Börsipäev 22. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pettumustvalmistavad Prantsusmaa, Saksamaa ja eurotsooni PMI indeksid andsid täiendavat kinnitust, eurotsooni esimese kvartali majanduslanguse kohta ning lisasid hirme, et 15 kuud kestnud majandusaktiivsuse kokkutõmbumine pole veel niipea lõppemas. Stoxx Europe 600 indeks lõpetas päeva 0,7% madalamal ning S&P 500 indeks taandus 0,8% jagu. Ka Aasia aktsiaturud kauplesid enamjaolt miinuses.

    Küprose sündmused on endiselt arenemas tormiliselt, kui eile lisas survet Euroopa Keskpank, ähvardades Küprose pankade finantseerimise ajutiste hädaprogrammide raames lõpetada, kui riik ei suuda esmaspäevaks sõlmida kokkulepet abipaketi osas EL ja IMFiga. Turuosaliste sõnul kukus Küprose finantssektor ilma EKP abita kokku. Eilsel konverentskõnel eurogrupiga veel lahenduseni ei jõutud, kuid leiti, et oluline on garanteerida alla €100 000 hoiused. Siiamaani pole ka mingeid märke kõneluste edenemisest Venemaaga, hoolimata sellest, et väidetavalt on venelastel riigis deposiite ametlikult €5 miljardi ringis ning koos riiulifirmadega arvestatult ca €10 miljardit. Eile algasid pealinnas Nikosias ka protestid. Lisaks alandas S&P Küprose reitingu CCC+ pealt CCC peale, negatiivse väljavaatega.

    Siiski on Küprose parlamendis täna kavas arutada ettepanekuid, mis hõlmavad riigi suuruselt teise panga Cyprus Populari restruktureerimist (good bank, bad bank loomine ja kuni €100 000 hoiuste tagamine) ja kapitalipiirangute kehtestamist (piirangud mitterahalistel tehingutel, raha väljavõtmise piiramine). Küprose parlamendisaadiku sõnul vähendaks see nõutavat summat ELi abipaketi saamiseks €5,8 mld pealt €3,5 mld peale. Ülejäänud raha soovitakse saada, luues riikliku investeerimisfondi, mille tagatiseks on riigi varad (võimalik, et gaasireservid, sotsiaalkindlustuse vahendid, kirikute varad jne). RIA Novosti teatel on Venemaa kaalumas antud investeerimisfondis osalemist.

    USA makropilt näitas eile jätkuvat paranemist tööjõuturul kui esmaste töötuabiraha taotlejate arv oli oodatud 345 000 asemel 336 000 ning nelja nädala libisev keskmine püsib allpool 350 000 taset. Philadelphia Fedi ärikliima indeks pöördus pärast kahte järjestikust negatiivset näitu märtsis positiivseks, kuigi konsensus ootas indeksi püsimist negatiivsel tasemel. Uute tellimuste indeks tõusis veebruari -7,8 punkti pealt 0,5 punktini. Olemaseolevate majade müük kerkis veebruaris 0,8% annualiseeritult 4,98 miljoni majani, mis jäi küll pisut nõrgemaks kui turuosalised ootasid.

    USA makrokalender on täna tühi ning Euroopast on kell 11 oodata Saksamaa IFO indekseid. USA ja Euroopa futuurid kauplevad 0,1% miinuses.
  • Tundub, et Venemaalt abi Küprosele ei tule ning enne kui midagi tehakse oodatakse ära Troika otsus abipaketi kohta:

    RUSSIAN INVESTORS WERE NOT INTERESTED IN CYPRIOT PROPOSAL TO INVEST IN GAS RESERVES - SILUANOV
    RUSSIA AWAITS EU TROIKA DECISION ON CYPRUS BAILOUT BEFORE CONSIDERING HOW IT MIGHT PARTICIPATE - FINMIN
    RUSSIAN FINANCE MINISTER SAYS TALKS WITH CYPRUS "HAVE FINISHED"
  • Egas midagi - mütsid pihku, kõrvad lonti, vesine pilk silmi ja tädi (nüüd juba kalli ja toreda) Angela jutule tagasi...
  • OECD on väljas raportiga Hiina majanduse kohta, kus nähakse käesolevaks aastaks SKP kasvu 8,5% ning järgmisel aastal kasvu kiirenemist 8,9%-ni. Suurimateks riskideks loetakse Hiina puhul inflatsiooni ning ekspordi nõudlust. Inflatsiooniootus tõstetakse 2013. aasta kohta 1,5% pealt 2,7% peale ning 2014. aasta kohta 1,4% pealt 2,9% peale. Positiivse poole pealt toob OECD välja, et kapitalipiirangud on lõdvenemas, jätkub linnastumine ning töökohtade migratsioon suurema tootlikkusega sektoritesse. Ühtlasi märgitakse, et Hiina on globaalse majanduslangusega toime tulnud paremini kui ükski teine OECD riik ning 2016. aastal peaks Hiinast saama maailma suurima majandusega riik. Raporti ülevaade on kättesaadav siit.
  • AGM
    Egas midagi - mütsid pihku, kõrvad lonti, vesine pilk silmi ja tädi (nüüd juba kalli ja toreda) Angela jutule tagasi...


    Pigem on see ikka Angela probleem. Kui Küprosel minna lastakse, mis siis edasi saab? (palju siis veel Kreekale raha juurde vaja jne)
    See on nagu pangaga, kui sul on miljon eurot laenu on see sinu probleem, kui sul on aga 100 milli laenu on see panga probleem. :)
  • Küprose puhul see ilmselt ei pela. EL tegelaste väljaütlemistest on üsna selge, et on tehtud põhimõtteline otsus - kui Küpros tingimused vastu võtab (kasvõi muudetud kujul), antakse raha, kui ei, siis lastakse allavett. Ilmselt ollakse kindlad, et sellest mingit suuremat ülejõu käivat jama kaasa ei tule ning lisaks on veel õpetuseks teistele väljapressijatele. Küpros kaotab oma offshore eelised nii või teisiti ja lihtlabaselt venelastele raha ka ei anta.
  • Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde indeks püsis märtsis sarnaselt veebruarile 90 punkti peal, analüütikud ootasid tõusu ühe punkti võrra ehk 91 punktini.
  • ymeramees
    Teen ka makroflexi vähe. Millegipärast on tunne, et ollakse nende jamadega juba koera saba juures


    No kuule ,see on ju habemega nali
    Või on siiski ostukoht seal piikide vahel näha?
  • Minu meelest on Küpros just hea katsepolügoon näidispoomise korraldamiseks kui Küprosele EL-i tingimused ei sobi.
    Saavad ka poliitikakujundajad tagasisidet mis siis reaalselt juhtub ja kuidas edasi käituda. Win-win.
    Bank run-id Itaalias, Hispaanias ja Kreekas ei ohusta Eurot, sest ECB tagab likviidsuse.
  • Kui Küprose puhul ka kõvemat kätt ei näidata, siis oleme suurema jama poole triivimas.
  • Saksamaa IFO indeks jäi ootustele alla, olles märtsis 106,7 (veebruar 107,4) punkti oodatud 107,6 punkti asemel. Ootuste indeks oli 103,6 punkti (veebruar 104,6) vs konsensuse ootus 104,9 punkti ning hetketingimuste indeks 109,9 punkti (veebruar 110,2) vs oodatud 110,4 punkti. DAX kauplemas päeva põhjades.
  • BP has said it will buy back $8bn (£5.2bn) of shares, returning to shareholders the money they had put into a complicated Russian venture. BP agreed to sell back its 50% stake in TNK-BP to Russia's Rosneft in October in return for $17.1bn in cash and shares. http://www.bbc.co.uk/news/business-21893040
  • Makroflexi mehed, aga te olete muidugi igasugu võlakirjade ja valuutade pealt ikka täieg positsioneeritud ise? Või börsipäevale omaselt seda tegemas? Mikrot enam üldse ei eksisteeri?
  • ymeramees
    Makroflexi mehed, aga te olete muidugi igasugu võlakirjade ja valuutade pealt ikka täieg positsioneeritud ise? Või börsipäevale omaselt seda tegemas? Mikrot enam üldse ei eksisteeri?


    No MU nagu oleks mikrofleksist
  • Viimaste infokillukeste kohaselt ei kiida troika Küprose poolt väljakäidud plaani investeerimisfondi moodustamiseks heaks, mistõttu tuleb leida uus lahendus. Samas liiguvad jutud, et kui Küpros esmaspäevaks ELi ja IMFiga kokkuleppele ei jõua, maksustatakse Cyprus Popular Banki ja Bank of Cypruse üle €100 000 suuruseid hoiuseid 38% määraga. Alla €100 000 hoiused jäävad puutumata. Ehk siis peamise panuse annaksid Küprose päästmisesse venelased.
  • Peaks ECB-le Macroflex-i tutvustama kui uut imetööriista.
    Sobib ka nime poolest - Paindliku Makropoliitika elluviimiseks.
    Tuleks paari konteineri jagu Macroflex-i vahtu Küprosele puistada. Lasevad lekkivad augud ilusti kinni. Lisaks on Macroflexil omadus paisuda. Niiet kui panka lasta, siis paisutab ilusti bilansse ja kõik saab jälle korda.

    Sobib hästi kogu Lõuna-Euroopa lekkivate avade täitmiseks ja bilansside paisutamiseks. Niisiis Macroflex ECB tööriistakorvi! Eesti Nokia on leitud.
  • Kreeka ja Küpros on omavahel kokkuleppele jõudnud, et Kreeka võtab üle Kreekas tegutsevad Küprose pankade harud. Küprose pankade Kreeka harud jäid eurotsooni ministrite hoiuste maksustamise plaanist välja just tingimusel, et Kreeka pangad võtavad Küprose pankade harud üle.
  • AAPL- tunne on selline ,et litsub täna 460-nest läbi ja siis on BOOOM
    Aga muud peale tunde pole kah
  • ymera , ma tean ,et tegid MU-d:)
    Ega sa muidu nii vaikne poleks, tunnista üles:)
  • Vallo Lees
    Kreeka ja Küpros on omavahel kokkuleppele jõudnud, et Kreeka võtab üle Kreekas tegutsevad Küprose pankade harud. Küprose pankade Kreeka harud jäid eurotsooni ministrite hoiuste maksustamise plaanist välja just tingimusel, et Kreeka pangad võtavad Küprose pankade harud üle.


    Ai kurrja, kui kahju on praegu Lätlastel, et nad vahemerest nii kaugel asuvad. Neil on ju nende pekkis pankadega asi päris käpas. Ja no veel enam, keegi siin varem mainis, et venelased viivad Küproselt raha üle Lätti. Vähe on selliseid võimalusi, ma ütlen, mis viuhti mööda lähevad. Tervitused naabervabariiki.
  • krookus
    AAPL- tunne on selline ,et litsub täna 460-nest läbi ja siis on BOOOM
    Aga muud peale tunde pole kah



    Feelings never lie:) Pole küll veel BOOOM käinud aga astume ilusti sinnapoole!
    Tegi keegi AAPL-it ?
  • BlackBerry: AllThingsD discusses soft launch for new Z10 at AT&T (T) stores today

    BBRY kauplemas üle 8% miinuspoolel.
  • Imelikud ajad, imelikud kombed :) Vanasti kui hit-telefon tuli poodi, hakkas ta lihtsalt vaikselt müüma ja müüs kümneid miljoneid vaikselt. Nüüd kui tuleb, siis ilma ööbijateta uksetaga ja esimese nädalavahetusega 10mlj ühikut müümata on soft launch.
  • Muidu on perfecto setup monster ralliks esmaspäeval mu meelest ,kui küproslased (krüptlased) ära ei käki asju või midagi sellist.
    Nasdaqist ootaks megapauku ,kuskil 3% oleksin päris rahul:)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon