Balti börsid 14. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 14. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uus nädal algas Balti aktsiaturgudel suhteliselt vaikselt, kui tehinguid tehti alla 0,8 miljoni euro eest. Tavapäraselt on suudetud ikka miljoni euro piir ületada. OMXT tuli 0,2% madalamale, kuid Balti indeks oli seevastu kerges plussis (+0,14%). Rohkem tähelepanu said Silvano (+1,2%; blokktehing), Tallinna Vesi (0%) ja täna hommikul tulemused avaldav Tallink (-0,4%). Suurimatest tõusjatest võiks välja tuua Grindeksi (+3,6%) ja Harju Elektri (+1,6%), mitmel Leedu ettevõttel (Apranga, Lietuvos energija, Pieno žvaigždės) oli eile dividendi ex-kuupäev ning olid seetõttu paar protsenti või rohkemgi punases.

    Ja nagu mainitud, siis täna hommikul tulevad Tallinki tulemused. Lisaks täna kell 11 toimub Tallinki aktsionäride üldkoosolek Tallink SPA & Conference hotellis.
  • Meie ootused Tallinki, Baltika ja Premia kvartalitulemustele :

  • IMFi hinnangul on Eesti majandus kindlalt taastumas ja inflatsioon aeglustunud, kuid majanduspoliitika peab jätkuvalt keskenduma eelarve- ja finantsstabiilsuse toetamisele ning konkurentsivõime tõstmisele. Selleks tuleb soodustada majanduse ja tööhõive kasvu, jätkata kindlameelselt konservatiivse eelarvepoliitikaga ning tõhustada finantssektoris piiriülest koostööd. Eelarvepoliitika usaldusväärsuse suurendamiseks soovitab IMF Eestil kasutusele võtta lihtne ja läbipaistev keskmise aja eelarveraamistik. http://www.eestipank.ee/press/imf-rohutas-eestile-keskpika-eelarveraamistiku-loomise-vajadust-14052013
  • Lisasime Balti analüüside alla ülevaate Nordeconi I kvartali tulemustest. Põnevat lugemist: https://fp.lhv.ee/balticanalysis/news/4708390
  • Krt, ei saa, pean ikka üle täpsustama.

    Arno, sul on tabelis märgitud Tallinki kasumiootus 16,9m EUR, ilmselt on jäänud seal miinus lisamata?
    Kas see ootus oli ka enne kella 08:49:04, kui Tallink Q1 börsiteatena avaldas?
  • Tallink Grupi I kvartali müügitulu oli 190.6 miljonit eurot, mis on 1,7% või 3,2 miljonit eurot vähem kui eelmise
    aasta I kvartalis. Langusele müügitulus viitasid juba varem avaldatud reisijate ja kaubaveo mahud.

    Ettevõtte puhaskahjum 2013. aasta I kvartalis oli 17.7 miljonit eurot ehk 0.03 eurot, mis on 1.3 miljonit eurot vähem kui eelmise aasta I kvartalis. Ettevõtte kasumlikkuse seisukohast on Tallinkile kõige olulisemad II ja III kvartal ning I kvartali tulemused on alati olnud vähemtähtsad. Kõige positiivsema näitajana I kvartali tulemustes võib välja tuua keskmise piletitulu kasvu reisija kohta, mis tõusis 10.9% eelmise aasta I kvartalist.
  • wise
    Krt, ei saa, pean ikka üle täpsustama.

    Arno, sul on tabelis märgitud Tallinki kasumiootus 16,9m EUR, ilmselt on jäänud seal miinus lisamata?
    Kas see ootus oli ka enne kella 08:49:04, kui Tallink Q1 börsiteatena avaldas?


    Viga parandatud, tänan !
    Siin on tegemist ajavahega, Tallinki Q1 tulemused avalikustati 08:49:04 CEST aja järgi, Eestis tulid tulemused välja kell 09:49:04.
  • Premia Foods teenis I kvartalis 18.3 miljonit eurot müügitulu. Ettevõtte bioloogiliste varade ümberhindluse eelne ärikahjum oli I kvartalis 1.1 miljonit eurot, mis oli 0.1m miljoni võrra suurem kui ootasime. Oodatud 1.1 miljoni euro suuruse bioloogiliste varade väärtuse kasvu asemel teatas ettevõte 0.2m miljoni eurosest varade väärtuse kahanemisest, mille tõttu jäi 1.3m miljoni eurone ärikahju oluliselt alla oodatud 0.1m miljoni euro suurusest ärikasumist. Ettevõtte I kvartali puhaskahjum oli 1.2 miljonit eurot, mis on võrdne eelmise aasta I kvartali tulemusega.
  • Lisasime Balti analüüside alla ülevaate Merko Ehituse I kvartali tulemustest. Meeldivat lugemist: https://fp.lhv.ee/balticanalysis/news/4708458

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon