Börsipäev 20. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hoolimata kõigest, mis seoses Küprosega toimub, siis USA turud on küll näidanud viimastel päevadel suuri päevasiseseid muutusi, ent kokkuvõttes ei ole S&P 500 indeksi kaotus kujunenud kahe päeva peale kokku suuremaks kui -0,8%. Tundlikkus erinevate meediasse jõudvate pealkirjade suhtes on kasvanud ning tagasi on ajad, kui iga väiksemgi kommentaar kipub sentimenti kallutama. S&P 500 sulgus eile -0,2% madalamal. Euroopas said enne Küprose parlamendi hääletust pihta eelkõige perifeeriariikide indeksid: Itaalia -1,6%, Hispaania -2,2%, Kreeka -3,9%. Stoxx 600 ise sulgus aga -0,4% madalamal.

    Kuigi päeval arvestati veel hääletamise edasilükkamisega, siis ühel hetkel selgus, et see kavatsetakse siiski läbi viia vaatamata ebatõenäolisele heakskiitmise võimalusele. Eurogrupi muudetud tingimustega päästepakett otsustatigi tagasi lükata 36 saadiku poolt, samal ajal kui 19 keeldusid hääletamisest osa võtta.

    S&P 500 indeks käitus selle eel äärmiselt närviliselt näidates päeva sees 0,9% miinust, kuid taastus lõpuks -0,2% juurde pärast EKP kinnitust, et Küprose pankadele jätkatakse likviidsuse pakkumist kehtivate reeglite kohaselt.

    Kuna viimastel aastatel oleme Euroopas näinud igasuguste kriisikollete kustutamist, siis üheks ühendavaks jooneks on olnud üsna pikk kokkuleppeni jõudmise protsess ja hetkel liigutakse samal kursil ka Küprose puhul. Eurogrupi president Dijsselbloem ütleb, et pall on nüüd Küprose väljakul ning neil tuleb välja tulla alternatiivse plaaniga, kuidas 5,8 miljardit eurot kokku saadakse. Väidetavalt on valitsus töötamas plaani kallal meelitada appi Venemaad, pakkudes neile osalusi oma pankades ja energiaprojektides. Küprose rahandusminister kavatseb täna kohtuda oma Venemaa kolleegiga.

    Tulles tänase päeva juurde, siis Küprose kõrval võiks olulist tähelepanu pälvida veel FOMC kahepäevase istungi lõppemine, mille raames tehakse otsus rahapoliitilise kursi osas ning avaldatakse värsked majandusprognoosid. Konsensus muutust väärtpaberite ostuprogrammis ei oota, kuid keskpank tõenäoliselt kergitab oma makromajanduslikke ootusi. Enne USA turgude avanemist avaldab oma majandustulemused FedEx.

    11.30 Inglise keskpanga eelmise kohtumise protokoll
    11.30 Suurbritannia töötu abiraha taotlused (veebruar)
    14.30 Suurbritannia 2013.a eelarve esitamine
    17.00 Eurotsooni tarbijate kindlustunde indeks (märts)
    20.00 FOMC intressimäära otsuse ja majandusprognooside avaldamine
    20.30 Ben Bernanke pressikonverents

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel kerges plussis.
  • Spain's Rajoy - says everyone must make an effort - Cypriot Parliament and EU.
  • Suurbritannia töötu abiraha taotluste arv kahanes veebruaris -1,5K võrra vs oodatud -5,0K (jaanuari näit revideeriti -12,5K pealt -10,0K peale) Kolme kuu töötuse määr püsis jaanuaris 7,8%.
  • Blackberrysse pikka aega negatiivselt suhtunud Morgan Stanley on usu ettevõttesse täna järsku leidnud ja tõstab soovituse Underweight pealt Overweright peale ning targeti 10 dollarilt 22 dollarile, kuna uus mudel peaks siiski aitama keskmist hinda ja marginaale tõsta.
  • FedEx prelim $1.23 vs $1.38 Capital IQ Consensus Estimate; revs $11 bln vs $10.86 bln Capital IQ Consensus Estimate
    FedEx sees Q4 $1.90-2.10 vs $2.13 Capital IQ Consensus Estimate
    FedEx lowers FY13 EPS to $6.00-6.20 from $6.20-6.60 vs $6.31 Capital IQ Consensus Estimate


    "Our lower-than-expected results for the quarter and reduced full-year earnings outlook were driven by third quarter international revenues declining approximately $100 million versus our guidance primarily due to accelerating customer preference for lower-yielding international services, lower rate per pound and weight per shipment," said Alan B. Graf Jr., FedEx Corp. executive vice president and chief financial officer. "We expect these international revenue trends to continue. We have other actions under way beyond those already included in our profit improvement program. Some of these additional actions may involve temporarily or permanently grounding aircraft, which could result in asset impairment or other charges in future periods."

    Aktsia eelturul -2,8%

  • Küprose ja Venemaa ministrite kohtumine tänaseks läbi, kuid lootustadvalt mainitakse, et homme läheb edasi

    CYPRUS-RUSSIA TALKS YIELD NO RESULT, TO BE CONTINUED, RIA SAYS
  • Üks suurimaid päikesepaneelide tootjaid Suntech (STP) nüüd ametlikult pankrotis. Arutelud selle üle, kas STP kuulutab välja defaulti oma võlakirjade lunastamise võimetuse tõttu on käinud juba üle nädala. Nii et tänane uudis on juba mõnevõrra oodatud ja kokkuvõttes lööb terves sektoris õhu puhtamaks. Nüüd võiks LDK ka järgneda :)

    http://www.reuters.com/article/2013/03/20/china-suntech-bankruptcy-idUSB9N0BW01620130320?feedType=RSS&feedName=financialsSector&rpc=43
  • Väidetavalt on suudetud jõuda kokkuleppeni müüa venelastele Cyprus Popular Bank, kuid kinnitust selle kohta veel ei näe. Aktsiaturud ja EUR/USD igaljuhul rõõmustavad selle üle.

    KATHIMERINI REPORTS THAT RUSSIA IS BUYING CYPRUS POPULAR BANK - RUSSIA'S SHUVALOV DENIES ANY AGREEMENTS
  • Erko Rebane
    Väidetavalt on suudetud jõuda kokkuleppeni müüa venelastele Cyprus Popular Bank, kuid kinnitust selle kohta veel ei näe. Aktsiaturud ja EUR/USD igaljuhul rõõmustavad selle üle.


    Uueks nimeks saab "Cyprus Popular Amongst Russians Bank".
  • Ka Küprose poolel lükatakse Kreeka allikate info ümber, kuid turgudel juba liiga hea hoog sees, et jälgida. USA futuurid hetkel 0,4%, EUR/USD +0,4% @ 1,2935 USD.

    CYPRUS GOVERNMENT SPOKESMAN DENIES REPORTS OF DEAL TO SELL CYPRUS POPULAR BANK TO RUSSIAN INVESTORS
  • UK selle ja järgmise aasta SKP ootus tuuakse valitsuse prognoosides allapoole, kuid õnneks 2017.a 2,8% prognoos veel püsib

    U.K. GDP FORECAST TO RISE 0.6% IN 2013 VS PREVIOUS EST. 1.2%
    U.K. GDP FORECAST TO RISE 1.8% IN 2014 VS PREVIOUS EST. 2.0%
  • UK BUDGET DEFICIT SEEN FALLING TO 7.4% GDP THIS YEAR, 6.8% NEXT YEAR
    UK BUDGET DEFICIT SEEN FALLING TO 5.4% IN YEAR 2014/15
    UK NATIONAL DEBT SEEN PEAKING AT 85.6% OF GDP IN YEAR 2016/2017

  • Mitte kõige positiivsem müügistatistika Caterpillari jaemüüjatelt, mida võib samuti teatud mõttes globaalse makroindikaatorina võtta. Aasias langustempo üle kahe korra kiiremaks muutunud. Küllap võib süüdistada Hiina uue aasta pidustusi


  • Arvestades, et globaalsed ettevõtted korrigeerivad prognoose, on päris humoorikas kõrvutada Viisemanni ja Buffeti hiljutised nägemused aktsiaturust. Erinev kaliiber, kuid sama mänguväli :)

    Eile kirjutas Viisemann pensionifondide kuuülevaates: "Ma ei usu, et ettevõtete kasumid saavad sellises tempos kasvada kui kogu majandus ei kasva või isegi kahaneb. Seetõttu suhtun ma väga suure kahtlusega aktsiahindade kasvupotentsiaali."

    Buffet omakorda oma kirjas aktsionäridele: "If you're asking me if stocks are cheaper than other forms of investment, in my view the answer is yes. We're buying stocks now. But not because we expect them to go up. We're buying them because we think we're getting good value for them."

    Any bets?
  • SP500 võib vabalt 2000-ni ka lennata aga mitte ilma paari tõsisema korrektsioonita: hetkel on party like its 1999

    Ise kolin järk-järgult rahasse, põleb küll heleda leegiga aga turud oskavad ka ehmatada.
  • Lenzer
    SP500 võib vabalt 2000-ni ka lennata aga mitte ilma paari tõsisema korrektsioonita: hetkel on party like its 1999

    Ise kolin järk-järgult rahasse, põleb küll heleda leegiga aga turud oskavad ka ehmatada.


    See korrektsiooni väide võib valeks osutuda,sest Nasdaq läks mulli ajal 2000 punni üles ilma ühegi korrektsioonita.
  • FOMC intressimäära ei muutnud ja jättis võlakirjade ja muude väärtpaberite ostuprogrammi samaks ehk 85 miljardit dollarit kuus. Ainuke vastuhääletaja oli Esther L. George, kelle sõnul tekitab praegune poliitika potentsiaalseid riske ja inflatsiooni ooduste kasvu tulevikus. FOMC liikmed tõmbasid oma 2013 ja 2014.a SKP kasvuootust allapoole, kuid tööturg varasemast parem
  • FDX -7% oleks nagu mingi signaal aga keda see hetkel kotib?
  • Deutsche hõikas enne conf calli et on igasuguse nõrkuse juures ostjad, kuna 2014.a toob ju ikkagi korralikku kasumikasvu. Ja ma vaatasin, et neil on mudelisse ikka väga müstiline EPSi hüpe sisse kalkuleeritud. Ettevõtte enda FY13 vahemiku keskmine on 6,10 USD, Deutsche FY2014 ootus on 8,40 USD. (2012.a oli 6,58 USD).
  • Oracle prelim $0.65 vs $0.66 Capital IQ Consensus Estimate; revs $9 bln vs $9.37 bln Capital IQ Consensus Estimate

    ORCL kauplemas 6% miinuspoolel.
  • Bloomberg TV-s mainiti, et ORCL on üsna oluline ettevõtete kulutamisaldisuse näitaja aga mis ütlejad need FDX ja ORCL ikka niiväga on kui turg tõusta tahab :)
  • Bespoke @bespokeinvest

    Of the 34 companies that have reported earnings this week, half have missed forecasts. $$
  • Fed Chairman Bernanke 2007: "I see no housing bubble".
    Bernanke quote of the day: We hope.
    "We're not measuring our success in terms of the stock market."
    “we don’t see anything out of line w/ historical patterns” -Ben

    Bernanke: Freaky weather.
    :D
  • "A brilliant girl and very hot"- Bernanke's response when asked about Mila Kunis' bullish equity view $$

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon