Börsipäev 8. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ajal, mil Dow Jones, S&P 500, Russell 2000 on tegemas oma ajalooliseid tippe ja Nasdaq samuti nägemas parimaid päevi alates dot.com mulli lõhkemisest, saavad pikkade positsioonide omanikud seda meeldivat sõitu nautida. Üsna frustreeriv on aga turusentiment olnud juba mõnda aega nende jaoks, kes ootavad sisenemiseks korrektsiooni, kui isegi vana hea „sell-in-may-and-go-away“ ei näi töötavat. Väga palju alternatiive sellises olukorras pole….jäädki ootama või paned silmad kinni ja sukeldud. Ning ilmselt vaikselt aktsiaturgudele juurde tiksuv raha on olnud see katalüsaator, mis hoidnud turgudel siiani kätt üsna hästi all. S&P 500 sulgus eile 0,5% kõrgemal, Stoxx 600 lõpetas 0,25% rohelises.

    Makro poolele avaldati Euroopas eile Prantsusmaa tööstustoodang ja Saksamaa tehaste tellimused. Kui esimene jäi oodatust nõrgemaks, siis Saksamaa jällegi pakkus julgustavaid märke oma majanduse tervise kohta, sest juba teist kuud järjest näitasid tellimused prognoositust oluliselt tugevamat hüpet.

    USA tarbijatele väljastatud krediit kasvas märtsis kõigest 7,97 miljardi dollari võrra ehk prognoositust pea poole vähem. Ja nagu Zerohedge’i graafik näitab, siis jätkumas on trend, milles krediitkaardi võlga makstakse pigem tagasi (sinine osa tulbast, kahanes märtsis -1,7 miljardi võrra 846 miljardi dollarini….-17,2% madalam 2008.a juuli tipust, mis oli $1,02 triljonit) ning kasv tuleb peamiselt auto- ja õppelaenude arvelt (märtsi kasv 9,68 miljardit dollarit 19,6 triljoni dollarini).



    Hiina on öösel avaldanud oma aprillikuu kaubandusstatistika, mille kohaselt kasvas eksport aastatagusega võrreldes 14,7%, kiirenedes seega märtsi 10,0% pealt ja ületades ka analüütikute 9,2% prognoosi. Impordikasv kiirenes samuti märtsikuu 14,1% pealt 16,8% peale, ületades konsensuse 13,0% ootust. Huvitav on siinkohal see, et eksport USAsse kahanes aprillis -0,1% (märtsis -6,5%) ja Euroopasse -6,4% (märtsis -14,0%) ning ka paljude teiste Aasia riikide statistikaga võrreldes tunduvad analüüsimajade sõnul Hiina kaubandusstatistika näitajad olevat ülepaisutatud.

    Hiina ekspordi (valge joon) ja impordi (oranž) aastapõhine kasvutempo


    Tulles tänase päeva juurde, siis fookuses on vaid Saksamaa ja Portugali märtsikuu tööstustoodangu muutused.
    13.00 Saksamaa tööstustoodang (märts)
    13.00 Portugali tööstustoodang (märts)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal. Euroopa on alustmas 0,2% kõrgemal.

  • Morgan Stanley hinnangul oli Hiina ekspordi aprillikuu kasv tööpäevade alusel korrigeerituna 11,7% (märtsis 13,5% YoY). Suurim kasvuallikas on Hongkong aga viimast kasutatakse ära vahelülina kui näiteks kaupa transporditakse ühest Hiina piirkonnast teise, sest see pakub arvestatavaid maksusoodustusi. Hongkongi arvestamata kasvas Hiina eksport YoY +6,8% vs -4,8% märtsis. Impordi kasv oli aprillis tööpäevadega korrigeerituna 7,9% vs 23,7% märtsis.
  • Kus vähegi kõrgemat yieldi pakutakse, see läheb nagu soe sai. Portugal pakkus investoritele pärast kaheaastast pausi jälle 10a võlakirja ning nõudlus oli 3 miljardi euro suurusest pakkumisest üle kolme korra suurem. 10a yield on samuti tublisti alla tulnud ning muutnud riigi jaoks laenamise oluliselt atraktiivsemaks.
  • SMH on kirjutamas veel pisut Sorose võimalikust betist Austraalia keskpanga intressimäära muutmise peale. Pooleteise päevaga 60 miljonit dollarit kasumit, juhul kui viidatud kontod tõesti kuuluvad Sorosele. Et sellist raha teenida, peab muidugi olema ka parajas koguses kapitali, mida alla panna.
  • Aktsiaturgude ajaloolist rallit võib vaadata ka veidi teise pilguga. Investor kes ostis eelmise tipu ajal ja ei müünud vahepeal oma positsioone ära, siis Dow Jonesi indeksi näol on viimase viie ja poole aasta võiduks kujunenud 6,3%.
  • FT kirjutab sellest, kuidas keskpankade madalale surutud intressimäärade tõttu on Euroopa high yield võlakirjaturg õitsele puhkenud. Läinud nädalal emiteeriti 5,6 miljardi euro väärtuses võlakirja nende firmade poolt, kelle krediidireiting jääb alla investment grade'i. See on kahe aasta suurim emissioon ja kolmandaks parim nädal üldse. Barclaysi andmetel on keskmine yield 5,5% ja see pole nõnda madal veel kunagi olnud. YTD on sääraseid võlakirju emiteeritud Euroopas 57,1 miljardi euro eest, kaks korda kõrgem eelmise aasta näitajast ja peajagu kõrgem 2006.a 19 miljardist eurost.
  • Samal ajal näiteks on pankrottide arv Hispaanias küündimas pretsedentitute tasemeteni. Ei taha selle graafikuga midagi üldistada, aga paratamatult paneb mõtlema, kas keskpankade tegevus ajendab ebaratsionaalsemalt kapitali paigutama.
  • Tundub, et OMXT-l tõmmatakse otsi kokku ja pakitakse suveks juba kohvreid, kuid mujal käib korralik ralli edasi. Kas siis sellel aastal on kõik teisiti?
  • Tavaliselt algab ju "sell in may" Tallinna börsil juba jaanuaris.
  • DB toob välja USA S&P 500 ettevõtete käibe ja aktsiakasumi YoY muutused. Käibe kasv on viimasel aastal selgelt nõrgenenud, kuid esimeses kvartalis taas positiivne. Ühtlasi paistab väga hästi välja ka oluliselt parem sooritus kasumite osas.

    Müügitulu YoY: +12.6% (Q311), +9.0% (Q411), +4.8%(Q112), +2.9% (Q212), +1.6% (Q312),
    -1.4% (Q412) and +1.9% (Q113).
    EPS YoY: +19.4% (Q311), +28.1% (Q411), +8.1% (Q112), +9.6% (Q212), +1.9% (Q312), +6.8%
    (Q412), +4.8% (Q113)
  • Olgugi, et S&P 500 indeks on suhteliselt laiapõhjaline, siis koond EPSi või käibe YoY muutuseid võivad tugevalt mõjutada vaid üksikud firmad. Siin on üks Q1 näide konkreetsemalt kommunaalteenuste sektori kohta via Factset 26.aprilli seisuga:

    The Utilities sector has the highest earnings growth of any sector at 8.6%. All four industries in this sector are reporting an increase in earnings relative to last year. However, five companies are driving the growth in the sector: Duke Energy, NRG Energy, Northeast Utilities, Edison International, and Entergy. Duke Energy and Northeast Utilities have completed mergers in the past year, which is helping to boost the earnings growth for these companies. If all five of these companies are excluded, the earnings growth rate for the sector falls to -1.0%.

    Ja müügitulu poolel näiteks energiasektori kohta:

    The Energy sector has the lowest revenue growth rate of all ten sectors at -16.6%. At the company level,
    Conoco Phillip is the largest detractor to growth in the sector. For Conoco Phillips, revenues for Q1 2013
    are stand alone for Conoco Phillips, while the year-ago revenues include Phillips 66. Excluding Conoco
    Phillips, the revenue growth rate for the Energy sector improves to -7.2%.
  • Saksamaa hooajaliselt korrigerimata tööstustoodang kahanes märtsis mullusega võrreldes -2,5%, mis oli küll veebruari -1,7%st suurem langustempo, kuid analüütikud olid oma -3,8% prognoosiga selgelt hullemaks valmis.
  • Portugali puhul kukkus märtsi tööstustoodang aasta baasil --8,3% vs -7,0% veebruaris.
  • Pankrottidest Hispaanias. Pigem on kriis muidu hingitseda suutnud firmad pannud karmi valiku ette. Pankrotile vastupunnimine võtab aega, sestap jõuab see alles nüüd haripunkti.

    Erko, ma ei leidnud ZeroHedge'st seda krediitkaardi lugu, palun anna viide!
  • FIO CEO out, kõik ostavad bottomist :)
  • jahe
    Pankrottidest Hispaanias. Pigem on kriis muidu hingitseda suutnud firmad pannud karmi valiku ette. Pankrotile vastupunnimine võtab aega, sestap jõuab see alles nüüd haripunkti.

    Erko, ma ei leidnud ZeroHedge'st seda krediitkaardi lugu, palun anna viide!


    Link
  • Käimas on Ira Sohn konverents ja Stanley Druckenmiller ütleb,et tal on GOOG-s kõige suurem positsioon.
    Stanley Druckenmiller notes at Ira Sohn Conference that his largest holding is GOOG

    Aktsia on parasjagu kauplemas oma kõigi aegade tipu lähedal $867 kandis.
  • Green Mtn Coffee prelim $0.93 vs $0.72 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1 bln vs $1.02 bln Capital IQ Consensus Estimate

    Green Mtn Coffee sees FY13 $3.05-3.15 vs $2.82 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs +11-14% vs. +16% consensus

    GMCR aktsiatega hetkel kauplemine peatatud.
  • MNST reageerib tulemustele terava langusega - aktsia kauplemas ligi 10% madalamal.
    Monster Beverage prelim $0.37 vs $0.47 Capital IQ Consensus Estimate; net revs $484.2 mln vs $501.74 mln Capital IQ Consensus Estimate

  • QTM prognoosib -> GAAP loss per share of 5 cents to breakeven and non-GAAP earnings per share of 5 cents to 10 cents. Konsensus 2 sendi peal..
    http://finance.yahoo.com/news/quantum-corporation-reports-fiscal-2013-200500979.html
  • stocker
    TSLA
    Here’s How Tesla’s First Profitable Quarter Turned Out
    http://wallstcheatsheet.com/stocks/heres-how-teslas-first-profitable-quarter-turned-out.html/


    Tesla’s (NASDAQ:TSLA) stock has been trudging upward slowly so far this year...

    Kes neid lugusid kirjutab, Stevie Wonder või?
    Stock on üles läinud selle tulemuse ootuses, mida Elon Musk on tweetinud/pushinud ning afteka reaktioon oleks nagu shortide põrgu. Päev enne tulemusi näitas, et sellel on võimalik ka langeda.

  • Ei ole vana paks mees, see on: http://www.links24x7.com/wp-content/gallery/gemma-atkinson-hot-images/gemma-atkinson-22.jpg
    Lihtne copy/paste.
    Nuu jah eks pimedad lauljad teavad alati asju kõige paremini, "parema artikli" oleks pidanud valima.
    Praegu pole mõtet rongi ette astuda.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon