Börsipäev 7. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Esmaspäevale üsna tüüpiliselt kipub käive olema USA börsidel madalam ning kuna eile polnud kohalikke makrouudiseid, millest kinni haarata, siis tiksuti vaikselt sulgumiseni ning seda kergelt positiivsema sentimenti juures. S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,2% plussis, Stoxx 600 indeks kauples küll päeva keskel -0,2% madalamal, kuid sulgus nullis. Lõuna-Euroopa riikides oli sentiment pisut negatiivsem ning valitsuste võlakirjade hinnad andsid samuti järele, mis kergitas tulususi.

    Kreeka sattus eile õhtupoolikul uudistesse pärast IMFi analüüsi, milles toodi uuesti päevavalgele arutelu riigi võlakoorma täiendava restruktureerimise teemal. Raportis kiideti valitsuse jõupingutusi riigi konkurentsivõime parandamisel, ent nenditi vajadust rohkem struktuursete reformide ja maksude kogumise tõhustamise järele. Ühtlasi hinnati riigi võlakoormat endiselt liiga kõrgeks ja ei välistatud vajadust täiendavaks abiks. Kuna suurem Kreeka avaliku sektori võlast kuulub nüüd teistele eurotsooni riikidele, Euroopa Keskpangale ja IMFile, siis on järjekordne korstnasse kirjutamine seda valusam, eriti kuna riik saab jätkuvat finantsabi.

    FEDi värske küsitluse kohaselt on ameeriklaste jaoks muutunud kinnisvaralaenu saamine pisut lihtsamaks, kuid pangand on esimeses kvartalis oma standardeid alandanud eelkõige just prime laenude puhul ja kõrgema krediidiskooriga klientidele. Lõdvemaks muutusid laenustandardid aga ettevõtete jaoks, seda nii suuremate kui väiksemate puhul. Esimeses kvartalis langetas 20% pankadest laenu standardeid suuremate ettevõtete jaoks vs 7% neljandas kvartalis ja 23% väiksemate firmade jaoks vs 9% eelmises kvartalis.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookus võiks langeda Euroopale, kus avaldatakse Prantsusmaa märtsikuu tööstustoodang ja Saksamaa tehaste tellimused.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (märts)
    13.00 Saksamaa tehaste tellimused (märts)
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (märts)

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad nulli lähedal.
  • Kellel on veel ruumi intressimäärasid langetada ja inflatsioon seda lubab, siis seda võimalust majanduse turgutamiseks kasutatakse ära. Austraalia keskpank langetas täna oma baasmäära 25 baaspunkti võrra 2,75% peale, mis märgib ajaloo madalaimat taset.
  • Prantsusmaa tööstustoodangu näitaja just kõige positiivsem pole. Märtsis registreeriti languseks -2,5% võrreldes mullusega, mis oli oodatud -1,4%st nõrgem. Ühtlasi revideeriti veebruari YoY muutus -2,5% pealt -2,9% peale. Vähemalt siis langustempo aeglustus.
  • Täienduseks Erko postitusele Austraalia keskpanga intressimäära langetamise teemal: RBA sõnul jätkus eelmise aasta teises pooles alanud oodatust madalam majanduskasv ka selle aasta esimeses kvartalis ning ühtlasi oodatakse maailmamajanduse kasvu jäämist ootustele alla. Inflatsioonimäära osas oodatakse järgmiseks paariks aastaks 2-3% juurde jäämist, mis on ühtlasi keskpanga enda sihtmärk tase. Esimeses kvartalis oli inflatsioonimäär 2,5%.

    Austraalia dollar ise sattus otsuse peale ootuspäraselt surve alla kõikide peamiste valuutade suhtes. Enim on langenud AUDJPY (-0,95%), euro vastu on AUD kauplemas 0,6% madalamal ja AUDUSD kaupleb hetkel 0,65% madalamal:

  • Prantsusmaa keskvalitsuse kumulatiivne eelarvedefitsiit märtsis -31 miljardit eurot ehk 1,6 miljardi võrra suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
  • Soome SKP indikaator viitas veebruaris SKP YoY -2,9% langusele, mis oli sügavam kui jaanuaris registreeritud -1,2% (revideeriti paremaks -2,3% pealt)
  • Prantsusmaa valitsuse eelarvekulud pole YTD märtsi seisuga varem nõnda kõrged olnud nagu tänavu.
  • Austraalia dollari puhul oli õhus ka spkekulatsioon, et Soros on enne intressimäära otsust langusele panustamas. Via SMH

    A large number trades shorting* the dollar totalling $US1 billion were placed via Hong Kong and Singapore late Monday, believed to be by Soros Fund Management.

    "Someone ... seems to be betting on a rate cut," said one Sydney-based FX trader. "I've heard the George Soros rumour tonight. A billion dollars sounds like a lot, but it's not enough to move the Australian dollar and it's not a lot for George Soros, but there is a play happening in the FX market.

    "If it is him, it's probably a bet on a rate cut. These days a billion bucks can't do much to the Aussie."
  • Prantsusmaast. Kulutuste suurendamine on kasvu aluseks: algul kasvavad kulud, siis kasvab eelarvedefitsiit, siis kasvab võlakoorem, siis kasvab turgude rahulolematus, siis kasvab ebakindlus jne.

    Ühesõnaga, sotsidel on õigus - suuremad kulutused viivadki kasvuni.
  • Saksamaa hooajaliselt korrigeerimata tehaste tellimused kahanesid märtsis aastaga -0,4% aga tegemist oli oodatud -2,9%ga võrreldes oluliselt parema tulemusega (veebruaris -0,2%). Kuu baasil oli kasv 2,2% ning seda hoolimata üsna tugevast baasist vs oodatud -0,5% langus.

    Export orders rose 2.7 percent in March, with those from the euro area surging 4.2 percent, today’s report showed. Domestic sales gained 1.8 percent. While consumer goods orders fell 0.7 percent, those for intermediate goods increased 3.6 percent and orders of investment goods climbed 2 percent.

  • Täna teatas oma esimese kvartali tulemused jaemüüja Fossil (FOSL), kes on eelkõige tuntud oma käekellade poolest, kuid müüb ka teisi aksessuaare nii meestele kui naistele. Tulemustejärgsel konverentskõnel ütlesid ettevõtte esindajad, et müük on oodatust parem ja olukord on positiivsemaks muutumas ka Euroopa turul. Teatavasti on viimase aasta müügisurve FOSL aktsiale olnud peamiselt tingitud nõrgast Euroopa turust.

    Fossil on Conference Call: says Q1 sales have been better than expected; encouraged by momentum it is seeing in Europe; maintaining guidance due to currency environment which has been less favorable

    FOSL kaupleb üle 9% plusspoolel.
  • TSLA on kauplemas 6% miinuspoolel, kuna turul käivad kuulukad, et Einhorn kavatseb homme Ira Sohn konverentsil teatada TSLA-st kui oma uuest lühikesest ideest.
  • Tarbijatele väljastatud krediidi kasv väiksem kui oodati

    March Consumer Credit $7.97 bln vs $16.3 bln Briefing.com consensus
  • ymera, võtsin 162,60 pealt juurde shorti
  • 165 panen lossiga kinni vist esialgse plaani järgi ja katan vast 160 pealt ,sõltub ,aasta lõpuks läheb 180+ ma arvan.
    eks näeb siis mis saab ,kas mängib välja
  • AAPL oli 100MA 462 ,alla selle veits karune lühiajaliselt
  • 160 või 165 võiks siis ühtlasi longida kah ;)
  • J. C. Penney Q1 rev $2.64 bln vs $2.73 bln Capital IQ Consensus Estimate; comps -16.6%

    JCP kauplemas 2,2% kõrgemal.
  • eile tehti väga huvitav bet:
    more than $50M in put premium bought in the $SPX .

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon