Börsipäev 10. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Makrouudiseid on viimasesse 24h mahtunud suhteliselt vähe ja sestap kujunesid ka liikumised turul üsna uniseks. S&P 500 sulgus 0,4% kõrgemal, Stoxx 600 lõpetas 0,15% plussis.

    EKP nõukogu liige Jörg Asmussen kordas põhimõtteliselt sama, mida Draghi möödunud nädalal, et viimase kuue või kaheksa nädala jooksul on eurotsooni majanduses allapoole riskid suurenenud ja aasta teises pooles oodatav taastumine võib seetõttu edasi lükkuda. Malta keskpanga juht Josef Bonnici aga nentis, et baasintressi langetusel oleks ilmselt positiivne mõju, kuid seda mitte väga suures ulatuses. Kuna intressid on juba niigi madalad, siis olulisem on tema sõnul hoolitseda selle eest, et ebastandardsed meetmed toimiksid.

    USAs raporteeriti veebruarikuu hulgimüügi varud, mis oodatud 0,5% kuise kasvu asemel näitasid hoopis -0,3% langust (jaanuari näit revideeriti 1,2% pealt 0,8% peale). Kuna hulgimüük ise kasvas 1,7%, siis saadab statistika positiivset signaali tarbimise kohta ning viitab, et hulgimüügiga tegelevad ettevõtted pidid nõudluse rahuldamiseks oma varude arvelt seda tegema. Hulgimüügi varud moodustavad kolmandiku USA ettevõtete varude statistikast, kui viimase muutumise kohta avaldatakse statistika reedel.

    Öösel on Hiina avaldanud märtsikuu kaubanduse statistika, mille kohaselt langes ekspordi YoY kasvukiirus veebruari 21,8% pealt märtsis 10,0% peale ning jäi sellega alla analüütikute 11,7% ootusele. Import oli seevastu tugevam, kerkides arvatud 6,0% asemel 14,1%, mis viis kaubandusbilansi 0,88 miljardi dollariga defitsiiti (veebruaris 15,23 miljardi dollari suurune ülejääk). Viimasel ajal on päris palju vaieldud selle üle, kui realistlik nende ekspordi statistika üldse on. Selle kohta võib lugeda veidi pikemalt tänasest Bloombergi artiklist.



    Tänane päev toob täiendavat tööstustoodangu infot mitmest Euroopa riigist. USA poolel aga saab olema huvitav jälgida, milline oli FOMC liikmete diskussioon USA majanduse ja QE teemal.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (veebruar)
    10.00 Hispaania tööstustoodangu muutus (veebruar)
    11.00 Itaalia tööstustoodangu muutus
    21.00 USA valitsuse eelarvetasakaal (märts)
    21.00 FOMC märtsi kohtumise protokoll

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nullis, Euroopa on alustamas kerges plussis.
  • Prantsusmaa tööstustoodang näitas veebruaris -2,5% langust, kui jaanuaris oli YoY muutus -3,6%. Analüütikud ootasid -3,9% kukkumist. Jooniselt on näha, et kui töötleva tööstuse PMI on viimased pool aastat laias laastus külgsuunas liikunud, siis stabiilset langust kajastab antud perioodil ka tööstustoondag. Märtsi PMI põhjal ei tohiks seega erilist muutust tööstustoodangus oodata.


  • Hispaania tööstustoodang kahanes veebruaris -8,5% võrreldes aastatagusega, Jaanuaris oli langus -3,4%.
  • Itaalia tööstustoodang kahanes veebruaris -3,8% YoY vs oodatud -4,0% (jaanuaris -3,4%)
  • FOMC protokoll lekkis kuidagi ning selle avaldamine toodi Eesti aja järgi kella 16.00 peale
  • MINUTES: A NUMBER OF FOMC PARTICIPANTS SAW QE TAPERING AROUND MIDYEAR
    SEVERAL FOMC MEMBERS SAW HALT TO QE BY YEAR END: MINUTES
    FOMC PARTICIPANTS `REMAINED CONCERNED' ABOUT MARKET STABILITY
    FOMC Minutes: Most see asset purchases supporting economic growth, eco data 'somewhat' more positive than expected
    FOMC Minutes: Benefits of purchase outweigh likely costs, risks- ongoing assessment of purchases is necessary
  • 5,5 aastat tagasi, täpsemalt 11. oktoobril aastal 2007, tehti senine S&P500 indeksi ajaloo päevasisene kõrgeim tase 1576,09 punkti.

    Just praegu tehti uus ajaloo kõrgeim tase.
  • Yum! Brands Inc. (NYSE: YUM) March same-store sales declined an estimated 13% for the China Division. This included an estimated decline of 16% at KFC and 4% growth at Pizza Hut Casual Dining.
    http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1041061/000104106113000015/form8-k041013.htm
  • AlariÜ
    Yum! Brands Inc. (NYSE: YUM) March same-store sales declined an estimated 13% for the China Division. This included an estimated decline of 16% at KFC and 4% growth at Pizza Hut Casual Dining.
    http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1041061/000104106113000015/form8-k041013.htm


    Jama kanakasvatajatega hakkas vaibuma, kui tuli linnugripp. Ei tea, kuidas päevasiseselt, aga eks suured vähehaaval koguvad edasi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon