Börsipäev 18. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pärast teisipäevast põrget olid müüjad eile tagasi platsis, mis erineb senisest käitumisest, kus järsema langusega päevade järel on harilikult jätkatud pikkade positsioonide võtmist. Ettevõtete majandustulemused pole kuigi tugevad olnud ning eile nägime taas mitut allajäämist, mis ilmselt veidi hirmutab. Samal ajal on aga USA 10a paberi tulusus jätkanud langust 1,68% peale, kui kaitset on yieldi liikumise põhjal järeldades otsitud tegelikult juba märtsi keskpaigast alates. S&P 500 sooritas kogu languse esimeste tundide jooksul ning jäi ülejäänud sessiooniks külgsuunas liikuma, sulgudes -1,4% madalamal.

    Euroopas oli päev veidi kummalisem, sest ehkki erilisi uudiseid polnud, siis esimese tunni jooksul kadus turgudelt likviidsus ja selle tagajärjel leidis aset üsna kiire ja järsk langus. Ühe põhjusena toodi spekulatsiooni Saksamaa reitingu võimalikust langetamisest, kuid EUR/USD polnud antud liikumisega sel hetkel kooskõlas. Stoxx 600 indeks loovutas -1,5%, mis tähendab, et paljud Euroopa indeksid kauplevad aasta alguse tasemega võrreldes nüüd juba madalamal. USA turgude sulgudes selgus, et üks väiksem reitinguagentuur Egan Jones tõepoolest otsustas Saksamaa reitingu pügala võrra A+ pealt A peale tuua.

    Vaatamata viimase aja pehmemale makrole nägi FEDi Beige Book, et USA majandus on kuue nädala jooksul jätkanud kõigis 12 piirkonnas mõõdukat või tagasihoidlikku kasvu ning isegi kiirenenud New Yorki ja Dallase regioonis. Tarbimiskulutuste kasvu nimetati mõõdukaks, kuigi osaliselt hoidis seda tagasi sotsiaalmaksu tõus ja külm ilm. Mitmetes regioonides toodi välja kinnisvarahindade jätkuvat kasvu ning ka nõudlus laenude järele oli stabiilne või pisut kõrgem võrreldes varasemaga. Ka tööturu osas olid märkused positiivsed, nentides paljudes regioonides tingimuste samaks jäämist või paranemist, kui suuremaid palkamisi nähti töötlevas tööstuses, ehituses, IT ja professionaalsete teenuste sektorites.

    Tulles tänase päeva juurde, siis kalender jääb suhteliselt õhukeseks, kuid UK jaemüüki, USA töötu abiraha taotlusi ja Philadelphia PMId võiks hinnata siiski üsna olulisteks. Majandustulemused avaldavad enne USA turu avanemist Nokia, Morgan Stanley, PepsiCo, Philip Morris, Verizon ja järelkauplemise ajal tulevad numbritega AMD, Google, IBM, Microsoft.

    11.30 Suurbritannia jaemüük (märts)
    15.30 USA esmaste töötu abiraha taotluste arv
    17.00 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (aprill)
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (märts)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal, Euroopa on alustamas 0,3% kõrgemal.
  • Mitmetel arenenud riikide keskpankadel on õnneks madala inflatsiooni tõttu võimalus jätkata ekspansiivse rahapoliitikaga. Märksa keerulisemas seisus on näiteks Brasiilia keskpank, kes 6,6% juurde kiirenenud inflatsiooni tõttu oli sunnitud tõstma üle pika aja jälle oma intressimäära veerandpunkti võrra 7,5% peale. Majandus kasvas mullu vaid 0,9%, kuigi prognoosid olid esialgu palju roosilisemad. Ja ehkki tänavuse SKP kasvu osas jäädakse samuti veel suhteliselt optimistlikuks (3,0%), siis paljuski sõltub see ekspordist ja kohalike ettevõtete ning tarbijate kindlustundest, millest viimane on aga olnud juba mõnda aega langustrendis ja jõudnud mitme aasta madalaimale tasemele.
  • Vaatamata keskvalitsuse ettekirjutustele rakendada kindlates piirkondades kinnisvaraturul karmimaid nõudeid, siis omavalitsused on nende elluviimisel hoidnud tagasihoidlikumat joont, kuna sealt tuleb osa nende eelarvetulust, mis omakorda võimaldab kinnisvaraturul edasi õitseda. Via Bloomberg

    Guangzhou prices rose 11.1 percent from a year earlier while those in Beijing climbed 8.6 percent and Shanghai posted a 6.4 percent increase, the National Bureau of Statistics said in a statement today, all showing the biggest gains since January 2011 when the government changed its methodology for the data. Prices rose in 68 of 70 cities tracked by the government, the most since September 2011.
  • Erko, kui postitad kindla riigi/regiooni vms kohta käiva uudise, siis võiksid selle postituse alguses ära märkida. Seekord selgus tõde alles lingist/tsiteeritud lõigust.
  • Minu lohakus, tavaliselt ikka jälgin, et info oleks võimalikult konkreetne
  • Suurbritannia märtsi jaemüük kasvas ilma auto ja kütuseta mulluse baasil 0,4%, miillega jäi analüütikute prognoositud 0,9% näitajale alla. Koos autode ja kütusega oli YoY langus -0,5% vs oodatud -0,2% (veebruaris 2,5%). Ühe põhjusena toodi külm ilm.
  • Hispaania müüs soovitud 4,5 miljardi asemel 4,71 miljardi euro väärtuses võlga. Nõudlus näib olevat tugev ja yieldid ka varasemaga võrreldes allapoole tulnud

    1,38 miljardit eurot saadi 2016a võla eest, bid to cover 2,84 vs 1,86 aprilli alguses, yield 2,792% vs 3,019% eelmine kord
    2,04 miljardit eurot saadi 2018.a võla eest, bid to cover 2,52 vs 3,6 märtsi lõpus, yield 3,257% vs 3,557% eelmine kord
    1,29 miljardit euro saadi 2023.a võla eest, bid to cover 2,58 vs 1,9 märtsi lõpus, yield 4,612% vs 4,898% eelmine kord.
  • Töötu abiraha taotlused enam-vähem in-line

    Initial Claims 352K vs 355K Briefing.com consensus; Prior revised to 348K from 346K
    Continuing Claims falls to 3.068 mln from 3.103 mln


  • Zerohedge vahendab Bloomberg Briefsi, kus on on IMFi värskemate prognooside alusel välja toodud Hispaania võla trajektoor suhtena SKPsse ja siit jooniselt on näha, kuidas erinevalt varasemast pole paranemist oodata vähemalt 2018. aastani. Peamiseks põhjuseks on majanduse jahtumise tõttu kahanevad valitsuse eelarvetulud, mis jätavad eelarve intressimakseid arvestamata defitsiiti veel mitmeteks aastateks. Seda annaks muuta täiendavate kasinusmeetmetega aga kui palju rahvas seda välja kannataks ning milline oleks täiendav negatiivne mõju majandusele?
  • J. C. Penney: Headlines crossing that JCP is in discussions for a $500 mln loan; shares ticking higher as headlines circulate

    JCP kaupleb 2% kõrgemal,$15,09. Sarnane uudis/kuulukas on juba ka ringluses olnud.
  • Chipotle Mexican Grill prelim $2.45 (including $0.10 tax benefit) vs $2.14 Capital IQ Consensus Estimate; revs $726.8 mln vs $724.74 mln Capital IQ Consensus Estimate
    Chipotle Mexican Grill reports Q1 comparable restaurant sales of +1% vs ~1.2% estimate

    CMG-lt igati kenad tulemused ja aktsia kauplemas üle 6% plusspoolel, $ 350 taseme kandis.

  • Microsoft GAAP EPS $0.72 vs $0.67 Capital IQ Consensus Estimate; revs $20.49 bln vs $20.51 bln Capital IQ Consensus Estimate

    MSFT +0,5%
  • IBM prelim $3.00 vs $3.06 Capital IQ Consensus Estimate; revs $23.4 bln vs $24.66 bln Capital IQ Consensus Estimate

    IBM järelkauplemise 3,5% miinuses.
  • Google prelim $11.58 vs $10.69 Capital IQ Consensus Estimate; net revs $11.01 bln vs $11.10 bln Capital IQ Consensus Estimate

    GOOG kauplemas ligi 3% plusspoolel, $790 kandis.
  • Blackstone has backed out of its pursuit to top Michael Dell's LBO offer for Dell (DELL), citing the decline in sales of personal computers as a deciding factor.
  • Blackstone ütleb, et see tehing imeb. Ületõste jääb ära, kaasautor Icahn ostis end sisse, palju õnne talle.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon