Börsipäev 26. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa jõudis eile sulguda veel suhteliselt positiivse sentimendi juures, kui Itaalia valimistel indikeerisid lävepakuküsitlused Bersani head võimalust panna kokku toimiv valitsus, ent tulemuste lugedes selgus, et Berlusconi partei oli saanud oluliselt rohkem hääli kui paljud olid osanud arvata, peegeldades tegelikult itaallaste vastuseisu Mario Monti reformidele.

    Stoxx 600 sulgus -0,1% madalamal (DAX +1,45%, CAC +0,4%, FTSE 100 +0,3%), kuid S&P 500 puhul oli tunda juba kerget paanikalõhna, olles eelturul 0,5% plussis, kuid sulgudes lõpuks -1,8%. VIX tegi viimaste aastate ühe suurima tõusu (+34%) ja oma mõju oli ka EUR/USDi ligi protsendisel langusel (1,3063 USD). Tehnilisest küljest vaadatuna on S&P 500 -2,8% langus alates eelmise nädala tipust toonud indeksi üleostetud tasemelt olulilselt neutraalsema keskkonna juurde, kui vaadata RSI indikaatorit (alumine osa joonisest).



    Monti reformidega jätkamist lubanud Pier Luigi Bersani Demokraatliku partei eestvedamisel näib vasaktsentristide koalitsioon saavutanud alamakojas marginaalse võidu Berlusconi ees (29,53% vs 29,13%), ent kuna seaduste kohaselt antakse suurima häälte saajale automaatselt 55% istekohtadest, siis on vasaktsentristide kontrolliv enamus kindel.

    Seadusloomes alamkojaga võrdset positsiooni omavas Senatis on aga seis keerulisem, sest vasaktsentristide koalitsioon on võitnud 123 istekohta, paremtsentristid 118 kohta, endise koomiku Giuseppe Piero Grillo juhitav 5 Tähe Liikumine 53 kohta ja Monti 19 kohta. Kuna Senatis on kontrolliva enamuse saavutamiseks vaja 158 istekohta ja Grillo on vihjanud, et ei soovi läbikukkunud parteidega koostööd teha, siis on koalitsiooni moodustamine raskendatud ja laual võimalikud uued valimised.

    Juhul kui valimised korraldatakse uuesti, siis Itaalia president võib seniks määrata ajutise peaministri, kes üritaks valimisseadust muuta nõnda, et see võimaldaks parema tõenäosuse juures saavutada stabiilset ja poliitiliselt otsustusvõimelist valitsust. Ainult, et korra seda eelmisel aastal juba prooviti ning toona katse ebaõnnestus.

    Tulles tänase päeva juurde, siis sentimenti jäävad domineerima tõenäoliselt uudised Itaaliast. USAs peaks huvi pakkuma Bernake esinemine Senati ees ja makro poolel raporteeritakse USA tarbijakindluse indeks, majade hinnaindeks, jaanuarikuu uute majade müük, ja Richmond Fedi töötleva tööstuse küsitlus.

    16.00 USA S&P/Case-Shilleri kinnisvarahinnaindeks (detsember)
    17.00 USA Richmond Fedi töötleva tööstuse küsitlus (veebruar)
    17.00 USA tarbija kindlustunde indeks (veebruar)
    17.00 USA uute majade müük (jaanuar)
    17.00 Ben Bernanke esinemine Senati ees
    19.00 Prantsusmaa töötute arv (jaanuar)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nullis, Euroopa on avanemas -1,6% kuni -3% punases.
  • Soome hooajaliselt korrigeerimata tööpuudus on jaanuaris teinud märkimisväärse hüppe 8,7% peale vs Bloombergi kolme analüütiku oodatud 8,0% (detsembris 6,9%). Kuid nagu jooniselt näha, siis aasta algus toobki tavaliselt kaasa tööpuuduse tõusu, ent tänavu näib see olevat järsem ja kiirem kui kahel eelneval aastal. Tõenäoline mõjutegur on siin eurotsooni jätkuvalt nõrk majandus.
  • Quartz teeb lühikokkuvõtte ühest uuringust, milles järeldatataks, et inimese eluiga on viimase 100a jooksul pikenenud rohkem kui eelneva 200 000 aasta jooksul kokku. See loob ohu, et elanikkond muutub veelgi vanemaks ning pensionäride finantseerimine veelgi keerulisemaks. A 72-year-old man now has the same chance of dying as a 30-year-old caveman
  • Siin peaksid olema ametlikud tulemused, mis erinevad esimeses postituses mainitud numbritest, kuna tol hetkel polnud päris kõik hääled veel loetud.
  • Itaalia kuue kuu võlakirjade tulusus oksjonil märksa kõrgem kui jaanuaris

    ITALY SELLS EU8.75B 6-MTH BILLS AT 1.237% VS 0.731% JAN. 29



  • SHOO issues downside guidance for FY13, sees EPS of $2.95-3.05 vs. $3.07 Capital IQ Consensus Estimate; sees FY13 revs of +6-8% to ~$1.30-1.325 bln vs. $1.37 bln Capital IQ Consensus Estimate.

    Kas nad ikka tohivad alla guidot teha?
  • US HOUSE PRICE INDEX MOM(DEC) AT 0.6% AS EXPECTED AND PRIOR REVISED TO 0.4% FROM 0.6%
    U.S. DEC. S&P/CASE-SHILLER HOME PRICES RISE 6.8% VS YEAR AGO, 6,6% EXPECTED
  • Itaalia FTSE MIB sulgus täna 4,9% punases. Kõik ülejäänud Euroopa indeksid lõpetasid samuti üpriski tugevalt madalamal.
  • Prantsusmaa tööturg jätkuvalt üsna trööstitu, kui jaanuaris suurenes tööotsijate arv 43,9 tuhande võrra, mis oli oodatust 2,5x enam ja kergitades kokku tööotsijate arvu 3,169 miljonini (kõrgeim alates 1997.a juulist).
  • Kass: Speaking of Apple, high above the Alps, my Gnome is hearing a rumor that Apple will announce a stock split at tomorrow's shareholder meeting.

    Ühtlasi liikumas kuulujutt dividendi tõstmisest, mis kokkuvõttes aidanud aktsial plusspoolele jõuda
  • PCLN 4Q non-GAAP EPS $6,77 vs EST $6,53. Aktsia kauplemas järelkauplemisel 6,2% kõrgemal $713,25 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon