Börsipäev 11. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turud suutsid eile jääda suhteliselt ükskõikseks mitmete üsna oluliste uudiste suhtes, alates nädalavahetusel avaldatud Hiina makrost ning lõpetades USA riigivõla reitingu väljavaate tõstmisega. Nii S&P 500 kui Stoxx 600 indeksid sulgusid ilma suurema muutuseta.

    Üks põhjus, miks Standard & Poor’s 2011.a augustis USA krediidireitingult ühe „A“ röövis ning väljavaate negatiivse peale jättis, tulenes poliitilisest jagelemisest ja napist maksevõimetuse ohust seoses võlalimiidiga. Agentuur jättis eile USA krediidireitingu AA+ peale, kuid tõstis väljavaate „negatiivse“ pealt „stabiilse“ peale, mitte sellepärast, et kaks parteid oleksid nüüd palju edukamad probleemide lahendamisel, vaid kuna, fiskaalküsimused pole lähiajal enam nõnda põletavad. S&P prognoosib USA riigivõla ja SKP suhte jäämist järgnevatel aastatel veidi üle 80%, kuid kui tegelik trajektoor peaks allapoole liikuma, siis tõenäoliselt tõstaksid nad USA reitingut ning vastupidi.

    St. Luis FEDi president James Bullard tõi oma eilses esinemises välja, et tugevnev majandus argumenteeriks võlakirjade ostuprogrammi vähendamise poolt, ent samas valmistab muret inflatsiooni jätkuv aeglustumine. Tema oleks oodanud inflatsiooniootuste kasvu nii nagu QE2 puhul see juhtus, ent nüüd pole seda juhtunud ja seda silmas pidades peaks FED tema arvates säilitama praegust QEd või varade ostu isegi suurendama.

    Täna hakkab Saksamaa riigikohus arutama seda, kuivõrd on EKP poliitika (sh OMT) kooskõlas nende riigi seadusandlusega. Kaitsetööd tegi Draghi juba eile ZDFile intervjuud andes, milles tõi välja, et kui eurotsoonis tekiks riikide fundamentaalnäitajaid mittearvestav usalduskriis, on nad iga kell valmis sekkuma aga seda ei tehta siis, kui vastav riik ise ei näita üles jõupingutusi oma finantside parandamisel.

    10.00 Hispaania kinnisvaratehingute muutus (aprill)
    11.30 Suurbritannia tööstustoodangu muutus (aprill)
    17.00 USA hulgimüügi varud (aprill)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,1% madalamal ja Euroopa on avanemas samuti kerges miinuses.
  • Hispaania kinnisvaratehingute arv kasvas aprillis yoy 10,8% vs -12,6% märtsis.
  • Suurbritannia tööstustoodang kahanes aprillis aasta baasil -0,6%, mis vastas ka ootustele (märtsis -1,4%). Kuu baasil oli kasv 0,1% vs oodatud 0,0%.
  • WSJ kirjutas, kuidas Gazprom ikkagi loobus Kreeka maagaasifirma ostmisest 900 miljoni euro eest ning ühtegi teist pakkumist pole tehtud, mis lööb järjekordse augu nende erastasmisplaanidesse. Järelikult tagasi troika jutule...

    GREECE TO SEEK TROIKA APPROVAL TO CHANGE ASSET SALES TARGET
  • Pärast JPMi on nüüd Samsungi kallal ka teised majad. Via WSJ

    Nomura analyst C.W. Chung wrote in a note this week that Samsung’s 6.2% drop Friday has prompted a “reality check” against the market’s “seemingly overly optimistic expectations.”

    In a note Morgan Stanley cut its forecast for Galaxy S4 shipments to 61 million units this year from 71 million. It also cut its share-price target to 1,750,000 won from 1,800,000 won.

    “The recent decline in component orders for GS4 indicates a more normal global rollout,” Morgan Stanley said.


    Samsung Londoni börsil
  • Eesti aja järgi täna õhtul kell 21.00 avaldab John Mauldin eeldatavalt päris põneva lindistuse tunnisest diskussioonist, kus osalesid sellised nimed nagu Mohamed El-Erian, David Rosenberg, Barry Ritholtz, John Hussman ja Kyle Bass. Registreerimise link asub siin:

    Vastust otsitakse küsimustele:

    Is the Market’s Run Sustainable?
    Where Do You Find Safe Income?
    The Euro Crisis. DC Dysfunction. Central Bankers Printing Trillions. What Does It Mean for Your Portfolio NOW?
  • Erko Rebane
    S&P prognoosib USA riigivõla ja SKP suhte jäämist järgnevatel aastatel veidi üle 80%, kuid kui tegelik trajektoor peaks allapoole liikuma, siis tõenäoliselt tõstaksid nad USA reitingut ning vastupidi.

    See peaks olema kaubeldav riigivõlg, koguvõlg on ikka üle 100% SKT-st. Ja vähenemist lähiaastatel pole ette näha.

  • jahe
    Erko Rebane
    S&P prognoosib USA riigivõla ja SKP suhte jäämist järgnevatel aastatel veidi üle 80%, kuid kui tegelik trajektoor peaks allapoole liikuma, siis tõenäoliselt tõstaksid nad USA reitingut ning vastupidi.

    See peaks olema kaubeldav riigivõlg, koguvõlg on ikka üle 100% SKT-st. Ja vähenemist lähiaastatel pole ette näha.

    jah, seal vaadatakse netonäitajat ja konkreetselt usub S&P, et lähiaastatel püsib see 84% juures.
  • USD/JPY taas üle -2%, aitab ehk selgitada, miks USA futuurid hetkel -0,8% punasesse on laskunud
  • Boeing forecasts demand for more than 35,000 new airplanes over next 20 years
    Co projects a demand for more than 35,000 new airplanes over the next 20 years, valued at $4.8 trln. The co released its annual Current Market Outlook, forecasting the world fleet to double over the next two decades. Both passenger traffic and cargo traffic are expected to grow 5 percent annually.

    BA prognoosib, et järgmise 20 aasta jooksul ulatub uute lennukite nõudlus 35000-ni ja nii reisijate-kui ka kaubavedu kasvab lennundussektoris 5% aastas.

  • $RH Initiated with Buy, $68 PT at Jefferies

  • $MKTO Initiated with Buy, $25 PT at Canaccord. Peaks nagu lisa tulema t2na?
  • COCO....Corinthian Colleges shares plunge 26% following SEC subpoena
  • Veidi üle kahe nädala on veel kvartali lõpuni aega ja tavaliselt kõige magusam periood, kui ettevõtted võiksid teatada, et neil on läinud oodatust paremini või halvemini. Siiani paraku on statistika nukramat laadi. Via Barrons:

    According to Thomson Reuters IBES, companies in the S&P 500 index have issued 93 negative preannouncements predicting that earnings per share will fall short of forecasts, compared to 14 positive announcements. Divide 93 by 14 and that’s a negative-to-positive ratio of 6.6.

    Ajalooline suhe on olnud 2,4x ning Q2 puhul on number üks negatiivsemaid viimase aja jooksul. S&P 500 ettevõtete Q2 EPS YoY kasvuks oodatakse 2,8% vs 6,1% alles aprillis.
  • Nordealt hea kiire ülevaade Põhjamaade majandustest. Võrreldes märtsiga kärpisid veidi Soome ja Taani 2013 ja 2014 SKP kasvuootusi aga Rootsi puhul jäetud laias laastus samaks. Link
  • Venemaa automüügi YoY langus kiirenes mais -12% peale vs -8% aprillis. Euroopa uute autode registreerimiste statistika tuleb 18 juuni aga nagu Prantsusmaa ja Saksamaa numbrid juba näitavad, siis ümberpööramisest on hetkel veel raske rääkida (kuigi aprilli numbrid ehk selleks teatud tegurite tõttu lootust andsid).
  • Ja visuaal ka S&P 500 ettevõtete kasumihoiatustest rääkiva postituse juurde. Via pragcap.
  • KNDI ettevaatust. Sellised kukuvad peale avanemist ära.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon