Börsipäev 27. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hoolimata sellest, et USA tarbijausaldusindeks, uute majade müük ning kestvuskaupade tellimused jäid ootustele alla, marssisid turud edasi uute tippude suunas. S&P 500 indeks kerkis 0,8%, sulgudes 1563,77 punktil. Seega on indeks nüüd 1,4 punkti kaugusel kõigi aegade kõrgeimast sulgumistasemest. Europe Stoxx 600 indeks lõpetas päeva 0,2% plusspoolel. Positiivsusega USAs on kaasa läinud ka Aasia aktsiaturud.

    Ilmselt kõige pettumustvalmistavaks uudiseks eile oli USA märtsikuu tarbijausaldusindeksi kukkumine 10 punkti veebruari tasemetelt 59,7 punkti peale vs oodatud 66,9 punkti. Kuigi tarbijad olid pessimistlikumad oma praeguse olukorra suhtes, tulenes peamine osa langusest järgmise kuue kuu ootustel põhinevate alamindeksite kukkumisest. Nii näiteks nähti süngemates toonides tööturu olukorda ning sissetulekute muutust. Positiivselt poolelt aga jagus taastumise märke kinnisvaraturult, kui Case-Shilleri 20 linna indeks tõusis võrreldes aastatagusega 8,1%, mis oli suurim tõus viimase kuue ja poole aasta jooksul.

    Küprose rindelt tuli eile uudiseid, et likvideeritava Cyrpus Popular Banki kindlustamata hoiustajad saavad parimal juhul tagasi 20% oma varadest, kokku on pangas väidetavalt €3,2 miljardi ulatuses kindlustamata hoiuseid. Uute tähtaegade kohaselt on Küprose pangad plaanis avada neljapäeval ning väidetavalt tegutsevad Küprose finantsasutused palehigis, et pangad saaksid antud tähtajal ka uksed avada. Küprose rahandusminister Sarris kinnitas, et sisse seatakse ka kapitalikontrollid (esimene eurotsooni riik, kes nõnda talitanud on), mis hõlmavad näiteks nii elektrooniliste ülekannete piiramist kui ka sularaha otsimist riigipiiril. Kuigi rahandusministri sõnul kaotatakse piirangud mõne nädala pärast, siis varasem maailmapraktika on näidanud, et kapitalipiirangud võivad kesta aastaid.

    Makrokalender on täna üsnagi tihe ning enam annavad tooni Prantsusmaa ja Suurbritannia neljanda kvartali lõplikud SKP numbrid, eurotsooni märtsikuu tarbijausaldusindeks ning USA olemasolevate majade müük.

    09.45 Prantsusmaa lõplik Q4 SKP muutus
    11.30 Suurbritannia lõplik Q4 SKP muutus
    11.30 Suurbritannia neljanda kvartali jooksevkonto
    11.30 Suurbritannia ettevõtete investeeringud
    12.00 Eurotsooni märtsikuu tarbijausaldusindeks
    12.00 Itaalia võlakirjaoksjon (2018, 2023 võlakirjad)
    14.30 Kanada veebruari tarbijahinnaindeksi muutus
    16.00 USA olemasolevate majade müük veebruaris
    16.30 USA nafta- ja bensiinivarude raport
    19.00 Fedi liikme Kocherlakota kõne

    USA ja Euroopa futuurid on kauplemas 0,1% plussis.
  • WSJ kirjutab, et eurotsooni ajutiste töötajate arv on üsna kiiresti langemas, mis ei anna just eriti head signaali regiooni majanduskasvu taastumise kohta. Tavapäraselt on ajutised töötajad need, kes kaotavad oma ametiposti esimesena, kui majandusolukord halveneb ning samuti on nad esimesed, kes asjaolude paremuse poole liikudes töökoha leiavad. Seega oodatakse 15 kuud langenud majandusaktiivsusega eurotsoonist pigem uudiseid ajutiste töötajate tööhõive kasvamise kohta.

    Andmed aga näitavad hoopis vastupidist trendi. Prantsusmaal langes ajutiste töötajate töötatud tundide arv jaanuaris 15,5%, Hollandis 3%, detsembris tegid ajutised töötajad Belgias 6% vähem töötunde ning novembris Saksamaal kukkus sama näitaja 14,8%. Euroopa riikide peale kokku langes ajutiste töötajate töötundide arv novembris 10,6%. Antud näitaja kõige järsem langus pärineb 2009. aasta aprillist, mil ajutiste töötajate töötundide arv langes aastataguse perioodiga võrreldes 29,6%.
  • UBS, kes varasemalt prognoosis eurotsoonile käesolevaks aastaks 0,1% suurust majanduskasvu, korrigeerib ootuse 0,4% suuruseks languseks. Samuti tuuakse allapoole 2014. aasta kasvuprognoos 0,9% pealt 0,7% peale. Põhjenduses tuuakse välja, et revideerimine tuleneb nõrkadest neljanda kvartali SKP numbritest ning tagasihoidlikumast majandusväljavaatest Prantsusmaa ja Itaalia kohta. UBSi sõnul peaks käesoleva aasta esimeses ja teises kvartalis eurotsooni majandusaktiivsus stagneeruma ning kergele kasvule pöörduma aasta teises pooles.
  • Prantsusmaa SKP muutus jäi samaks kui varasemalt raporteeritud ehk neljanda kvartali SKP languseks kujunes 0,3% võrreldes aastatagusega ning majapidamiste ostujõud vähenes 0,8%. Täpsema ülevaate saab siit.
  • Ma shordin turgu siis kui Küprosel pangad lahti tehakse:D
    Ymera muidugi ütleb ,et see oli ainult rida aga mis siis:)
  • Hispaania jaemüük langes veebruaris võrreldes eelmise aastaga 8%, mis oli parem kui oodatud 10%-line langus. Jaanuaris oli jaemüügi languseks yoy 10,2%.
  • EURUSD kauplemas täna nelja kuu põhjades $1,2820 juures. Ed Matts on teinud diagrammi, kust on näha, et alates 1999. aastast on kolmapäevane päev põhja tegemiseks kõige ebatõenäolisem:

  • Itaalia tööstustoodangu tellimused jäid ootustele alla, langedes jaanuaris võrreldes detsembriga 1,4%, konsensus ootas 0,6% suurust tõusu.
    Italy industrial orders (SA) (Jan) in at -1.4%M/M versus 0.6%M/M expected and -0.5%M/M prior (rev. from -1.8%).
  • Makroandmeid Suurbritanniast – Q4 SKP muutus aastases lõikes revideeriti 0,3% pealt 0,2% peale, tööstustoodangu muutus tegi läbi suurima languse alates 2009. aasta algusest ning ettevõtete investeeringud langesid võrreldes möödunud kvartaliga 0,8%.

    UK FINAL Q4 GDP UNREVISED AT -0.3 PCT QQ; REVISED TO 0.2 PCT YY FROM 0.3 PCT (POLL -0.3 PCT QQ, 0.3 PCT YY)
    UK Q4 SERVICES UNCH QQ; INDUSTRIAL PRODUCTION -2.1 PCT QQ, BIGGEST FALL SINCE Q1 2009; CONSTRUCTION 0.8 PCT QQ
    UK Q4 HOUSEHOLD SAVING RATIO 6.7 PCT; REAL HOUSEHOLD DISPOSABLE INCOME -0.1 PCT QQ; BUSINESS INVESTMENT -0.8 PCT QQ
    UK Q4 CURRENT ACCOUNT BALANCE -14.037 BLN STG VS Q3 -15.074 BLN STG, EQUIVALENT TO 3.6 PCT OF GDP (POLL -12.7 BLN STG)

  • Hispaania korrigeerib tulenevalt muutustest arvutusmetoodikas 2012. aasta eelarvedefitsiidi varasema 6,7% pealt 7% peale:
    SPAIN REVISES 2012 DEFICIT TO 6.98 PCT OF GDP (VS 6.7 PCT PREVIOUSLY) AFTER CHANGE IN ACCOUNTING METHODOLOGY - TREASURY SECRETARY
  • Eurotsooni märtsikuu tarbijausaldusindeks püsis muutumatuna -23,5 punkti peal, ärikliima indeks langes -0,72 punkti pealt -0,86 punktile. Eurotsooni majandussentimendi indeks langes 90 punktini ning jäi alla analüütikute oodatud 90,5 punktile.

    Euro-zone Economic Confidence (Mar) at 90.0 vs. 90.5 expected and 91.1 prior. Consumer Confidence (Mar F) at -23.5 vs. -23.5 prev. estimate.
  • Itaalia müüs 6,9 miljardi euro väärtuses 5- ja 10-aasta võlakirjasid, soovitud vahemik oli 5-7 miljardit eurot. 5-aastase võlakirja tulusus oli kõrgeim alates 2012. aasta oktoobrist, kuid 10-aastase võlakirja tulusus oli madalam kui eelmisel oksjonil.

    Italy sells 2018 bonds at a 3.65% yield versus 3.59% on Feb. 27, 2023 bonds sold for 4.66% yield versus 4.83% in February.
    Bid-to-cover on Italian 5yr paper down to 1.22 vs 1.61 in Feb. Bid-to-cover on 10yr down to 1.33 vs 1.65 in Feb
  • CLF-ga saab täna madistada. Morgan Stanley teeb dg to UW ja tgt 14, Krediidisuss saab targetiks üldse 10 ja Goldman teeb ug to Neutral sel proosalisel põhjusel, et target 20 täitus.
  • Kogu kompotist on Goldman nagu ok katnud. Raha tõsteti seal $29 juures. Krediidisussi analüütik suutis suvel-sügisel kahe kuu jooksul kolm korda reitingut muuta ning sestpeale on istunud vait nagu sukk. Ma küll kahtlen, kas aktsionäridest keegi täna tema peale paanikasse läheb.
  • DB ei ütle midagi ?
    neil oli pt 40 vahepeal
  • Itaalia lühema otsa võlakirjade tulusust aitab ilmselt kergitada ka juba kuu möödumine valimistest, mille võitnud Bersani pole siiamaani suutnud koalitsioonivalitsust moodustada. Enne tänast võlakirjaoksjonit välistas ta koalitsioonivalitsuse moodustamise ning kommenteeris, et ainult hullumeelne sooviks Itaaliat hetkel valitseda. See tõstab omakorda tõenäosust kordusvalimiste toimumiseks. Bersani peab oma läbirääkimistest aru andma presidendile Giorgio Napolitanole paari päeva jooksul, misjärel Napolitano otsustab, kas Bersani on võimeline valitsust moodustama. Kui mitte, siis võib ta ka anda valitsuse moodustamise ülesande mõnele teisele poliitikule.
  • SocGen : The ramifications of this decision by the European institutions are no less serious, as it has undermined the agreement to create a banking union that they had just lavished themselves with praise for achieving. For by creating the impression that deposits are no longer safe as they strived to solve the financial problems of the Cypriot state, they have revived the vicious circle of fiscal and financial instability – the so-called “sovereign-bank nexus” – that the banking union is specifically designed to eradicate.

    As became evident subsequently, it would have been possible to devise a bailout package that excluded small savers the first time around. Back when they rescheduled Greek government bonds the EMU states had already committed the “original sin” of stripping the aura of safety from an asset class previously regarded as secure – the negative repercussions of this decision are still apparent, although the policy was reversed subsequently. It is puzzling that the same mistake has been repeated with deposits that are insured.
  • USA majade pooleliolevate müügitehingute arv näitas veebruaris üllatuslikult langust:

    February Pending Home Sales -0.4% vs +2.0% Briefing.com consensus; January +4.5%

  • krookus
    deeem ,kas pangad juba lahti?:)

    Sa oma teemat ei taha teha?
  • puhkjapojad1
    krookus
    deeem ,kas pangad juba lahti?:)

    Sa oma teemat ei taha teha?


    No kui nii hullult segab , eks ma siis enam ei kirjuta.
  • Küprose ajaleht Phileleftheros on avaldanud esialgse versiooni kapitalikontrolli meetmetest. Põhimõtteliselt keskenduvad piirangud sellele, et raha ei viidaks ülearu riigist välja. Näiteks deebet- ja krediitkaardimakseid väljaspoole riiki võib teha kuni €5000 ulatuses inimese kohta kuus, sularahas ei tohi üle riigipiiri viia ühe inimese kohta rohkem kui €3000, kõik ülekanded väljaspoole riiki on keelatud välja arvatud erandjuhtudel. Täpsemalt ZeroHedge vahendusel.

    A) No cashing checks. Provided that may deposit checks into account.
    (B) Any non-cash payment or money transfer outside the Republic, except:
    (i) payments for commercial transactions within the ordinary activities of the client by presenting documentary evidence. Not require the production of documents for amounts not exceeding €500.
    (ii) payment of salaries of employees working outside the Republic
    (iii) subsistence expenses up to €10,000 per quarter tuition and persons studying abroad and first-degree relatives of persons who have their habitual residence in the Republic, with the presentation of relevant evidence. Provided that all payments made to the beneficiary.
    (iv) Payments or transfers outside the Republic by debit or credit card or prepaid, to €5,000 per month per person for each institution.
    (v) Payments of claims by insurance companies
    (vi) or other payments and money transfers is ensured provided that prior approval of the Commission
    (C) Any termination filing deadline before the specified end date unless the product will be used to repay the loan within the same institution.
    (D) The transport of euro banknotes or foreign currency in excess of the amount of € 3000 or the equivalent in foreign currency per person per trip abroad. The Director of Customs shall implement this measure.
    (E) Financial transaction, payment or transfer, which is not completed before the commencement of this Ordinance, subject to the provisions of this Order restrictive measures.
    (F) prohibit a credit institution to perform cashless payments or money transfers that aim to circumvent the restrictive measures.
    (G) The restrictive measures apply to all accounts, payments and transfers, regardless of the currency.
  • Lahe! Nüüd on krookus jalus? Milleks te siis kord päevas käite siin, kui ka see on selgelt tihe graafik? Aru teist saa.
  • Väidetavalt tohib Küprose pankadest päevas välja võtta kuni 300 eurot. (link)
  • Red Hat prelim $0.36 vs $0.30 Capital IQ Consensus Estimate; revs $348 mln vs $349.44 mln Capital IQ Consensus Estimate

    RHT järelkauplemisel üle 7% miinuspoolel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon