Börsipäev 19. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Esmaspäeva öösel avatud USA futuuriturg indikeeris küll -1,5%ga börsidel üsna koledat päeva algust, kuid ostjad ei lasknud ennast Euroopa probleemidest väga heidutada ning nägid selles võimalust positsioone võtta, mis aitas indeksitel päeva teises pooles sisuliselt tagasi nulli liikuda. Sessiooni lõpp tõi siiski kerge müügisurve, kui meediasse hakkasid ilmuma värsked pealkirjad Küprose abipaketi hääletamise edasilükkamisest. S&P 500 indeks lõpetas -0,6% madalamal, Stoxx 600 kaotas -0,2%, olles päeva alguses kaubelnud -1,2% punases.

    Eile õhtul oli selge, et nädalavahetusel eurogrupi poolt pakutavatel tingimustel (ehk maksustada alla 100K hoiuseid 6,75%ga ja üle selle 9,9%ga) ei saa parlamendis piisavalt poolthääli ning Küprose president oli seda teistele ministritele juba eos öelnud.

    Vaikselt on jõutud arusaamale, et väiksemate deposiitide omanikke tuleks suurte ees rohkem kaitsta, pakkudes neile soodsamaid tingimusi, kuid ka sellel oleksid omad negatiivsed tagajärjed, sest sunniks välismaalt tulnud raha kiiresti põgenema, mis mõjutaks finantssüsteemi ja see omakorda majandust.

    Võitmaks parlamendihääletuses vajalikke poolthääli, siis ühe võimalusena kaalutakse vähendada kuni 100K deposiitide puhul maksumäära 3% peale, üle 500K puhul tõsta 15% peale ja kõikide ülejäänud summade puhul, mis sinna vahemikku jäävad, määrata maksuks 10%. Kas sellest piisab aitamaks abipaketti parlamendis läbi suruda, jääb lahtiseks küsimuseks.

    Suurem oleks tõenäosus siis, kui väiksemate deposiitide puhul üldse mingit maksu ei rakendataks, kuid FT kohaselt ei pruugi riigi maksuseadused selliste erandite tegemist lubada. (Deposiite kaitsvast seadusest läbi murdmine peaks näitama, et poliitikas on siiski kõik võimalik.) Uus hääletamise katse on planeeritud täna õhtuks.

    Tulles tänase kalendri juurde, siis kogu fookus langeb Küprosele, ent selle kõrva avaldatakse ka mõned olulisemad makrouudised nii Euroopas kui USAs.

    11.00 Itaalia tööstustoodang (jaanuar)
    11.30 Suurbritannia inflatsioon (veebruar)
    14.30 USA alustatud elamuehituste arv (veebruar)
    14.30 USA väljastatud ehituslubade arv (veebruar)
    12.00 Saksamaa analüütikute ja investorite sentimendiindeks (märts)
    18.00 Küprose finantsabi debatt ja hääletus parlamendis

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal.
  • Uute autode registreerimine kahanes Euroopa Liidus (valge joon) veebruaris mullusega võrreldes -10,5%, mis oli mõnevõrra kiirem tempo kui jaanuaris registreeritud -8,7%. Eurotsoonis (oranž) aeglustus langus -12,8% pealt -12,1% peale. ELi veebruari registreerimised YoY:

    Volkswagen Group -7,2%, PSA -13,2%, Ford -20,8%, Renault -8,6%, GM -20,1%, Fiat Group -15,7%, Toyota -7,8%, Daimler -1,7%, BMW -2,8%, Nissan -7,6%, Hyundai +1,4%, Mazda +13,1%, Honda +27,0%, Kia -1,1%, Volvo -14,9%.

    Küpros -45,5%, Taani -9,1%, Eesti +20,0%, Soome -25,8%, Prantsusmaa -12,1%, Saksamaa -10,5%, Kreeka +7,6%, Iirimaa -7,6%, Itaalia -17,4%, Läti +6,3%, Leedu -9,6%, Holland -26,8%, Poola +0,9%, Portugal +8,6%, Hispaania -9,8%, Rootsi -13,9%, UK +7,9%.
  • Otseinvesteeringud Hiina näitasid veebruaris aasta baasil esimest korda üle üheksa kuu jälle kasvu. Via Bloomberg

  • Lululemonil probleemid naiste joogapükstega, mis on tootmisprobleemide tõttu muutunud läbinähtavaks ja jõudnud juba poelettidelegi. Ettevõttelt tuli seetõttu kasumihoiatus ja aktsia liikus järelkauplemise ajal -6% madalamale (tulemused 21. märts enne turgude avanemist).

    “We have determined that certain shipments of product received from our factories and available in store from March 1, 2013 do not meet our technical specifications. The items affected are certain styles of women’s bottoms in our signature black Luon fabric. The ingredients, weight and longevity qualities of the pants remain the same but the coverage does not, resulting in a level of sheerness in some of our women’s black Luon bottoms that falls short of our very high standards.

    Over the past weekend we pulled all of the affected black Luon women’s bottoms from our stores, showrooms and e-commerce site and are working with our supplier to replace the fabric and our other manufacturers to replace these key items as quickly as possible. We believe the affected items represented approximately 17% of all women’s bottoms in our stores and for the near term there will be a shortage of these styles available to our guests.”

    "We expect this issue will have a significant impact on our financial results. Up to March 17, 2013, we were tracking to a comparable-store sales percentage increase of 11% on a constant dollar basis and expected revenue guidance to be in a range of $350 million to $355 million for the first quarter of 2013. We now expect a comparable-store sales percentage increase in the range of 5% to 8% for the first quarter of 2013, resulting in an expected revenue range of $333 million to $343 million (vs $354.01 Capital IQ Consensus Estimate)
  • Erko Rebane
    Lululemonil probleemid naiste joogapükstega, mis on tootmisprobleemide tõttu muutunud läbinähtavaks ja jõudnud juba poelettidelegi. Ettevõttelt tuli seetõttu kasumihoiatus ja aktsia liikus järelkauplemise ajal -6% madalamale (tulemused 21. märts enne turgude avanemist).

    Selle kevade eredaim nali - Lululemon, probleemid, naiste joogapüksid, läbinähtav, jõudnud poelettidele.
    Eredam kui praegune päike taevas. Aju sai sedavõrd kütet, et võib ka pika ja pilkase tuumaöö rahus üle elada.

    Lähen kuivatan pisarad ära :)
  • WSJ: that’s a problem for a yoga pants company in a land where nude yoga has yet to take off :)
  • Märgid, et isegi muudetud tingimustega on seda paketti raske läbi suruda

    CYPRIOT PARLIAMENT DELAYS VOTE
    CYPRUS DEFENCE MINISTER SAYS GOVERNMENT WORKING ON ALTERNATIVES
    CYPRUS DEFENCE MINISTER: PARLIAMENT MAY NOT VOTE ON BILL TODAY
    CYPRTIOT BANK LEVY TAX WON'T PASS IN PARLIAMENT; GOVT COALITION IS CRUMBLING -- RUSSIAN FM KUDRIN
  • Kumb siis turgudele parem on ,kas maks või mitte maks?
    Mõlemal juhul kindlasti turud ülesse aga no nii teoreetiliselt:)
  • Kui äkki ei teekski neid Küprose pankasid enam lahti? Siis on hoiused kõik alles mis sest, et kätte ei saa. Ja raha pole ka pankadesse juurde vaja panna.
  • Itaalia jaanuari tööstustoodang kahanes mullusega võrreldes -3,6%, mida oli oodatud -5,6%st vähem. Detsembri YoY näit revideeriti -6,6% pealt -7,4% peale.
  • Hispaania keskpanga andmetel kasvas finantssüsteemis halbade laenude maht jaanuaris 10,78%ni vs 10,44% detsembris. Mahult teeb see 170,69 miljardit eurot (detsembris 167 miljardit eurot). Järsk jõnks antud graafikul märgib seda hetke, kui osa pankade halvaks läinud varadest kanti bad bank bilanssi.
  • Reutersi kohaselt näeb värske ettepanek ette, et alla 20K suuruseid deposiite ei maksustata, 20K kuni 100K maksustatakse 6,75% ja üle 100K 9,9%. Selle põhjal vist päris 5,8 miljardit eurot kokku ei saada nagu eurogupi pakkumises ette nähti.
  • UK inflatsioon veebruaris 2,8%, vs 2,8% oodatud ja 2,7% jaanuaris. Tuuminflatsioon 2,3% vs oodatud 2,2% ja 2,3% jaanuaris
  • Saksamaa analüütikud ja investorid on märtsis muutunud nii jooskva olukorra kui ka järgneva kuue kuu väljavaate suhtes jälle pisut optimistlikumaks. Jooksva hinnangu indeks 13,6 vs oodatud 6,0 ja 5,2 veebruaris. Ootuste indeks 48,5 vs prognoositud 48,1 ja 48,2 veebruaris.
  • Erko Rebane
    Reutersi kohaselt näeb värske ettepanek ette, et alla 20K suuruseid deposiite ei maksustata, 20K kuni 100K maksustatakse 6,75% ja üle 100K 9,9%. Selle põhjal vist päris 5,8 miljardit eurot kokku ei saada nagu eurogupi pakkumises ette nähti.

    See on lahe. Kumb see siis rahahädas on? Kel GDP jagu pappi puudu on? Lähed panka, annad lõuga ja nõuad soodsat raha. Huvitav, kui Moskva nii nutab oma tehingute ja kontojäägi pärast, miks nad ei loputa neid tingimusteta oma rahadega üle? Küprose riigipead esitaksid tingimused ka Moskva delegatsioonile?

    Mis see Erdoğani telefoninumber oligi? Vaja üks kõne teha.
  • Saksamaa investorite optimismi varju jääb aga eurotsooni vastav ZEW küsitlus, mille põhjal on investorite ootused antud indeksi põhjal jahenenud. 43,7 oodati, tegelik tulemus 33,4
  • Kui vaja, siis USA dollari ja Küprose naela vahetuskurss on Bloombergis täitsa olemas (liikumine sama muidugi mis USD/EURI puhul)
  • USAs veebruaris alustatud annualiseeritud elamuehituste arv 917K vs oodatud 915K (jaanuaris 910K, revideeriti kõrgemale 890K pealt), väljastatud ehitusload 946K vs oodatud 925K (jaanuaris 904K, revideeriti madalamale 925K pealt)
  • Sai valesti, kustutasin ära, sorry.
  • Ka Küprose keskpank kinnitab, et kui laual olevat pakkumist vastu ei võeta, siis ainuke alternatiiv on eurost välja loobumine.

    CENTRAL BANK OF CYPRUS SAYS IF BILL NOT PASSED CYPRUS WILL LEAVE EURO
  • Erko Rebane
    Ka Küprose keskpank kinnitab, et kui laual olevat pakkumist vastu ei võeta, siis ainuke alternatiiv on eurost välja loobumine.

    CENTRAL BANK OF CYPRUS SAYS IF BILL NOT PASSED CYPRUS WILL LEAVE EURO


    Võtku siis rubla käibele. Turgudel paistab niikuinii suhteliselt ükskõik olevat.
  • Päris ükskõik ei tundu olevat. EUR/USD vähemalt ei taastunud eile ja hetkel on testimas päeva põhjasid 1,2920 dollari peal (-0,25%)
  • Turud on viimastel tundidel suhteliselt närvilised olnud ning seda eelkõige uudise tõttu, et Küprose parlament kavatseb siiski täna finantsabi osas hääletada. Zerohedge'i lehe kaudu saab vaadata live ülekannet.
  • 36 parlamendiliiget hääletasid vastu, 19 keeldus hääletamast.
  • Ei tea, mis on siis plaan B? Kas sakslased riskivad EUR-iga ja lasevad asjal isevoolu minna keeldudes kinni maksmast venelaste hämaraid deposiite. Mäng käib ju sellele, kas Küprosel õnnestub säilitada oma offshore set-up EL-liikmena või mitte ja miks teised peaks selle kinni maksma. Raske valik.
  • Eks päris sellises vees pole varem sõidetud ning tõenäoliselt liigutakse ülejäänud Euroopa liidritega tagasi laua taha kokkulepet arutama. Ükskõik, mida kreeditoride poolele ka ei otsustata, siis suurimaks huviks peaks ikkagi olema tagajärgede hoidmine ülejäänud eurotsooni finantssüsteemile minimaalsetena.
  • EKP pakub jätkuvat likviidsust Küprose pankadele ja see on turgusid pisut toetamas

    ECB says will provide liquidity to Cyprus within existing rules.
  • Adobe Systems prelim $0.35 vs $0.31 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.01 bln vs $985.19 mln Capital IQ Consensus Estimate

    ADBE järelkauplemisel 5% plusspoolel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon