Börsipäev 8. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaatamata kahele keskpanga istungile Euroopas möödus päev eile suhteliselt rahulikus meeleolus ning USAs suutsid indeksid hoida oma rekordilisi või siis nende lähedasi tasemeid. S&P 500 indeks sulgus 0,2% kõrgemal ning Stoxx 600 lõpetas muutuseta.

    Nii Inglise kui Euroopa Keskpank otsustasid mitte muuta oma baasintresse ning Inglise keskpanga puhul jäeti samaks ka varade ostuprogramm. Mario Draghi nentis siiski pressikonverentsil, et laenumäära langetamist kaaluti, kuid konsensuse alusel ei otsustatud seekord taset muuta. EKP revideeris eurotsooni 2013.a ja 2014.a SKP prognoosi keskpunkti 0,2 protsendipunkti võrra allapoole vastavalt -0,5% peale ning 1,0% peale, eeldades selle aasta esimeses pooles makro stabiliseerumist ja aeglast paranemist teisel poolaastal, tunnistades sealjuures, et riskid on pigem suuremad negatiivseks üllatuseks. Viimasel ajal intressi langetamise ootuses kaubelnud EUR/USD tugevnes Draghi kommentaaride peale protsendi jagu ning lõpetas eile pealpool 1,3100 dollari taset.

    Makro poolel valmistas Saksamaa tehaste jaanuarikuu tellimuste -2,5% aastapõhine langus pettumuse, kui analüütikud olid oodanud 1,6% kasvu. USAs aga kahanesid esmased töötu abiraha taotlused läinud nädalal 7 tuhande võrra 340 tuhande peale, mis oli parem prognoositud 355 tuhandest.

    USAs väljastatud tarbijakrediidi maht kasvas jaanuaris 16,15 miljardi dollari võrra vs oodatud 14,7 miljardit dollarit. Lisan siia taas Zerohedge’i ülevaatliku graafiku, kust on näha, et kogu kasv tuli jätkuvalt õppe- ja autolaenude arvelt (punane osa tulbast) ning krediitkaardi võlg kasvas vaid 106 miljoni dollari võrra. Viimase 12 kuu peale kokku on tarbijatele väljastatud krediidist moodustanud seega 96% õppe- ja autolaenud (70% sellest on finantseerinud valitsus).



    Aasia on kauplemas kõrgemal (va Hiina ise) tänu Hiina makrole, kui veebruarikuu kaubandusstatistika kohaselt kahanes ülejääk küll ligi 14 miljardi dollari jagu 15,25 miljardile, ent analüütikud olid oodanud 6,9 miljardi dollari suurust defitsiiti. Üllatasid nii eksport kui ka import. Esimese YoY kasv aeglustus küll jaanuari 25,0% pealt 21,8% peale, ent see oli oodatust märksa kõrgem ning näitab nõudlust väljaspool Hiinat heas valguses. Import seevastu kukkus jällegi oodatust rohkem, ent uue aasta püha tõttu on selle põhjal keeruline järeldusi teha.



    Tulles tänase kalendri juurde, siis peale Hispaania ja Saksamaa tööstustoodangu näitajaid langeb peamine fookus USA veebruari tööturu raportile. Kui nädala alguses oli Bloombergi konsensuse ootuseks 160K töökohta, siis ADP, ISMi ja töötu abiraha taotluste numbrite järel on prognoos kerkinud 165K peale. Nädalavahetusel avaldab Hiina veebruari tarbijahinnaindeksi, tööstustoodangu ja jaemüügi muutused.

    10.00 Hispaania tööstustoodangu muutus (jaanuar)
    13.00 Saksamaa tööstustoodangu muutus (jaanuar)
    15.30 USA tööturu raport (veebruar)
    17.00 USA hulgimüügi varude muutus (jaanuar)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,1% kõrgemal, Euroopa on alustamas 0,2% plussis.

  • Citi koostatavad makromajanduslikud üllatusindeksid on USA (valge) ja Hiina (kollane) puhul liikunud külgsuunas, eurotsooni (oranž) omast peegeldub aga kasvanud allajäämist arv.

  • Keskpankasid tuuakse tihti ühe põhjusena välja, miks aktsiaturgudel nõnda positiivne sentiment valitseb, kuid samas tuleb meeles pidada, et ka ettevõtete kasumid on rekordilised (osa sellest muidugi tänu keskpankade madalatele intressimääradele)
  • Märsipäev-märtsipäev-nartsissipäev-naistepäev :)
  • Hispaania jaanuari tööstustoodang kahanes mullusega võrreldes -5,0%, mis oli oodatud -6,0%st parem. Jaanuari näit revideeriti -6,9% pealt -7,1% peale.
  • velvo
    Märsipäev-märtsipäev-nartsissipäev-naistepäev :)

    :) tänud tähelepanu juhtimise eest
  • Prantsusmaa valitsuse jaanuari eelarvepuudujääk -12,8 miljardit eurot, mis oli suurem kui 2012.a jaanuari -12,5 miljardit.
  • Ka meie lähinaabril Rootsil on makro jaanuaris jahenenud. Hooajaliselt korrigeerimata tööstustoodang kahanes eelmise aasta baasil -7,8% vs oodatud -4,75% ning -2,2 detsembris. Tellimuste langus kiirenes -2,8% pealt -5,4% peale.
  • DAX on ka jõudnud oma ajalooliste tippude juurde (8105,7 punkti), täna käidi ära üle 8000 punkti.
  • CNBC vahendab Nomura analüütiku kommentaari, et Hiina veebruari ekspordi numbrite suhtes tasub olla veidi skeptiline. Link

    First, Zhang said, the data is "inconsistent" with exports out of neighboring countries including South Korea and Taiwan, which saw a decline of 8.6 percent and 15.8 percent, respectively, last month. He noted that China and South Korea's export growth is positively correlated. For both countries, the U.S. and Europe are key export destinations.

    Second, the data does not match up to the weak new export orders index in the recent purchasing managers index (PMI) readings, according to Zhang. In February, for example, the new export order component of the China's official PMI index declined to 47.3 from 48.5 in January, suggesting a weak external demand environment. A reading above 50 indicates expanding activity and one below 50 signals contraction.

    Third, a reason cited by a variety of economists, is that the data could be artificially supported by traders overstating their exports and understating their imports, in order to move capital into the country and circumvent capital controls.
  • Saksamaa tööstustoodang kahanes jaanuaris aastaga -1,3% vs oodatud -1,2%, detsembri muutus revideeriti -1,1% pealt -0,5% peale
  • velvo
    Märsipäev-märtsipäev-nartsissipäev-naistepäev :)


    Vana hea nelgipäev ikka.
  • McDonald'si veebruarikuu võrreldavate restoranide müük -1,5% vs oodatud -1,6% (jaanuaris -1,9%). 2012.a veebruaris oli üks täiendav päev, ja kui seda arvesse võtta, siis oleks müük kasvanud YoY 1,7%
  • Veebruar oodatust parem aga jaanuar revideeriti allapoole

    February Nonfarm Payrolls 236K vs 165K Briefing.com consensus; January revised to 119K from 157K
    February Nonfarm Private Payrolls 246K vs 178K Briefing.com consensus
    February Unemployment Rate 7.7% vs 7.9% Briefing.com consensus
    February Average Workweek 34.5 vs 34.4 Briefing.com consensus
    February Hourly Earnings +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus

  • EURUSD päeva tippudest $1,3133 tasemelt kolinaga alla tulemas ja kaupleb juba 0,7% miinuspoolel $1,3015 juures. GBPUSD samuti kõvasti alla tulnud ja kaupleb 0,6% madalamal $1,4890 juures.

    USDJPY seevastu järjest kõrgemale liikumas ja kaupleb uutes mitme aasta tippudes 96,55 juures (+1,7%).
  • Tööjõus osalemise määr tuli 0,1 protsendipunkti võrra allapoole ja jõudis taas madalaimale tasemele mitmekümne aasta jooksul
  • Kui sellises trendis jätkata, siis peaks FEDi soovitud 6,5% töötuse määr kätte jõudma järgmise aasta teises pooles, samas kui FED on lubanud hoida intressi madalal tasemel kuni 2015.aasta keskpaigani. Kuid nagu Janet Yellen hiljaaegu oma kõnes ütles, siis pelgalt headline numbrist ei pruugi nende rahapoliitiline kurss sõltuda, kui inimesed töötsingutele käega löövad ning arvestusest välja langevad
  • Risto Sverdlik
    EURUSD päeva tippudest $1,3133 tasemelt kolinaga alla tulemas ja kaupleb juba 0,7% miinuspoolel $1,3015 juures. GBPUSD samuti kõvasti alla tulnud ja kaupleb 0,6% madalamal $1,4890 juures.

    USDJPY seevastu järjest kõrgemale liikumas ja kaupleb uutes mitme aasta tippudes 96,55 juures (+1,7%).


    Draghi eest tehakse töö taaskord ära :) Mainis vaid, et istungil arutati intressimäära langetust ja tänase USA tööturu raporti kombinatsioon sellega aitab iseensest eurot dollari vastu nõrgestada, mis tegelikult täidab intressimäära langetamise funtsiooni ja parandab eurotsooni eksporditööstuse konkurentsivõimet.
  • Fitch downgrades Italy to BBB+, Outlook Negative.
  • krookus
    Fitch downgrades Italy to BBB+, Outlook Negative.


    Turg laseb puuksu selle downgrade peale.
    Ega keegi mõnda musta luike näinud pole? :)
  • Einoh muidugi see ei koti kedagi ,ma lihtsalt panin selle siia ,kuna Erko ei pannud.
  • Ega kui siin üldse mingi müük tuleb ,siis tuleb see täitsa lambist ja siis hiljem öeldakse ,et näe tekkis mure hiinalaste ,indiaanlaste ja kurat veel mille pärast
  • harley
    krookus
    Fitch downgrades Italy to BBB+, Outlook Negative.


    Turg laseb puuksu selle downgrade peale.
    Ega keegi mõnda musta luike näinud pole? :)


    Sealtmaalt, kust sul karukostüüm on, ei aita enam luiged ka.
  • fishy värk, esmaspäev on punaste päralt. P-Korea on hulluks läinud ja stuff.
  • Minu kostüüm on juba viimased 2aastat pigem betoonine kui karune :)
    ymeramees tore on näha, et oled ikka oma elemendis.
    Ahjaa, head naistepäeva!
  • Betoonine? Margin call pahadelt poistelt?
  • Mingisuguse kerge selloffi ikkagi peavad vahepeal tegema ,muidu lihtsalt ei jõuta edasi minna.
    No nii turu tervise seisukohalt.
    Luikedega on nii ,et need juba ennem maandumist võõbatakse valgeteks:)
    AAPL tuleks ka nüüd käima saada ,siiis alles õige ralli algab -seda rõõmu siis igal pool:)
  • stocker
    fishy värk, esmaspäev on punaste päralt. P-Korea on hulluks läinud ja stuff.


    Miks punane ?
    P-Korea ei koti hetkel kedagi , sellist uudist pole olemas hetkel,mis kotiks.
    Müük ei tule uudise peale.
    'Kui need pilud seal oma riista välja otsivad ,siis ilmselt lasevad omal territooriumil selle lahti kah:)
  • Mäletate aastaid 1999 jne NASDAQ-i mull?
    Mul on tunne ,et see kordub SP500-ga jne.
    Tuleb kaasa sõita ,sest karude positsioon on selline:
    https://pbs.twimg.com/media/BE3ETSmCMAEMbbG.jpg:large
  • küll GS ja Co mingi hetk korraldavad väikese müü mais actioni, vaja ju odavamalt taas müüdud kama sisse osta:P
  • Isegi Mortimer ja kõik maailma tehnikud ja mehaanikud vahivad eelpool toodud graafi!
    Saab kahtlemata põnev olema :)
    Kas FED pakub bidi niipalju ,et jõuga läbi minna?
  • Wow, 1999 aastast külgsuunas, nice.
    Selle krdi graafiku järgi oleks aeg lühikeseks minna.
  • Hakkab pihta!
    If economy continues to add jobs at February's pace, and a few other factors fall into place, unemployment rate would be on track to drop to 6.9% by year end - financial press
    - If the pace of the jobs market recovery is sustained at around the 246K change private payrolls figure reported on Friday, the Fed could be faced with unemployment dropping toward its 6.5% policy threshold faster than previously forecast, which will raise the issue of unwinding accommodation sooner than previously thought.
  • Last time $RUT had 9 day winning streak was 2010. It ended on 3/11. How wild is that?
  • krookus
    Mingisuguse kerge selloffi ikkagi peavad vahepeal tegema ,muidu lihtsalt ei jõuta edasi minna.
    No nii turu tervise seisukohalt.
    Luikedega on nii ,et need juba ennem maandumist võõbatakse valgeteks:)
    AAPL tuleks ka nüüd käima saada ,siiis alles õige ralli algab -seda rõõmu siis igal pool:)


    Tehtud: AAPL käima ja edasi :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon