Börsipäev 24. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile Jaapanist alguse saanud aktsiaturgude müügilaine levis edasi Euroopasse ja USAsse. Euroopa turud lõpetasid päeva üle 2% madalamal, kuid USA aktsiaturgudel läks mõnevõrra paremini, kui päeva alguse 1,2%-lisest miinusest suudeti ronida kõrgemale ning lõpetati -0,3% peal. Jaapani Nikkei 225 on aga järgimas sama stsenaariumit, mis eile, kaubeldes sessiooni esimese poolel positiivsel territooriumil, kuid pärastlõunal on indeks langenud ca 2%-lissse miinusesse ning kauples korraks ka allpool 14 000 punkti taset.

    Pärast eilset suurt langust aktsiaturgudel võtsid sõna ka mitmed Jaapani poliitikud, nende hulgas ka rahandusminister, kes kinnitasid, et jälgivad hoolega aktsiaturul toimuvat. Jaapani keskpanga president Haruhiko Kuroda esines avaldusega, et keskpanga stiimulprogramm on piisav, kuid analüütikute sõnul ootasid investorid, et keskpank võtab midagi ette, et valitsuse võlakirjade tootlusi allapoole tuua. Pärast eilset langust tõstis CME ka Jaapani aktsiafutuuride tagatisnõudeid 33% ehk $3300 peale lepingu kohta.

    Eile avaldatud USA uute majade müük tõusis annualiseeritult 454 000 ühikuni. Seega on alates aasta algusest USAs müüdud 153 000 uut maja, mida on 26% rohkem kui mullu samal ajal. Käesoleva aasta kokkuvõtteks oodatakse uute majade müügiks 450 000 – 460 000 ehk 22-25% rohkem kui 2012. aastal.

    Makroandmetest jääb täna põhirõhk Saksamaa esimese kvartali SKP lõplikule muutusele ning USA aprillikuu kestvuskaupade tellimustele.

    9.00 Saksamaa 1Q SKP muutus
    11.00 Saksamaa IFO indeksid (mai)
    11.30 UK laenud majade ostmiseks (aprill)
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (aprill)

    USA ja Euroopa futuurid on kauplemas 0,1% madalamal.
  • Esmaspäeval on USA turud Memorial Day ning Londoni turud Bank Holiday tõttu suletud.
  • Saksamaa esimese kvartali majanduskasvu lõplikud numbrid samad, mis eelmise hinnangu kohaselt. SKP langes tööpäevade arvuga korrigeeritult võrreldes eelmise aastaga 0,2%.

    German GDP SA (Q1 F) Q/Q 0.1% vs. Exp. 0.1% (Prev. 0.1%)
    German GDP WDA (Q1 F) Y/Y -0.2% v. Exp. -0.2% (Prev. -0.2%)
    German GDP NSA (Q1 F) Y/Y -1.4% vs. Exp. -1.4% (Prev. -1.4%)
  • Tokyo turud lõpetasid volatiilse kauplemissessiooni 0,9% plussis, kui mõnede analüütikute sõnul kasutati eilset langust sisenemispunktina.

    Bloombergis on täna ka lugu sellest, kuidas Jaapani keskpanga juht Kuroda annab vastupidiseid signaale. Kui varasemalt mainis ta, et keskpanga rahapoliitika toob pikaajalised ja lühiajalised intressimäärad allapoole, siis 22. mail ütles ta, et majandusolukorra paranedes on loomulik, et intressimäärad tõusevad.
  • IFO jooksva olukorra hinnang oodatust parem ning ootuste indeks ühtib prognoosidega. Itaalia tarbijate kindlustunde indeks langes ning jäi ka ootustele alla.

    German IFO - Business Climate (May) M/M 105.7 vs. Exp. 104.4 (Prev. 104.4)
    - German IFO - Current Assessment (May) M/M 110.0 vs. Exp. 107.2 (Prev. 107.2)
    - German IFO - Expectations (May) M/M 101.6 vs. Exp. 101.6 (Prev. 101.6)

    Italian Consumer Confidence SA (May) 85.9 vs. Exp. 86.9 (Prev. 86.3)
  • UK eluasemelaenude arv jääb aprillis oodatust väiksemaks:
    UK BBA Loans for House Purchase (Apr) M/M 32153 vs. Exp. 32800 (Prev. 31227, Rev. to 31401)
  • USA kestvuskaupade tellimuste kasv ca kaks korda kõrgem kui oodatud:

    April Durable Orders M/M +3.3% vs +1.6% Briefing.com consensus; Prior revised to -5.9% from -6.9%
    April Durable Orders ex-trans +1.3% vs +0.5% Briefing.com consensus; Prior revised to -1.7% from -2.9%
  • Meeldetuletuseks veel kord kõigile USA turgudel tegutsejatele: esmaspäeval, 27. mail on USA börs suletud.
  • Miks käesoleval nädalal USA aktsiaturud kukkunud on?
    Vastuse saab ZH lehelt:

  • Järgmisel nädalal on kõik POMO-d lahjad välja arvatud reedel +kuu lõpp ka veel.
  • Eile polnud üldse POMO-t, kuid päev suudeti lõpetada sisuliselt nullis. Arvestades eelnenud närvilisust oleks oodanud, et enne pikka nädalavahetust müüakse turg rohkem alla, kuid valitsev tundus olema BTD suhtumine. Praegu küll ei paista usk FED-i rahapumpamise lõppu väga suur olevat.
  • Vastupidi ,pühadele minnakse ikka hea tuju ja kõrgemate hindadega.
    Minu tagasihoidlik arvamus on ,et kui Jaapan ja EZ on esmasp. rasked siis teisip. USA alla ja hea oleks kui võimalikult palju ,see annaks hea setupi ülejäänud nädala ralliks ja reedel veel eriti monster .
    Samas arvan ,et juuni on karude päralt .
  • "Bank of Japan Governor Haruhiko Kuroda said he saw no signs of “excessively bullish expectations” in asset markets, reassuring investors three days after the biggest slump in Japanese stocks since March 2011."

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon