Börsipäev 29. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ilmselt oli eile juba nii mõnelegi pelgalt kalendrisse vaadates selge, mis suunas turud liiguvad, sest Dow Jones indeks suutis juba 20-ndat teisipäeva järjest sulguda plussis. Meeleolu toetasid ka positiivsed uudised USA kinnisvaraturgudelt ning oodatust parem tarbijakindlusindeks. Võlakirjaturgudel aga oli viimase 19 kuu halvim päev, kui USA 10-aastase võlakirja tulusus tõusis kõrgeimale tasemele alates 2012. aasta aprillist ehk 2,17%-ni. Eile toimus ka $35 miljardi suurune USA võlakirjade oksjon, kus huvi oli madalaimal tasemel alates 2011. aasta veebruarist.

    USA kinnisvarahinnad jätkuvad tugevat taastumist, kui Case-Shilleri 20 linna indeks tõusis märtsis (tegelikult jaanuari, veebruari ja märtsi keskmine) võrreldes aastatagusega 10,9%. Tegu on viimase seitsme aasta kiireima kasvutempoga ning kahekohalist kasvu näitasid ka 10 linna ja kogu riigi indeksid. Kõigis 20 linnapiirkonnas tõusid kinnisvarahinnad kolmandat kuud järjest. Suurim kinnisvarahindade tõus leidis aset Phoenixis 22,5%, järgnesid San Francisco 22,2% ja Las Vegas 20,6%-ga. Kõige madalamas tempos kasvasid hinnad New Yorkis, kus vastav näitaja oli 2,6%. 20 linna indeks jääb oma kõigi aegade tipust 26,6% kaugusele.

    IMF on täna langetanud Hiina käesoleva ja järgmise aasta majanduskasvu ootuse 7,75% peale, oodates aprillis 2013. aasta SKP kasvuks 8% ja järgmisel aastal 8,2%. IMFi hinnangul on üheks peamiseks murekohaks krediidi kiire kasv. Hoolimata sellest, et Hiinal on rahapoliitikaga veel märkimisväärselt manööverdamisruumi, on eksimisvõimalus siiski suurenenud ning jätkusuutlikuma kasvu tagamiseks tuleb otsustavalt vastu võtta reforme.

    Tänaselt makrokalendrilt on oodata Saksamaa maikuu töötuse määra ja inflatsiooni. USA sessioonil erilisi makrouudiseid oodata ei ole, küll aga kõnelevad Föderaalreservi endine esimees Paul Volcker ja Fedi liige Eric Rosengren.

    10.55 Saksamaa töötuse määr (mai)
    15.00 Saksamaa tarbijahinnaindeksi muutus (mai)
    19.15 Paul Volckeri kõne New Yorkis
    20.00 Eric Rosengreni kõne Minneapolises

    USA ja Euroopa futuurid on kauplemas 0,1% kõrgemal.
  • Hispaania jaemüük kahanes aprillis eelmise aastaga võrreldes 4,9% vs oodatud 6,4%-line langus. Märtsis oli jaemüügi languseks 8,9%.
  • Saksamaa töötute arv kasvas mais 21 000 inimese võrra, mida oli rohkem kui oodatud. Töötuse määr jäi 6,9% peale.

    German Unemployment Change (000's) (May) M/M 21K vs. Exp. 5K (Prev. 4K, Rev. to 6K)
    Unemployment Rate (SA) (May) M/M 6.9% vs. Exp. 6.9% (Prev. 6.9%)
  • Esmaspäeval -> Chinese Premier Li Keqiang told German business leaders his country is confronted by “huge challenges” as it seeks 7 percent annual growth this decade, down from more than 10 percent in the previous 10 years.

    Allikas ->http://www.bloomberg.com/news/2013-05-27/li-says-china-confronts-huge-challenges-as-growth-levels-slow.html

    IMF nati ükskõik, kui nad ise madalamal seisavad?
  • Rootsi SKP tõusis 0.6% vs analüütikute oodatud 0.3%, kena üllatus naabritelt.
  • OECD: FORECASTS ECB TO CUT DEPOSIT RATE TO -0.25% IN JUNE
    OECD says ECB needs to consider QE-style measures to pull eurozone out of "dire situation"
  • OECD langetas maailma SKP kasvu prognoosi varasema 3,4% pealt 3,1% peale ning 34 liikme majanduskasv peaks eelmise aasta 1,4% pealt aeglustuma 1,2% peale. OECD sõnul tagab Jaapani uus stiimulprogramm oodatust kiirema majanduskasvu, kuid näiteks eurotsoonis oodatakse majanduslangust 0,6%, kui veel novembris prognoositi antud näitajaks 0,1%. OECD hoiatas ka keskpanku, et erakordsete rahanduspoliitiliste meetmete lõpetamine võib kaasa tuua kõrgema volatiilsuse finantsturgudel ja negatiivsed tagajärjed majanduskasvu mõttes. OECD sooviks julgemaid samme näha Euroopa keskpanga poolt, sest regiooni majandusaktiivsus on endiselt kokku tõmbumas ja töötuse määra kasvu oodatakse järgmise aasta lõpuks 12,3%-ni. OECD arvates võiks EKP kehtestada negatiivsed intressimäärad ning samuti peaks kiiremas korras edasi mindama pangandusliidu plaanidega.

    Since the euro area is doing worse the ECB should do more. The OECD urged the Frankfurt-based institution to take the bold step of cutting the main deposit below zero per cent, effectively charging banks for taking the safe option of parking liquidity at the central bank. The OECD also said the ECB could buy assets, including corporate bonds or government bonds, using freshly created money, in what would be a belated adoption of the quantitative easing tool used by the Fed, BOJ and Bank of England.

    As euro area policy has often been behind the curve, perceptions of strong disagreement among member states could have negative consequences on confidence and exacerbate fragmentation.


    Ning Hiina kohta ka paar rida, et mingit märkimisväärset kasvu oodata ei ole, ning majanduskasvu mootoriks on peamiselt avaliku sektori kulutused.

    After recent volatility, Chinese economic growth will be "robust, albeit unspectacular," supported by higher public and social infrastructure spending, the OECD said.
  • USA kapitaliturgudel on ilma tegemas kinnisvarafondid (REIT), kui läbi IPOde ja täiendavate aktsiate emiteerimiste on viimased käesoleval aastal tõstnud $29,3 miljardit kapitali, mida on 90% rohkem kui mullu ning märgib ühtlasi uut rekordtaset. 83 tehingust 79 olid seotud kinnisvarafondidega.
  • Volatile US bond market a major risk for global economy : OECD
  • Saksamaa maikuu inflatsioon oodatust kõrgem, 1,5%.

    German CPI (May P) Y/Y 1.5% vs. Exp. 1.3 (Prev. 1.2%)
    German CPI (May P) M/M 0.4% vs. Exp. 0.2% (Prev. -0.5%)
  • Euroopa Komisjon pikendab defitsiidi eesmärke Poola, Portugali, Sloveenia ja Hispaania puhul ning eemaldab defitsiidi eesmärkide jälgimise nimekirjast Itaalia, Ungari, Läti, Leedu ja Rumeenia.

    EU extends deficit deadline for country/until year: Spain 2016; Netherlands 2014; Portugal 2015; Slovenia 2015; Poland 2014.
    EU Commission says Italy, Hungary, Latvia, Lithuania and Romania removed from EU excessive deficit procedure

  • Huvitav, kui palju võlakirjade yield-id üles peavad minema enne, kui FED ütleb, et oleme ikka sõbrad edasi ja ei hakkame me lähiajal midagi vähendama?
  • Sears (SHLD) is planning to market its underused stores as data storage warehouses, disaster relief centers, and cell phone towers as part of a new unit called Ubiquity Critical Environments, which is being lead by the former head of Microsoft's (MSFT) Chicago data center Sean Farney, reports The Wall Street Journal.

    laika wtf?
  • ymeramees
    Sears (SHLD) is planning to market its underused stores as data storage warehouses, disaster relief centers, and cell phone towers as part of a new unit called Ubiquity Critical Environments, which is being lead by the former head of Microsoft's (MSFT) Chicago data center Sean Farney, reports The Wall Street Journal.

    laika wtf?


    http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130529-712179.html?mod=googlenews_wsj

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon