Börsipäev 15. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oodatust nõrgemat USA jaemüügisatistikat ja tarbijate kindlustunnet trotsides lõpetasid indeksid kerges miinuses (S&P 500 -0,3%), kuid kaotust suudeti sulgumise ajaks taaskord oluliselt vähendada võrreldes -0,8%ga, mille juures S&P 500 päeva alguses käis. Kuigi rohkem FOMC liikmeid rääkis märtsi istungil võlakirjade ja muude väärtpaberite ostuprogrammi vähendamisest ja lõpetamisest, siis viimastel nädalatel oodatust nõrgemaks kujunenud makroindikaaotorid ilmselt tõstavad turuosalistes vaid kindlustunnet, et keskpank ei kao likviidsuse pakkumisega niipea veel kuhugi ning nädala lõpetas S&P 500 seetõttu üsna korralikus 2,3% plussis.

    Nädalavahetus suuremaid uudiseid ei toonud, küll aga on palju tähelepanu saamas täna hommikul avaldatud Hiina esimese kvarali SKP, mis kasvas mullusega võrreldes 7,7%, jäädes alla neljanda kvartali 7,9%le ja analüütikute prognoositud 8,0%le. Märtsi jaemüük kerkis YoY 12,6% (jaanuar-veebruar 12,3%) ja tööstustoodang 8,9% vs oodatud 10,0%.

    Visates pilgu alanud nädalale, siis Euroopas peaks uudiseid jaguma nii poliitilisel kui majanduslikul rindel. Mitmete Euroopa riikide parlamendid panevad Küprose abipaketi hääletusele ja Kreekas jätkatakse kõnelusi troikaga, et järgmine laenueraldis teele pandaks. Itaalias antakse nädala teises pooles roheline tuli presidendivalimistele.

    Makro poolel on teisipäeval oodata Suurbritannia ja eurotsooni märtsikuu inflatsiooninumbreid ning Saksamaa investorite ja analüütikute aprillikuu sentimendiuuringut. Kolmapäeval heidetakse valgus EU uute autode registreerimistele ja Suurbritannia tööturule. Ühtlasi selgub nädala keskel Inglise keskpanga eelmise kohtumise protokollist, milliseks kujunes viimane kord diskussioon QE osas. Neljapäeval avaldatakse Suurbritannia märtsi jaemüügi statistika.

    USAs jõuavad meieni esimesed regionaalsed PMI indeksid (NY esmaspäeval ja Philadelphia neljapäeval). Teisipäeval selgub, kui hea tervise juures oli kinnisvaraturg märtsis (alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade arv) ning avaldatakse värskeim inflatsiooninäit ja tööstustoodangu muutus. Kolmapäeval annab keskpank Beige Bookis hinnangu majandusolukorrale ja neljapäeval raporteeritakse tavapärased töötu abiraha taotlused.

    Ka tulemuste arvaldamine muutub sellest nädalast palju aktiivsemaks, kui suurematest nimedest väärivad mainimist Citigroup (esmaspäev), Coca-Cola, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Intel, Yahoo! (teisipäeval), Bank of America, eBay (kolmapäeval), Morgan Stanley, Nokia, Google, IBM, Microsoft (neljapäeval), General Electric ja McDonald’s (reedel).

    Tänane kalender:
    12.00 eurotsooni kaubandusbilanss (veebruar)
    15.30 USA NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus (aprill)
    17.00 USA NAHB majade ehitajate kindlustunde indeks (aprill)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,4% punases.
  • Kuld on jätkamas täna hommikul reedest hoogsat langust, kui juuni futuur kaupleb -4,1% madalamal, mis teeb untsi hinnaks 1440 dollarit. Toornafta on Hiina makro peale tulnud alla -3,0% 88,5 dollari peale, mis on pehmema makro taustal aga positiivseks uudiseks, kuna peaks tooma ka kütusehinnad allapoole ja sellega survestama vähem tarbijate rahakotti.
  • Troika järeldab oma hinnangus, et Kreeka on teinud piisavalt edusamme fiskaalpoliitikas ja reformidega ning lubab eraldada 2,8 miljardit eurot

    Troika:The economic outlook is largely unchanged from the previous review, w continued prospects for a gradual return to growth in 2014
    Troika: Fiscal performance is on track to meet the program target
    Troika: Government is committed to fully implement all agreed fiscal measures for 2013-14
    Troika: The authorities have made important progress on measures to improve tax and debt collection
    Troika: Actions to fully recapitalize the banking sector as envisioned under the program are nearing completion
  • JPMorgan on üks esimesi, kes toob tänaste Hiina numbrite valguses oma selle aasta majanduskasvu ootust allapoole.

    JPMORGAN CUTS CHINA 2013 GDP GROWTH FORECAST TO 7.8% FROM 8.2%

    Hiina nõudluse nõrkust kommenteeris hiljuti ka Siemensi CFO Joe Kaeser. ühes Saksa ajalehe intervjuus.

    Earnings at Europe’s biggest engineering company will also be affected by waning demand from industrial clients in the U.S. and Germany as well as a weaker-than-expected recovery in China, Kaeser was cited as saying by Rheinische Post in an interview.
  • Lisaks kullale (ja teistele toorainetele) on hõbe samuti korraliku müügisurve all, kaubeldes hetkel üle 10% madalamal 2010. aasta oktoobri tasemetel:

  • Kullaturul järkub paanikamüük, kui hetkel on juuni futuur -7,3% madalamal ja hind alla 1400 dollari vajunud
  • Kui kulla hind tõusis siis võis Meelis Atonen jutust välja lugeda, et "enam odavamaks minna ei saagi" kuna maailma majandus on heitlik.
    Nüüd on siis "heaks" minemas? :)
  • Sealtsamast: "Mõni analüütik on kulda võrrelnud kinnisvaraga, et kui oli kinnisvaramull, siis küll tuleb ka kullal. Aga on olulised erinevused. Minge võtke kulla ostuks laenu. Teile ei anta, järelikult ei saa kulla hind olla kerkinud laenude toel, see välistab laenuõhu kullamullis. Oluline on seegi, et kuld ei ole kohalik kaup, tema turg on alati rahvusvaheline, see hoiab ära piirkondlikud mullistumised."

    Täna üle maailma said paljud tädi Margelt kõnesid... Ei, mitte laenu pärast, mida olla ju ei saa, tädi Marge lihtsalt niisama helistab.
  • Varsti LHV enimkaubeldavateks DUST ja NUGT?
  • Citi headline oodatust parem, aktsia kauplemas eelturule selle peale 0,9% kõrgemal.

    Citigroup adj. Q1 EPS (ex-CVA/DVA/other items) $1.29 vs $1.16 Capital IQ Consensus Estimate; revs $20.5 bln ($20.8 bln ex-CVA/DVA) vs $20.17 bln Capital IQ Consensus (44.78)
  • NY district, kus töötlev tööstus on kallutatud rohkem tehnoloogifirmade kasuks, näitas aprillis FEDi küsitluse kohaselt aktiivsuse langust, kui vastav indeks langes märtsi 9,2 punkti pealt 3,05 punkti peale (oodati 7,0). Uute tellimuste indeks kahanes 8,18 pealt 2,2 punkti peale.
  • Päris nii see ikka ei ole, võta oma GLD ja IAU laenuks niipalju ka tahad ning müü.
    See toimubki. Tavaline lühikeseks müük. Ja nüüd teised peavad vesise näoga pealt vaatama:)
    Tavaline lugu. Iseasi, et kulla puhul lõppeb kiiremini. Ning makromeestel head päevad, et väärt kraam odavalt kokku osta!
  • ymeramees
    Varsti LHV enimkaubeldavateks DUST ja NUGT?

    ikka, millega sa veel nii hästi lossi suudad saada kui NUGT 27 pealt 12 nädalaga.
    Täna telerit vaatad, kõik on jube negatiivsed kulla suhtes, kus need analüütikud kuu tagasi olid, puhas mütsikudumine, ei muud.
  • Minu arust on asi täiesti selge. Koridoris 1550 -1600 käis kõva lühikeseks müük, sest kellegil oli väga hea ülevaade sellest, kuna mõnel mehel margin call koidab. Hea paanika, sest panid üles valeuudis Küprose kullamüügist ning järgnes ju Hiina makrouudis. Tõsised mehed viitavad, et keskpankadel nägu laia naeru täis ja ostuorderid teel.
  • Näib, et Kim Il-sungi sünnipäeva tähistamist tahetakse lõpetadada ikka pauguga

    NORTH KOREA TO START MILITARY ACTIONS IMMEDIATELY, KCNA SAYS
  • Ka Rootsi on ootamas nõrgema eksportturu ja tugevama vahetuskursi tõttu madalamat majanduskasvu tuleval aastal võrreldes varasemaga. Via Bloomberg

    The largest Nordic economy will expand 2.2 percent next year, compared with a December estimate of 3 percent, Finance Minister Anders Borg said in Stockholm today. Gross domestic product will grow 1.2 percent this year, he said. The economy grew 0.8 percent in 2012, according to the latest official figures.The unemployment rate will rise to an average of 8.4 percent in 2014, Borg estimates -- that’s the highest rate in Scandinavia.
  • 4. aprillil muuseas keegi panustas GLD 17.5K of the September 155 strike straddle paying ~12.40 per contract or 21.7M in premium. 10 päevaga 100% plussis tänaseks. Hetkel tundub veel panus lahti olevat ja 12,4 on saanud 26+ straddli kohta ehk 46M

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon