Börsipäev 4. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui praegusel turul tekivad risk-off momendid, siis need kipuvad olema üsna kiired ja järsud. Esmaspäev saime veidi maitset tunda, kuid karudel ei õnnestunud siis lõplikult oma käppa maha suruda. Ent teisipäeval väiksemate ettevõtete puhul jätkunud kasumivõtt, vaatamata sellele, et turgudel üldisemas plaanis tõusid, näitas siiski riskikartlikkuse kasvu ja orientatsiooni pigem suuremate ning turvalisemate ettevõtete kasuks. S&P 500 indeksi eilne -1,1% languse põhjal võib seega järeldada, et teatud signaalid sentimenti võimaliku muutumise osas töötasid. Stoxx 600 indeks lõpetas sessiooni -0,9% punases eesotsas Hispaania ja Itaaliaga, mille indeksid kukkusid vastavalt -1,8% ja -2,3%.

    Tundub, et üle pika aja mängis nõrgenev makro turuosaliste jaoks ühtäkki jälle rolli, kui fookuses oli ADP tööturu küsitlus, mille kohaselt loodi märtsis USA erasektoris 158 tuhat töökohta ehk 42 tuhande võrra vähem kui oodati. Veebruari näit revideeriti küll 198K pealt 237K peale, ent seda enam tõuseb märtsi väiksem number esile (jaanuar revideeriti jällegi vastupidi alla, seega netomuutus kahe kuu peale vaid +1K).

    ADP ei pruugi alati kõige paremini näidata kätte NFP trendi ja seetõttu on analüütikud oma reedese tööjõuraporti ootust korrigeerinud marginaalselt, kui hetkel prognoosib Bloombergi konsensus 195K töökoha loomist vs 198K eile enne ADP avaldamist. Kuna märts oli USAs ebatavaliselt külm, siis see andis tagasilöögi töökohtade loomisele ehitussektoris (ADP raporti kohaselt ei loodud märtsis ühtegi töökohta ehitussektoris vs keskmiselt 35K eelnevatel kuudel) ja üheks potentsiaalseks negatiivseks mõjuteguriks võisid olla veel ka valitsuse automaatsed eelarve kulukärped, mis võisid tekitada ettevõtetes ajutist vastumeelsust inimesi juurde palgata. Sellisel juhul võiks ilmade soojenemine ja psühholoogilise mõju leevenemine järgnevate kuude numbrites jälle põrke tuua.

    Sarnaselt töötleva tööstuse ISM numbrile osutus oodatust nõrgemaks ka USA teenuste sektori ISM, mis langes veebruari 56,0 punkti pealt 54,4 punkti peale (prognoositi 55,5 punktist taset), mis oli madalaim tase alates eelmise aasta augustist. Uute tellimuste indeks kukkus 3,6 punkti 54,6 punkti peale ja tööhõive indeks -3,9 punkti 53,3 punkti peale.

    Aasia sessiooni ajal on Haruhiko Kuroda Jaapani keskpanga otsas tõestamas, kui väga ta ihkab 2% inflatsiooni saavutamast. Kahepäevase kohtumise järel otsustas keskpank, et 2012.a lõpus olnud 138 triljoni jeeni suurust rahabaasi kasvatatakse aastas ca 60-70 triljoni jeeni võrra (500-600 miljardi eurot) hetkel vähemalt kuni 2014.a lõpuni. Surumaks intressimäärasid veelgi allapoole, kavatsetakse osta kuni 40 aastaseid valitsuse võlakirjasid, tuues nõnda keskpanga võlakirjaportfelli keskmise aegumistähtaja 3 aasta pealt 7 aasta peale. Valitsuse võlakirju plaanitakse osta ca 60 miljardi euro eest kuus vs ca 40 miljardit eelnevalt. Ühtlasi ostetakse aastas ETF-e ja Jaapani REITe mahus vastavalt 1 triljoni jeeni ja 30 miljardi jeeni ulatuses.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookuses saavad olema Euroopa teenuste sektori PMI indeksid ning Inglise ja Euroopa Kespanga istungid. USA esmased töötu abiraha taotlused võivad samuti turgu liigutada, kuigi numbrid võivad seekord olla lihavõtte pühade tõttu moonutatud.

    10.15 Hispaania teenuste sektori PMI (märts)
    10.45 Itaalia teenuste sektori PMI (märts)
    10.50 Prantsusmaa teenuste sektori PMI (märts)
    10.55 Saksamaa teenuste sektori PMI (märts)
    11.00 Eurotsooni teenuste sektori PMI (märts)
    11.30 Suurbritannia teenuste sektori PMI (märts)
    14.00 Inglise keskpanga intressimäära ja varade ostuprogrammi otsus
    14.45 Euroopa Keskpanga intressimäära otsus
    15.30 Mario Draghi pressikonverents
    15.30 USA esmaste töötu abiraha taotluste arv

    USA indeksite futuurid on pärast Jaapani keskpanga otsust kerkinud 0,3% plussi, Euroopa on alustamas nulli lähedalt.

  • BOJ on alates kriisist oma bilanssi tegelikult oluliselt konservatiivsemalt kasvatanud võrreldes teiste keskpankadega, kuid samas suhtena SKPst on see jälle üks kõrgemaid, kui mitte isegi suurim.
  • Hispaania teenuste sektori PMI oodatust veidi parem: märtsis 45,3 vs oodatud 44,3 (veebruaris 44,7)
  • Itaalia teenuste sektori PMI samuti oodatust parem: 45,5 vs prog 43,3 ja 43,6 veebruaris
  • Prantsusmaa oma korrigeerit allapoole

    France PMI Services (Mar F) in at 41.3 versus 41.9 previous estimate.


  • Ja ka Saksamaa teenuste PMI nõrgem, kui esialgselt raporteeritud: 50,9 vs 51,6 enne ja 54,7 veebruaris

  • EUR/USD on väga valusalt reageerimas Saksamaa ja Prantsusmaa nõrgematele numbritele. Eeldatakse, et keskpank võtab midagi ette, iseküsimus kas just tänasel istungil. EUR/USD hetkel -0,44% @ 1,2788 USD
  • eurotsooni puhul ka väike korrektsioon allapoole

    Euroz-ne PMI Services (Mar F) at 46.4 versus 46.5 previous estimate. PMI Composite at 46.5 versus 46.5 previous estimate.
  • Poolteist tundi tagasi avaldatud Suurbritannia teenuste sektori PMI samuti arvatust parem, kui prognoositud 51,5 punkti asemel oli näit 52,4 punkti (veebruaris 51,8).

  • SRPT sai eile peksu, täna init OP ja $63 tgt, Baird. Ei oska esialgu torkida, aga võib olla huvitav.
  • ymeramees
    SRPT sai eile peksu, täna init OP ja $63 tgt, Baird. Ei oska esialgu torkida, aga võib olla huvitav.


    Nojah, mingi erekas lükkas end 4,25% plussist bidima. Jessas, SRPT kukkus endale tänaseks upticko peale. See tõmblemine saab lahe olema.
  • Inglise keskpangalt uudiseid pole

    Bank of England leaves rates unchanged at 0.5%; asset purchase program unchanged at GBP 375 bln, as expected

  • Euroopa Keskpank jättis samuti baasintressi samaks 0,75% peale, mis oli oodatud samm. Kuid nagu alati, siis võtmetähendusega turgude ja euro jaoks kipub olema presssikonverents, mis algab 15.30.
  • ymeramees
    ymeramees
    SRPT sai eile peksu, täna init OP ja $63 tgt, Baird. Ei oska esialgu torkida, aga võib olla huvitav.


    Nojah, mingi erekas lükkas end 4,25% plussist bidima. Jessas, SRPT kukkus endale tänaseks upticko peale. See tõmblemine saab lahe olema.

    järelturul sai ju suht ok hinnaga võtta, ise küll panin enne sulgemist kinni kõik, jänes noh.
  • ymeramees
    See SRPT on eilne aftekalt või?

    jah
  • põhjalik diskussioon baasmäära võimaliku langetamise osas on nõrgestamas eurot edasi dollari suhtes, hetkel -0,6% @ 1,2771

    ECB President Draghi Press Conference: Discussion on rates was 'extensive'; consensus 'for the time being' was not to look at rates
    DRAGHI SAYS RECOVERY IN 2H IS SUBJECT TO 'DOWNSIDE RISKS'
  • töötuabiraha taotlused tegid läbi suurima hüppe alates 2011.a aprillist (kui Sandy välja arvata)

    Continuing Claims falls to 3.063 mln from 3.071 mln
    Initial Claims 385K vs 345K Briefing.com consensus; No revision to prior 357K




  • Nojah, siis on see leimo arusaadavam. Kuigi ei kujuta ette, mismoodi see täna käitub, kui short saab ainult seinata, sisse müüa ei saa. Kas läheb käest või mitte. $63 on ilus number iseenesest, aga varahommikused pioneerid kangutasid chardi koledaks.
  • see $63 oli tingimusel, et saavad AA. Pole nagu väga üllatus, aga SRPT on SRPT ja teeb oma asja ära ikka nagu näha oli.
  • See $63 tuli keemiast, et 60% saab AA, 10% standard approval ja 30% no approval. AA korral näevad liikumist $100 juurde.
    Aga jah, mulle ei meeldi sees stock ikkagi, openi reaktsioon oli nii leimo, et kasum jäi praktiliselt sealt saamata. Panin väga vara kinni.
  • Kyle Bassi mõtted Jaapani keskpanga tänase otsuse kohta. Via CNBC

    The central banks around the world are creating Potemkin villages that are very difficult to invest around.
  • FFIV annab kasumihoiatuse:
    F5 Networks warns: Q2 EPS $1.06-1.07 vs $1.23 Capital IQ Consensus Estimate; revs $350.2 mln vs $376.05 mln Capital IQ Consensus Estimate

    Aktsiatega hetkel kauplemine peatatud.
  • Kes need targad anaallüütikud olid, kes seda hiljuti surusid :)
    Ennustamine, see tänamatu töö.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon