Börsipäev 27. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Möödunud nädal kuulus puhtalt Fedile. Kolmapäeval esines Kongressi ees Bernanke, kes ühelt poolt mainis, et praegune majandus pole veel piisavalt tugev, et patsient tilgutite alt ära lubada ehk jätkatakse likviidsuse süstimist majandusse, kuid teisalt libises mehel üle huulte, et järgmistel istungitel võidakse võlakirjaprogrammide kärpimist arutada. FOMC protokollis oli aga mustvalgel kirjas, et mõned liikmed sooviksid võlakirjaprogrammide mahtude vähendamist. S&P 500 indeks taandus eelmise nädalaga 1,1% ning Stoxx Europe 600 indeks langes 1,5%.

    Eelmise nädala teises pooles oli palju närvilisust ka Jaapani aktsiaturul, kui sealne riigivõlakirjade turg on jätkuvalt volatiilne ning tulusused saavutasid viimase aasta tipu. Neljapäeval langes Nikkei 225 indeks 7,3%, mis on suurim kukkumine pärast 2011. aasta märtsi maavärinat. Ka täna on Nikkei jätkanud langemist, kaubeldes 2,7% miinuses ning jeen on dollari vastu nõrgenenud. Jaapani ametnikud on esinenud avaldustega, et paanikaks põhjust ei ole.

    Tänane kauplemispäev tõotab tulla tavapärasest madalama käibega, kui pühade tõttu on suletud USA ja Londoni aktsiaturud. Makrokalender on täna tühi, kui ainukesena avaldati Hiina tööstusettevõtete kasumid, mis aprillis tõusid võrreldes aastatagusega 11,4%. Kasvutempo oli mõnevõrra madalam märtsis raporteeritud 12,1% suurusest näitajast. Vaadates aga, mis käesoleval nädalal ees ootab, siis teisipäeval avaldatakse Case-Shilleri kinnisvarahindade indeks ja USA tarbijate kindlustunde indeks, neljapäeval saame teada eurotsooni majandussentimendi näidu, USA revideeritud esimese kvartali SKP kasvu ja pooleliolevate kinnisvaratehingute muutuse ning reedesel päeval raporteeritakse eurotsooni töötuse määra ja tarbijahinnaindeksi muutus ja USA tarbijate kulutuste kasv.
  • Bespoke on kokku pannud ülevaatliku pildi erinevate analüüsimajade S&P 500 aastalõpu hinnasihtidest. Hetkel kaupleb indeks 8% kõrgemal aasta alguses tehtud prognooside keskmisest hinnasihtidest, kuid kui arvestada värskendatud väljavaadetega, siis on vahe väiksem. Käesoleval aastal on 8 analüüsimaja S&P hinnasihti kergitanud, kuid sellest hoolimata on vaid viie institutsiooni arvates praegustelt tasemetelt veel tõusuruumi. Rohelise taustaga toodud hinnasihtide puhul on tegu ülespoole korrigeeritud sihtidega.
  • Memorial Day nädalavahetus on traditsiooniliselt märkinud suvise autosõiduhooaja algust USAs, kui autorooli peaks hinnangute kohaselt asuma 30 miljonit juhti, kes sõidavad maha keskmiselt 690 miili. Käesoleva aasta keskmiseks kütusearveks oodatakse $105, kui 62% küsitletutest mainisid, et ajalooliselt kõrged kütusehinnad nende reisiplaane ei mõjuta. Kütusehinnad on käesoleval aastal suhteliselt samal tasemel eelmise aastaga. Täiendavat infot Memorial Day sõiduprognooside kohta saab siit.
  • Väidetavalt on Saksamaa valitsus avaldanud ametlikult vastuseisu Euroopa Komisjoni plaanile kehtestada Hiina päikeseenergia tööstuse toodangule ca 47% suurune impordimaks. Lõplik otsus peaks selguma 5. juunil.

    GERMANY HAS OFFICIALLY TOLD EUROPEAN COMMISSION IT OPPOSES ANTI-DUMPING MEASURES AGAINST CHINA ON SOLAR PANELS - GOV'T SOURCE
  • Prantsusmaa müüs 7,8 miljardi euro ulatuses lühiajalisi võlakirju, tulusused tõusid kõikide tähtaegade lõikes.

    - France sells EUR 3.999bln 3-month T-bills, bid/cover 2.327 vs. Prev. 2.614 (yield 0.007%, Prev. 0.003%)
    - France sells EUR 1.796bln 6-month T-bills, bid/cover 2.742 vs. Prev. 2.742 (yield 0.024%, Prev. 0.012%)
    - France sells EUR 1.997bln 12-month T-bills, bid/cover 2.441 vs. Prev. 2.578 (yield 0.055%, Prev. 0.031%)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon