Balti börsid 8. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 8. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti aktsiaturud näitasid eile väikest tõusu. OMX Baltic indeks sulgus päeva lõpuks 0,04% ja OMXT indeks 0,28% kõrgemal. Börsikäive oli 1,2 miljonit eurot ning enim tähelepanu sai Leedu Gaas (Lietuvos Dujos), mille aktsia tõusis 11,3%. Leedu Gaasist plaanitakse eraldada jaotusvõrk ning uudistes on juttu olnud ka ühekordsest kõrgest dividendimaksest seetõttu.
    Teisi suuremaid tõusjaid: Arco Vara (+4,95%), Tallinna Vesi (+2,0%), City Service (+1,5%). Langejad: Premia Foods (-1,3%), Baltika (-1,0%), Silvano (-0,8%).

    Õhtul teatas Premia Foods juhivahetusest. Kuldar Leisi asemel asub juhtpositsioonile Katre Kõvask:
    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=545191&messageId=671943

    Samuti on Tallinna Sadama veebruarikuu statistika avalik. Reisjate arv sadamas kasvas 8,5% ning Eckerö Line, mis tõi liinile uue laeva on suutnud aastaga turuosa kasvatada 10%-lt 15%-ni.

    Lisaks väärib tähelepanu ka positsioonide vahetus Arco Varas ja Silvanos. Toomas Toolile kuuluv Baltplast on suurendanud osaluse Arco Varas 28%-ni ning Richard Tomingase ja Hillar-Peeter Luitsalu osalus on kahanenud seeläbi 12,95%-ni ja 13,19%ni.
    Seevastu on Toomas Tooli osalus Silvano kahanenud ja Tominas ja Luitsalu omavad vastavalt 0,24% ja 0,27% Silvanost.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon