Börsipäev 19. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui USA indeksite eelturu pilt oli taastumise osas paljulubav, siis lõpuks jäädi ikkagi miinuspoolele, mis on viimaste kuude valguses veidi uudne käitumine, sest tavaliselt on pullid pärast suuremat langust kohe tagasi turule tulnud. S&P 500 indeks sulgus -0,7% madalamal ning tehnilisest küljest flirdib 50 päeva libiseva keskmisega, mille lähedalt on indeks kahel varasemal korral suutnud edukalt põrgata.



    Üks võimalik põhjus turu nõrkuseks näib olevat siiani võrdlemisi nõrgapoolseks kujunenud tulemuste hooaeg. Ehkki üle 70% raporteerinud firmadest on suutnud lüüa analüütikute kasumiootusi, siis prognoose on korrigeeritud madalamale sisuliselt viimase hetkeni ja see on muutnud ületamise ettevõtete jaoks lihtsamaks.

    Aga kui vaadata aktsiakasumite YoY muutust, siis Factseti andmetel on siiani oma numbrid avaldanud 82 S&P 500 ettevõtte EPS kahanenud -0,4%. Kuna hooaeg on alles algusfaasis, siis pilt võib ilmselt mingil määral muutuda, kuid sissejuhatus pole olnud see, mida võib-olla pullid turu järgmiseks tõusuetapiks vajavad. Müügitulu trend on tegelikult isegi nõrgem, sest siiani on CNBC andmetel alla 50% firmadest suutnud ületada analüütikute ootusi, kui viimase kümne aasta keskmine jääb kusagil 55% juurde ja küündis neljandas kvartalis isegi üle 60%.

    Tulles korra eilse makro juurde, siis USA möödunud nädala töötuabiraha taotlused kasvasid eelneva nädala 348K pealt 352K peale, mis ületas kahe tuhande võrra analüütikute konsensuslikku ootust. Deutshce USA analüütik Joseph Lavorgna usub sellele vaatamata, et aprillikuus võidakse luua 190K töökohta.

    Sarnaselt NY FEDi töötleva tööstuse küsitlusele viitas pehmemale majanduskeskkonnale ka Philadelphia piirkonna PMI, kus kaalu annavad rohkem autotootjad ja rasketööstus. Äritingimuste üldindeks vajus märtsi 2,0 punkti pealt 1,3 punkti peale vs oodatud 3,0 punkti. Detailsem vaade oli tegelikult isegi nõrgem, sest tööhõive indeks kukkus 9,5 punkti -6,8 punkti peale, muutude pärast kolme kuud taas negatiivseks ja uute tellimuste indeks kahanes 0,5 punkti pealt -1,0 punktile. Kuue kuu väljavaate indeks kukkus madalaimale tasemele alates eelmise aasta novembrist.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis makrokalender jääb suhteliselt õhukeseks. Washingtonis algab kolm päeva kestev IMFi, Maailmapanga ja G20 kohtumine, mis võib tuua pealkirju ja uudiseid. Majandustulemused avaldavad enne USA turu avanemist muuhulgas Baker Hughes, General Electric, Honeywell, Kimberly-Clark, McDonald’s, Schlumberger.

    11.00 Itaalia tehaste tellimused (veebruar)
    11.00 Eurotsooni jooksevkonto (veebruar)

    USA indeksid on valmis täna uuele katsele, kui futuurid kauplevad hetkel 0,5% kõrgemal. Euroopa on alustamas kerges plussis.
  • Viskan siia ka värskema ülevaate Citi makromajanduse üllatusindikaatoritest, kus nii Hiina (kollane), eurotsooni (oranž) kui USA (valge) peegeldavad oodatust nõrgemaid makrouudiseid.
  • Itaalia veebruarikuu hooajaliselt korrigeerimata tehaste müük (oranž joon) kahanes mulluse basil -4,7%, mis oli kiirem tempo kui jaanuaris registreeritud -3,6% (revideeriti -3,4% pealt madalamaks). Ja tellimuste -7,9% YoY langus (valge joon) veebruaris näitab, et paranemismärke väga ei paista (jaanuari langustempo oli -3,3%).
  • Zerohedge illustreerib kuidas Goldmani makrokella järgi on globaalne majandus edasi jahtunud aprillis
  • McDonald's saabus in-line tulemustega, kuid näeb aprilli võrreldavate restoranide müüki langemas kui konsensus ootab terve teise kvartali näitajaks +2%. Aktsia eelturul protsendi jagu miinuses.

    McDonald's prelim $1.26 vs $1.26 Capital IQ Consensus Estimate; revs $6.61 bln vs $6.59 bln Capital IQ Consensus Estimate

  • Caterpillari märtsi kolme kuu müügistatistika pole märtsis kuigi palju paremat pilti näitamas võrreldes veebruariga, va Ladina-Ameerika. CAT raporteerib oma tulemused esmaspäeval
  • selle nädala tulemuste tabelisse sai nüüd viimased numbrid sisse kantud ja nagu peale vaadates on võimalik näha, siis EPSi veerg on oluliselt rohelisem võrreldes müügituluga, kust leiab pigem ootuspäraseid või prognoosidele allajäävaid tulemusi. Link
  • Fitch Downgrades United Kingdom to 'AA+'; Outlook Stable

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon