Börsipäev 27. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oluliselt rohkem volatiilsust ja närvilisust viimasel ajal võrreldes jaanuariga. Pärast esmaspäevast kukkumist suutsid indeksid põrgata, kuid see jäi tagasihoidlikumaks võrreldes eelneva päeva kaotusega. Entusiasm pole päris sama võrreldes sellega, mida nägime veel veebruari alguses pärast languspäevi, mistõttu püsib jätkuv kasumivõtmise risk, eriti arvestades Itaalia ja USA poliitilist määramatust. S&P 500 sulgus eile 0,6% kõrgemal, Euroopas aga reageeriti Itaalia valimistulemustele -1,3% (UK) kuni -4,9% (Itaalia) langusega. Väga tugev oli reaktsioon ka Hispaania ja Itaalia võlakirjaturgudel, kus 10a tulusused tõusid vastavalt 20 ja 41 baaspunkti võrra.

    Moody’s on täna teatamas, et Itaalia valimistulemused võivad tekitada poliitilist ebakindlust ning sellel võib olla negatiivne mõju riigi krediidireitingule. Ühtlasi toodi välja risk, et isegi uute valimiste korral ei pruugi seis väga palju paremaks minna ning Monti reformide rakendamine jääb venima või peatub üldse. Moody’s hindab hetkel Itaalia pikaajalist võlga Baa2 reitinguga, mis on kaks pügalat kõrgemal tasemest, mis eraldab investeerimisväärilist ja rämpsu taset. S&P reitinguks on BBB+, kolm pügalat kõrgemal rämpsust ja Fitchi puhul A-, neli pügalat kõrgemal rämpsust. Kõik kolm reitinguagentuuri on määranud väljavaate negatiivseks.

    USAs kuulati eile, mida oli öelda Ben Bernankel, kes andis Senati panganduskomiteele ülevaate rahapoliitilisest kursist. Erinevalt kartustest, et pideval rahatrükil võivad olla pikaajalised negatiivsed tagajärjed, mida viimased FOMC kohtumise protokollid on esile tõstnud, siis Bernanke ise ei näe, et suurenenud riskide võtmine finantsturgudel kaaluks üle keskpanga katset majandust ja tööturgu elavdada.

    Positiivset sentimenti aitas eile toetada USA makro, mis kujunes oodatust paremaks. Case-Shilleri indeksi kohaselt kasvasid kinnisvarahinnad kõigis 20s linnas, millel indeks põhineb, seda keskmiselt 0,9% kuu baasil ja 6,8% aasta baasil (analüütikud ootasid vastavalt 0,65% ja 6,6%). Jaanuarikuu uute majade müük paranes kuu baasil annualiseeritult 15,6% 437 tuhandeni, mis osutus kõrgemaks prognoositud 380 tuhandest. Tõenäoliselt positiivsed trendid kinnisvaraturul on üks põhjus, miks tarbijad tunnevad ennast kindlamalt, kui veebruari vastav indeks kerkis 11 punkti 69,6 punkti peale vs prognoositud 62,0 punkti. Richmond Fedi töötleva tööstuse küsitlusel põhinev indeks paranes veebruaris 18 punkti võrra ning jõudis sellega 6 punkti jagu plusspoolele, ületades analüütikute oodatud -4 punktist taset.

    Tulles tänase päeva juurde, siis mitmel pool Euroopas avaldatakse tarbijate kindlustunde indekseid ja lisaks raporteerib EKP jaanuari rahapakkumise statistikat. USAs pälvivad tähelepanu kestvuskaupade tellimused ja jaanuari pooleliolnud kinnisvaratehingute muutus. Bernanke esineb täna Esindajatekoja ees, ent see ei tohiks enam midagi uut pakkuda.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (märts)
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
    11.00 Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks (veebruar)
    11.00 Eurotsooni M3 rahapakkumise muutus (jaanuar)
    11.30 Suurbritannia neljanda kvartali SKP detailid
    12.00 Portugali tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
    12.00 Eurotsooni tarbijate kindlustunde indeks (veebruar)
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (jaanuar)
    17.00 USA pooleliolnud kinnisvaratehingud (jaanuar)
    17.00 Ben Bernanke aruanne Esindajatekoja finantskomitee ees.

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nullis, Euroopa on avanemas 0,4% plusspoolel.
  • Gfk sõnul paraneb Saksamaa tarbijate kindlustunne märtsis 0,1 punkti võrra 5,9 punktini, mis ühtib analüütikute ootustega. Majandusootusi kajastav indeks kerkis -11,3 pealt -2,5 peale, valmisolek osta kerkis 35,3 punkti pealt 37 punkti peale, kuid huvitaval kombel on sissetulekute ootuste indeks taandunud 36 punkti pealt 31,8 punkti peale, seda vaatamata suhteliselt tugevatele tööturunäitajatele.
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks püsis veebruaris 86 punkti peal, mis oli ka oodatud
  • 2012.a kohta läbi viidud uuringu kohaselt on kaheksal inimesest kümnest Kreekas raskusi oma laenu maksmisega ja ettevõtete puhul pole seis väga parem. eKathimerini

    This total of 84 percent is far higher than the respective rate of 60 percent in 2009, before the country entered the fiscal streamlining process. Ninety percent of corporate loans are facing servicing problems while 86 percent of consumer loans are not paid on time. Regarding house repair loans, 82 percent are having trouble with their repayments. Surprisingly, 68 percent of borrowers say they have not attempted to have their loans restructured, against just 29 percent who said they have secured a settlement and 2 percent who tried but failed.
  • Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks on pikemat aega püsinud üsna muutumatuna ja ka veebruar ei toonud erilisi uudiseid, kui indeks paranes 0,2 punkti võrra vs 88,5 punkti peale vs oodatud 88,4 punkti. Kuna küsitlus viidi läbi veebruari esimesel poolel, siis ei kajasta see valimistulemusi.
  • Eurotsooni M3 rahapakkumine kasvas mullusega võrreldes jaanuaris 3,5%, mis oli tiba parem kui oodatud 3,2% (detsembris 3,4%)



  • Suurbritannia majandus näitas neljandas kvartalis aasta baasil hoopis 0,3% kasvu võrreldes varasemalt raporteeritud 0,0% muutusega. Kvartali baasil jäi muutus siiski -0,3% peale.
  • Itaalia laenukulud on kasvamas, kuid EUR/USDi reaktsiooni vaadates tundub, et olulisem on võlakirjade nõudlus

    4 miljardi euro eest müüdi 2023.a võlga, yield 4,83% vs 4,17% jaanuari lõpus (bid to cover 1,65x vs 1,32x eelmisel oksjonil)
    2,5 miljardi euro eest müüdi 2017.a võlga, yield 3,59% vs 2,94% jaanuari lõous (bid to cover 1,61x vs 1,30x eelmisel korral)

    Itaalia 10a võlakirja yield

  • Eurotsooni tarbijate kindlustunne veebruaris -23,6 vs -23,9 jaanuaris ja veidi kindlamalt tunnevad ennast ka Portugali tarbijad, kelle puhul kerkis indeks -58,7 punkti pealt -56,3 punkti peale.
  • Transport jaanuari tellimusi rusumas, ilma selleta näidati kuu baasil kasvu

    U.S. JANUARY DURABLES ORDERS FALL 5.2% (-4.8% EXPECTED); EX-TRANS RISE 1.9% (0,2% EXPECTED)

    Kaitsetööstust ja õhutransporti arvestamata kasvasid kapitalikulutused aastatagusega võrreldes 5,1%, mis oli parem võrreldes detsembri -4,5%.

  • Bernanke esinemist saab otseülekandes vaadata siit.
  • Monster Beverage jääb ootustele alla, aktsia järelkauplemise ajal -6%

    Monster Beverage prelim $0.39 vs $0.41 Capital IQ Consensus Estimate; net revs $471.5 mln vs $483.61 mln Capital IQ Consensus Estimate
  • Groupon järelkauplemise ajal -25%

    Groupon GAAP EPS ($0.12) vs ($0.01) Capital IQ Consensus Estimate; revs $638.3 mln vs $640.43 mln Capital IQ Consensus Estimate
    Groupon sees Q1 operating loss of $10 mln to positive $10 mln; sees revs $560-610 mln vs $644.60 mln Capital IQ Consensus Estimate
  • JCP venib, ei tea, kas sellest peaks midagi välja lugema?
  • JCP peaks tulema poolest, vähemalt nõnda pressikas ütleb
  • J. C. Penney prelim ($1.95) vs ($0.17) Capital IQ Consensus Estimate; revs $3.88 bln vs $4.09 bln Capital IQ Consensus Estimate
  • Erko Rebane
    JCP peaks tulema poolest, vähemalt nõnda pressikas ütleb


    Oli jah, ise unine juba :)

    Kõik on negatiivsed, kõik on shordis, keegi ei müü :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon