemüük, neljapäeval esmased töötu abiraha taotluste arv ja reedel veebruarikuu esimene regionaalne töötleva tööstuse küsitlus (NY), jaanuari tööstustoodangu muutus ja Michigani ülikooli tarbijasentimendi indeks.

    Ka Euroopas tõotab nädala esimene pool kujuneda vaiksemaks. Täna tuleb avaldamisele Prantsusmaa detsembri tööstustoodangu muutus ja teisipäeval Suurbritannia jaanuari inflatsioon ja kolmapäeval eurotsooni detsembri tööstustoodang. Lisaks sellele kohtuvad nädala alguses Euroopa rahandusministrid. Neljapäeval laekuvad esimesed hinnangud selle kohta, milliseks kujunes neljanda kvartali SKP muutus erinevates eurotsooni riikides ning reedel saabub Suurbritannia jaanuari jaemüügi statistika.

    Aasias on uue aasta vastuvõtmise tõttu mitmed turud nädala alguses suletud ning Hiinas puhatakse terve nädala.

    Tänane kalender:
    09.45 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (detsember)
    10.00 Hispaania kinnisvaratehingute aastane muutus (detsember)
    11.00 Eurogrupi kohtumine

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel kerges plussis, Euroopa on alustamas pisut madalamal võrreldes reedese sulgumisega.
  • Prantsusmaa detsembri tööstustoodang kahanes mullusega võrreldes -2,1%, mis oli ootuspärane tulemus. Novembri näitaja revideeriti -3,6% pealt -3,8% peale.
  • Hispaania kinnisvaratehingute arv kasvas detsembris aastatagusega võrreldes 2,3%, millega positiivne trend jätkus pärast novembri -6,1% YoY langust.
  • Euroopas on tulemuste raporteerimine alles algusfaasis, ent seni on numbrid olnud ootuste suhtes pikaajalisest keskmisest paremad nii müügitulu kui ka aktsiakasumi osas. Graafikud via Deutsche:
  • See küll jooksis juba läbi aga panen veel :
    http://www.tgdaily.com/mobility-brief/69400-apple-tests-iwatch-with-flexible-screen
    GS ka räägib homme AAPL-ist ,arvan ,et ikka suht bullish jutt tuleb sealt
  • Goldman muutus pärast viimaste kuud rallit aktsiate suhtes lähiajal ettevaatlikuks, kuid 12 kuu lõikes jätkuvalt optimistlik. Via Reuters

    "Over three months, the U.S. fiscal outlook and the European sovereign situation remain downside risks, and even though we would not expect any sell-off to be long-lived or particularly large, we also don't see the near-term upside risks as very large," Goldman writes in a strategy note.

    "However, our downgrade of equities is a close call and we would see any sell-off as an opportunity to add exposure again," it adds.

    Goldman Sachs expects a 3 percent return on the pan-European STOXX Europe 600 index over the coming three months, and for that index to yield a 13 percent return on a 12-month basis.
  • EFX
    CDIA Says "60 Minutes" Story Misleads on Credit Report Accuracy.
    Tahaks sellel $57.00 näha.
  • Google endine CEO ja praegune nõukogu esimees Eric Schmidt on müümas üle kolmandiku oma 2,3%lisest osalusest Google's, mis esimese hooga tundub rekordtasemeni roninud hinna juures hea ajastusena, ent tegelikult oli plaan teada juba novembris ning lisaks müüb ta oma positsiooni mitmete kuude jooksul, et hinnale mitte mõju avadalda. Via Reuters
  • Insaiderite müükidest juttu tehes on muidugi huvitav, et viimased on ka pärast aastavahetusel rakendunud maksutõusu jätkamas üha innukamalt oma positsioonide likvideerimist. Kuna ettevõtte juhtivatel töötajatel peaks olema teada täiendavat infot, mille põhjal aktsiate ostu/müügi otsuseid teha, siis annab see alust arvata, et turg on ehk oma ootustes liiga optimistlik. Mark Hurd kirjutas sellest eelmise nädala keskel Marketwatchis:

    For the week that ended last Friday, this sell-to-buy ratio for NYSE-listed shares listed stood at 9.20-to-1. That means insiders of these companies, on average, were selling more than nine shares of their firms’ stock for every one that they were buying.

    The last time a weekly sell-to-buy ratio was worse than this was in late July 2011, right before that year’s debt-ceiling debate began to spiral out of control. Over the next couple of weeks, of course, as the U.S. Treasury’s credit rating was downgraded, the Dow Jones Industrial Average (US:DJIA) lost some 2,000 points.
  • Erko Rebane
    Google endine CEO ja praegune nõukogu esimees Eric Schmidt on müümas üle kolmandiku oma 2,3%lisest osalusest Google's, mis esimese hooga tundub rekordtasemeni roninud hinna juures hea ajastusena, ent tegelikult oli plaan teada juba novembris ning lisaks müüb ta oma positsiooni mitmete kuude jooksul, et hinnale mitte mõju avadalda.


    Tundub, et päris vana teema
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2105394/Is-Google-chief-Eric-Schmidt-selling-1-5billion-shares-fund-divorce.html

  • Küsitluste järgi ameeriklaste elujärg paraneb ja töötuse määr on alla 8% tiksunud, kuid sellest hoolimata vajab rekordarv majapidimisi valitsusepoolset toiduabi (novembris 23mln majapidamist / 47,7 miljonit inimest). Üks tõenäoline põhjus on see, et arvestatav osa loodud töökohtadest on eelkõige madalama palgaga ja ajutised, ning teiseks on töötuse määra alanemine tulnud paljuski tööjõus osalemise määra languse arvelt.
  • Sorry, tundub, et lahutuse jagu on ta juba ära müünud, st. nüüd siiski uus asi. Investorina oleksin natuke ärevuses, kui insider leiab, et mujal on paremad kasvuvõimalused.
  • http://www.reuters.com/article/2013/02/09/us-apple-greenlight-lawsuit-idUSBRE91713S20130209

    Still, James Cox, a professor at Duke University School of Law, thinks Einhorn "has a hell of good case."

    "I think he's got Apple in the crosshairs," he added, saying that it "strikes me as a fairly dramatic case of bundling."
  • Hearing Citi commening that it expects AAPL to increase its dividend tomorrow at conference.

  • Shordid räägivad ,et 490 pealt hakkavad katma:)
  • Hakkasin veits võbisema oma viiesajase targeti pärast. Liiga vähe aega jääb Timi jutuni. Ja uut super rumorit ei kujutaks hästi enam ette.
    Event toodi kuus tundi lähemale ja pole täna nagu seda powerit kah taga.
    Pigem ennem eventi out või short.
  • See gap closed võib ju ära tulla, samuti ma usun kergelt SP-sse endiselt. Seesugne horisontaal paistab tippudeks võõras.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon