Börsipäev 10. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Terve möödunud nädal oli FEDi rahapoliitiline kurss teravalt luubi all, mis muutis turu volatiilseks ning pani ühel hetkel isegi mõtlema, kas selle aasta varasematele kordadele sarnast kiiret taastumist enam näeme. Kuid reedene tööjõuraport oli täpselt selline, mis osutus piisavalt tugevaks, et mitte panna majanduse pärast sügavat muret tundma, kui teisalt ei saa selle põhjal ka väita, et FED peaks kohe järgmisel kohtumisel hakkama võlakirjade muude väärtpaberite ostuprogrammi vähendama. S&P 500 jätkas neljapäevast tõusu ning sulgus reedel 1,3% kõrgemal, mis aitas kogu nädala peale registreerida 0,8% tõusu.

    Aasia on pärast nädalavahetuse uudiseid avanenud kõrgemal. Jaapani Nikkei 4% tõusu toetas uudis, et riigi majandus laienes märtsis lõppenud kvartali jooksul varasemalt raporteeritud 3,5% asemel 4,1%. Lisaks üritas peaminister Abe kindlustunnet tõsta, öeldes et valitsus kavatseb kapitalikulutuste ergutamiseks langetada maksusoodustuste otsuse sügisel.

    Hiinas nauditakse kuni neljapäevani püha, kuid sealsed makronumbrid kujunesid valdavalt oodatust nõrgemaks. Import ja eksport näitasid olulist aeglustumist mais, tööstustoodang paranes mullusega võrreldes 9,2% vs oodatud 9,4%, jaemüük kasvas 12,9%, mis ühtis konsensuse prognoosiga ning märkis isegi väikest kasvutempo paranemist.

    Hiina makronäitajad


    Tööjõuraporti järgne nädal on tavaliselt vaiksem, kui paar olulisemat näitajat jäävad kahe viimase tööpäeva peale. Neljapäeval avaldatakse USAs maikuu jaemüük ning töötu abiraha taotlused ja reedel mai tööstustoodangu muutus ning Michigani tarbijate kindlustunde indeks.

    Euroopas saab fookuses olema taaskord EKP, kui homme ning ülehomme hakkab Saksa riigikohus kuulama ära erinevaid osapooli ESMi ja OMT seaduslikkuse osas, et siis sügise poole oma lõplik arvamus välja kuulutada. Makro poolel tulevad avaldamisele aprillikuu tööstustoodangu numbrid.

    Tänane kalender:
    09.45 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (aprill)
    11.00 Itaalia tööstustoodangu muutus (aprill)
    12.00 Itaalia esimese kvartali lõplik SKP

    USA indeksite futuurid kauplevad 0,1% plussis, Euroopa on avanemas veidi madalamal.
  • Põhjus, miks Hiina ekspordi ja impordi kasvutempo nõnda järsult mais ära kukkus tulenes kuu alguses karmistatud regulatsioonidest, et ettevõtted ei ülehindaks maksusoodustute nimel oma kaubavahetust Hongkongiga. Selle mõju oli kiirem, kui analüütikud olid osanud arvata, ent ei tähenda, et majandus oleks ühtäkki kivina kukkunud...lihtsalt andmed peaksid nüüd olema täpsemad. Morgan Stanley arvates võiks muret hakata tundma siis, kui impordi kasv peaks edasi alanema tulevikus, peegeldades kodumaise nõudluse momentumi vähenemist.
  • Prantsusmaa tööstustoodang kahanes aprillis aasta baasil -0,5%, mis oli oluliselt parem võrreldes oodatud -4,0%ga. Märtsi langustempo revideeriti -2,5% pealt -2,1% peale.
  • Itaalias seevastu tööstustoodangu muutus nõrgem: YoY -4,6% vs prog -3,6%, kuid langustempo siiski vähenemas (märtsis -5,3%)
  • Nordea on veidi lahanud sellel nädalal algavat arutelu EKP ja OMT teemal, kuid usub, et Saksamaa riigikohus eeldatavalt ei sea siiski eurotsooni finantsstabiilsust ohtu ning loeb EKP tegevuse seaduspäraseks (võib-olla teatud mööndustega).

    Given that the court gave a (provisional and conditional but still a) green light to the ESM and the Fiscal Pact on 12 September 2012, it would be a huge surprise (and shock) if they stopped the OMT. The event risk appears small but is surely skewed to the negative side.
  • UNITED STATES OF AMERICA OUTLOOK TO STABLE FROM NEGATIVE: S&P
  • Vahepeal surnust ellu ärganud FNMA ja FMCC saavad täna Keefe Bryette poolt negatiivsete kommentaaride osaliseks:Analüütikud kinnitavad aktsiatele oma Müü reitingut koos $0 hinnasihiga.

    Hearing Freddie Mac (FMCC), Fannie Mae (FNMA) cautious stance reiterated at Keefe Bruyette; reiterates Underperform ratings and $0 tgts on both names


    FNMA kaupleb eelturul 5,5% ja FMCC 4,3% miinuspoolel.


  • Nelly
    Ei tea kui tõsiselt võib seda Keefe Bryette võtta ? On varem teisedki rääkinud ,et FNMA ja FMCC tuleks üldse turult likvideerida.
    Hetkel tundub et see ei kõiguta kedagi. Aga tõelised ameerika mäed nad on, kui mingi päev FNMA läks 2$ plussi ja poole tunniga jõudis sama palju langeda miinusesse.
  • Raske on hinnata, kui adekvaatne Keefe Bryette call siinkohal on, aga hetkel on mõlema ettevõtte (ja lihtaktsiate omanike) tulevik üsna ebaselge. Finantskriisi ajal suurtesse raskustesse sattunud FMNA ja FMCC on nüüd koos kinnisvara turu taastumisega taas kasumisse jõudnud ja päevakorrale on kerkinud küsimus, kuidas edasi. USA valitusel on hetkel käsil seaduse eelnõu, mis põhimõtteliselt plaanib pikemas perspektiivis likvideerida kõik GSE-d sellisel kujul nagu me neid täna teame. Lahendustena on välja pakutud kolm varianti, mille kohta saab täpsemalt lugeda siin:No Good News For Fannie Mae And Freddie Mac
    Nii palju kui ise olen sattunud FNMA ja FMCC kohta kommentaare lugema, siis üldine veendumus on siiski see, et lihtaktsiad on väärtusetud.
  • Paar nädalat tagasi öeldi twitteris:
    Fannie Mae and go away
  • Mõned aastad tagasi sai ka soetatud FNMA-ed. Õnneks endal õnnestus kasumlikult FNMA-est väljuda. Küll natuke valel ajal aga tema liikumine oli suht ettearvamatu.
  • Apple'i eventist Maci peal videos otseülekanne. Link. Engadgeti feed asub siin.
  • lululemon athletica prelim $0.32 vs $0.30 Capital IQ Consensus Estimate; revs $345.8 mln vs $341.36 mln Capital IQ Consensus Estimate
    lululemon athletica raises FY14 to $1.96-2.01 from $1.95-1.99 vs $1.99 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $1.645-1.665 bln from $1.615-1.64 bln vs $1.64 bln Capital IQ Consensus Estimate

    lululemon athletica reports Q1 gross margin of 49.4% vs 55% year ago and ~49% estimate

    LULU kauplemas 6,5% miinuspoolel.
  • Lisaks tulemustele teatas LULU ka CEO peatsest lahkumisest (niipea, kui uus on leitud) ja Toronto börsilt lahkumisest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon