Börsipäev 15. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa oodatust nõrgemad neljanda kvartali SKP näitajad rususid veidi USA turgusid päeva alguses, ent tuttavalt rahulikus ja aeglases tempos tehti see sessiooni lõpuks tasa. S&P 500 lõpetas 0,07% plusspoolel, Stoxx 600 -0,2% punases, kuigi riikide indeksid olid ise veidi suuremas languses (Saksamaa DAX -1,05%, Itaalia FTSE MIB -1,0%, Prantsusmaa CAC40 -0,8%).

    Kõigi suuremate Euroopa riikide SKP muutused jäid analüütikute konsensustele veidi alla, tingides kokkuvõttes eurotsooni SKP -0,9%lise languse võrreldes aastatagusega ning -0,6% languse võrreldes kolmanda kvartaliga (oodati vastavalt -0,7% ja -0,4%).

    Saksamaa SKP kahanes kvartali baasil -0,6%, kuid oli aasta baasil hooajaliselt korrigeeritult 0,4% kõrgem. Statistikaameti kohaselt mõjusid negatiivselt netoeksport ja kapitaliinvesteeringud, samas erasektori ja valitsuse kulutused omasid kergelt positiivset mõju.

    Prantsusmaa SKP langes kvartali baasil -0,3%, olles kolmandas kvartalis näidanud 0,1% kasvu. Aasta baasil kujunes languseks -0,3%. Erasektori ja valitsuse kulutused näitasid kena kasvu, ent kontrastina kukkusid ettevõtete investeeringud kvartaliga -1,2%, mis on tõenäoliselt seotud madala kindlustunde ja kõrge määramatusega. Üsna tugevalt mõjutas lõppnumbrit ka varude muutus, mis lihvis SKP kasvust 0,4 protsendipunkti.

    Kui üldiselt viitavad juhtivad indikaatorid Euroopa majanduse elavnemisele esimeses kvartalis, siis Prantsusmaa puhul on eeskätt just PMI indeksid tulnud alla ja pigem on ohuks, et Prantsusmaa satub esimeses kvartalis tehnilisse majandussurutisse.

    USAs raporteeritud esmased töötu abiraha taotluste arv kahanes möödunud nädalal 27 tuhande võrra 341K peale, mis osutus oodatud 360Kst paremaks, kuid lumetorm võis teatud ulatuses seda numbrit moonutada.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis tähelepanu võiks pälvida Suurbritannia jaanuari jaemüük, USA NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus, jaanuari tööstustoodangu muutus ja Michigani ülikooli veebruari tarbijasentimendi indeks.

    11.30 Itaalia valitsuse võlakoorem (detsember)
    11.30 Suurbritannia jaemüük (jaanuar)
    15.30 NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus (veebruar)
    16.15 USA tööstustoodangu muutus (jaanuar)
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbijakindlustunde indeks (veebruar)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,1% madalamal. Euroopa on alustamas 0,1-0,2% kõrgemal.
  • Citi majandusindikaatorite üllatusindeksid: USAs on pärast jaanuari langust olukord uuesti paranema hakanud ning Euroopas on taset suudetud hoida.
  • UK jaemüük kasvas jaanuaris autot ja kütust arvestamata 0,2% YoY vs oodatud 1,6%. Koos autode ja kütusega oli langus -0,6% vs oodatud +0,9% (detsembris 0,1%).

    UK Retail Sales (ex. auto fuel) (Jan) at -0.5%M/M & 0.2%Y/Y versus 0.5%M/M and 1.6%Y/Y expected and -0.4%M/M and 0.8%Y/Y prior (rev. lower).

  • Ok too oli küll kindlam keiss kuigipalju aga ma mäletan ,et ise käisid Warreniga Märjamaal peaaegu ära, kuigi tahtsid Pärnusse minna:)
  • krookus
    Ok too oli küll kindlam keiss kuigipalju aga ma mäletan ,et ise käisid Warreniga Märjamaal peaaegu ära, kuigi tahtsid Pärnusse minna:)


    See tagantjärgi positsiooniga kekk on so...
  • SocGeni Albert Edwarsilt päris hea joonis selle kohta, kuidas ettevõtete aktsiate tagasiostud liiuvad koos turgudega kaasa.....paraku kipuvad need vähenema siis, kui neid tegelikult vaja oleks ehk turu languse ajal ning suurenema turu tõusu ajal, mis aga on kallis kapitali kulutamise viis.

  • NY FEDi töötleva tööstuse küsitlus oodatust parem: 10 vs oodatud -2,0 punkti (jaanuaris -7,8)
  • Morgan Stanley cuts $JCP Q4-12 EPS estimate from -30c to -54c. FY15 EPS estimate from $1.75 to 30c
  • USA tööstoodangu puhul oodatud kasvu asemel väike langus. Aasta baasil muutus 2,1%.

    US INDUSTRIAL PRODUCTION(JAN) FELL 0.1% VS 0.2% EXPECTED AND REVISED TO 0.4% FROM 0.3%.


  • http://www.seeitmarket.com/wp-content/uploads/2013/02/AAPL-long-term-technical-chart.png

    Miks ma selle panin ,on selle pärast ,et ennem oli 5a graaf ja seal tundus asi jube katki aga nüüd tõmmati veits pikem joon ja asi lill :D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon