Börsipäev 25. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui Euroopa suutis hoida teist päeva järjest üsna korralikku hoogu sees (vaatamata nõrgematele IFO indeksitele), siis USAs võeti aeg maha ning terve sessioon läbiti sisuliselt külgsuunas. Makro ei aidanud ja paari suurema ettevõtte majandustulemused ei avaldanud samuti muljet. Stoxx 600 indeks sulgus 0,7% plussis, S&P 500 indeks jäi lõpuks muutumatuks.

    USAs saabub sisuliselt iga päev mõni makronäitaja, mis kinnitab sarnast kevadist majanduskliima jahtumist, mida oleme näinud eelnevatel aastatel. Eile raporteeritud kestvuskaupade tellimused kahanesid transpordi tõttu märtsis -5,7% võrreldes veebruariga, mis osutus oodatud -3,0% kõrval selgelt nõrgemaks ning lisaks revideeriti madalamale ka eelmise kuu näit. Kui jätta välja volatiilsemat laadi tellimused kaitse- ja lennutööstuses, siis ka erasektor üldisemalt näib suhtuvat uutesse investeerimisplaanidesse teatud ettevaatlikkusega, kui kestvuskaupade tellimuste maht antud tasandil kasvas vaid 0,2% võrreldes veebruariga. Viimase muutus revideeriti kusjuures -2,7% pealt -4,8% peale.

    Vaatamata oodatust nõrgemale märtsi kestvuskaupade tellimustele ja lisaks eelmise kuu numbrite allapoole korrigeerimisele, jätsid paljud pangad oma USA esimese kvartali SKP kasvuprognoosi samaks, oodates kolme protsendi lähedast QoQ annualiseeritud kasvu. Aga see on praeguste prognooside järgi oluliselt aeglustumas teises kvartalis (Morgan Stanley prognoosib Q2 1,0% reaalkasvu).

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookuses saab olema Suurbritannia esimese kvartali SKP esialgne hinnang ja USA poolel vaadatakse möödunud nädala töötu abiraha taotlused. Enne turgu raporteerivad oma majandustulemused muuhulgas 3M, Colgate-Palmolive, Dow Chemical, Exxon Mobil, IMAX, UPS ja järelkauplemise ajal Amazon, Baidu, Starbucks, Wynn Resorts.

    10.00 Hispaania tööpuudus (esimene kvartal)
    11.30 Suurbritannia esimese kvartali SKP muutus
    13.00 Saksamaa valitsuse värsked majandusprognoosid
    15.30 USA möödunud nädala töötu abiraha taotlused
    18.00 USA Kansas City Fedi töötleva tööstuse küsitlus (aprill)
    19.00 Prantsusmaa töötute arv (märts)

    USA indeksite futuurid kauplevad 0,1% kõrgemal, Euroopa on avanemas marginaalse miinuse juures.
  • Hispaania tööpuudus esimeses kvartalis 27,16% vs oodatud 26,5% ning 26,0% neljandas kvartalis. Noorte tööpuudus 57,2% vs 55,1% Q4.
  • Bloombergilt artikkel, mille kohaselt on keskpangad madalate võlakirja tulususte tõttu paigutamas osa oma rekordilistest valuutareservidest aktsiaturgudele: Central Banks Load Up on Equities as Low Rates Kill Yields.
  • Suurbritannia majandusel läks esimeses kvartalis arvatust paremini, kui kvartali baasil kasvas SKP 0,3% (neljandas kvartalis -0,3%), ületades sellega konsensuse 0,1% ootust. Aasta baasil oli kasv 0,6% vs oodatud 0,4% (neljandas kvartalis 0,2%).
  • GBPUSD on Suurbritannia SKT tulemuste peale rallinud üle 1,2% ja kaupleb hetkel enam kui kahe kuu tippudes $1,5440 juures.
  • Saksamaa valitsus tõstab SKP tänavust ootust marginaalselt ja jätab järgmise aasta oma samaks

    GERMANY GOVT RAISES 2013 GDP FORECAST TO +0.5% FROM +0.4%; LEAVES 2014 FORECAST UNCHANGED AT 1.6%
  • CPB andmetel kahanes globaalne kaubandus veebruaris -0,7% võrreldes jaanuariga, mil registreeriti 1,5% kasv. Kolme kuu keskmine tempo aeglustus sellega 1,0% pealt 0,2%. Allikas

    Based on preliminary data, the volume of world trade decreased 0.7% in February from the previous month, following a revised 1.5% rise in January. The decline was widespread, with import and export volumes contracting in both advanced economies and emerging economies. Substantial turnarounds (from positive to negative) occurred in the Euro Area and Central and Eastern Europe (both import and export volume), the United States and Latin America (import volume), and Japan (export volume).
  • töötu abiraha taotlused aitavad toetada USA futuure, mis hetkel liiguvad 0,5% kõrgemal

    Initial Claims 339K vs 351K Briefing.com consensus; Prior revised to 355K from 352K
    Continuing Claims falls to 3.000 mln from 3.093 mln

  • Isegi minul hakkab oksemaitse suhu tulema sellest börsilillest, mis siis mõnest mehest rääkida, kes vastupidi panustavad :)
  • Hispaania valitsus kavatseb homme avalikustada oma värsked prognoosid ja uued kasinusmeetmed. Rahvas on selle eel taas tänavatele tulnud, otsepilt via El Pais
  • Veidi müüki viimasel tunnil

    BUNDESBANK REJECTS OMT IN OPINION FOR TOP COURT: HANDELSBLATT
  • Amazon.com prelim $0.18 vs $0.08 Capital IQ Consensus Estimate; revs $16.07 bln vs $16.15 bln Capital IQ Consensus; sees Q2 rev 14.5-16.2 bln vs. $15.93 bln

    AMZN kauplemas kerges miinuses.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon