Balti börsid 19. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 19. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ilma kahe suurema blokktehinguta (kokku ligi miljon eurot) Olympicus (+1,7%) oleks eile Baltikumis käibe poolest olnud päris rahulik päev. Kokku tehti tehinguid siiski ligi 1,6 miljoni euro eest. OMXT oli ainsana Balti indeksitest allpool, täpsemalt -0,06%. Riia ja Vilnius olid kerges plussis. Reedel pärast kauplemist jaanuarimüügi avaldanud Olainfarm kerkis 2,4%. Teised aktiivsemini vahetatud aktsiad tulid kõik madalamale eesotsas Silvano (-2,6%), Tallinki (-0,2%) ja Invaldaga (-0,4%).

    Täna hommikul peaksid tulema IV kv Premia Foodsi tulemusi.
  • Täna hommikul avaldas 4. kvartali finantstulemused Premia Foods. Kvartali tulemuseks oli küll kahjum, kuid see oli oodatust märgatavalt väikem.
    Müügitulud kahanesid aastaga 2%, kuid see näitaja oli juba varasemast teada. Segmentide lõikes vähenes kala müük 9,5% aastaga ning jäätise müük 6,2% aastaga.
    Positiivselt üllatas brutokasum, mis oli 0,3m eurot oodatust suurem eelkõige tänu paranenud jäätise üksuse tulemusele. Samuti oli üldhalduskulud prognoositust madalamad ning kahjum bioloogiliste varade ümberhindlusest oli 0,3m eurot väiksem.
    Kokkuvõttes oli 4.kvartali ärikahjum 0,6m eurot (LHV ootus: 1,6m eurot kahjumit) ning see on ka 0,4m euro võrra väiksem kahjum võrreldes aasta varasemaga. Neljas kvartal on üldjuhul hooajaliselt ebasoodne aeg Premiale tänu jäätisehooajale suvel.
    Neljanda kvartali puhaskahjum oli 0,6m eurot, mida on poole võrra vähem kui aasta tagasi. Kogu 2012. aasta kokkuvõttes suutis Premia näidata 0,1m eurost kasumit.

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=542402&messageId=668242

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon