Börsipäev 12. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA möödunud nädala töötu abiraha taotlused kahanesid oodatust enam ning ühtlasi pakkusid julgustavaid märke tarbimise kohta mitmete jaemüüjate prognoositust parem müügistatistika, mis kokkuvõttes kujunes piisavaks katalüsaatoriks, et kergitada S&P 500 indeksit 0,4% võrra 1600 punktile lähemale (1593,37). Ka Euroopas oli sentiment võrdlemisi positiivne, mille toel lõpetas Stoxx 600 0,6% plusspoolel.

    USA esmaste töötu abiraha taotluste arv kahanes eelmisel nädalal 42 tuhande võrra 346 tuhande peale vs prognoositud 360 tuhat. Lihavõttepühasid ümbritseb tihti palju hooajalisust ja kuna tegemist on liikuva pühaga, siis seda raskem on väidetavalt andmeid korrigeerida. Sestap oli viimase nädala statistikast näha olukorra normaliseerumist, vihjates pigem sellele, et USA majandust pole tabanud järjekordne allakäigu spiraal nagu mullu, vaid tegemist võis olla ajutise kliima pehmenemisega, millele aitasid mingil määra kaasa ebatavaliselt külm ilm ja valitsuse eelarvekärped. Deutsche näiteks usub, et aprilli töötururaport kujuneb märtsi omast märksa paremaks, prognoosides 190K töökoha loomist väljaspool põllumajandussektorit.

    Täna ja homme toimuvad Euroopa rahandusministrite kohtumised, kus erinevatest aspektidest on arutluse all tõenäoliselt Kreeka, Küpros, Portugal ja Iirimaa. Kahe viimase puhul arvatakse, et rahandusministrid suudavad jõuda kokkuleppeni pikendada neile väljastatud laenude tähtaegasid, ent suurema küsimusena kummitab see, kas eeskätt just Portugalile on vaja eelarve defitsiidi vähendamise raskuste tõttu uut finantsabi.

    FT kirjutab, kuidas nende kätte sattunud troika dokumendi kohaselt lõppeb praegune päästepakett ära tuleva aasta juulis ning riigil tuleb turgudelt laenata 2014.a 14,1 miljardit ja 2015.a 15 miljardit eurot ning nõnda kõrgetel tasemetel jätkub see kuni 2020a. Seda on rohkem võrreldes summadega, mida Portugal laenas enne kriisi (ca 10-12 miljardit eurot aastas). Ja erinevalt Iirimaast, kelle puhul kolmest suuremast reitinguagentuurist kaks hindavad reitingut investeerimisvääriliseks, siis Portugali võlga loetakse nö rämpsuks ja see võib muuta raha hankimise turgudelt raskemaks. 10a paberi yield on küll tulnud märkimisväärselt allapoole, kuid püsib finantseerimise mõttes endiselt veel pikaajaliselt jätkusuutmatul tasemel.

    Portugali 10a riigivõlakirja tulusus


    Makro poolel saab fookuses olema eurotsooni veebruari tööstustoodang, USA märtsikuu jaemüük ja tarbijate kindlustunde indeks. Ühtlasi avavad finantssektoris tulemuste hooaja esimesed pangad JPMorgan ja Wells Fargo, kelle numbreid on oodata enne USA turgude avanemist.

    11.30 Itaalia valitsuse võlakoorma tase (veebruar)
    12.00 Eurotsooni tööstustoodangu muutus (veebruar)
    15.30 USA jaemüük (märts)
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbijasentimendi indeks (aprill)
    17.00 USA ettevõtete kaubavarude muutus (veebruar)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,2% punases, Euroopa on alustamas päeva -0,4% madalamal.
  • Goldman määrab S&P 500 2014.a targetiks 1775 ja 2015.a 1900 punkti, seda muidugi juhul kui ei ole riski, et....

    A disappointing economic recovery would be the main risk to our forecasts. Our forecasts are based on our economists’ forecasts of global growth accelerating from 3.0% in 2012 to 3.3% in 2013 and further to an above 4% pace from 2014 through 2016. Our alternative scenarios suggest that widely held concerns about margins and valuations not being truly cheap can be addressed without destroying the case for equities. However we judge markets to be roughly fairly priced for the current economic environment and therefore returns are unlikely to materialize on a sustained basis unless the economic recovery continues. Our discussion of risks focuses on the downside as the returns in our central scenario are already very attractive. However, there are clearly also upside risks, with a stronger economic recovery than we forecast being the most obvious. Via Zerohedge

    ja samal jooksevad läbi veel sellised pealkirjad...

    IMF draft report cuts 2013 US growth outlook from 2% to 1.7%
  • Citi makromajandusnäitajate üllatusindeksid on eurotsoon (oranž)i ja Hiina (kollane) puhul allapoole liikunud viimase nädala jooksul, USA (valge) on pisut põrganud.

  • kas Te nendest graafikutest juba väsinud ei ole. Peab ikka nutti olema, et välja mõelda üllatusindeks. Olen oma elu jooksul näinud nelja krahhi 1998, 2001, 2004, 2008 ja ei mäleta, et need teid kordagi aidanud oleksid. Äkki naaseks ikka reaalsuse juurde ja sisendaks endale, et porgand kasvab põllul ja piima saame lehmalt
  • Päris kõik sektorid ja aktsiad ei rühi uusi tippe ja üheks neist on autotööstus. Euroopa nõrk autoturg ei tule enam kellelegi üllatusena, ent pikka aega oodatakse juba paranemise märke ja siiani ei paista neid veel kusagilt. VW kommenteerib oma märtsi automüüki avaldades, et turud muutusid eelmisel kuul veelgi keerulisemaks ja mitmel pool Lääne-Euroopas on määramatus üsna märkimisväärne.
  • Eurotsoonist veidi nõrgemapoolsemat makrot

    Euro-zone Industrial Production (Feb) at 0.4%M/M and -3.1%Y/Y vs. 0.2%M/M & -2.5%Y/Y expected and -0.6%M/M and -2.4%Y/Y prior (rev. lower).
  • Huvitav artikkel jäi silma
    http://www.digitimes.com/news/a20130412VL200.html

    Yahoo andmetel on käibeootus yoy -7%, natuke huvitav, kuidas suudetakse see täita, kui tellimusi 46% vähem yoy?

    Eilne sulgemine 37.88 pea 52w high. Kõik vähegi korralikumate majade sihid on märksa allpool.
    DB short term sell list.
    JPM target 31, neutral
    UBS tp 34, neutral (vanasti oli Axe)

    Veeco Instruments Inc. (VECO) will distribute select first quarter 2013 business highlights after the market closes on Monday, April 22, 2013. A conference call will be held at 5:00PM ET that day to review the business highlights, as well as current business conditions and outlook.

    Kui olukord on tõesti nii nutune, nagu digitimes väidab siis võiks 22.04 üks korralik flush tulla.
  • Värskemad pealkirjad Küprose kohta ei lase selle riigi probleeme veel unustada. EUR/USD -0,4% @ 1,3053 USD ja USA futuurid samuti allapoole tulemas, hetkel -0,3%

    CYPRUS PLANS TO SEEK MORE FROM EU STRUCTURAL FUNDS: OFFICIAL
  • ikiehluut
    kas Te nendest graafikutest juba väsinud ei ole. Peab ikka nutti olema, et välja mõelda üllatusindeks. Olen oma elu jooksul näinud nelja krahhi 1998, 2001, 2004, 2008 ja ei mäleta, et need teid kordagi aidanud oleksid. Äkki naaseks ikka reaalsuse juurde ja sisendaks endale, et porgand kasvab põllul ja piima saame lehmalt

    Ära määri oma isiklikke krahhe teistele pähe! Eriti meeldis mulle 2004. a krahh.
  • Sorry, vaatasin järele, langus oli 2002 NASDAQ ( 2 X ). Sinusugused kurjad inimesed Jahe, teevad elamise ilusaks. Saad teada, et lollide defitsiiti ei ole. Miks sa ülejäänud aastate üle ei ironiseeri.
    Ja nüüd sirkel ja mall kätte ning graafikuid uhama
  • ikiehluut
    Saad teada, et lollide defitsiiti ei ole. Miks sa ülejäänud aastate üle ei ironiseeri.

    Saingi.
    Tegelikult, esimene mainitud kriis algas 1997 Aasiast.

    Vana aja inimesed ja korporandid kutsuvad seda aasimiseks. Ära võta isiklikult, nööka vastu! (:

  • Mis TÄNA teha? Müüa kallilt ja osta odavalt või vastupidi? Ja mida? Ja miks?
  • ikiehluut
    Olen oma elu jooksul näinud nelja krahhi 1998, 2001, 2004, 2008 ja ei mäleta, et need teid kordagi aidanud oleksid.


    Kui juba sellised võimalused ei ole aidanud, siis tasub kindlasti porgandikasvatuse peale mõelda.

  • JPM suudab EPSi osas ootust lüüa, kuid müügitulu jääb pisemaks. Aktsia eelturul erilist muutust selle peale ei näita

    JPMorgan Chase Q1 GAAP EPS prelim $1.59 vs $1.40 Capital IQ Consensus Estimate; revs $25.12 bln vs $25.98 bln Capital IQ Consensus Estimate
  • INFY ka päris suur bastard, marketkäppi omajagu. Tegi oma kasvule väikese cuti.
  • Wells Fargo puhul sama case. Ei tea kas müügitulu allajäämine võib kujuneda sel hooajal suuremaks trendiks

    Wells Fargo prelim $0.92 vs $0.88 Capital IQ Consensus Estimate; revs $21.3 bln vs $21.62 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Wells Fargo reports Q1 Net Interest Margin of 3.48% versus 3.56% in Q4 (general expectations was for Q1 NIM to decline by mid-single digits sequentially)



  • Märtsi jaemüük oodatust nõrgem

    March Retail Sales ex-auto -0.4% vs 0.0% Briefing.com consensus; Prior +1.0%
    March Retail Sales -0.4% vs 0.0% Briefing.com consensus; Prior revised to +1.0% from +1.1%
  • Kella viie ajal raporteeritud tarbijate kindlustunne aprilli alguses tagasi alla pärast ootamatut hüpet ülespoole märtsi lõpus. Ja ettevõtete varud kasvasid oodatust vähem.

    April Michigan Sentiment- prelim 72.3 vs 78.0 Briefing.com consensus; March 78.6
    February Business Inventories +0.1% vs +0.4% Briefing.com consensus
  • Kui eile oli Deutsche analüütik LaVorgna USA majandusliku taastumise suhtes optimistlikum pärast oodatust paremaid töötu abiraha taotlusi, siis tänane makro pööras selle nägemuse peapeale. Tema viimaste USA makroanalüüside pealkirjad....

    11. aprill - From March chill to April bloom
    12. aprill - Recent spate of weak data revives fears of Q2 slowdown
  • Erko Rebane
    Kui eile oli Deutsche analüütik LaVorgna USA majandusliku taastumise suhtes optimistlikum pärast oodatust paremaid töötu abiraha taotlusi, siis tänane makro pööras selle nägemuse peapeale. Tema viimaste USA makroanalüüside pealkirjad....

    11. aprill - From March chill to April bloom
    12. aprill - Recent spate of weak data revives fears of Q2 slowdown


    Klassika. Ei saa aru, miks nende soolapuhujate arvamusi üldse avadatakse. Kõik pangad on neid "analüütikuid" täis. Neid, keda kuulata saab ühe käe sõrmedel üles lugeda.
  • Ambrose Evans-Pritchard on Telegraph'is kirjutanud loo sellest, kuidas Portugalil ja eeldavalt ka Küprosel on troika ettekirjutatud kärpemeetmete tõttu oht suunduda Kreeka sarnasele teele. Artikli lõpus on toodud Portugali ja Saksamaa tööjõu ühikukulu võrdlus, kust on näha, et Portugali näitaja on taas kerkima hakanud, mille tingib madalamate investeeringute tõttu kannatav produktiivsus.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon