Börsipäev 14. veebruar - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 14. veebruar

Log in or create an account to leave a comment

  • Taaskord rahulikum päev USA turgudel, kui S&P 500 indeks lõpetas nulli lähedal. Päeva algus osutus siiski tugevamaks, kuid pärast esimest tundi ostjatel enam motivatsiooni väga polnud ning indeksid tiksusid ülejäänud sessiooni allapoole, tehes lõpus väikese põrke. Euroopas oli meeleolu pisut positiivsem, kui Stoxx 600 jätkas teisipäevast tõusu, kerkides 0,4%.

    Euroopa tööstustoodang näitas detsembris kuu baasil oodatust paremat 0,7% kasvu pärast seda, kui selgus, et novembri langus oli kujunenud tegelikult arvatust sügavamaks (-0,3% asemel -0,7%). Aastasel baasil kahanes tööstustoodang -2,4% (prog -2,3%, novembris revideeritud -4,0%).

    USA jaanuarikuu jaemüük paranes eelmise kuu baasil 0,1% 416,6 miljardi dollarini (oodati 0,1%). Tegemist polnud teab mis tugeva numbriga, ent arvestades aastavahetusest 4,2% pealt 6,2% peale tõstetud sotsiaalmaksu, mis võttis majapidamiste taskust eelmisel kuul 9 miljardit dollarit, siis ei saa näitajat ka väga halvaks lugeda. Aastatagusega võrreldes kasvas toiduteeninduse ja jaemüük 4,4%.



    Jaapani majandus kahanes detsembris lõppenud kvartali jooksul -0,1% võrreldes eelneva kvartaliga (oodati +0,1%). Annualiseeritult oli tempo -0,4%, mis märkis siiski olulist paranemist võrreldes eelmise kvartali -3,8%ga. Keskpank otsustas tänasel kohtumisel jätta oma baasintressi muutmata ning hoida varade ostuprogrammi 76 triljoni jeeni peal (813 miljardit dollarit).

    Tänasest makrokalendrist vaatavad vastu eurotsooni riikide neljanda kvartali SKP numbrid ning USA eelmise nädala töötuabiraha taotluste arv.

    08.30 Prantsusmaa neljanda kvartali SKP
    09.00 Saksamaa neljanda kvartali SKP
    11.00 Itaalia neljanda kvartali SKP
    12.00 Portugali neljanda kvartali SKP
    12.00 Eurotsooni neljanda kvartali SKP
    15.30 USA möödunud nädala esmased töötu abiraha taotlused

    USA indeksite futuurid kauplevad -0,1% punases, Euroopa on alustamas nulli juurest.
  • Prantsusmaa majandus kahanes neljandas kvartalis -0,3%, mis oli tiba nõrgem kui oodati

    FRANCE ECON: GDP (4Q P) in at -0.3%Q/Q and -0.3%Y/Y versus -0.2%Q/Q and -0.2%Y/Y expected and 0.1%Q/Q and 0.0%Y/Y prior.

  • Saksamaa puhul sama lugu

    GERMANY ECON: GDP (4Q P) in at -0.6%Q/Q SA and 0.1%Y/Y NSA versus -0.5%Q/Q and 0.2%Y/Y expected and 0.2%Q/Q and 0.4%Y/Y

  • Itaalia neljanda kvartali SKP YoY -2,7% vs oodatud -2,2%. Aga turgudel on ilmselgelt fookus juba esimesel kvartalil ja ülejäänud aastal, kuna mõju indeksitele ja EUR/USDile minimaalne pärast Saksa, Prantsuse ja Itaalia numbreid.

    ITALY ECON: GDP (SA and WDA) (4Q P) in at -0.9%Q/Q and -2.7%Y/Y versus -0.6%Q/Q and -2.2%Y/Y expected and -0.2%Q/Q and -2.4%Y/Y prior.

  • Lähinädalatel peaks selguma, milline oli Hispaania valitsuse eelmise aasta eelarvedefitsiit, kui CreditSights arvates võib ees oodata taas ebameeldiv üllatus. Link

    However, according to David Watts and John Raymond, analysts at CreditSights, the deficit has the potential to exceed the government’s prediction, having the potential to “undermine Spain's borrowing position, especially in the longer part of the curve which is unsupported by the ECB's bond purchase promises”.

    After numerous rounds of austerity measures, hitting the 6.3% deficit target fixed for Spain in 2012 by the EU is out of its grasp, argue Watts and Raymond, and was only possible if the government had balanced its budget in the fourth quarter 2012 due to the staggering 9.9% deficit reached between the third quarter in 2011 and the third quarter in 2012.
  • Eurotsooni SKP kahanes neljandas kvartalis aasta baasil -0,9%, kui analüütikute konsensus oli -0,7%. USA futuurid on praeguseks veidi allapoole tulnud ning EUR/USD selgelt nõrka makrot peegeldamas (hetkel -0,8% @ 1,3340 USD)

    EURO-ZONE ECON: GDP (sa) (4Q A) in at -0.6%Q/Q and -0.9%Y/Y versus -0.4%Q/Q and -0.7%Y/Y expected and -0.1%Q/Q and -0.6%Y/Y.

  • Kreeka tööpuduus pidi IMFi kohaselt oma tipu tegema alla 27%, kui mälu ei peta.

    - Unemployment rate in November 2012 was 27.0% compared to 20.8% in November 2011 and 26.6% in October 2012
    - Nov 2012 youth unemployment at 61.7% vs 50.1% in Nov 2011, 36.4% in Nov 2010
    - In the 4th quarter of 2012, the GDP at constant prices of year 2005 decreased by 6.0% in comparison with the 4th quarter of 2011
  • Portugali SKP kahanes neljandas kvartalis aasta baasil -3,8% vs oodatud -3,0% ning -3,5% kolmandas kvartalis

  • Panin ühele graafikule eurotsooni SKP aastase muutuse (valge), tööstustoodangu aastase muutuse (kollane) ja kahe sektori kombineeritud PMI (teenindus+töötlev). Nagu näha, siis pehme data on viimastel kuudel jõudsalt ülespoole liikunud ning loodetakse, et kajastub ka esimese kvartali hard datas.
  • Buffett on oma portfelli lisamas veel ühe ettevõtte, seekord toiduainetööstuses tuntud Heinzi, makstes koos 3G-ga firma eest 28 miljardit dollarit ehk 72,5 USD per aktsia. Antud hinnatasemelt teeb see 20x selle aasta kasumit ja 19x järgmise aasta oma, mis näitab, et kvaliteetse äri puhul pole valuatsioonid praegusel turul veel Buffetti arvates kõrged. Buffetti kommentaar pärast tehingut: "I'm ready for another elephant"

    Warren Buffett, Chairman and CEO of Berkshire Hathaway said, "Heinz has strong, sustainable growth potential based on high quality standards, continuous innovation, excellent management and great tasting products. Their global success is a testament to the power of investing behind strong brand equities and the strength of their management team and processes. We are very pleased to be a part of this partnership."
  • Töötuabiraha taotlused oodatust madalamad

    US INITIAL JOBLESS CLAIMS(FEB 9) FELL TO 341K VS 360K EXPECTED AND REVISED TO 368K FROM 366K.
  • Former Research In Motion Ltd (NASDAQ: BBRY), now BlackBerry, co-CEO Jim Balsillie reports a zero percent stake.

    A filing last year showed he owned 26,840,490 shares as of December 31, 2011

    Sellegi poolest ,ega seda stokki rahule ei jäeta ja 12,5 kandist läheb haip käima ja siis sqeez
    Selline arvamus
  • Muddy Watersi nüanss ka juures. Andis teada, et on short. Kui selle FTC case pärast, siis seda kirjatükki ja targetit vaevalt täna tuleb, aga lähipäevadel ilmselt küll. Sellega tehakse aktsiale korralikult liiga, ega Muddy Watersi tüki vastu contra ei ole väga hea riski rewardiga olnud. Aga kui see asi täna peas läbi lahatakse, ootaks väikest-vaikset müüki stockis.

    NUS tegi lihtsalt HLF sümpaatiana korraliku laksu kaasa, mis siis, kui rünnaku alla ise jääb. Muidugi saab see olema korralik shordi katmine, kui see tükk tuleb, aga siit ja täna peaks päris hea võimalus olema.
  • Douglas Kass ‏@DougKass
    Buying Apple now based on a negative sentiment extreme facing company and wide share price underperformance relative to the market. $AAPL

    5 minutit tagasi.
  • Lahe, Kass on päris hea
    Mul oli stopp buy order eelmiste tippude peal ja põhjus on see miks ostsin ,et eile negatiivsed uudised ei mõjunud ja ei tulnud alla ehk siis mingi lühiajaline põhi
  • Low inflation may allow longer QE: Fed's Bullard.
    AAPL ja NFLX uutel tippudel.
  • montes
    Kas PLG saaks kaubeldavaks teha?


    PLG nimekirja lisatud
  • Whitney Tilson on CNBC said he still sees a lot of upside in NFLX over the next decade, but he has been trimming his position following recent gains (188.64 +2.37)
    Tilson is also bearish on NOK, BBRY (cited patience nor not being short) and GMCR.

    Tilson kommenteerimas oma positsioonide käekäiku: NFLX osas endiselt positiivne, samas on osa kasumit lukku pannud. Negatiivne nägemus NOK, BBRY ja GMCR osas.
  • krookus
    Long taas AAPL


    Kui mingit monster upside ei tule täna ,siis jääb üleöö.
    Seekord on järgmise nädala callid
  • Douglas Kass @DougKass

    I am stopping out my AAPL buy at 467.50 $AAPL
  • DB Global Strategist Sanjeev Sanyal päris hea ülevaade:

    The $209 Trillion Global Financial Market Presented In Two Charts
    http://www.businessinsider.com/209-trillion-global-financial-market-2013-2?0=moneygame
  • Procter & Gamble sees FY13 EPS of $3.94-4.04 (lowered from $3.97-4.07) vs $4.07 Capital IQ Consensus Estimate; lowers Q3 guidance by $0.01

    Põhjuseks Venezuela valuuta devalveerimine. Aktsia järelkauplemise ajal -1%
  • BBRY cofounder sells stake in company, shares up 7,72%...maisaa turust aru
  • krookus
    Former Research In Motion Ltd (NASDAQ: BBRY), now BlackBerry, co-CEO Jim Balsillie reports a zero percent stake.

    A filing last year showed he owned 26,840,490 shares as of December 31, 2011

    Sellegi poolest ,ega seda stokki rahule ei jäeta ja 12,5 kandist läheb haip käima ja siis sqeez
    Selline arvamus


    Noh ostjad ei läbenud oodata 12,5-ni
  • HLF- küsisin ymera käest mis ta arvab stokist ,eelmine nädal ,kõik mis seal on
    Ja näed , tuli ära.
    Karla tegigi vastukäigu nagu arvasin .
    Ega neil seal on omavahel kana kitkuda ja stokk ei koti kedagi.
    Mul olid callid võetud Karla peale
  • Greenlight's stake in Apple was increased by about a fifth in the fourth quarter, to 1.3 million shares from 1.1 million shares. The filing also showed a position of 275,000 call options. Call options give shareholders the right to buy shares at a set price by a designated date.

    Soros on ka ostnud AAPL-it ja müünud FB ja AMZN
  • 275 000 calli on ikka omaette teema:)
  • HLF
    Icahni osalus oli teada, selle suurus mitte. Korralik-tüüpiline osalus tal. Possible going-private transaction on bs, mis iga uue asjaga tal kaasas käib. Tahaks küll näha raha, mis seda ostma tuleb.
    Teoreetiliselt oli kogu see asi juba $45 tagasi põrganud, aga mingite jamade peale vajus asi uuesti 10 punkti.
    Third Pointi peale, mis oma steigi jaanuaris teada andis, lendas üles, kuid SEC inquiry peale lõpetas stock sel päeval miinuses.
    Kuna see HLF teema on nii kuum, siis ilmselt saab tähelepanu, endised töötajad, keti lülid jms hagevad ja kaebavad ka rohkem, haistes võimalust. Ja pakuks, et SEC või/ja FTC tulevad millalgi asjale peale. Kasvõi uurima. Siis ei loe need steigid halligi.

    Ei ole kavatsust selles ajuvabaduses osaleda, veel vähem tagantjärgi midagi sellist öelda, et võtsin karla peale optsioone. Öäk.


  • David Einhorn ‏@GreenlightCap
    The $HLF tug of war will in the end come down to who has more money to play with. I wouldn't want to be in Bill's shoes right now

    fake comment
  • Icahni osalus kujunes klassikaliseks sell the news olukorraks. Ise ei torkinud, aga maarjamaal sibab ringi inimesi, kes seda tegid. Nice.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon