Börsipäev 5. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänu järelandmatutele pullidele on karud tänavu saanud tunda vaid kerget maitset potentsiaalsest korrektsioonist ning eile suudeti samamoodi vaatamata negatiivsematele Hiina uudistele kasutada madalat käivet ära ja osta S&P 500 eelturu -0,5%st lõpuks 0,5% plussi. Stoxx 600 indeks lõpetas päeva sisuliselt muutumatuna.

    Enne USA turu avanemist avaldas Janet Yellen oma kõnes rahulolematust USA tööturu aeglase taastumise suhtes ning leidis, et praeguste tingimuste erinevus võrreldes sellega, mida keskpank loeb maksimaalseks võimalikuks tööhõiveks ajendab neid jätkama lõdva rahapoliitikaga. Yelleni sõnul peab keskpank seejuures kõige suuremaks negatiivseks tagajärjeks ülemäära suurte finantsriskide võtmise võimalikkust, ent tema sõnul ei viita hetkel märgid selle ohtlikule tasemele ja sestap saab keskpank lubada võlakirjade ostmise jätkamist.

    Yellenit loetakse järgmiseks potentsiaalseks kandidaadiks FEDi juhi ametikohale ning eilne sõnavõtt viitab üsna sarnastele seisukohtadele, mida Ben Bernanke on välja öelnud. Võib-olla isegi pehmemana tundus Yelleni kommentaar intresside võimaliku tõstmise kohta, kui ta nentis, et isegi 6,5% tööpuuduse juurde jõudmine ei pruugi keskpanga poolt lühiajaliste intresside tõstmist ajendada, vaid sealhulgas vaadatakse ka, mis põhjustel on see antud taseme saavutanud. Ehk teisisõnu, kui tööpuudus kahaneb tööjõus osalemise määra tõttu, siis see ilmselt keskpanka ei rahulda.

    Hiina aktsiaturg on pärast eilset ligi 4% langust täna ca üle 2% taastunud, kui oma ametiaega lõpetav peaminister Wen Jiabao kinnitas Hiina Rahvakongressi iga-aastasel koosolekul valitsuse 2013.a SKP 7,5% kasvueesmärki (sama siht mis mullugi, kui tegelikuks kasvuks kujunes 7,8%) ja 3,5% inflatsiooni, mida saavutatakse tänu kasvu toetavale fiskaalpoliitikale (eelarve defitsiidi eesmärk 2% vs 1,6% eelmisel aastal) ja mõistlikule rahapoliitikale.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookuses saavad olema teenuste sektori aktiivsust mõõtvad PMI indeksid nii Euroopas kui USAs.

    10.00 Ecofin kohtumine
    10.15 Hispaania teenuste sektori PMI (veebruar)
    10.45 Itaalia teenuste sektori PMI (veebruar)
    10.50 Prantsusmaa teenuste sektori lõplik PMI (veebruar)
    10.55 Saksamaa teenuste sektori lõplik PMI (veebruar)
    11.00 Eurotsooni teenust sektori lõplik PMI (veebruar)
    11.30 Suurbritannia teenuste sektori PMI (veebruar)
    12.00 Eurotsooni jaemüük (jaanuar)
    17.00 USA teenuste sektori ISM (veebruar)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nullis, Euroopa on alustamas poole protsendi jagu kõrgemal.
  • Ka HSBC koostatav Hiina teenuste sektori PMI kajastab sarnast veebruari tendentsi, mida ametlik statistikagi

    HSBC CHINA SERVICES PMI FELL TO 52.1 IN FEBRUARY, 54.0 PRIOR
  • USA üksikinvestorite veebruari küsitlus näitab, et aktsiturgude hoogne ralli on motiveerinud oma portfellis aktsiate osakaalu tõstma ligi 2a kõrgeimale tasemele, samal ajal võlakirjainvesteeringuid vähendades. Osad vastajad jäid siiski murelikuks, et viimase aja tõus võis olla liiga hoogne ja järsk.

  • Itaalia veebruari lõplik teenustesektori PMI indeks 43,6 vs varasem 43,5 punkti ja eelmise kuu oma 43,9.
    Prantsusmaa oma 43,7 vs varasem 42,7 punkti.
    Saksamaa indeks 54,7 vs varasem 54,1 punkti.

    EURUSD on taastumas $1,3 tasemelt ja kaupleb hetkel 0,32% kõrgemal $1,3065 juures.
  • Kogu eurotsooni teenuste sektori veebruari PMI revideeriti üles 0,6 punkti 47,9 punkti peale (oranž) ja ühine PMI töötleva tööstusega seega 47,9 punkti vs 47,3 enne (kollane)

  • Erinevalt töötlevast tööstusest läks Suurbritannia teenuste sektoril veebruaris paremini, PMI viie kuu tippudel

    UK PMI Services (Feb) in at 51.8 versus 51.0 expected and 51.5 prior.
  • GBPUSD on mitme aasta põhjadest $1,50 tasemelt kenasti põrkamas ja kaupleb täna 0,55% kõrgemal $1,5197 juures:

  • Eurotsooni jaemüük kahanes jaanuaris mulluse baasil arvatust veidi vähem: -1,3% vs prog -2,9%

    Euro-zone Retail Sales (Jan) at 1.2%M/M and -1.3%Y/Y versus 0.3%M/M and -2.9%Y/Y expected and -0.8%M/M and -3.0%Y/Y

  • Morgan Stanley toob oma strateegiates palju välja Euroopa kriisi tsüklit, mis koosneb neljast faasist: kriis -> poliitikute reaktsioon -> meeleolu paranemine turgudel -> rahulolu. Selle kohaselt on Itaalia valimistega seoses neljas paanikatsükkel alanud, kuid samas loevad nad sügavalt negatiivsete arengute asetleidmist vähemtõenäoliseks.

  • Hispaania väidetalt rääkimas läbi oma eelarvepuudujäägi eesmärke, mis ei tohiks väga suure uudisena tulla

    SPAIN SAID TO BE NEGOTIATING NEW DEFICIT TARGETS WITH THE EU - DJ
  • DJI kaupleb All Time High tasemel praegu.
  • Zero Hedge toob välja erinevuse toonase tipu ja tänase päevaga

    GDP Growth: Then +2.5%; Now +1.6%
    Americans Unemployed (in Labor Force): Then 6.7 million; Now 13.2 million
    Labor Force Particpation Rate: Then 65.8%; Now 63.6%
    Americans On Food Stamps: Then 26.9 million; Now 47.69 million
    Size of Fed's Balance Sheet: Then $0.89 trillion; Now $3.01 trillion
    US Debt as a Percentage of GDP: Then ~38%; Now 74.2%
    US Deficit (LTM): Then $97 billion; Now $975.6 billion
    Total US Debt Oustanding: Then $9.008 trillion; Now $16.43 trillion
    US Household Debt: Then $13.5 trillion; Now 12.87 trillion
    Consumer Confidence: Then 99.5; Now 69.6
    S&P Rating: Then AAA; Now AA+
    VIX: Then 17.5%; Now 14%
    10 Year Treasury Yield: Then 4.64%; Now 1.89%
    EURUSD: Then 1.4145; Now 1.3050
    Gold: Then $748; Now $1583
    NYSE Average LTM Volume (per day): Then 1.3 billion shares; Now 545 million shares
  • Kas nüüd järgneb maailmalõpp ja 100 aastat õnnetust?
  • Zerohedge siis leidis suur hulk indikaatoreid, aga unustas ainsa olulise: tarbijahinnaindeksi muutus. Ja tõsi on tõenäoliselt selline, et kuigi kuld on üles on tarbijahinaindeksi kasv vahepeal olnud päris mõõdukas. Nafta hind 2007-2008 nad ei maininudki. Suur töötus täna tähendab reaalmajanduslikult paratamatult palju vabu resursse kasvuks.
  • Kas need indeksid on siis reaalse eluga kuidagi seotud ka?
  • Tõenäoliselt siiani Wall Street`s darling AAPL on ainuke üle $ 200 miljardilise turukapitalisatsiooniga S&P500 nimekirjas olevast ettevõttest, mille aktsia aasta algusest saadik on langenud. Kokku on selles suurusjärgus 12 firmat ja ülejäänud 11 on tõusnud keskmiselt 10%, samal ajal kui AAPL on kukkunud 18%.

    Marketwatch.com veebilehel kommenteerib UBS-i analüütik Steven Milunovich AAPL olukorda:

    The growing sentiment that Apple needs to introduce a larger-screen iPhone to compete with the growing slate of large-screen Android devices out there, adding the observation that Apple has not typically expanded product lines to simply grab more revenue at the expense of profits.
    “Perhaps Apple will meet its internal need for differentiated product while covering more product space to grow revenue as it did with the iPod. If not, it probably will err on the side of yielding revenue dollars though giving up less in profit share,” he wrote. “The only way out might be innovation in new categories, which will require investor patience.”
  • Siin üks päris "huvitav" põhjendus, miks NFLX on praegusest kõrgest hinnast hoolimata (või just selle tõttu) buy. Tase!
    NFLX's average 12-month price target of $133.80 represents a considerable discount to Monday's closing price of $181.21. This leaves the door wide open for future upgrades and/or price-target hikes, which could serve as a tailwind for the security.
  • Kes Herbalife-ga mängida armastas, siis täna uudis, et Blythil 1,2 miljoni aktsiaga uus aktsionär Joseph L. Harrosh, kes tuntud kui firmade saneerija ja on toonud kaasa aktsiaralli. Blyth oli mõned nädalad tagasi USA enim shortitud aktsia ja 15. veebruari seisuga üle 60% floatist short...
  • Myygiguru, sa räägid shordist. Kuidas Blythi ärimudel ja tulemused tunduvad?
  • Sohu.com: Spike being attributed to rumor that co is in talks with private equity funds about potentially taking the co private

    SOHU kauplemas ligi 7% plusspoolel.
  • Sohu.com continues to surge higher on M&A speculation; Citron Research now saying co should go for at least $65/share

    Citron pakub välja, et firma müügihinnaks võiks olla vähemalt $ 65 aktsia eest. SOHU kauplemas juba 12% kõrgemal, $ 49 taseme juures.
  • Ja siis DJI All Time High sulgemine. Järgmisena OMXT :-)
  • VeriFone prelim $0.51 vs $0.48 Capital IQ Consensus Estimate; revs $430 mln vs $426.31 mln Capital IQ Consensus Estimate
    VeriFone sees FY13 $1.90-2.10 vs $2.10 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $1.80-1.83 bln vs $1.81 bln Capital IQ Consensus Estimate

    PAY järelkauplemisel 1,35% miinuspoolel.
  • PAY FY osas ka paremaks ei lähe, ei olnud ainult kahe kvartali auk.
  • MTG sai Barclaysi ug ja $8 tgt täna. Ja tegelased ei hakka ootama, kohe raha tõstma (noh, see oli stsenaarium niikuin ii).

    MGIC Investment commences offering of 135M shares of common stock
    Goldman, Sachs & Co. will act as sole book-running manager. :
  • AVAV avaned mõne minuti pärast,
    Kvartalitulemused väga jubedad ja ka prognoos kole:
    Reports Q3 (Jan) earnings of $0.17 per share, $0.21 worse than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.38; revenues fell 34.6% year/year to $47.1 mln vs the $88.8 mln consensus.

    Co lowered guidance for FY13, sees EPS of $0.30-0.50 vs. $1.43 Capital IQ Consensus Estimate, down from $1.41-1.51; sees FY13 revs of $230-250 mln vs. $351.91 mln Capital IQ Consensus Estimate, down from $348-370 mln.

    “Third quarter revenue of $47.1 million and earnings per share of $0.17 fell well short of our plans primarily due to delays in government procurements expected during the quarter,” said Tim Conver, AeroVironment chairman and chief executive officer. “We believe these are delays in order timing, and not lost orders. We have recalibrated our expectations for order and shipment timing in our UAS business based on the procurement timelines we are currently experiencing, resulting in a significant reduction in expected revenue and earnings per share for fiscal 2013.”
  • PAY tundub, et homme tuleb mõni ug ka ära.
    150,000 terminals and software in China.
  • AlariÜ
    PAY tundub, et homme tuleb mõni ug ka ära.
    150,000 terminals and software in China.


    Ug-d? Unistada ju võib. Pidevad guidod alla, kohe hakkab parem kommentaarid. Kaks kvartalit pangetas siin enne ära. Need ei tule ka järgnevatel kvartalitel tagasi. Hiinas nad toimetavad, seal on neil ok olnud varem ka, võrreldes muude regioonidega. Eilsed tulemused ja conf oli nagu seleturkiri, mis valesti läks ja kuidas nad proovivad asju nüüdsest paremini teha. Eks turg vaatab, mis 2H toob. Valuatsioon on kasvu välja katkunud, kui seda näitama hakkab, siis lülitatakse stock üles. Aga viimase kasumihoiatuse järgselt seda alla mängida niikuinii enam ei taha. Võimalik, et siin on LT ostukoht, pagan teab.

    We're not just catching up on product development, but we're moving ahead of the curve, anticipating the market's escalating technology requirements.
    ...
    And when a VeriFone employee wakes up in the morning, he or she thinks about how to help a customer with a complex basket of premium service and products, not just a product sale.

    Hea mäda ikka :)
  • stefan
    Ja siis DJI All Time High sulgemine. Järgmisena OMXT :-)




    Pikk maa veel minna.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon