Börsipäev 26. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud olid segamatult kulgemas positiivsel territooriumil, kui viimasel tunnil Euroopast tulnud sõnum sellest, et Bundesbank oli riigikohtu jaoks antud arvamuses häälestatud negatiivselt Euroopa Keskpanga loodud OMT programmi suhtes. Kergest nõrkusest hoolimata suutis turg lõpetada viiendat päeva plusspoolel, kui S&P 500 indeks sulgus 0,4% kõrgemal. Stoxx 600 kerkis 0,8%.

    Prantsusmaa töötute arv kasvas märtsis 36,9 tuhande võrra, mida oli rohkem kui oodatud 25 tuhat (veebruaris suurenes 18,4 tuhande võrra). Märtsi lõpu seisuga otsis tööd seega 3,224 miljonit inimest, mis lõi kunagist 1997.a rekordit. Tööpuuduse määr ulatus detsembris 10,2%ni ja kuigi ministeerium värsket töötuse määra ei avalikustanud, siis viimase sõnul jäi see siiski 1997.a 10,8%st madalamaks.



    USA möödunud nädala töötu abiraha taotluste arv jätkas langust, sedapuhku -16 tuhande võrra 339 tuhandeni, osutudes sellega analüütikute konsensusest 11 tuhande võrra paremaks. Tegemist on ühe väheste makronäitajatega, mis pole viimasel ajal pettumust valmistanud ja annab jätkuvalt positiivseid signaale tööturu tervise kohta.

    Sarnaselt teistele regionaalsetele FEDi töötleva tööstuse küsitlustele valmistas Kansas City Fedi aktiivsusindeks pettumuse, jäädes aprillis püsima -5 punkti peale (oodati paranemist -1 peale). Uute tellimuste indeks püsis samuti muutumatuna, kuid positiivsest küljest kerkis tööhõive indeks -15 pealt -3 peale. Üleriigiline ISM avaldatakse järgmise nädala kolmapäeval.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookus saab olema USA esimese kvartali SKP raportil.

    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (aprill)
    11.00 Eurotsooni M3 rahapakkumise statistika (märts)
    13.00 Hispaania keskpika perioodi eelarveplaani avaldamine
    15.30 USA esimese kvartali SKP muutus
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde lõplik indeks (aprill)

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,2% madalamal.
  • Jaapani märtsikuu deflatsiooniks kujunes -0,9% (veebruaris -0,7%), mis näitab, et keskpangal saavad käed olema tööd täis, et 2% inflatsiooni saavutada. Toitu ja energiat arvestamata aeglustus üleriigiline deflatsioon aasta baasil -0,9% pealt -0,8% peale. Jaapani keskpank tänasel kohtumisel midagi uut ei öelnud, mis oli ka oodatud võttes arvesse alles eelmisel istungil avalikustatud suurt sõjaplaani rahapakkumise kasvatamisel.

  • Üsna hämmastav on vaadata, et Nikkei on pärast keskpanga otsust allapoole tulnud ja jeen tugevnenud dollari suhtes, justkui turu arvates on hiljuti avaldatud sammudeset veel vähe ning täna oleks tahetud midagi täiendavat kuulda.
    USD/JPY
  • Miks hämmastav? Deflatsioon ei istu pilti ju.
  • Kui vaadata just aktsiaturgude kontekstis, siis minu meelest pigem näitab, et süües kasvab investorite isu, eriti kui kespank samal ajal kergitab oma inflatsiooni ja majanduskasvu prognoose nii selleks kui järgnevateks aastateks. Iseküsimus on muidugi see, kas neid suudetakse realiseerida.
  • We can expect more easing later this year if prices refuse to edge up - RBS on BOJ
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks püsis aprillis samal tasemel võrreldes märtsiga, punkti võrra parem kui kardeti
  • BBRY - http://www.nasdaq.com/symbol/bbry/short-interest

    Aina rohkem arvab, et peaks ikka BBRY langusele panustama. Hirmuäratav conviction.
  • Kui Soros ostis turult need JCP 7,9% kokku, siis piltlikult öeldes tõusis SI 56% peale... peab ikka hull veendumus olema, et edasi short olla, pisemgi paranemise märk ja asi läheb käest ära.
  • Hispaania võtab endale täiendavad kaks aastat, et jõuda eelarvedefitsiidiga alla 3%

    SPAIN REVISES DOWN 2013 GROWTH FORECAST TO -1.3 PCT OF GDP VS -0.5 PCT PREVIOUSLY
    SPAIN SEES 2014 GDP AT 0.5% VS 1.2% FORECAST IN JULY
    SPAIN SEES UNEMPLOYMENT AT 27.1% IN 2013, 26.7% IN 2014.
    SPAIN DELAYS REACHING EU BUDGET DEFICIT TARGET 2 YEARS TIL 2016
    SPAIN PLANS BUDGET DEFICIT OF 6.3% THIS YEAR VS 4.5% EU TARGET
    SPAIN PLANS 2014 BUDGET DEFICIT OF 5.5% VS EU TARGET OF 2.8%
    SPAIN PLANS 2015 BUDGET DEFICIT OF 4.1% VS 1.9% FORECAST IN SEP
    SPAIN PLANS 2016 BUDGET DEFICIT OF 2.7%
  • USA SKP alla ootuste, isiklik tarbimine jällegi parem
  • See peaks olema ju turgude jaoks suurepärane uudis - trükipressidele valu!
  • Pigem on asi nii hull, et trükipresside valu käib.
    (valu 2. <3: valusse ja .vallu> tehn: (metalli) valamine; valatud metall.)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon