Börsipäev 26. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilse päeva algus tõotas aktsiaturgudele tõusu, kuna Küpros ning EL jõudsid kokkuleppele, mis rahuldas mõlemaid pooli ning tagas Küprosele €10 mld suuruse abipaketi saamise. Enamik Aasia aktsiaturge lõpetas plusspoolel ning ka Euroopa ja USA turud alustasid päeva positiivselt. Meeleolu muutis aga oluliselt eurotsooni finantsministrite uue juhi Jeoren Dijsselblomi sõnavõtt, mis viis turud langusesse ning mitmete Itaalia pankade aktsiatega peatati ka kauplemine. Stoxx 600 ning S&P 500 indeksid taandusid päeva lõpuks 0,3%.

    Dijsselblomi kommentaarid mõjusid turgudele külma dušina, kui eurogrupi juhi sõnul võiks eduka rakendamise korral Küprose praktika, kus pankade päästmisel osalevad ka kindlustamata (üle €100 000) hoiuste omanikud, saada eeskujuks edasiste päästepakettide jaoks. See saatis hirmutava signaali eelkõige Itaalia ja Hispaania pankade hoiustajatele. Dijsselblomi sõnul peaksid pangad suutma ennast ise päästa ehk kui tavapäraselt suurendatakse pankade päästmisel finantsettevõtete varade poolt, siis nüüd justkui peaks võimalike tegevuste arsenali kuuluma ka kohustuste vähendamine. Tema sõnul peaks eesmärgiks olema situatsioon, kus ESMi kasutamine ei olegi vajalik: "If we have even more instruments in terms of bail-in and how far we can go on bail-in, the need for direct recap will become smaller and smaller.“ Pikemat usutlust saab mehega lugeda Reutresi vahendusel.

    Mitmed analüütikud polnud ka kuigi vaimustunud kokkuleppe tagajärgedest Küprosele. Kuigi hullem sai ära hoitud, tõuseb Küprose võlg €10 mld suuruse laenu tagajärjel suhtega SKPsse 140%-ni. Samas võib see suhe järgnevatel aastatel veelgi tõusta, sest mitmed strateegid näevad saareriigi majandusele tulevikus langust. Societe Generale oli eile väljas prognoosiga, mille kohaselt langeb Küprose SKP aastaks 2017 praegustelt tasemetelt 20% ning suure tõenäosusega vajab riik ka veel tulevikus finantsabi.

    Makrokalendrist langeb fookus täna peamiselt USAle, kus avaldatakse veebruarikuu kestvuskaupade tellimused, tarbijausaldusindeks ning uute majade müük:

    14:30 USA kestvuskaupade tellimused
    15:00 S&P/Case-Shiller majade hinnaindeks
    16:00 Richmond Fedi tootmissektori indeks
    16:00 USA tarbijausaldusindeks
    16:00 USA uute majade müük

    Euroopa indeksifutuurid kauplevad 0,3% plussis ning USA indeksfutuurid on 0,1% plusspoolel.
  • Eile õhtul teatas Küprose keskpank, et riigi pangad jäävad suletuks kuni neljapäevani, et tagada pangandussüsteemi sujuv töö ehk vältida liigset hoiuste väljavõtmist. Praegu pole veel teada täpseid kapitalikontrolli meetmeid, mida keskpank hoiuste väljavõtjatele rakendab. Samas kuulujuttude tasandil spekuleeritakse, et suurte hoiustega Venemaa kodanikud on juba oma rahad Küproselt välja tõmmanud, sest Laiki ja Bank of Cyrpuse Londoni harud pole väidetavalt kordagi viimase nädala jooksul suletud olnud ning ka mingeid limiite raha väljavõtmisel antud pankade harudes polnud. (link)
  • New York Fedi president William Dudley ütles eilses kõnes, et USA Keskpank peaks kalibreerima võlakirjade ostuprogrammi vastavalt muutustele tööjõuturu prognoosides. Dudley, kes on võlakirjade ostuprogrammi pooldaja tundus vaatlejate hinnangul rääkivat stiimulprogrammi kärpimisest kindlamas kõneviisis kui Bernanke oma eelmise nädala pressikonverentsil. Samas aga rõhutas Dudley, et majanduse olukord ei ole hetkel veel piisavalt tugev, lubamaks varade ostuprogrammi vähendada. Siiski on New York Fedi juhi sõnul märgata majanduses esimesi märke fundamentaalsest tugevusest, viidates kinnisvaraturule, mida teiselt poolt piirab ebakindlus USA fiskaalpoliitika osas.

    Eile Londonis kõnelenud Bernanke kaitses süüdistusi, et Fedi lõdva rahapoliitika on põhjustanud globaalse valuutasõja, kus riigid proovivad kodumaist valuutat teiste riikide valuutade vastu nõrgestada, et muuta kodumaine eksport atraktiivsemaks. Bernanke väitis, et Fedi ja ka teiste keskpankade poliitika on siiski mõeldud kodumaise nõudluse tõstmiseks.
  • Shanghai Composite lõpetas päeva 1,3% miinuses, kui keskvalitsuse palve peale avaldas esimese omavalitsusena Guangdong detailid kinnisvarasektori piirangute kohta. Nimelt kavatseb Guangdong kehtestada olemasolevate majade müügile 20% suuruse maksu ning lisaks kavandatakse sisse seada ostupiiranguid ning teised meetmed piirkondades, kus eluasemete hinnad on tõusnud liiga kiiresti. Deutsche analüütikute sõnul on tegu peamiselt olemasolevate meetmete kinnitamisega, mis lubab arvata, et ilmselt väga erakorralisi vahendeid kasutusele ei võeta.
  • Prantsusmaa tarbijausaldusindeks langes märtsis 84 peale, turuosalised ootasid püsimajäämist veebruari 86 punkti peale.
  • Hispaania keskpanga sõnul on käesoleval aastal oodata riigi SKP kahanemist 1,5% ning järgmisel aastal oodatakse 0,6% suurust kosumist. SKP komponentidest peaks kodumaine tarbimine vähenema 2013. aastal 4,3% (2012. aastal langes 3,9%) ning investeeringud kodudesse peaksid kahanema 10%, mis märgib kuuendat järjestikust langusaastat. Halveneva majandusliku olukorra taustal peaks töötuse määr tõusma 27,1%-ni vs 25,0% 2012. aastal. Valitsuse eelarve defitsiidiks oodatakse 2013. aastal 6% ning 2014. aastal 5,9%. Raportiga on võimalik tutvuda siit.
  • S&P 500 price target raised to 1760 from 1650 at Canaccord
    Canaccord raised its 2013 S&P 500 target to 1760 from 1650 due to reduced signs of systemic risk, better than expected economic and earnings trends, and reduced valuation constraints. The firm now continues to expect 2013 operating earnings of $110 and raised its multiple to 16x from 15x.
  • AAPL- mingi tropp tegi dg täna -kui dg vastu roheline püsib siis on mu meelest kõva.
    Tehniliselt 457 oluline tase -kui sealt alla pekstakse -siis tehniliselt neg.
    Aga usun ,et ikka kvartali lõpu ralli tuleb ja 475 ei tohiks probleem olla.
    Ühesõnaga segane koht -neutraalne
  • Samas keegi otsib kaitset ka ikka:
    yesterday hundreds of thousands of $VIX April 17 calls were traded...17-21 range...
  • USA kestvuskaupade tellimused tõusid veebruaris 5,7% vs oodatud 3,8%, eelmise kuu näit korrigeeriti -4,9% pealt -3,8% peale. Arvestamata aga volatiilset transpordisektorit, jäid kestvuskaupade tellimused ootustele alla, langedes -0,5% vs oodatud -0,2%.

    February Durable Orders +5.7% vs +3.8% Briefing.com consensus; Prior revised to -3.8% from -4.9%
    February Durable Goods ex-trans -0.5% vs -0.2% Briefing.com consensus; Prior revised to +2.9% from +2.3%

  • PacificCrest's Andy Hargreaves ups $NFLX target to $225 from $160
  • Case-Shilleri eluaseme hinndaindeks oodatust parem:
    January Case-Shiller 20-city Index +8.1% vs +7.5% Briefing.com consensus; December +6.8%
  • CoreLogicu poolt arvutav eluasemeindeks näitas, et jaanuaris tõusid majade hinnad võrreldes eelmise aastaga 9,7%. Tegu on laiahaardelisema indeksiga kui Case-Shiller. Deutsche analüütikud on arvutanud, et kui see tempo jätkub ka kogu ülejäänud aasta (eelmisel aastal tõusid majade hinnad 8,5%), siis majade hinnatõusust tulenev stiimul võib üles kaaluda USA fiskaalkärped.

    Arvutuskäik on järgmine: Eelmise aasta lõpu seisuga oli majapidamistele kuuluva kinnisvara väärtus $17,7 triljonit. 10%-line hindade tõus tähendaks $1,8 triljonit lisanduvat rikkust. Oletades, et tarbimisse kandub ca 11% rikkuse efektist ehk ca $200 miljardit, oleks see piisav, et tasakaalustada USA fiskaalkärped.
  • USA märtsikuu tarbijausaldusindeks valmistas pettumuse, olles oodatud 66,9 punkti asemel 59,7 punkti ning langedes võrreldes veebruariga pea 10 punkti. Uute majade müük samuti oodatust madalam.

    March Consumer Confidence 59.7 vs 66.9 Briefing.com consensus; February 69.0
    February New Home Sales 411K vs 426K Briefing.com consensus; Prior revised to 431K from 437K
  • krookus
    PacificCrest's Andy Hargreaves ups $NFLX target to $225 from $160


    Ma paneks kinni ära selle
    183 -ga sai osta ja nüüd 188
    täitsa norm
  • EUROPEAN PARLIAMENT TO PUSH FOR DEPOSITORS WITH ABOVE 100,000 EUROS TO FACE BAIL-IN UNDER NEW RESOLUTION LAW - EU LAWMAKER
  • krookus
    krookus
    PacificCrest's Andy Hargreaves ups $NFLX target to $225 from $160


    Ma paneks kinni ära selle
    183 -ga sai osta ja nüüd 188
    täitsa norm


    kloun.
  • Sa ei teeks seda vana sqeezerit sellise asja peale?
  • See oli vaid rida. Seal ei olnud ei sinu ostu ega ka soovitust kellelegi teisele. Järelikult on vuhvel siin tagasiulatuvalt seda soovituseks pidada. Kogu vsjoo.
  • No ainult rida võis olla aga kui ikka väga jämedat mõra pole peas siis target 160 ne pealt 225 peale -ma shortima ei läheks:)
  • Moroonlasel oli Outperform ja $160 target kuni tänaseni?
  • Ta pidi telkusse minema , ja kui telkus öeldakse N-F-L-X siis on korras kah
  • S&P500 indeksi senine ajaloo kõrgeim sulgumishind tehti 9. oktoobril aastal 2007, kui indeks sulgus 1565.15 punkti peal. Võimalik, et täna lüüakse see üle ja sulgutakse ajaloo kõrgeimal tasemel.

    Senine päevasisene rekord on pärit 2007. aasta 11. oktoobrist, kui käidi ära 1576.09 punkti peal.
  • Nii lähedal ja ikka samas nii kaugel. Panen oma nokamütsid "DOW15000" ja "SP1600" täna veel kappi tagasi :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon