Börsipäev 29. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädal kujunes tugevaks nii Euroopas kui USAs, kuigi reedel võttis investoritele jala veidi nõrgaks USA esimese kvartali SKP raport, mis näitas oodatud 3% kasvu asemel 2,5% muutust. Aga indeksid kosusid päeva peale taas üsna kenasti ning S&P 500 indeks piirdus vaid -0,2% kaotusega (nädala peale +1,7%). Stoxx kaotas reedel -0,3% aga rallis nädalaga 3,7%. Kui USA aktsiaturud ei viitsi nõrga makro peale isegi pead pöörata, siis võlakirjaturgudel ajas nõudlus 10a paberi tulususe madalaimale tasemele alates eelmise aasta detsembrist.

    USA 10a võlakirja yield


    Alanud lühendatud töönädal saab olema täis üsna palju olulist makrot ja lisaks ka keskpankade kohtumisi. Euroopas langetab EKP intressimäära otsuse neljapäeval, kui üha suurem hulk analüütikutest ootab nüüd juba baasmäära 25 punktist langetamist, sealjuures tõdetakse, et laenuturgu see väga palju ei aita ning vaja oleks täiendavaid meetmeid.

    Makro poolel avaldatakse täna Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks, homme Saksamaa ja eurotsooni tööturu statistika ning Hispaania esimese kvartali SKP muutus. Kolmapäeval on pühade tõttu paljud Euroopa börsid suletud, erandiks on Suurbritannia, kus avaldatakse töötleva tööstuse PMI. Neljapäeval selguvad Euroopa riikide töötleva tööstuse PMId,Euroopa Komisjon väljastab värsked prognoosid ja reede peale jääb Suurbritannia teenuste PMI.

    USA poolel leiab nädala keskel aset järjekordne FOMC istung, kuigi erilisi uudiseid sealt ei oodata. Makrost tulevad täna avaldamisele isiklike sissetulekute ja kulutuste muutused, homme Chicago PMI ja tarbijate kindlustunde indeks, kolmapäeval ISM, ADP tööturu küsitlus ja automüügi statistika. Neljapäeval selgub töötu abiraha taotluste arv ja nädal lõppeb aprilli töötururaporti ning ISM teenuste sektori küsitlusega.

    10.00 Hispaania jaemüük (märts)
    12.00 Portugali tarbijate kindlustunne (aprill)
    12.00 Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks (aprill)
    12.00 Eurotsooni tarbijate kindlustunde indeks (aprill)
    15.30 USA isiklike sissetulekute ja kulutuste muutus (märts)
    17.00 USA pooleliolevate majade müük (märts)
    17.30 USA Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlus.

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal.
  • Hispaania tööpäevadega korrigeeritud jaemüük märtsis ootuspäraselt nõrk, YoY -8,9% (veebruaris -7,9%)
  • The Atlantic kirjutab Hispaania tööturust, kus toob kasvava tööpuduuse põhjustena eelkõige rangeid tööseadusi, mille tõttu ei taheta vanu töötajaid vallandada ja seega eelistatakse uute palkamisel rohkem ajutist tööjõudu, mis muudab noorte elu töö leidmisel ja selle hoidmisel keeruliseks. Teiseks moodustas kinnisvarasektor kunagi 20% Hispaania majandusest ning toona loobusid paljud koolist, et minna raha teenima. Ja kui täna on raske selles sektoris tööd leida, siis madala haridustaseme tõttu ei jää ka palju alternatiive üle. Link
  • Kuigi küsitluste põhjal ootavad enamik analüütikuid Euroopa Keskpanga neljapäevaselt kohtumiselt intressimäära langetamist, siis turgudel hetkeseisuga need ootused ei kajastu. EURUSD on alates aprilli algusest püsinud suhteliselt kindlalt ülevalpool $1,3 taset, kaubeldes täna 0,42% kõrgemal $1,3085 juures.

  • Eurotsooni tarbijate aprilli kindlustunne kinnitati -22,3 punkti peal. Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks kukkus punkti võrra 87,6 punktile vs oodatud 88,9 punkti.
  • Eurostati andmed majandusaktiivsuse kohta:
    Business investment rate down to 19.7% in the euro area and to 19.6% in the EU27
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-29042013-BP/EN/2-29042013-BP-EN.PDF
    Household saving rate down to 12.2% in the euro area and to 10.7% in the EU27
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-29042013-AP/EN/2-29042013-AP-EN.PDF
  • USA sissetulekute ja kulutuste muutused ootuspärased

    March Personal Spending +0.2% vs +0.1% Briefing.com consensus
    March Personal Income +0.2% vs +0.3% Briefing.com consensus

  • USA olemasolevate majade müük eelmisel kuul oodatust parem, aga seda nõrgemal baasil. Ja Dallase töötleva tööstuse küsitlus valmistas pettumuse nii nagu kõik eelnevad regionaalsed PMId. Turud seevastu säilitavad oma tugevuse, mõelda milline on eufooria siis, kui makrotsükkel hakkab mingil hetkel jälle paremuse suunas pöörduma.

    US MARCH PENDING HOME SALES (MOM) ROSE 1.5% VS 1.0% EXPECTED AND REVISED TO -1.0% FROM -0.4%.
    U.S. APRIL DALLAS FED MANUFACTURING INDEX AT -15.6 VS 7.4 PRIOR AND 5.0 EXPECTED
  • Deutschel plaan emiteeridas üsna märkimiväärses koguses uusi aktsiad, mis ei kõnele just kõige kindlamast kapitalipositsioonist. Homme majandustulemused

    DEUTSCHE BANK TO SELL UP TO 90 MLN NEW SHARES TO RAISE EU2.8B
  • Elektriautodetootja Tesla Motors (TSLA) aktsia kaupleb täna ligi 6% ($ 54,30) plusspoolel, sest Longboard avaldas täna oma nägemuse sellest, kuhu ettevõtte teel on ja prognoosib, et TSLA aktsia maksab 18 kuu pärast 100 USD ja viie aasta pärast 200 USD. Elektriautode kasutamine pole loodetud populaarsust saavutanud ja sellele panustavad ka lühikeseksmüüjad, sest TSLA SI on juba 44%. Samas rõhutavad Longboard analüütikud, et shortsellerid jätavad kahe silma vahele mõned olulised tõigad: TSLA käes on lõviosa elektriautode turust ja firma Model S-i järele on väga suur ülemaailmne nõudlus.
    Lähemalt saab lugeda siit: Tesla Motors Inc (TSLA) Shorts Face “Tsunami Of Hurt” Longboard
  • Buffalo Wild Wings prelim $0.87 vs $0.99 Capital IQ Consensus Estimate; revs $304.4 mln vs $304.49 mln Capital IQ Consensus Estimate

    BWLD kauplemas 3% miinuspoolel.
  • Riverbed Technology prelim $0.23 vs $0.24 Capital IQ Consensus Estimate

    RVBD reageerib tulemustele 13% langusega.
  • Herbalife prelim $1.27 vs $1.06 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.12 bln vs $1.11 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Herbalife raises FY13 $4.60-4.80 vs $4.66 Capital IQ Consensus Estimate

    HLF reageerib oodatust paremate tulemuste peale 3%-lise langusega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon